Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 214
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
Мамииии, закъсах го и на вас да се оплача.  Cry Cry Cry
В момента съм с един гипсиран крак и то почти отгоре до долу сиреч не мога да го сгъвам в коляното. Егати ужаса  #Cussing out #Cussing out #Cussing out. Днес се изръсих на едни стълби. Абе уж не се ударих, ама съм си навехнала крака в коляното явно, щото после като ми се поду... стана двоен и не можех да се мръдна от болка. Рекох аз да чакам да ми мине, ама ц... по зле стана и вечерта като се прибра мъжо и.... хайде в Пирогов. Там поне не връщат и винаги има лекар. Съответно снимки и пр. Абе не е счупен ама е много подут и предполагат, че нещо минискус, скъсани връзки или само нявахване. При всички положения трябвало да се гипсира. Аз се пазарих като селянка с доктора, не може ли само да го щадя, ама не. Не трябвало изобщо да се движи колянната става 20 дни, че да може да спадне отока. Коляното било пълно с кръв и ако се подуе още ще трябва пункция, лежане в болница и цял куп подобни чудеса. Накрая склоних да ме гипсират. Мога поне да си стъпвам на крака, но без да го натоварвам. То пък ме и боли зверски. Абе втасах я.  Cry Cry Cry
Поне да ви кажа много съм доволна от отношението на лекарите в Пирогов. На всички, на които попаднах бяха много отзивчиви. Накрая докторката, която ми сложи шината директно си каза "може да оставите нещо да се почерпим ако искате, но не е задължително"  Shocked. Оставих и 10 лв., но с кеф, щото беше много мила и разбрана, а и като видях при какви условия работят.... просто ужас.

Добре, че майка ми беше дошла за малко привечер, че и оставих Никола, че нямаше горкия какво да го правя. Прибираме се, а той реве то се къса. Само като го взех и млъкна. Сърцето ми се скъса. Горкия търси си "бибата" и толкоз. Не ще нищо от биберона. Абе чешит....

Бубче, ма той Делян много голям мъж станал, пу, пу, хубавец...

Бубата, и ние миналия месец бяхме качили 1 кг., но сме основно на кърма, та незнам. Питай педи по колко е нормално да яде пък тогаз. Щото може пък просто случайно да е качила повече този месец. Моят Никола е почти 12 кг. на 9 месеца, ама то с кърменето няма как да е на диета, така че тия теории за кг. на бебето са малко пресилени. Радвай се, че има апетит детето и си хапва, че ако беше някое злоядо, щеше да се молиш да хапва. Питай педи за всеки случай да ти каже какво и колко да хапва. Моят понеже е дебеличък и на нас ни казаха да избягваме каши и захар и общо взето пюретата да се по-диетични.

Хайде лека ви нощ, олекна ми като се оплаках.

# 181
Ей , Сладуркаааааааааааааааа  Sad , много гадно . Как падна , бе момичеееееее Confused
Айде оправяй се по-бързо  Praynig . Тц ,тц ,тц  ooooh! ,горкичката  Sad

# 182
Благодаря за събета и се оправяй бързо sladur4esta, а относно докторите чак да неповярваш.Лек ден на всичкии  Simple Smile  newsm10

# 183
Sladur4esta, лелеее, сигурно боли много  smile3518.
Дано се възстановиш бързо и да не се появяват тези усложнения, с които са те наплашили докторите. А Никола, миличкият, дано има кой да ти помага в грижите за него, за да можеш да си почиваш.    Hug 
Аз онзи ден се замислих ако нещо се случи с мен какво ще правят с Ели, като не иска никой друг освен мен и татко й да я държи и гушка и не признава кърма от биберон, камо ли адаптирано мляко. Станала е много плашлива  Thinking И ми се ще всички непознати лелички и бабички по улиците да спрат да се навират в количката и да й се усмихват и говорят. Такъв жален плач със сълзи почва .... Аз, разбира се, ги спирам, но то е достатъчно да тръгнат към нея хилейки се.

