Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 217
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
elena_d , наистина доста странен сън  Laughing  Браво за чудесния уикенд! Хубаво, че не е излязло нещо фалшиво.
Смайлинг, за сядането имам предвид, като поставиш детето седнало, дали стои. Ние сме далеч от това сами да се изправяме, за да седнем.
Сиска, да си пълзи както иска детето, няма какво да го учиш.
 Peace
Ние не пълзим, но и с Гого беше така. Първо проходи и после взе да пълзи.
Ох, взех го и се сетих да питам още нещо - знам, че е далече още моментът, но ние мислим по въпроса.. Ще ги обличате ли с костюми за Хелоуийн и откъде ще ги вземете  Thinking[/b][/color]
Как ти хрумва само  Laughing Ние не празнуваме Хелоуин, но идеята не е лоша.[/color]

# 166
Сиска, да си пълзи както иска детето, няма какво да го учиш.

Ама е назад бееее  Laughing То нищо не стига така  Laughing И само прави едни разстроени физиономии  Laughing

Пепи, ами Кало си седи.. Даже напоследък взе да се хоцка нещо, все едно се опитва да се изправи със засилка  Crazy А Настя пипа ли си крачетата като я слагате? Щото Кало отначало седеше буквално сгънат на 2  Crazy, даже "седеше" е силно казано. Много се клатушкаше и почти никакво равновесие не пазеше. После вече се понаучи да се поизправя и да не губи много равновесие като се обръща да види какво става зад него..

А за Хелоуийн - мен лично ме кефи този празник. По принцип не обичам такива "насадени" празници, т.е. такива, които не са си нашенски (св. Валентин например), но този ми харесва много. Може би щото бях в Щатите в това време от годината и видях на живо настроението, с което те го празнуват  Simple Smile Ще се поразровя из магазините, та дано открием нещо. Ако не - сигурно ще го направим пират, че най-лесно става, и то без много-много специално ушити дрехи  Laughing Само дето лакомството не сме го измислили още  Laughing

# 167
Здравейте, момичета и от нас. Много гадно тва време, малкия се побърква вкъщи о цял ден и само с мен. Личи си, че му липсват разходките. Затова пък днес се сдоби с това: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 0/products_id/408 много му дападна понеже има разни мелодийки, е още е малък за бутане, но по цял ден иска само прав- я да се хване за дивана, я за масата в хола  ooooh! а ако го оставя седнал и почва един истиричен писък. МОье би,защото е нова играчка и единствена моье да го задържи седнал. Но съм забелязала, че страшно много се кефи на музикални и шаренки играчки- музикално пиано, телефон и т.н.

И той неможе да се изправи седнал от легнало ожение, но от полулегнало, ако има нещо, за което да се хване с ръце, надига се и сяда. За пълзене е абсуурд да се говори. Той последно време седнал неиска да стои, а ако го оставя легнал по корем или гриб напражо не писък а вой се надава.  ooooh! ooooh! Многоооооо мързел, много дебел е станл, хич не изразходва енергия... направо се притеснявам вече. Като застане по корем изпъва крака и ръце и заочва да вряска доволно сякаш е направил нещо много сложно.  ooooh!

# 168
Здравейте, значи да се отчета на бързо -

за хапването - ние сме така -
6.30-7.00 кърмене
9.00-10.00 закуска - плод
11.00 кърмене - за приспиване или за събуждане
13.00 обяд, последван от кърмене за приспване
17.00 следобедно - каша с плодове
18.00 кърмене
20.30-21.00 кърмене, та имаме 5кърменета и 3хранения, но мисля, че откакто и давам каша следобед и спи по-добре нощем  Laughing коремчето мели яката

за гърнето - започнах да я слагам на гърне след като тя имаше запек 3дни и тя веднага се изака. започнах да вадя гърнето по 2-3пъти на ден - когато тя си ака. после започнах по на често да я слагам - и вече хващам по 5 пишвания, освен акането. слагам я - сутрин преди да я накърмя, винаги когато се събуди, преди да излезем и след като се приберем, след като се наяде. тя ми дава знак - и зависи колко съм бърза - за акане може да стиска, но за пиш още не може и се сърди когато не я хвана - голяма сладурана.

ние хванахме вирус - Дивна вдигна температура в събота и си мислях, че след ваксината е някак нормално, но след като и в неделя беше с над 39 и звъннах на педи,а тя ме посъветва да звъня на бърза помощ, щото беше зле времето, да не ходя да чакам по болниците. от бърза като дойдоха и ме изкараха, няква паника - била си добре, да лекувам температурата - като че ли тя е болест, а не симптом. след като и в понеделник беше с 39 и звънях пак на педи - евала на жената - дойде вкъщи и след прегледа каза, че било херпангина и ни изписа сироп - като бисептола преди и днес вече се живее нормално вкъщи  Praynig 

ами това е от нас, лека нощ

# 169
Добро утро!
Сервирам кафенцето, че гледам, че днес май съм първа

Отдавна не съм писала, ама гледам, че не само аз нямам време за нищо. Моят Никола постоянно иска внимание, има дни в които е ужасно кисел и не се трае, ама такъв сме си го направили, ще го търпим  Simple Smile.

Пепи, не се притеснявай, че още не седите. Никола е по-голям от нея, а скоро се научи ей така изведнъж. Преди само се клатушкаше наляво надясно и падаше напред, и изведнъж.... слагам го да седне и той така си остана  Shocked. Това беше преди 1-2 седмици, не повече. Явно всичко е когато му дойде времето. Аз никога не съм го мъчила и да го подпирам с възглавници и т.н.

Смайлинг Сиси, за пълзенето хич не му се притеснявай. Нормално е първо да пълзи назад. Всичко с времето си. Никола доскоро беше така. После почна да се влачи напред и сега се мъчи да пълзи на 4 крака. Надига се, клати се напред назад, ама не му се получава и като не става, ляга по карем и с влачене стига навсякъде.

Вчера бяхме на гости на 1 момченце, което е с 2 месеца по-голямо от Никола. Той е почти на 11 месеца, изправя се сам отдавна, почти ходи също отдавна, но като се прикрепя за мебелите или каквото намери и интересното е, че чак преди 1 седмица е започнал да пълзи. Явно сега му е дошло.

Аз вече хич не се притеснявам за тия работи. В крайна сметка има време и ще проходи. Колкото по-рано, толкова по-лошо за мен. Щото се почва едно търчене след него нон-стоп, че да не пипне където не трябва, да не падне някъде да се удари.... абе... май досега беше лесно. Сега вече почва сложното.

Честит рожден ден на Хриси (на патерици)! Дони, да ти е жив и здрав и много да те слуша!
Чакаме да ни показваш снимки от купона.

Елена, браво за почивката на Елените. И ние минахме да го видим този курорт като бяхмее на морето, ама нещо да си призная честно не ми хареса, че наоколо не са се постарали да пооправят малко боклуците, да изчистят и ремонтират пътя. Абе българска му работа. Прекрасни хотели, но та не гледаш около тях като навсякъде по нашето Черноморие.

Мария, не се притеснявай за рахита и непременно потърси и второ мнение. Без изследвания не може така да се твърди, че има рахит. На едни познати детенцето им прекара такава начална форма на рахит, но си спомням, че му изследваха кръвта и така го доказаха. Сега е на 2 години и нищо му няма.

Редакция: Абе пуснали са метрото. Хайде ако е хубаво времето другата седмица да сформираме някоя срещичка. Сега май вече ще е по-удобно за всички. В Борисовата или пред Народния театър като се пооправи времето? Казвайте и дайте идеи.

И още нещо забравих, Копривке, чета, че ще отбиваш Анчето, че много те хапе. Кажи и няколко пъти рязко НЕ и прекрати кърменето. Никола в началото като му изникнаха зъбите много започна да ме хапе, но след няколко дни възпитание, разбра, че така не трябва да прави и сега никога не му се случва да ме захапе, дори случайно.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 08:30 от sladur4esta

# 170
  • Русе
Здрасти и от нас! Тук 2 дни времето беше ужасно - нон стоп валя. Чак вчера след обяд спря и излязохме от 15:30 до 17:30 на разходка. Наоблякох малката със зимно яке, шапка, шал, дънки, 3/4 чорапи и буйки. Попритесних се да не съм я навлякла прекалено, но като излязохме навън не протестираше, пък и под якето беше по боди и мноого тънка блузка, като камизолка с дълъг ръкав. Много се зачуди на буйките и няколко пъти опита неуспешно да ги събуе, естествено да ги налапа. Добре ни се отрази разходката и на 2-те. Като се прибрах помолих Венци да ми сглоби зимната "лимузина". Тя е по-добра за такова време, но единствения недостатък е, че е тежка. Иначе през уикенда оборудвахме Кари с 2 пижами, 3 бодита с дълъг ръкав и буйките. Нищо не й става от миналата зима. Ами нормално- родила се е 51см, а сега е 75. Това си е почти 50% растеж  Crazy Добре,че свеки й купи като стана на 1 месец гащеризон с яке 86 размер, та сега й става. Има и още 1 зимно яке, поне за това да не мисля. Сиси, хубава идея за Хелоуин- винаги съм искала да се празнува и у нас, както стана със св. Валентин. Нищо,че са католически празници, важното е да има повече празници.

Вчера бяхме на гости на 1 момченце, което е с 2 месеца по-голямо от Никола. Той е почти на 11 месеца, изправя се сам отдавна, почти ходи също отдавна, но като се прикрепя за мебелите или каквото намери и интересното е, че чак преди 1 седмица е започнал да пълзи. Явно сега му е дошло.
Цитат

Явно за това Карина не иска да се изправя, защото вижда,че с пълзене достига целта и нали е мързеливичка и хитра, защо да се мори.
Това последното е моя реплика, не знам защо се получи така.

# 171
Ехоо здравейте момичета, помните ли ни и нас.
Ние сме си в БГ и сме си на село, много ние добре тук по цял ден в градината въпреки лошото време.
Всички изкарахме грипа,освен Габи и много се надявам да я размине Praynig
Иначе сме добре ,хапваме си пюренца ,кърмим се,  сега ни мъчат зъбчетата от горе и сме много кисели,но и това ще мине.
И ние да се отчетем:

7:00- кърма
10:00- плодово пюренце
!3:00- жълтък със зеленчуково пюре(през ден)
16:00 -плодово+кърма
!9:00 -кърма
2200- кърма за приспиване

Надявам се всички да сте добре сега нямам време да се връщам назад да чета ,но ще намеря и ще прочета всичко.Вече си имаме нет на село и ще включвам по-често Hug
Хайде поздрави и целувки от нас  bouquet

# 172
Добро утро!
Сладурче мерси за кафето Hug
Вчера си намерих кабела за фотоапарата, който бях затрила  Crazy и по този повод http://www.facebook.com/album.php?aid=13375&id=1602100232&l=a4b322c0df  Wink да видите какъв голям мъж си имам Blush
Нашия режим е следния:
5.30 -АМ
9.30 - АМ и плодово пюре
13.30- зеленчуково /местно/ пюре
17.30- каша или АМ с плодово пюре /кашата през ден, щото сме на диета Laughing/
21.30 -АМ
Исках да попитам след като вече съм давала безмлечни каши и млечна на "Милупа" мога ли да давам млечни от други марки- примерно "Хип"? В голяма чуденка съм newsm78
Хайде лек ден и приятни разходки Hug

# 173
[b]Били били[/b], добре дошла в БГ! Разбира се , че те помним. Гледам пишеш за вашия режим- хапвате си пюрета, а преди как се притесняваше , че не вървят нещата.
merrygold , оправи ли се вече Дивна? Много  Hug за нея!
bubchenceto , наистина голям мъж си имаш  Grinning! Много е  чаровен и има страхотна усмивка! Това ли е най- новата количка / червената/?

# 174
  • Варна.....
Ей, стига с тия болести по бебетата.
Мери голд, и Пресли го изкара тоя вирус, даже без въпросният сироп, а с хомеопатични!
Сиси смайлингг освен да се цопнеш до детето и да му показваш ка да пълзи  Joy
А иначе, както и Сладурчеста ти е казала, когато му дойде времето, ще си пропълзи. И Преслав не може. Опитва се, но ако успее е 1-2 см. назад.
bubchenceto- ами аз вече давам каквато каша имам у дома.Не мупридирям чак толкова много. Все пак е захранено дете. Че и нахранено /той две хранения заместени има/. Сутринта яде с мен диня, после с батко си рогче. Вчера от сандвича с кашкавала на баща си. Ми то като ни види, че се храним застава с паяка до масата и започва да крещи ако не получи трохичката си. Нещо като ПЗ правим. Важното е обаче детето да е добре.

# 175
  • Пазарджик
Върнахме се от консултацията вече сме 7.300кг и пак сме си 69 см.т.е. не сме пораснали въобще.Лекарката каза,че сигурно миналия път са ни изкарали по-високи и затова сега е така.Иначе сме качили 550 гр,което е двойно за сметка на миналия път.Тя ни прегледа и каза,че нямаме рахит.  Shocked на което аз с опулени очи гледам само.Единият лекар казва имате,другия нямате и аз какво да правя сега. Confused Иначе ,каза,че рахит се доказва с изследвания ,а на нас не са ни правени такива.Сега ще си пием капките и калция и другата седмица на проверка при другия.А аз ще изперкам дотогава.

Последна редакция: ср, 09 сеп 2009, 16:41 от maria1986

# 176
  • Пазарджик
Били били, добре дошла в БГ!
bubchenceto много е сладък малкия.Сладуранко .

# 177
Здравей те мами.
Искам да ви се извиня че не съм писала, но с мойта пакостница нямам време винаги да седна да пиша.
Мога ли да помоля за един съвет?
В понеделник ходих ме на децка консултация и бяхме само за мерене на тегло и съниметри. Миналият месец бяхме 8.850 и дълги 72 см., а сега сме 9.900 и 74 см.Докторката ни каза че това са страшно много килограми за 1 месец и да и намалиме храненето. По някаква схема ни изчисли че когато стане на 1 годинка трябва да тежи 10 кл.. Ето и нашият режим на хранене и сами преценете дали я храня много:
- 7:30 до 8:00 - сухо мляко - 180мл.
- 11:00 - попарка - 180мл.
- 14:00 - зеленчуково или месно пюре - 190мл.
- 17:00 - плодово пюре - 190мл.
- 20:00 - каша - 180мл.
- 22:30 - сухо мляко - 120 мл.
От два дена се храниме през 4 часа. Горе долу издържа ако пие повече водичка. Моляви посаветвайте ме какво да правя.
А случайно да знае някой нещо относно бульоните? Казани че трябва да ги почнеме, но тогава ме е страх че пак ще качи повече от необходимото.

# 178
Здрасти, здрасти..

Абе аз не съм се притеснила за пълзенето, ама ми се щеше напред да си пълзи човекът  Rolling Eyes. Но щом пък Петя се е клатила повече от месец преди пълзенето, значи и за нас има надежда Wink. Тайс, даже и това дет казваш съм го правила  hahaha  Blush. Ама тц - българско реотанче си имам аз и бавно загрява  hahaha. От днес обаче си има нов номер - уж на 4 крака се изправя, ама не на коленца, ами на крачета направо  Crazy

Бубче, много готин Делянски  Heart Eyes. А какви са ти притесненията в това да даваш и друга каша? Аз не им знам съставките, но предполагам, че няма да са кой знае колко различни. А и щом и млечна си давала - не виждам проблеми, честно казано. Мисля, че е по-скоро въпрос на вкус - ако ги хареса - давай, ако не - остава си с Милупа-та Wink.

Мария, ами аз точно затова те питах дали са ви правили изследвания. Рахит само така се доказва. Хич не ги слушай на база симптоми, кви са тия лекари така да поставят диагноза  #Cussing out. Отидете да направиш едно кръвно изследване, питай си специалиста какво точно трябва да се изследва и така вижте има или няма рахит. Така да ви увеличават Д3-то, че и калций да дават... аз лично не бих давала преди да имам доказателства, че има рахит.

Били, докога щяхте да стоите в Силистра? Забравила съм нещо  Blush Ние на 22-ри отиваме там, та ако сте още там се надявам да се видим  Simple Smile

Бубата, идея нямам какво да ти кажа. Освен, че на мен лично добре ми изглеждат количествата храна. Идея нямам дали е чак толкова страшно, че е качил 1 кг..Имаме тук едно бебе, което е повече от 10 кила, и то отдавна, но пък той си ги стигна само на кърма, което не е страшно.. Та за вас не знам. Лично мнение - колкото й се хапва - толкова. А подвижна ли е? Понеже като станат по-подвижни, като проходят и се "вталяват"  Laughing. Според мен - не му мисли толкова. А и щом вече сте през 4 часа - по-добре като че ли. Абе води се по нея.  Peace

# 179
Много е подвижна.На едно място се спира само когато спи.Аз си мисля че яде толкова много понеже изразходва много енергия.Аз определено няма да я държа гладна.

Общи условия

Активация на акаунт