Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 989
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Нането, и аз вчера попаднах на това, но от тук: http://www.guardian.co.uk/culture/tvandradioblog/2009/aug/13/ukranian-sand-artist нямам думи....
Вижте и това: http://misli.hit.bg/index.html  Hug

# 436
Здравейте мацки.
Май последните слънчеви лъчи си отиват вече, жалко  Sad
Еспа  миличка не се отказвайте с гърненцето и при нас е така , но днес я чаках цял час след ядене да даде признаци че ще а.... , а тя не и след час реших да я сложа в търнето ей така за мен си и хоп-цоп , тя си свърши работа и се  newsm78, дали е чакала да я сложа по-рано или е случайност, но иначе щом си свърши работата ,веднага става и се хваща за мен ,много е смешна, секунда не и се остава в търнето  Joy
За попарка  аз и слагам понякога и хляб от белия  Embarassed, но става глетаво и не и харесва , иначе сухари на Голдис и Елит има и бебешки на Чичи бебе, по избор.

Мен пак ме цепи цял ден глава, въпреки че пия хапчета и в понеделник съм на ЕЕГ, стискайте палци да не се окаже нещо сериозно.
Пепи   много добро решение си взела, макар и трудно.
Малката Йо-йо е много сладка.

И ние се будим нощем и то със зверски рев, помага галене по главичката, но не винаги , предимно полюшване , но ц....не и давам, че се страхувам да не се научи да цока и през нощта.
Имам една позната ,точно в този период от непрекъснато даване на "естествения кожен биберон"  и до ден днешен се буди през час , а е вече на 2 години, така че съм решила да не правя така.

# 437
Аз да се оплача - снощи не сме спали... Георги се буди няколко пъти, плака, искаше да го гушкам, да се разхождаме и накря заспиваше върху мен... до следващия писък Cry Оказа се, че едното му ушенце е възпалено и сега слагаме капки. Днес целия ден е в ръцете ми - не е спокоен у никой друг... Чак сега, когато заспа, успях да поподредя къщата, че беше.. Crazy
Пепи, според мен си постъпила правилно! Аз още съжалявам, че оставих Андрей на 7месеца и започнах работа. Ама нали ми предложиха "престижната" професия библиотекар в читалището hahaha - нямаше как да откажа!
За сухарите - аз ползвам Голдис, според мен са по-вкусни от Елит - нали дояждам попарката на Гого Embarassed
Нането, Патилина, емоционалните неща ги оставям за утре, че много ми се спи! Naughty
Лека нощ!

# 438
Здравейте момичета!Искам да ви почерпя за месечинката на Маги  Grinning,днес става на 9 месеца.

Еееех кога минаха тези 9 месец не знам ....толкова бързо,имам чувство,че вчера излязох от родилния дом.
Маги е добре,расте ни първото зъбче,венеца вече е прорязан и го чакаме  да се покаже...но е много крива през деня ,а вечер направо кошмар става на 2 часа да сучи ,не иска да заспива без биба и като я изпусне се събужда и започва така да пищи  Crazy.Много съм изморена,а на моменти и изнервена ,но няма как ще мине и това.Стоим вече прави и прави крачки като я хвана за ръчичките се разхождаме от единия край на стаята до другия и обратно.В проходилката направо е страшна и покривка на масата никога не остава.Смятам другата седмица да я почвам на кухня пък да видим дали ще я яде,не знам само дали не готвят с прясно мляко  newsm78,има ли вече някой на кухня ,знаете ли дали за 1 група се готви с прясно мляко  newsm78.
Аз съм на разделно хранене вече от седмица  не знам дали съм свалила нещо защото си хапвам,но се чувсвам много добре,промених си прическата поскщсих я и одрязох плътен бретон  Grinning.Ами това общо взето около нас.
Два въпроса ми мътят главата от доста отдавна ,може и да съм ги споделяла...единия е за 3.01.2010г.първата годинка на Маги , отсега съм се притеснила от къде ще взема торта на детето искам някоя много яка  ooooh!,а 3 се пада в неделя и след празниците дали ще има цехове да работят...мъжът ми ме обяви за луда  Crazy.
И друго се чудя кога ще пускате децата на ясла ако е 2010 към септември няма да имат 2 години и като,че ли ще са още много малки ,след това 2011 към май-юни пък ще са на 2 години и 5 месеца.

Чакайте да ви покажа мини рожденичката

# 439
Здравейте, мамчета, нямам никакво време да ви чета. Покрай тези изпити съм се захлюпила в читанките, ама само как уча и гледам дете = ужасТ ви казвам. Чета на глас, Божидар е в краката ми и съм му дала една тетрадка или книжка, с които да го за;ъгвам, че сега сме на тази вълна  ooooh! За съжаление нямаше кой да ми помага, но неиздържах и извиках майка ми за подкрепление.
Отгоре=отгоре ви четох и само да се включа в някои теми, а другите мами да ме извиняват: Еспа, не се тревожи за малчо, че така е реагирал на гърнето= ще свикне, но не го дръж повече от 3=4 мин. за да не се стресира, ако не му се върши работата, по=късно.  Hug Сиси 8227, и моя Чочко обича да спи по корем и то от новороден  ooooh! Иначе и аз като теб смятам, че той ме чака да го сложа на гърнето и да си свърши работата. особено сутрин е много сладък, защото пръцка=пръцка, а аз си правя оглушки в леглото, започва да ръмжи и в момента, в който го сложа е готов  Heart Eyes
Ванила, ралче, големи хубавици си имате пу=пу, сладурки.
Тобито, и моя сладур май ще става компютърджия  Joy
аз от 2=3 сутрини давам попара с 2 сухара, без захар и без никакви подсладители. Искам максимално дълго време да приготвям пюретата му и храните му въобще без сол или захар. Попринцип ние вкъщи се стараем да пием  и храним без захар и сол. Залагаме на естестевените захари и соли на  плодовете и зеленчуците и храните въобще= май се олях  ooooh!  Joy
Дони, одисеята с кърменето продължава, нямам представа колко суче, а през деня неиска, само нощем, а вечер за приспиване осещам, че нищо не поглъща, а осещах,че е гладен, АМ абсолютно отказва, затова най-вероятно ще послушам съвета ти с киселото мляко като добавка към вечерното сукане. Whistling
аз май щях да бъда кратка, но се поовлякох  Embarassed
До скоро

# 440
здравейте момичета,от доста време не съм писала но все не намирам време ,първо искам да 4еститя всички месечинковци да са много послушни,здравички и да папкат много
на болните мами и дечица бързичко да се оправят и дано не се повтаря вече,ние сме добре(само ако сме на вън и в ръцете на мама)още няма зъбче,да ви попитам нещичко и аз - какви шишета ползвате и на колко време ги сменяте аз искам скоро пак да ги сменя и се чудя дали да не взема стъклени??
ето и една снимка за да не ни забравите,,приятен ден на всички Simple Smile

# 441
  • Пловдив
Здравейтеееее!

И аз отдавна не съм писала тук,ама то все не ми остава време от ходене по улиците  Wink обаче сега като заваля.........лошо,ще седим в къщи.
Чета ви от време на време,но не редовно и съм изпуснала много.Дано всички вие и дечицата да сте здрави и щастливи и да сте изкарали по едно чудесно лято!
Гледам за гърнета пишете.........май и аз трябва да започна да я слагам,крайно време е  Embarassed
Иначе ние сме добре Гери се изправя по мебелите и прави стъпки даже.Зъби нямаме още  Sad От миналия ден сме вече на детската кухня и мандичките много и харесват.На 4 хранения сме..........тя сама си ги нагласи така-сутрин-7.30/8 ч. обед-12/12.30 след обед в 16 ч.и вечеря към 19.30ч.
Пепи-мисля,че си взела правилното решение.Въпреки че аз вероятно ще се върна на работа от другия месец,за 3 месеца/до края на 1-вата годинка/и ще прехвърляме майчинството на мъжа ми.В момента така се налага.
Ето я и Герито

Приятен и усмихнат ден на всички!  bouquet

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 17:47 от kali-m-g

# 442
Здравейте момичета!
Не съм писала от известно време, но обясними причини - започнаха изпитите ми и трябваше в малкото свободно време, което ми остава покрай грижите за бебка, домашните задачи и работата покрай фирмите, уж да чета. казвам уж, понеже е много трудно, обикновено вечер, след като изкъпем Александрина учех, ама нали се сещате как след половин час вече дремех над лекциите  Wink. Както и да е дано днес съм се справила на 2-та  Shocked изпита ( тоя доцент реши в един ден да направи изпита и по данъчно, и по международно данъчно право), резултати другата седмица  Peace.

Ама много са ни красиви дечицата, леле колко са пораснали и сладура на Моник, и кукличките на Ралче, Ванила, Сиска и Кали. Пу-пу много са сладки  Heart Eyes Hug

Пепи, правилно си постъпила мила, щом така усещаш нещата, така трябва и така си постъпила. Работа съм сигурна, че като решиш ще си намериш, така че сега се наслаждавай на времето с прекрасната Анастасия, която много се радвам, че видях на живо, макар и за минутка. Много е сладка, пухкавелка розова  Hug.

Честити нови зъбки на всички, ние още сме беззъби. За сметка на това проядохме попара  Party, че вече се чудех какво да давам след сутрешното кърмене. Александрина стачкува няколко дни, дали не беше пак заради цикъла, ама направо едната ми ръка под мишницата много ме болеже и изтръпваше, понеже отказа да суче от едната гърда. Та да видите добрата стара помпа как пак влезе в употреба. Цедях се, масажи и май се оправиха нещата, ами просто тя взе да суче, иначе и с помпата вече трудно изцеждам всичко, цедя, а си я усещам все още пълна.
Даже в един момент я кърмех на поискване, постоянно я слагах на гърдата, то ние като малко бебе не сме се хранели така, ама какво да се прави.

Алексанрдина щъка навсякъде с проходилката, пипа и дърпа де що види из къщи, малка хала е станала просто. зор й е обаче самостоятелното изправяне, все пак бая дупе има да повдига  Laughing. Казваме си дежурните мама, баба, деде, така, ейя, айде, онзи ден на два пъти каза пи-пи ( има едно пеещо по-точно писукащо пиленце), иначе прави довиждане, пляска с ръце и друго не се сещам. Ааааа и като и слагам ръка пред устата прави онзи индиански вик - а-а-а-а-а, падаме от смях, много е смешна.

Ами това е от нас за сега, времето стана лошо, така че си мисля, че и моята, и активността на повечето мами ще се увеличи тия дни  Wink Wink Wink.

Последна редакция: нд, 04 окт 2009, 00:52 от elli_g

# 443
Здравейте и от нас.
Първо честито на всички месечинки да са живи здрави и много да слушкат и да папкат.
Ние сме добре с изключение ,че ни расте 4-то зъбче и голям рев.Снощи например става през ноща 10 пъти, и нищо ама нищо не я успокоява само да суче.Пробвах да я люшкам да я разнасям да и пея какво ли не нищо не става, и вече съм притеснена как ще я отучвам, това недоспиване направо ме разбива,всяка нощ Crossing Arms
Иначе Габи не се спира,пълзи из цялата къща,в кошарката не сяда само обикаля от едната до другата страна, пляска с ръце, и вече практикуваме мий мий ръчички като и кажем така и почва да си търка ръчичките, казва мама и баба.
Иначе за яденето, сутрин и предлагам попарка с 2 сухара малко сиренце малко масълце съвсем малко захар за вкус, смятам от утре да и правя с чай.
Не всеки ден обаче иска да яде. На обяд сме на зеленчуково или месно пюре, през ден със 1/4 жълтък.Давам и също плодово пюренце и днес например и давах прясно сокче от грозде.

Имам 2-3 въпросчета към вас.
1.Каква водичка давате на децата?
2.Как правите кисела (пише да се вари до сгъстяване,ама до колко гъсто)?
Забравих другите въпроси Embarassed после като се сетя ще питам.
Пепи, аз също те подкрепям в решението ти, аз също преди някои месец мислех да се връщам на работа обаче като размислих ,работа цял живот, нашите деца никога вече няма да са толкова мънички и сладки и това ще са безвъзвратно загубени моменти които никога няма да се повторят.Плюс това ако ще и наи-добрата баба на света да ги гледа не е същото като да са  си с мама ,нали Peace
Ами това е от нас засега,като се сетя друго пак ще пиша. Hug

Ето една снимка на Габи от последните и:
http://www.bgbaby.net/gabrielka/uplimg/mb_7d612005730276475cced2 … c2c08_mainpic.jpg

Последна редакция: сб, 03 окт 2009, 21:00 от bili_bili

# 444
Здравейте мацки!

Ние сме добре, мнооого активни по цял ден. Вики вече лази и ходи, когато го държиш за ръчички. Продължава да е много контактен и усмихнат. Със захранването обаче нещата вървят много бавно - не иска да изяжда повече от 50-70 грама, та за мен заместването на поне едно хранене е мираж... Лошото е че трябва за тръгна на работа след 1та годинка, (колкото и да не ми се ще и от сега ми се къса сърцето) та се надявам до тогава да за сме позаместили необходимото количество хранения. С други думи, продължаваме да се кърмим, особено активно нощтно време. За сега не съм измислила начин как да го науча да спи в леглото му...