# 184
Добро утро на всички!
Лелеееееееее, Сладурче какво те е сполетяло #Crazy Дано не те боли много и бързо да се оправиш Hug Hug Hug
Таис то и моя синковец си иска от всичко дето го ядем и му даваме по трохичка -две, че иначе се сърди, но за млечните каши ми е притеснено, защото всяка е с различно мляко според мен. А като минавахме на "Фризо2" питахме докито, да го сменим с някое друго АМ, че някои мами изобщо не са доволни от "Фризото", а тя ми каза в никакъв случай, тъй като им били много чуствителни стомахчетата и не било хубаво да се сменя, още повече, пък като му понася на детето  Rolling Eyes Та за това се чудя за млечните каши Rolling Eyes Даже от начало исках само на "Фризо" каши да давам /млечни/, ама той не ги ще Thinking
Сиска много готин аватар Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Напълниха ми душата двамата ти мъже Hug
Мария я не се връзвай на такива "шамани", които поставят диагнози без изследвания Stop Как точно въпросният реши, че детето е с рахит - боб ли хвърля, или кокалчета от черна кокошка?!? Направете изследвания и не се притеснявай чак толкова много Hug Hug Hug
Пепи да, червената е новата количка и сега всички ме питат дали е момиче Joy Ама на мен много си ми харесва, пък и на него му е супер удобна.
бубата5 дай и на тебе да ти се накарам, като съм ви почнала от сутринта Laughing Било много наддало детето - глупости на търкалета Joy Аз какво да кажа, като моя всеки месец си качва по килце и 4 сантиметра. Според педи: "Абе пич, ти още ми наддаваш като новородено" Joy Joy Joy На диета ли да го сложа от 7 месечна възраст?!? Crazy Според мен, по-кофтито вариант е да е злоядо и да не наддава Laughing
Май го прекалих с писането Hug Айде чао отивам да си нагледам фермите Mr. Green
П.С. Е няма ли кой да ви сервира кафето Wink

# 185
Благодаря за кафето Бубче.
Лелелелеле Сладурче  #Crazy, егаси и случката  ooooh!. Бързо да се възстановиш  Praynig. Един познат така скъса минискус на коляното, та по лекари, по терапии, просто ужас. Добре че се размина с операцията.
Няма какво да пиша, освен че Марти има е.коли в урината  Tired. Много съм притеснена  Cry.
Ще виидим доки какво ще каже.
Лек ден.

# 186
  • Варна.....
Много е подвижна.На едно място се спира само когато спи.Аз си мисля че яде толкова много понеже изразходва много енергия.Аз определено няма да я държа гладна.

Хич даже не и е много храната.
Преслав е на същите коричества- може би и повече. Само вечерно хранене с твърда храна няма. и е 9 600. Също ми е качил 1 кг последният месец.
Но видимо, сякаш от непрекъснатото движение детето изгглежда отслабнало. Или поне толкова гънчесто.
Аз съм гледала злоядо дете- то да не ти се започва да го храниш.
И тоя симптоматичен рахит дето са го гложили на бебето на Мария. Луда работа тия лекари.
Ако много се притесняваш отиди при специалист, да ти пусна изследвания на детето.
Сладурче, много гадно. Дано не те боли много поне.
Елена, виж на какво попаднал в нета "Повечето видове Е. коли са напълно безобидни"
Бубче, ми давай му каквото му харесва. Наблюдавай за алергична реакция и ако всичко е ок- давай новата каша.

# 187
Cyber Cat да ти кажа до някъде ти завиждам че плаче от непознати хора, понеже Ивето не плаче от никой. В един момент си мислех че няма да ме потърси. Имаше един период в който плаче от баща ми, от чичо ми, от дядо ми и не ме търсеше мене, но вече си ме търси мама и тате.

tais аз и давам всичко и не я ограничавам вобще, а ние сме на нестле NAN HA2 и порадии тази причина мога само безмлечни каши да и давам. Докторката ни каза че е хубаво да сме на това мляко зада неполучи алергии.

# 188
Здравейте, момичета, влизам и аз да ви се оплача. Направо ще се побъркам, разболях Божидар  Tired Вчера ато излизахме на сянката- студено, на слънцето- топло, ту гообличам, ту го събличам, после и вкъ Tiredщи май го погологъзих и Т е налице. Точно в 3 часа се събуди с Т 38,6, дадох Панадол бебе- това имах в наличност, после в 6 часа беше 38,4 пак му дадох, в 10 часа беше 38,4 отново и пак Панадол.  Не е мнного висока Т ама я поддържа итова ме птитеснява, сега преди да заспи му сложих свещичка Еферелган- тя пък излиза, аз бутам  ooooh! детето плаче- направо измъчих и двама ни Cry  Cry  Cry Дано поне и малката част от свещичката подейства и му свали Т та да се успокои и той. Чакаме тати да дойде да ни вземе и да ходиме на док, че на всичкото отгоре кашля, а като му давах на обед пюрето- изповръща всичко, което му беше в стомахчето. Мисля, че няма да е зъби, щото пък нямаме симптоми за зъби- пудит венец или нещо подобно. Искам само да свали тази Т.

Сладурчеее, ееее много гадно това, което ти се е случило. Особено сега покрай грижите а Никола ще ти бъде много трудно- дано да има кой да ти помага.  Hug Бързо възстаовяване.  Hug

бубата5, и Божидар качва по 700-800гр. през последнит 1-2 месеца, но също сме основно на кърма. Макар, че ми се струва, че нормално си хапва детенцето.

# 189
  • София
Здравейте, момичета и от мен,
Не пиша тези дни, че ми е едно такова депресивно....чакам си цикъла и се чувствам много зле, в същото време днес мъжа ми сервира новината, че е дал за ремонт на климатика на колата 800 лв Tired и сега с триста зора ще избутаме до края на месеца,а тепърва има още куп сметки за плащане...да сме живи и здрави ние, пък каквото- такова. Иначе ЙоЙо е добре, научи се да стой права в кошарата и сега по цял ден стой изправена и хваната за нея и се клатушка, а ако не е в нея, пълзи по спалнята да хване достанционното за телевизора и да го налапа Laughing, на пода не я пускам, защото много рязко се отлуска назад и се удря, а там е твърдо. Иначе хапва добре, тези дни й слагам по малко масло в пюрето, после ще започна и с глутена- купила съм овесена каша на Хумана и мисля да започна с нея Rolling Eyes, иаче тя сутрин пие АМ 180 мл, след това на обяд пюре, следобяд каша с плодово пюре и до вечерта още два пъти пие АМ/ 200 мл и 150 мл/, като мисля като вкарам глутена следобяд вместо каша да й давам и разни други закуски, да й се разнообрази малко или пък ще започна сутрин вместо АМ да й давам попара...ще помисля още.
Сладурче- ужас значи Shocked Tired, да се оправяш бързо Hug
Бубата- както виждаш по-горе, моето дете не яде по-малко от това, което си написала ти, последния път тежеше 8 и 600, сега не знам, че бяхме на море и изпуснахме консултацията, ще ходим другата седмица. Аз мисля, че проблем няма, едни деца ядат повече, други имат проблем с апетита. Моята преди месец и половина не изяждаше и по половин пюре, плачеше и се дърпаше, след това прояде, не се притеснявай.
Бубченце- да кажа и аз, че Делян стана истински господин Heart Eyes- да ти е жив и здрав! И ЙоЙо пие Фризо2 и не съм й го сменяла, ама млечни каша й давам, и то на почти всички марки, че тя тях повече ги обича, само гледам да не прояви реакция.
Елена- не се тревожи, и аз съм чела, че повечето е.коли са безобидни Hug
Мария- за твое успокоение направи изследвания на принцесата, при лекар, който е специалист в областта, но аз си мисля, че сигурно си е добре Hug

# 190
Здравейте.

Сладурче много лошо това с крачето, по-бързо да се оправяш, че юнак Никола си иска мама да е налиния по-всяко време, не че сега неси де. Laughing

Бубата
 те и другите са ти казали, много си е добре малката Ивка и ние горе долу така се храним с тая разлика , че каши категорично отказва , пък и плодовите пюрета ги давам вече през шише иначе неще и да чуе за плод.
Наистина по-лошо е да е злоядо детето и да се чудиш преди всяко ядене ,колко ще изяде и да броиш лъжичките , както мен , така че се ръководи от малката кукла ,тя си знае колко и кога да яде.  smile3521 smile3503.Може само да ограничиш , малко кашата , ако я даваш всеки ден, да е през ден например, като това хранене замени с нещо друго , например киселче  ,не че то не е каша.Или пък кашата я прави 50:50 каша : пюренце.
Ние утре сме на консултация и ще се отчетем след това, какво сме свършили този месец това наше неядене.

