Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 988
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
здравейте
да почерпя от името на мини рожденичката ми                          
 честито и на всички други мини рожденичета

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 15:29 от sisa2780

# 451
  • Пловдив
Малиииииии,че вкусни почерпки!Ето защо никога няма да заслабна  Wink

Цитат
Просто 1 минута не може да седи на 1 място, а в кошарата не поняся да седи. Незнам какво да го правя вече. Иска да ходи нявсякъде и да пипа. Обувките и краката на мама и тати са му любими    .
Сладурчеста-това все едно за наша Гергана е писано,като добавя и камината в любимите неща за пипане.Не знам как ще я опазвам като запалим камината  ooooh!
Ралче-Вигантола се дава по принцип за профилактика по 2 к-ки до навършване на 1 год.,но повечето лекари лятото го спират поради изобилието от слънце и сега казват отново да се дава защото слънчевите лъчи вече са кът.Нашата педи казваше и лятото да го даваме даже,ама аз не съм давала още от май месец и всичко ни е на ред.
За водата-аз редувам преварена и Девин-изворна,но по някога като се наложи давам и чешмяна вече.
Всичките ни бебета са пораснали много и вече са прекрасни госпожички и господинчовци!

# 452
  • Пазарджик
Честити месечинки на всички пораснали дечица.

vanilla80,sisa2780,kali-m-g,bili_bili и ral4e:) имате страхотни куклички.Пу-пу.
siska8607 и elli_g Знам колко вие  е трудно,защото и аз съм в същото положение.Трябва да уча за държаве изпит, а просто нямам време или ако имам свободно време то го прекарвам с малката и игри.
bili_bili И аз давам изворна на Девин.Само водичката за пиене я преварявам,че слагам по-марко захар,че иначе не я пием.За кисела нищо не мога да кажа,защото още не съм правила.
Лено,Вики е голям сладур.
Цитат
author=elli_g link=topic=423490.msg12649494#msg12649494 date=1254607169]
Сладурчеста, браво за махната шина, дано никога повече нямате такива неприятни неща. От тук на сетне ти желая приятно обзавеждане на новия дом, от който ще си чакаме порядъчен снимков материал  Wink Wink Wink и един по-послушен, но все така сладък и чаровен Никола.
Аз също.

# 453
Честита девета месечинка на Преслав, Кристиян, Пламен, Йордан и Калоян и осма на Селин!

Благодаря на всички за отговорие за сухарчетата и гърнето Hug
sisi_8227, дано всичко на ЕЕГ то е на ред. Непременно пиши, като минеш прегледа, че ще те мисля до тогава
pepi_slanchogledche, радвам се, че вечи си оздравяла! А за работата взела си най-правилното за вас решение. Работа се намира, моментите с децата са неповторими. Мен ако ме питат и ако мога, не бих работила повече никога през живота си, щях да се гушкам с моите мъже само Heart Eyes
Тобито, ral4e:), vanilla80, sisa2780, kali-m-g, bili_bili, Лено, децата ви са прекрасни!
vanilla80, не си само ти луда за тортата Crazy. Аз от сега си правя планове каква торта ще направя, ама такава, че и малчо да може да хапне от нея, та си измислям как да я направя без прясно мляко и белтъци
Нането, Патилинка, мерси за клипчетата. На това за живота се разциврих ужасно, а хем си казвах че няма Crossing Arms. Обаче като си представих някой ден, ако мъжът ми си отиде преди мен, как ще живея сама и без него и ревнах с пълно гърло..мъж ми се видя в чудо да ме успокоява..уж хормоните трябва вече да се натамънили...а пък то Crazy
elli_g, успех на изпитите! Ти си героиня!
sladur4esta, браво за шината! Макар и уморително, обзавеждането си е много готина тръпка. Бързо да се оправяте от настинките.
bili_bili, давам розов девин непреварен, кисел не съм правила и не мога да ти отговоря
Ралче, за Вигантола – нашето педи каза даже лятото да му давам по 1 капка, а сега зимата по 2 профилактично. Питах я всичко наред ли е с фонтанелата – каза да. Аз спрях да давам Вигантол още април и за сега не смятам да го давам на моя отговорност. Реших, че все пак се кърмим много активно и витамин Д допълнително още не му е нужен. Ще видим на татък може би ще размисля Thinking
Monick, не съм ги пробвала тези лекарсва. Малчо също много се буди през ноща – заради зъбите – но вече си го взимам в леглото като стане много на често и си спим задено. Спя като пън и в същото време през цялото време знам, че той е при мен. Наспивам си се така. По някое време като се събудя го места в леглото му и така. Мъж ми ми завижда диво за кърменето, защото нощем спим гушнати с малчо, а пък той и на челна стойка да застане за да го гушне, малчо не седи мирен Laughing