Това е от нас накратко - мога много още да разказвам за него, ама няма да ви досаждам Laughing Нямам възможност да пиша често, но ви следя, до колкото мога  Mr. Green 

И за който иска - малко актуални снимки на Вики:

http://lenoto.snimka.bg/baby/viki-8-meseca.420160.15167750

парола victor

Hug  Hug  Hug

# 445
Хайде и аз да се включа, че нещо напоследък нямах време да пиша, но пък ви чета, де.

Вече съм без шина на крака от 1 седмица  newsm44 и осъзнах колко е хубаво да може да ходи човек нормално. Вече даже и не накуцвам, а мога и да карам кола по малко. Не съм ходила на доктор, махнах си я, когато ми казаха, но без да ходя на преглед.

Мъжо е отпуска  и обикаляме с него за плочки, паркети, мебели и т.н., че обзавеждаме новия ни апартамент. Живот и здраве в края на тази или началото на другата година ще се местим надявам се. Сега майсторите правят ремонт. Направо се скапах тия дни  ooooh!, но пък остана само да си изберем латекси и да си изберем пералня и сушилня. Другото може да се каже, че е уредено. Пералнята и сушилнята ще са Миле, но пак си е сложно да изберем какви да са точно. Ох, нямам търпение да се преместим, че тук вече ни е много тясно.

Никола расте и става все по-проклет. Просто е ужас. Навън като се разхожда е общо взето добре, ама сега като дойде гадното време.... незнам как ще го търпя. Присъединявам се към отбора на мноооооого изнервените   #Crazy. Много бързо изведъж започна да се изправя, да пълзи и да се катери навсякъде. Просто 1 минута не може да седи на 1 място, а в кошарата не поняся да седи. Незнам какво да го правя вече. Иска да ходи нявсякъде и да пипа. Обувките и краката на мама и тати са му любими  hahaha hahaha hahaha.
Нещо сме настинали и двамата и сега избягвам да го пускам много по земята, че в нас е все теракота и ламинат и си е хладничко. Вашите деца къде и пускате да пълзят?
Много ми е гадно, нослето му е запушено и не може да суче, а аз правя отчаяни опити да му го отпушвам с физиологичен разтвор и Виброцил. На всичкото отгоре е събота и педи не бачка  Sad да ходя да я питам. Преди малко едвам успя да хапне и заспа. А аз съм на същото дередже.

На гърне го слагам, не нещо напоследък нямахме време и все бяхме навън и малко преустанових опитите. По едно време го хващах поне акането да е само в гърнето, но нещо тия дни все го изпускам. Все ме издебва, когато имам някоя друга работа.

Малеееее, колко са ви сладки дечицата, кога пораснаха толкова, направо се разтапям като ги гледам, а сякаш вчера бяха бебевалежите...... Оф, тъжно ми стана колко бързо минава времето.

И аз трябва да се върна на работа от 02. 01. 2010 и направо сърцето ми се къса. Разбрах се със шефовете, през декември да ходя по малко да помагам, а да се върна официално януари. Никола ще трябва да свиква с баба си, колкото и да ми е мъчно. Незнам и с кърменето какво ще правим, че той все още си цоца за приспиване и като не му е кеф нещо.

Много се радвам на всички, които отдавна не са писали да ви видя отново налице.
Били, аз давам изворна вода, а кисел правя с гъстотата на плодавите пюрета. Той като изстине се сгъстява още малко. Не всеки път го уцелвам.

Попара още не съм давала, но мисля да си я правя домашни сухари. Просто ще препека във фурната бял хляб на филийки. Преди често така правех с останалия стар хляб. После и за галета ставаше.

Ели, успех с изпитите  Peace и браво на теб. Въобще не мога да си представя как успяваш и да учиш.

Сиска, и според мен е добре в случая да пробваш с кисело мляко. Май е по-добре отколкото съвсем без никакво мляко.

Абе, гледам и Смайлинг Сиси се губи нещо  newsm78....

Лелееее, цял ферман изписах, ама на който съм досадила да не чете  Laughing.
Лека нощ от мен.