Сиска  много лошо тава с Божи , дано скоро се оправи, може и да не си го разболяла ти , а да е от зъбки Т. Praynig

Последна редакция: чт, 10 сеп 2009, 17:09 от sisi_8227

# 191
Здравейте момичета.Ние днес бяхме на консултация пораснали сме , вече сме 8100гр.,69см.,днес пак ми стана ясно, че моята педиатърка няма да ми помогне със захранването,питам я аз как да давам жълтък , пък тя - "ами трябвало от 5-6 мес.",обеснявам , че в семейството ни има алергичен към яйца и затова съм изчакала, да съм и давала направо по половин жълтък  #Crazy...аз знам , че се почва с 1/4,ама айде да не споря замълчах.
Вуйчо ми е имал много силна алергия от яйца като малък,само като докоснел черупка от яйце и се обезобразявал ,баба ми и майка ми разказват, че бялото на очите му изхвърчало напред ,подувал се , припадал.Те са много наплашени,ама като се замисля мн. е трудно да опазиш такова дете да не хапне нещо което да садържа яйца.Затова аз първо намазах с белтък сгъвката на ръката на Маги,като видях,че няма реакция на следващия ден дадох 1/8 и така днес вече 1/4,ама колко време се дава 1/4 докато се стигне до половин не знам.
Сега практикувам 1 ден зеленчуково с жълтък,на следващия зеленчуково със сирене,следващия ден месно.
Сладурче,много кофти мога само да ти пожелая по бързо оздравяване на крака и да няма повече никакви усложнения.
Елена, дано не се окаже нищо страшно.
siska8607 , бързо да оздравява малкоия Божидар.

Я ми обяснете за тези буйки, искам да взема на Маги,има ли зимни варианти сега за есента-зимата,как се мерят , ще ми се да взема малко по големи,че бързо ще умалеят,някаква марка да предложите.Смятам и пантофки да и взема , че с чорапите се пързаля като я сложа в проходилката.
Оффффффф,плаче не ме оставя с нищо друго да се занимавам само с нея.

# 192
  • СТАРА ЗАГОРА
Vanilla, аз един месец давах 1/4 жълтък, следващия 1/2, аз сега вече от няколко дни по цял.
Ние вчера си купихме първите буйки и пантофки, буйките са с ципче отдолу за да се обуват по лесно, а пантофките са с лепки и малко дълбоки ми се струват и крачето не може да опре сякаш подметката, но дано като стъпи по-здраво на пода да прилепнат. Буйките са 21 номер, а пантофките 22, взех ги по големи и отпред има разстояние.

Вие с колко сухарчета правите попарата, аз слагам по 2 1/2, но все имам чувството, че не му стига, дори днес след попарата ходихме в една градинка и като видя,че жената до нас яде баничка и започна едно ммммм-ммммм, и си отчупихме малко, нали сме момченце  Blush

# 193
  • София
Понеже съм под пара за събота - само кратък поздрав от Орландовската банда  hahaha

Сладурчеста, Hug Искрено ти съчувствам Sad

# 194
Сладурче, наистина много неприятно това с крака!  Hug
Сиска 8607, бързо да се оправя Божи!

Ралче, хайде по- ведро  Party  Hug Наистина са си много 800лв.  newsm78 за колата, ама щом така се е наложило

Иначе аз вече въведох глутена- първо с бисквитки, скоро дадох и кисел с глутен. Засега няма проблеми. И моята , като види, че някой яде, се облизва  Laughing Вчера на разходката купих на баткото кроасан и тя  преглъща. Поосмука две хапки , след което ги глътна и остана много доволна. Laughing
 Днес пък за втори път се изака в гърнето Wink . За нас това е голямо постижение, защото сме в началото на тези неща.
 Хайде лека от мен!

Общи условия

Активация на акаунт