Имаме напредък с гърнето – вече не плаче от него, вного му се радва, обаче нищо не върши Laughing
Щях да пиша разни други неща, ама ми изфирясаха от завеяната глава, после пак като се сетя
Усмихнато, мини се разпиши, че си добре, че липсваш  Hug
Хубава и спокойна нощ!  bouquet

# 454
здравейте аз да се запиша.бебчо вчера падна.уш му сложих ''предпазители''ама на той се върти ли върти.та падна на пода и носленцето сега е малко синичко ама слава богу нищо му няма. спокойна вечер на всички

# 455
  • София
Аз телеграфно, но...
Сиската е в Силистра и за това явно не пише.
Дентокинд, мой верен приятел. Добре, че е той, иначе у нас не се издържа. Давам му го и дори сам си го дъвче. Дормикинд не съм давала, но от тази серия съм с 2 ръце за Имунокинд и Гастрокинд. ...
Утре ще пиша повече(надявам се)
И да не остана и аз без снимка - ха познайте кои са тези агенти hahaha За позналите ще има награди. Семействата на участниците нямат право на отговор  Wink

# 456
Добро утро!

Понеже съм първа ще черпя едно кафе

Моник, ние го пробвахме Дормикинда, но поне при нас нямаше ефект. Не спи и толкоз.  Crossing Arms

Ралче, и на нас ни казаха Вигантола зимата по 2, а лятото по 1 капка. Аз обаче го давам от дъжд на вятър пък гледам няма проблем засега.

Мацки, дайте идея как да му отпуша носа на това дете?  Побвах с помпа, Стеримар, Виброцил, Витамин С, ама ц... Май не е настинка, ами си е от пустите горни зъби тая хрема. Много упорита бе. Иначе гърлоло му е добре, няма Т, само тупата хрема.  Crossing Arms

Още нещо да питам - трябва да въведа скоро извара и сирене, ама каква марка да купя, че много са изкуствени повечето? И аз даже не смея да ги ям.

# 457
Добро утро и от мен момичета!
Сладурче,мерси за кафето,браво за шината и да не се случват повече такива неприятни неща Hug
Ралче,нашето педи каза Вигантола по 2капки до годинката.
Дони,страшна загадка,Гого и Делян само познах Mr. Green
Били били,давам розова Девин,много е удобно само затоплям за попарката и кашата Peace
Ели,успех с изспитите, Hug
Ванила80,мисля да пускам Марио на ясла от пролетта на 2011,ще бъде на 2години и половина,но иначе ще трябва да го пусна на 1и9месеца септември,но това е период в който  децата боледуват и предпочитам да сме си в къщи, отколкото често да се разболява и аз да съм в болничен,нашите баби още работят така, че не мога да разчитам изобщо на тях,поне за сега това сме решили,но ще има време ще видим ...
Пепи,мисля ,че си взела провилното решение,тези моменти са най милите и незабравими Heart Eyes
Моник,не съм ползвала тези лекарства,даже с нищо не съм мазала Марио досега,заради зъбите Peace
За сиренето-давам на "Култура"-обезсолявам го,яде го само в попарата и слагам  маслото на "Президент"
За сухарите-печа си филийки в тостер сандвича.
Марио цяла седмица беше болен,кашлица ,хрема, сополи,разстройство,Т вдигна 1-2пъти,но ниска,беше няколко дни само на мляко,всякаква друга храна отказа,дупето му беше на кръв червено от растройството, но вече се оправи,слава богу ,всичко е от зъбите,сега избиват кучешките и само лиги точи и се чеше където намери Mr. Greenходи с проходилката голям кеф е в нея,започна да разбира като кажеш "не"и слуша bowuu,сядаме заедно на масата иска да опита от всичко и така вика и се кара и се опитва да се налага Mr. Greenмалко командирче Mr. Greenпускам му детски песнички и започва да танцува и да се радва ,говори ни,пее ни на бебешки Crazyгледа и филмчета с голям интерес,бях пускала линк към такива бебешки филмчета,ако иската пак ще пусна Peaceизправя се сам в леглото,по мебелите,ходим за ръчички,понеже в къщи навсякъде е ламинат и теракот оставам го да пълзи само там където имаме килим в- хола,а като ходи с проходилката му слагам буйки Peaceуспех с гърне още нямаме,защото още не съм купила,но днес точно това ще направя Mr. Greenта ще видим как ще го възприеме.
Ето и от мен една снимчица на пъпешчо
Лек и слънчев ден на всички  bouquet

Последна редакция: пн, 05 окт 2009, 08:53 от desisladka

# 458
  • София
Здравейте мами,
толкова дълго не съм писала, защото нямах компютър, но сега съм на линия.
Бебе Ивет на 7 ще направи 9 месеца, много ме ядосва не спи по цяла нощ буди се през 2 часа и направо е ад.
С храната няма проблем вече и харесва човешката храна та хапва пасирани манджички и киселчета много обичка, надявам се всички януарски мъници да са пораснали и да са радост на мама и тати.
Много усмихнат ден пожелавам на всички сладури и мамите им, дано изгреее и Слънчо!

# 459
Здравейте, отдавна не съм писала, но или имам работа, или нямам настроение за писане...
Хаха, Доника, агентите ги разпознах и тримата, но аз си имам "джокер" и оставям другите да отгатнат  Joy Гледам Деси е познала двамата, за третия ще им е по-трудно, че не са го виждали отдвна  Joy
Сладурчеста, желая ти много успех и щастие в новия дом  Hug
Момичета, не се ядосвайте, че ще се наложи да се връщате на работа...аз също не мога да си го представя, но такъв е животът. Важно е да сме здрави!
За водата- аз давам преварена, всъщност Петя вода все още почти не пие така че трудно мога да ви служа за сравнение..На проходилката, Петя все още не обръща никакво внимание (за мое огромно съжаление), но като гледам ще прохоходи преди да се научи да седи в проходилката  #Crazy
Преди 2 седмици се чух с Бръм. Те са добре, но в момента няма компютър. Изпраща ви поздрави (трябваше отдавна да ви ги предам, ама  ooooh!)

# 460
  • София
Здравейте и от мен за днес
Благодаря искрено за отговорите за Вигантола, значи всичко е ок Grinning Hug
От вчера и ЙоЙо има проходилка Laughing, в началото не се сещаше какво д анаправи с нея, ама след известно време се светна и сега е във вихъра си с нея, обикаля навсякъде и събаря всичко около нея Laughing, а пък като я махна се сърди, хареса й вътре Crazy
Еспа- браво за това, че бузанчо вече на плаче от гърнето, това ме подсеща, че и аз трябва да купя Whistling
Деси- добре, че вече е по добре Пъпешчо Heart Eyes, страхотна снимка Hug
Сладурче- аз си вземам сирене на Маджаров, което слагам да кисне във вода, иначе и аз давам масло на Президент. Извара мисля след 10-я месец да въвеждам, а за нослето какво да ти кажа...тези капки Коларгол, пробвали си ги, чувала съм че уж помагали newsm78
БилиБили- аз водата я кипвам в електрическата кана, като оставям капака й отворен да поври вътре поне три минути, защото не винаги успявам да си купя Розов Девин, това започнах да го правя след морето, по-удобно ми е така, а и мисля, че вече е достатъчно, защото все пак вече са по-големи.
Таника- радвам се да те видя отново Hug
Бърборанче- гуш на теб и специални целувки на чаровницата Петя, добре че се разписа, беше ми домъчняло за вас Heart Eyes

# 461
# 462
Дони, това не са ли Дилян, Гого и ПреКраси  Flutter Дадо 2-ра вечер кисело мляко ама по малко и му троша бисквитка и мога да кажа, че за сега е единствената храна, която хапва с удовоствие-за сега, да не чуе дявола, опитах да му го дам с биберон, ама неиска само си чеше венците. А моята кърма доста намалява, вече загубих предтсава отколко време се опитвам да я опрвя с течности, дори витами пия ама ТЦ, тои обаче си поцуква сутрин рано и вечер за сън, затова колкото и да няма няма да го отбивам, нека сам прецени, а на мен не ми пречи. Очаквам тези дни да ми дойде та може и от това да е намаляла и силно се надявам да се възстанови, моментите на кърмене са ми много мислни и неискам да ги преустановяваме.  Tired Иначе сме добре, Божидар снощи почти не е спал и аз съм гроги, но отивам да се образовам, айде до скоро и целувки на всички мили бебоци.
сладурче, страхотна новина за крака  Hug

# 463
siska8607, и при нас положението с кърмата и АМ беше същото до преди няколко дни, но при нас се съчетаха запушен нос, гъста задна хрема и предменстуално. За първи път, откакто се е родила опита друго мляко, освен кърма, но не го хареса. Дано като ти дойде да се променят нещата, че наистина е направо ужасно!
Доника, и аз съм за нашият изгубен зет, иначе Делян и Гого ги познах от раз, но признавам си той доста ме позатрудни. Peace
Еспа, англичаните започват от 6-тия мес. да дават вит. Д на кърмени бебета, защото той не се съдържа в достатъчно количество в човешкото мляко. Аз се опитах да давам, но беше някакъв комбиниран витаминен препарат, съдържащ фъстъчено олио!?! и точно когато започнах да го давам, точно тогава Ивка се изрина и аз го спрях. Другата седмица ще ходим за първи път на консултация и ще питам тук дали дават, защото много ме е страх, откакто тук видях дете на около1,5 години с О-образни краченца. Ако знаеш как трудно се движеше, направо ми идеше да се разплача! Рахитът не е заболяване за подценяване според мен. Hug Иначе в АМ има вит. Д.
Нането, много се смях, докато четох как твоята любопитка е заспала седнала в количката!
Тобито, снимката е жестока! Peace
Вчера Ивка, както си седеше на коленете ми, аз си повдигнах блузата да се приготвя да й дам да суче и тя направо се залепи за цицата, ей така в седнало положение. С баща й се скъсахме да се смеем.

# 464
  • София

Доника, и аз съм за нашият изгубен зет, иначе Делян и Гого ги познах от раз, но признавам си той доста ме позатрудни. Peace

И такаааа. Имаме познали верния отговор. Браво на Сиската и Ягодка Simple Smile
Мойто дребното е с огромни сополи от вчера...Капя капки, Стеримари, сребърни води...Уж намаляха де, но горкия едва диша. Почти не иска да суче, защото дръпне и не може да преглътне...Сега ще ходя до аптеката и Коризалия да взема, че го измъчих с тия капки - да пробвам хапчетата...
Аз не съм се отчитала след петъчната консултация - +500гр =9.900 и +2 см = 73 см.
Сиска, давай му с лъжичка млякото, щом така му е по-удобно. Дори по-добре. Така няма да се отбие съвсем. И Георги не желае вечер да суче...Само нощем и чат пат през деня...Не реве от глад обаче и пасувам за сега Simple Smile
Ставам, че му мина страха от проходилката(благодарение на батко му, който го разнасяше насам натам с нея) и сега вилнее hahaha

Общи условия

Активация на акаунт