Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 183
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Тая лекарка е за бой  #2gunfire.
Мария, и аз съм на мнение да потърсиш второ мнение.А ако се потвърди за успокоение да ти кажа , че имам една приятелка която като бебе е имала рахит, сега е жена и нищо и няма  Wink,много умна и красива и здрава най - вече.В толкова ранен стадий ще се израсте.
Все пак стискам палци да не е това.

Май вече много малко хора пишат, дали заради лятото  newsm78.

# 136
Здравейте и от нас  Hug
Скоро не сме се включвали дано не сте ни забравили
И ние нямаме зъбчета още, ходим с паяка и казва само ба ба  Flutter
Добре сме бяхме 10 дни на море с малчо на него много му хареса
maria1986 и моя син още 1 месец си върти главата като въртоглав но дума не е ставало за рахит, не съм питала защо прави така но съм забелязала че го прави преди да заспи иначе много рядко, дано не  е рахит при вас  Praynig

# 137
Здражейте и от нас. Ние се завърнахме от еднодневниш ни поход. Беше страхотно. Посетихме храма на баба Ванга, гроба и къщичката й. Много вярвам в силата й, а това място ме зарежда с положителна енергия- просто невероятно. Всички топнахме крака в минералните извори, дори на малкиш много му хареса. Макар, че за втори път посещаваме това място немога да си простя това, че не сме забелязали, че има минерални бани и кални също  #2gunfire Така куриоза на деня беше, че аз и приштелката ми се съблякохме по сутиен и бикине, за да се накиснем целите  Embarassed Добре, че нямаве почти никакви хора, само две мили жени, които ни окуражиха да не се притесняваме, че нямаме бански и да се потапяме, яе кефа е на Н-та степен- и така си беше. А мъжа ми само седеш около извора и мрънкаше нещо под ммустак- завиждаше ни  hahaha По едно време реши да не осане прекаран, нави крачолите и влезе до колене, а ръцете си до лактите намаза с кал  hahaha е нямаше така гледка като нас. На тръгване към София решихме да минем през Роженския манастир- и от там съм очарована. А на връщане хапнахме в Мелник. Изобщо прекарахме страхотен ден и още ме държи емоцията. Малкиш се дърьа неприлично прилично   bowuu и толкова му се чудехме по пътя към вкъщи та той реши да си отмасти като от Сандански до Благоевград удари един рееееееееееееввв ама  реееееввввв  Crazy  Crazy  Crazy  CrazyНо за цял ден му е простено. Ето и снимките: http://siska8607.snimka.bg/other/rupite2009.418517.14648479 А каква жега беше...  ooooh! 37 градуса- едва дърьахме по едно време.

Мария, много мъяно това с малката Лина. Следвай преоръките на доктора и всичко ще бъде добре. Излагай я повечко на слънчице- я ръчичка, я краченце  Hug  Praynig Praynig Praynig всичко да мине бързо

П.П. Съжелявам за правописните грешки, но не мога все още да свикна с кирилицата от комп. ми на лаптопа.

# 138
Добро утро в това време как се спи хубаво , обаче ние не спим естествено.

Сиска много хубави снимки и да не съм прочела , че се оплакваш от фигурата си.Много ти отива с очила.И само аз ли не видях снимките от калната баня? newsm78 Embarassed newsm53 smile3532

Тайс не държа непременно да и давам каша, но нали е много полезна и има много витамини и незнам с какво да я заменя, определено и кисел и крем не ядеме, ще изчакам с кашата да и забрави вкуса и ще опитам по-късно пак.Може да я прояде.

Мария надявам се , че всичко ще е наред, но и според мен отиди на второ ,дори и трето мнение, може да не е така.
Сиска успех на държавния изпит. newsm10

# 139
Холаааа, липсвахме ли ви..

ние сме във Варна, но постоянно нещо за правене знаете как е и чета темите, но не ми се пише.

Мария - няма да се спичаш, имам приятелка, сина и е на годинаи 2месеца и когато беше на 7 я бяха спекли, че малкия е с начална фаза на рахит, не съм компетентна, не мога да коментирам, увеличиха и капките Вигантолна 4 и сега бебоче си е супер, никакъв проблем няма. 

аз лично вигантол не съм давала, не мисля и да давам, но моята кукла се роди с почти затворена фонтанела, така че няма за какво да се психясвам. още повече, че в последните години се стига до извода, че Д на капки не се възприемат от организма. в БГ разбира се, много малко педиатри четат нови изследвания, така че се капе като за световно.

Ние растем, преди месец махнахме нощното хранене, майка ми спа 2нощи с нея и готово. отначало се будеше често, но не искаше да суче. бях се похвалила, че имам едно зъбче и то май тръгнаха на поразия, вече и второ се вижда а усещам как горе е набъбнало и вчера дигнахме 38.4. добре, че не се психясвам толкова лесно.  от почти месец акаме само на гърне, като доста шумно си го иска- вика на поразия, успявам и да хвана около 3-4-5пиш на ден в гърнето, на мама умницата. говорим като за световно - мама, баба,дядя, леле, тата... и не знам кой каза, че не било съзнателно, ама е, например тя е с майка ми и аз се прибирам и бебочето вика мам-мам. дава знак за папане. като я питам къде е топката и поглежда към нея. като питам къде е някой човек, който познава и почва да се върти да го търси. паднахме вече веднъж от легло, веднъж от диван и 2пъти от гърне. направо ми гръмна сърцето, ноооо казват хората - малко дете, малки проблеми. голямо дете, големи проблеми, така че гледам да се уча и аз да не се шашкам.

ами това е за сега от мен.

Таис - не успяхме да се видим тоз уикенд, надявам се другия. Елена - тези дни на гости в градината,а какво ще кажеш...

лек ден

# 140
  • Варна
Ванила, нашето кръщене беше в църквата на центъра. В манастира няма поп, но монахините дойдоха в църквата да пеят:)

Аз пак да кажа на варненки - около обед съм наблизо до Ботевата.....почти всеки ден през седмицата.

И тук дойде студеното време..... Sad

# 141
Оле, пък Калоян е на 4 капки профилактично!!!! Абе казах аз на педката, че се притеснявам да му давам толкова много, тя пък рече, че била съвсем нормална доза.. Та мисълта ми е - Мария, консултирайте се наистина с още някого. И все пак - не мисля, че имаш поводи за големи притеснения - доколкото чувам, това е доста често срещана "диагноза". Поставям го в кавички, понеже не разбрах точно как са ви я поставили - на база симптоми ли само? Има разни показатели на кръвта, които свидетелстват за рахит. Поискай да ви направят и кръвни изследвания, доколкото знам, само така се доказва със сигурност рахитът. Не се притеснявай, дори и да се окаже рахит - важното е, че е начална фаза, и че лесно се оправя сега  Peace. Не е нещо страшно, ако го хванете в началото, а при вас е така (или хич нищо не е Wink).

А хемоглобинът колко й е? (хъм... всъщност може би сте правили кръвни изследвания?? абе кажи направо, стига съм гадала  Laughing - и на база тях ли ви казаха за рахита..). ХБ на Кало беше 90. За 2 седмици го качихме на 94 - само с месо. Сега яде месо през ден, за да се вдигне и и по-нататък ще видим напредък има ли още и какъв. Та - ХБ се вдига с месо и железни зеленчуци като броколи, спанак, от плодовете - авокадо... Друго не се сещам в момента.

Прегръдки!  Hug

И чао от нас, че се разбързах нещо, трябва да излизам..

# 142
Привет!
Мария, не се притеснявай! И аз съм за второ мнение, а и детенцето е малко , ще се оправи.
Аз също отдавна не сам давала витамин Д. В началото по 1 капка и то не всеки ден. Мисля и занапред да не давам.
siska8607 , хубаво , че сте изкарали добре. Изглеждаш много добре и наистина ти отиват очила.  Peace
Оле, пък Калоян е на 4 капки профилактично!!!!
Смайлинг,  newsm78 много ми се виждат 4 капки.
При нас също е вече студено. Сега може пък да се засили активността!!!
Честити 9 месеца на първото ни бебе!!!  Party
[/b][/color]

# 143
Пепи, и на мен бая ми се струват, ама педи като казва, че нямало страшно...  newsm78  Thinking

Мацки, имам "процедурно" питане  Laughing - как се приучава детето да ходи на гърне? Чуденка ми е, понеже Калоян няма определен режим на акането - когато му дойде - тогава  Rolling Eyes. И съответно няма как да го слагам в определен часови интервал на гърнето, та там да върши каквото трябва. Та - как да стане? Кога да го слагам? И как трябва да се държа аз, т.е. как да му подсказвам какво трябва да направи там?  newsm78  Crazy

# 144
Благодаря, момичета, за комплиментите  Blush все пак на снимките съм с 8кг. над моите преди да родя  Embarassed

Сиси8227,как да пусна тези срамни снимки в интернет пространството кажи ми  hahaha  Embarassed  hahaha

Сиси- смайлинг, Вигантол знам, че вреди много най- вече на бъбреците, затова по-силна доза е препоръчителна само при проблеми. Макар, че аз съм чувала, че педиатри в София предисват по повече от 2-3 капки от витамина. Аз лично също го давах около месец и то не всеки ден. После без да искам го спрях от самосебе си. Доки каза, че не е роблем и няма нужда да продължаваме да го даваме. Питай твоята доки защо е необходима такава доза за Калата. А и да сте имали нужда- до кога да я давате  newsm78
А за гърнето аз слагам Божидар при всяка смяна на памперса и му давам играчки да се заиграва, дори самото гърне му е интересно и с него се заиграва. През първите дни нищо не вършеше, после заочна да пиша и след няколко дни и другото... Най- вече го свикнах сутрин след сън най- напред на гърнето и там свършва всичко. А когато го чуя да  пръцне пак го слагам и пак пуска по нещо.  Wink Успех  Wink

# 145
Влизам за бързо,че тази нощ заминаваме за морето.То ще е егати морето в този студ,но такъв ми бил късмета(сефте!) hahaha
Сиси,ще ти споделя моя опит с Йоана.Значи повече от месец няма наакан памперс,но аз я изхождам направо на тоалетната и става по следния начин.Понеже вече й е твърдо акото,когато настъпи моммента тя се кротва и започва да ръмжи като мече.В този момент я грабвам,свалям памперса и заедно сядаме на тоалетната чиния,като аз съм в задната част,а на нея отпред й остава една дупчица да си свърши работата Mr. Green.Когато бяхме на балкана,там акаше по полянкитр Whistling.И вече си изгради навик и сега като дойде момента започва да ме гледа съсредоточено и да ръмжи hahaha.Аз така хващам акото,а за пишкане,ако оцеля,но не я слагам специално,може би като вземем гърне ще зачестя и да успее да научи и пишкането извън памперса.
Деугото Сиси,супер разходка сте си направили,а ти изглеждаш чудесно.  bouquet
Вигантол и аз все забравям да давам,но иначе дозата й ее по 2 капки.Мария,не знам коя ти е педката в Пз,но се надявам нещата за малката кукла да се развият по възможно най-добрия начин. Praynig Hug
Иначе Йоана е добре,говори постоянно нещо:"тате","мама,"баба",деде","айде" и все такива,като я питаш:"Къде са лампичките?" и геда нагоре,"Къде е тате?"-гледа към тате или го търси.Постоянно се изправя и има зор да ходи.Ако я държа за ръцети си стъпва много смело,но аз оше я ограничавам.С храненето си е основно на кърма.На обяд се бутаме все още с пюрето,добре,че следобяд поне кашата яде,та там вкарвам разнообразие и така,все още я кърмя нощем,имам кърма за целия китайски народ,същия бяс си е,само закача децата и пищи hahaha
Ето малко нови снимки: http://yorieta.snimka.bg/children/princesa-yioana-6-9-meseca.395570.14465394 тук пазарува,а по-нататък са снимките от детския рожден ден,на който беше.
Лека вечер на всички,аз ще лягам,че път ни чака.. Hug

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 23:23 от daninceto

# 146
Добър вечер мацки!

Не мога да насмогна нещо аз напоследък, Ани ми разказва играта...Много е активна, иска си внимание и купона е пълен...започвам с любима снимка

Пак не съм ви чела, но ще напиша новото при нас...

Та, на морето както вече ви казах започнаха да излизат зъбите...за 1 месец избиха 4 броя. 2 горе и 2 долу. Освен това вече я слагам на гърне, използва го по предназначение почти на 100 процента понякога дори само уважително, по 5 стотинки, за идеята...обаче акането е в пампа засега. не мога да и го хвана. калоян на тази възраст акаше само на гърне, но той имаше железен режим, а тази малка лигла си прави каквото си иска и когато си го поиска, качила ни се е на главите и си потропва доволно отгоре...

Иначе на морето беше супер...Аница беше всеки ден на плаж, ходехме направо с кошарата и така...обилно с крем и на сянка...никакъв проблем.

Има още  снимки в албума ми  от морето във фейса.

Новото при нас е, че Аница вече се изправя и иска да ходи...не ми се искаше да се случва толкова рано, но кой ли ме пита....Става си хулиганката и тръгва, държи се тук там, но аз я дебна да я хване ако тръгне много да се разбива...можеше да помързелуваме още поне месец си мисля...

Проходилка от тези със столчетата няма да купувам, не съм им фен, не са най-доброто за бебето, а само за майката, но ще купя един walker, харесала съм.
Имам и една дървена проходилка от старите, истинските, без столче  и така ще я караме...

имам голям пробблем, ще я отбивам, само незнам как защото не желае АМ да пие...като го усети и плюе с отвращение...

Много ме хапе с тези зъби...направо изпитвам ужас вече при мисълта за кърмене... Sad

ето тук има още морки снимки..., който не ги е виждал...http://www.facebook.com/album.php?aid=2032001&id=1664382963

нещо компа ми върти номера...изчевам, но АК щЕ ПИША...

ДОНИИИИИИ, ЧРД НА ХРИСИ!Да ти е жив и здрав  разббойника  и да покаже всички магарии на Гогата!  Laughing

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 01:27 от доня КОПРИВА

# 147
добро утро,заповядайте на сутрешното кафенце
ние след малко ще ходим на ДК после ще дам отчет,приятен ден на всички

# 148
Здравейте мамита.
Аз за пореден път съм се изнервила с яденето на Габриела, не ще и ще, и най-любимите и неща преди не иска, поне да знам, че със сигурност е от зъби да съм спокойна, но незнем дали това е проблема .Да ви питам след като избие първото зъбче отдолу, знам, че тръгва другото до него , , а при вас в какво разстояние от дни беше .Мислех си , че проблема вече е при моето хранене, но днес я храни баба и  пак яде по три четири лъжички , като преди това надава вой на много гладна и после започва да се оглежда, разсейва и само като види лъжичката се мръщи и върти, лошото е ,че и на ц..та вече не е голям почитател, суква по 3мин и стига толкова.
Мисля да и спра каквото и да било ядене с лъжичка за известно време , а сомо да се кърмиме, но незнам ,да не би пък съвсем да откаже да яде и по-малко.Напрано вече незнам  smile3514 newsm61.

Много са сладки малките кукли Ани и Йоанка.

# 149
  • София
Ето ме пак и мен,
http://ralica82.snimka.bg/baby/bebe-yioanna-6-9-meseca.404143.14682703- ето тук има снимки от морето Simple Smile
Мария- и аз да се присъединя към другите мнения за още едно лекарско мнение, надявам се всичко да се оправи и да не се тревожиш повече Hug
Копривке- прекрасна е Анчето, и се радвам, че пишеш пак Hug
Данинце- страхотна е Йоана Heart Eyes, иначе и ЙоЙо постоянно си говори нещо, а аз уж на майтап започнах да й казвам ЙоЙо "здравей" и да й хващам ръчичката с моята, ама тя го научи и сега като чуе здравей и си подава ръчичката, освен да започна така и с къде са лампичките, с чао и други такива Laughing
И аз се чудя за гърнето, досега изобщо все още не съм опитвала, дали да не взема да опитам newsm78 И за проходилката се чудя, преди морето нямах време да ходим да търсим и да гледаме, ама сега се чудя дали да търся....ЙоЙо е много активна, постоянно иска да пълзи или стой права...дали ще и е интересно Rolling Eyes, а вчера ходихме да пазаруваме и я сложихме на седалката на количката за покупки, като аз я приддържах лекичко, няма такава радост, много й беше интересно да се оглежда наоколо и да посяга към рафтовете с продукти постоянно Laughing
Хубав ден от мен, макар и мрачен Hug

Общи условия

Активация на акаунт