# 446
Сладурчеста, браво за махната шина, дано никога повече нямате такива неприятни неща. От тук на сетне ти желая приятно обзавеждане на новия дом, от който ще си чакаме порядъчен снимков материал  Wink Wink Wink и един по-послушен, но все така сладък и чаровен Никола.
Също така дано свикне по-бързо и леко бед теб, когато се върнеш на работа. но те се децата са в такава възраст, че точно на 2-я ден са се адаптирали вече към промяната. Не знам обаче на теб как ще ти лъде, със сигурност ще свикнеш по-бавно от него.
Мерси за пожеланията за изпитите. Иначе признавам си доста ми е натоварено, досега преди изпити майка ми идваше за около десетина дни, та ми беше по-лесно, но понеже скоро беше при нас, реших да не я разкарвам пак да идва, все пак си е доста далече Свищов - Разлог.
Отивам да лягам аз, че уж дойдох да изключа компютъра, а пак се залепих във форума  Laughing.
Лека на всички  Hug

# 447
  • София
Здравейте и от мен в дъждовния ден,
Да сложа малко кафе за разсънване и добро настроение

Благодаря, момичета за милите думи за ЙоЙо и всички други дечица са много пораснали и са страхотни  bouquet- на Ванила, Сиска, Моник, Кали, Лено Hug
Аз вчера давах за закуска кус кус на ЙоЙо, хареса й, ама нещо явно и дойде в повече с него твърдата храна и се запече, та днес си закусва само мляко, а за обяд смятам да й направя пюре от морков, картоф и червено цвекло, да видим дали ще й хареса Rolling Eyes
Ели- радвам се, че писа, успех на изпитите Hug
Сладурче- успех с нанасянето на ремонта, много се радвам, че са махнали шината Hug, аз ЙоЙо смао за малко я пускам по пода да пълзи, ама тя там и не иска много да пълзи, повече иска да я държа и да прави крачки и така обикаляме целия апартамент, ама аз оставам без кръст, вече усещам, че започва да ме болят прешлените, а като проходи наистина какво ще е.....
БилиБили- дано по-бързо да избие зъбчето и да не мъчи вече принцесата Hug
Сиска- ами опитай с киселото мляко, да видиш как ще е, може и да му хареса...
Аааа, сетих се да ви попитам нещо, последния път като бяхме на консултация и лекарката на ЙоЙо пак й изписа да пие по две капки Вигантол за зимата...не каза, да е заради някакъв проблем, ама каза, да ги пие до пролетта Rolling Eyes, на вас изписвали ли са ви за тази зима Вигантол или само нашата педи се презстрахова newsm78

# 448
Добро утро, ние сме будни и дори успях да се изкъпя вече.
Сладурче  браво за шината най-накрая.
И на мен би ми се сторило много трудно да учиш и да гледаш прохождащо дете.И на мен ми се искаше да запша втора специалност, но уви няма как, не мисля че бих се справила.
Аз давам от розовия Девин от доста време вече и ми е много удобно за кашите и попарата, защото само подгрявам , и не е нужно да са преварява.
Кисел не правя , защото не го яде , но вчера като бяхме на гости при майками , там си имаме една приятелка с едногодишно бебе и му беше направила кремче с прясно мляко и аз дадох на Габи изяде цялата чашка и искаше още дори , ща следя за реакции, тъй като е доста рано за прясно мляко, но нали си ме знаете, че бъзрам с всичко .

Много са пораснали дечицата и адашкате страшна кукла, а пък Вики е станал изтински малък мъж голям красавец.

# 449
  • София
Здравейте мили ми момичета,
Да почерпя и аз, че днес Преслав става на 9 месеца Hug

Честити месечинки на Кристиян ;Пламен Йордан, Калоян и на Селин    bouquet
Ванила, честито на Маги, с малко закъснение-страхотна принцеска е Simple Smile
Сладурка, радвам се много за шината, тъкмо се чудех вече къде се загуби Hug
Лено, многоп е готин Виктор и голям Peace
Пепи  bouquet
Били, аз давам Девин изворна или преварена водичка, главно като правя кашите или попарка, защото иначе Преслав не иска да пие вода, въобще никакви течности не желае, само кърма Rolling Eyes Rolling Eyes
Патилина, страхотни линкчета си пратила  bouquet, балагодаря
Да ви питам-четох из форума за хомеопатични лекарства за обезболяване на зъбки-Дентокинд #Crazy и за Дормикинд  за спокоен сън. Направо вече се виждам в чудо с това неспане. Моля ви, ако някой ги е ползвал за децата-да сподели впечатления Simple Smile
Хубав ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт