Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 138
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
 wavey Здравейте мили мамчета на сладки, малки, пораснали януарчета!

Да почерпим по случай месечинката днес:

Честито и на порасналите с още един месец и специално на Яна, Гого и Лина и добре дошла на мама Мария! Hug

Ние успешно се пренесохме от ягодовите полета, в страната на шоколада, лилавите крави, часовниците, джобните ножчета и прекрасната природа!  Най-накрая имам нормална тераса и най-важното - слънце в изобилие! О, как ми липсваше слънчицето!

Ние започнахме захранването от деня, в който Ивка навърши 6 месеца с оризова каша, после продължих с ябълка, круша, банан, морков, картоф, малко тиква. Беше два дена само на кърма, защото се обрина от нещо по корема и по гърба само. Много странен обрив, като екзема... Бяхме на лекар преди няколко дни, даде ни някакъв антихистамиов сироп. Дано се оправи бързо! Днес за първи път опита и млечна каша, иначе за оризовата се цедя. За сега храненето при нас се ограничава до каша сутрин, пюре на обед и плодово пюре след обед. Само по няколко лъжички де, да не си помислите, че изяжда цели бурканчета!  LaughingСкоро смятам да въведа и месото, но ще изчакам да минат няколко дена и да прикючим със сиропа, за да въведа за разнообразие още някой и друг зеленчук.
Иначе Ивка си лапа пръстите на краката(от кога го чаках тоя момент, много ми е сладка! Grinning), опитва се да лази - много е смешна, да седи се понадига, казва някои срички.
Доника, неблагородно ти завиждам за миалната машина! Laughing Аз все още си прекарвам по цял ден пред мивката, а кашоните все още чакат някой да ги разфасова.Laughing Със здраве да си я ползваш! Hug
Репичка, когато отидохме на консултация на 6-тия мес. се оказа, че Ивайла е наддала само 80 !!!  грама за три седмици, но ми казаха не да дохранвам, а да започна веднага със захранването, защото поради по-голямата физическа активност, не им достигали калории. Ние започнахме с бебешки ориз, който се разбърква с кърма и Ивка много го хареса. Първата седмица 2 ч. л. веднъж дневно, втората - 2 пъти дневно, после започнах да предлагам пюретата, но от ориза видимо наддаде.
Моник, много красива декорация!
Всички бебчета са пораснли много! Личи си, че ги храните добре! Grinning Само, дето не пишете много - тема и половина за един месец, не ви е срам! Laughing Hug

# 46
Yagodka, ти ли си автор на заглавитята на темите - като ги чета и ми се разтапя сърцето а понякога даже ми се  насълзяват очите. Браво! Аз я захранвам от 2 месеца точно, но никога в  големи количества - основното  е кърмата, започнах плодови пюрета, зеленчукови  пюрета, каша, въвела съм жълтък и месо ( за сега само заек и пиле) и от понеделник започвам попара с обезсолено сирене и съответно глутен. Но наистина не и давам да се нахрани а само да ги опит а да  свикне с вкуса. Последната седмица започнах всеки ден да давам каша (грис) заради проблемите с теголото, преди давах 2 пъти седмочно вместо плодово пюре, защото мн се пълнеело.. така беше казала педи. Давах и елда с плодове но Моникане я хареса - иска си гриса Simple Smile
Сега да ви се похваля, днес ходихме пак при педи - качили сме 100гр за 3 дена - това малко не  ми звучи мн реално и си мисля  4е не ни теглят както трябва,но важното е  че качваме и ни биха ваксината  ooooh!
  bouquet

# 47
Ехо ,здравейте  wavey

Моник ,много интересна декорация .Питаш ме за Алекс. Ами положението не е розово. Алекс е вече 3 ден с температура. Вчера вдигна 39.5 и отидохме на доктор ,аз си мислех, че е от зъбките , но докторката като видя зачервеното гърло  с афтички по него веднага отрече " вирус !". Комбинацията от гаден вирус  и избиването на 3 зъба едновременно   е страхотна Confused Не иска да вкуси никаква друга храна освен кърма ,защото го боли гърлото като преглъща. Днес поне  не вдига  толкова често температура.

чЕСТИТО НА ВСИчКИ МЕСЕчИНКОВчЕТА ДНЕС  Hug Hug Hug

Ягодка , добре си  се завърнала  Hug честито ти преместване и слънце  Flowers Sunflower

Рокси ,много са пораснали мъниците ,страхотни са  Hug

maria1986 , много хубави подаръци раздаваш  Simple Smile Бонбонките, дето  черпиш  с тях са ми любимите !

Билянка , много кофти това с падането Sad

# 48
  • Пазарджик
Честито на всички празнуващи бебоци днес.Весело и безгрижно детство.

# 49
Честит Рожден Ден на Лори_то78!Много здраве ,щастие и любов!

# 50
  • Русе
Хелоу! Честито на всички празнуващи. Минавам набързо да се запиша в новата тема докато не е забил тъпия компютър. Натали, и при нас след 3дни Т около 38-те и куп изследвания, прегледи на видеозон и т.н. заключиха, че е зачервено гърло комбинирано с мъчително изникване на горните зъби. Ужасно беше просто цялото мъкнене по болници и изтезания на които подложихме беба. Чак от зор се оциклих отново този месец. Накрая за капак се появи някакъв обрив с неизяснен произход и спряхме всякакви медикаменти, пък били те хомеопатични. Може и от топлото да е бил, но отшумя.  Praynig всичко вече да е наред. 8200гр сме, 74см. Иначе предния път изписах километричен пост и компа умря преди да публикувам. Вече се оглеждаме за нов, защото ми омръзна да кърпим този. 

# 51
Запис и от нас.
Доника   bouquet за темата.
За кг'те нямааа въобще да коментирам, че съм в категория "Слон".  Blush
Ада е добре, зеленчуковите ги готвя аз а другите готови за сега. Понякога хапва, понякога не, но се успокоих като видях че е качила добре. Иначе задължително и мен си ме сучи, основно сме на кърма де, като повечето.

# 52
Здравейте от нас!
Ние сме в Бургас пак  Grinning Кеф и половина  Mr. Green
Влязох да попитам - какво точно значи да е сънливо бебето след падане?  newsm78 Днес Кало направи сефтето и се изръси по тиква от леглото (а бях точно до него  ooooh!). И доста спа днес, но пък го отдавам и на пътуването, та затова питам - сънлив значи да спи много или когато е буден да е отпуснат и вял?  newsm78

# 53
Здравейте.
Чета си ви аз редовно.
Сиси, много гадно това с падането   ooooh!. Явно все в един момент се случва. Децата са "гумени", но ти следи за повръщане и сънливост. Макар, че може да е сънлив и от смяната на надморското равнище.
Марти има 2 зъба - много е смешен. Единият се показа месец след втория и разликата им е голяма  hahaha. Стабилно стои прав, казва "ба-ма", пищи сииилно, смее се на  всички, които познава, а другите ги гледа подозрително. Домашни пюрета отказва тотално още щом ги вкуси  Tired. Мислех, че тук ще яде екологична храна, но не - купувам пюрета. И за разнообразие ходех до Пазарджик чак  ooooh!. Утре се прибирам във Варна, ще го пробвам с каша и попара. Иначе много обича да гризка плодове сурови, да яде хляб  #Crazy, да опитва от всичко, което види. Нощем си суче доста, чудя се дали му стига през деня  newsm78, но пък като го каня не ще .
Практикувам ЕБХ с акото /опитвам и с пишкането/ и се чудя дали мога да му взема гърне вече - да споделят мамите с пораснали деца.
Ще вземем и стол за хранене, че все е в мен.
Ами това е.
Лека вечер.

# 54
Крайно време е поне едно записче да направя... От много други неща няма кой да се занимава с това  Mr. Green

# 55
Здравейте от нас!
Ние сме в Бургас пак  Grinning Кеф и половина  Mr. Green
Влязох да попитам - какво точно значи да е сънливо бебето след падане?  newsm78 Днес Кало направи сефтето и се изръси по тиква от леглото (а бях точно до него  ooooh!). И доста спа днес, но пък го отдавам и на пътуването, та затова питам - сънлив значи да спи много или когато е буден да е отпуснат и вял?  newsm78

Сиси, сънливо значи отнесено бебе, важното е да следиш за някакви промени в поведението и особенно за повръщане.... Преди време ми казваха - споко всички бебета падат, а аз се зарекох че моето няма да е от тях, но вчера и на нас ни се случи, точно се приготвяхме за да ходим при педи - аз щях да получа удар -  стана пред очите ми за част от секундата, даже не разбрах как стана, но най-важнот е като падне да изплаче и после да не повърща и да е живичко. Дано всичко е наред и повече да не ни се случват такива инфарктни ситуации  Praynig

# 56
Здравейте  Flutter Flutter Flutter

Алекс  е по-добре , не вдига температура , обаче има обрив . Сега съм  се шашнала да не е някаква шарка , никога не съм виждала обрив от шарка  , обаче не ми прилича на шарка , а на обикновен обрив . Много умно  се изказах , нали  Blush Приятелки с по-вече опит  с децата ми казаха, че обрива е реакция от вируса , дано така да е !

Хайде , черпя ви  с кафенце и искам да призова майките ,които не са се появявали отдавна , да напишат по нещо ,че голяма скука настана тук ,скоро съвсем ще изчезнем  и няма да има тема на Януарките    Naughty

# 57
Наистина много отпускарски сезон Simple Smile На никой не му се пише, всеки ходи нанякъде... Айде да ме водите и мене на морето  Laughing

Натали, най-вероятно обривът е от вируса, а съм чувала, че и температуропонижаващите (Панадол например) могат да предизвикат такава реакция, но не е страшно. Дано се оправи бързо детенцето!

Темата наистина много хубава и със снимката на Патилина... Много са сладки цялото семейство. Дано отново се съберат и изкарат повече време зедно  Heart Eyes

Ягодке, ама при шоколадите и слънцето наиситна няма как да е зле  Peace Искам и снимки да видя от там  Grinning

За падането: Виктор тренира за самоубиец, но засега само няколко пъти успешно  hahaha Вчера сутринта се опита да падне от спалнята, но го хванах тъкмо, когато дупето му започна да се издига, а главата да натежава надолу  Grinning Видял чехлите ми на земята ирешил, че трябва да ги изучи  Joy Иначе от опити да стои прав или седнал, а още е нестабилен много бой му е яла главата  Joy (в кошарата се удря, в земята....). Баща му вече мисли да му купува каска за прохождане  Mr. Green

За зъбите: Дано избиват бързо и безпроблемно при всички  Praynig Вики е с 6 зъба вече  Mr. Green Добрата новина е, че спря да ме хапе докато суче, че ми беше направил и пришки, и кръв ми беше пуснал...  ooooh! Лошата е, че все още като реши да гледа нещо, а да не изпуска зърното и успява да ми го остърже  #Crazy С всичко се свиква обаче Simple Smile

Баба му на 2 пъти реши да му предлага да си суче парче диня (като че ли не разбра от веднъж, че не е за него тази работа), да ама не. Човека всеки път си отхапва по едно голямо парче и стиска уста. Ни да изплюе, ни да му го измъкнеш  hahaha Поне да се опитваше да дъвче, а той като пуйче всичко да преглътне. Първия път му се повдигна и го изкара, втория насилствено му го измъкнахме  Mr. Green

Захранването върви, когато Вики реши, че дава. На обед вече започна и по цяло пюре да изяжда, но само ако му хареса. Следобед или оризова каша, или елда (пак каша) с плод. От вчера се опитах да му дам елда със сирене, за да въведа сиренето, но изобщо не беше очарован. Да видим докъде ще я докараме, че според педи вече сутрин попара трябва да яде, а като гледам няма изгледи. Глутен пък кога ще му въведа...  Whistling Скоро ще го записвам и на ДК (нали вече наближава 9 месеца и от 10 да започва), защото хич ме няма в готвенето, а и време не ми остава. То все трябва да го разнасям да разглежда, да го извеждам по 2 пъти на ден иначе се побърква, да си играя с него, защото сам бързо му омръзва  Crazy

Вече започва да се усеща в кого е и ако не иска да седи в някой протяга ръце към мен да го взема. Добре, че е така само з анепознати, а с бабите, дядовците и другите наоколо се спогажда. Като е на леглото и иска да го взема пак се протягат едни ръце с едно "ъхъ ъхъ ъхъ ъхъ" с леко хлипащ глас  и в мига, в който вече е в мен или прав и грейва една усмивка. Тарикат голям  hahaha

За бърборенето: успешно казва мама, баба и комбинации между двете, но все още е несъзнателно.Просто си тренира човека. Дори понякога прави сухи тренировки - отваря си устата със съответните срички без да произнася звук Mr. Green

Стига толкова, че мноогоо дълго стана, личи си, че детето спи Simple Smile

# 58
Ехо, здравейте и от мен!
Ама наистина никакви ни няма, темата ни все последна стои в отчетените  Crossing Arms
Преди изписвахме по една за 2-3 дни, а сега  #Crazy - една за месец, че и повече. Явно повечето са на почивка, на гости като нас и не остава време за форума, но още малко захладнее ли, приберем се по къщите, ще видите как пак една тема за има няма ден, два ще я изпишем  Wink Wink Wink

Натали, радвам с, че Алекс се оправя, бързо да оздравява напълно  Hug. Миличка, мерси за кафето. Аз днес съм със страхотно главоболие, та добре ще ми дойде едно силно кафе, па макар и не толкова рано сутринта. Не знам от какво, най-вероятно е от очите, късогледа съм и в последно време имам чувството, че очилата са ми стнали слаби вече. Ще се ходи на проверка скоро.

Сиси, Репичка, много неприятно това с падането, но се случва толкова често, важното е да няма после последици. Сиско, ще чкам чинно снимки от поредното ви метлосване насам-натам  Mr. Green.

Аз въведох и изварата, нали ви няма никакви да дадете съвет, та го карах и аз като Бърборанчето по-смело. Добавих я в зеленчуковото пюре, изяде го без проблем.
Момичета, какви бисквити давате на децата, марка, вид  newsm78 ( дано някой се включи скоро, че да даде отговор  Mr. Green)

# 59
Кокосче, писали сме по едно и също време  Mr. Green, като няма никой - няма, ама като има - пичем една през друга  Laughing
И Александрина така прави като Вики, когато иска да я вземем и започва цялата да трепети и маха с ръчички. Ние също сме от бъбривите - мама, баба, деде, бебе, ейя, което е леля  Laughing и сестра ми е много горда от това. В интерес на истината мама казва най-рядко  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт