Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 990
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Момичета, днес искам да ви почерпя, защото моята сестра има рожден ден Heart Eyes

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 09:37 от ral4e:)

# 421
Честит рожден ден на сестра ти ral4e с пожелания да е много много щастлива.

# 422
  • София
Ралче, да е жива и здрава сестричката ти HugМного късмет и щастие Tada

# 423
Nqmam kirilica Sad ..... taka 4e prosto se zapisvam. Hubav den   bouquet

# 424
Ралче, да ти е жива и здрава сестричката и много , много щастлива!   bouquet
Моник. страхотен е Малчо на аватара ти  Hug
Доника и ние сме така с сисите Wink а и си ги иска независимо колко пюре или каша е ял, че и нощем 2-3 пъти...  ooooh!
Но не му личи, днес се оказа че е 8.520 кг , 71см на 8 месеца, само +600 гр за 2 месеца  Thinking
Накараха ни се че се храним нощем(това си го извоюва от скоро -около 1/1,5 месеца), трябвало вода или нищо  Rolling Eyes , да съм го тренирала да заспива сам и вечер и денем... да не го взимам ако плаче,а само погалване по главичката.... че той така усилва още повече тоналностите  Mr. Green#Crazy Пък и как да знам защо плаче милото... ето венците му отгоре са така подути, сестрата каза всеки момент, нищо че няма още отдолу...
И месото -въвеждало се на всеки 3 дни ново месо, пиле, телешко, риба, абе аз луднах, ама и тя май лудна с мен... даде ми една чанта с книги и листовки да чета...
За спането на корем питах, нямало проблем.
Питах кога яйца, на 10 месеца, да не бързам. С това ще се съглася.
Много обстоен преглед - цял час, но следващия е като станем на 1 годинка  Shocked

Нашто татенце е в Европата и Дубай на служебно пътуване и  ми е много самотно и тъжно Sad
Губи ми се Еспа  Thinking

# 425
Честита девета месечинка на Йоанка-калпазанка, Мануела, Виктория и Васил!

Ралче, да е жива и здрава сестра ти!
Павлина, бързо оздравяване!
Бързо оздравяване на всички дечица и майки, които са болни Hug Hug

Патилинка, Hug . Тук съм, чета ви късно вечер, че нещо много работа имах да отметна в бачкането и освен това търчахме да купуваме мебели за детската стая на малчо, тапети, ще циклят паркета от понеделник, ще стане един прахоляк ooooh!
Харесахме мебели от Премаман, обаче ако ги поръчаме днес, ще дойдат януари чак!  ShockedИ то не е сигурно – нямало в склада в Белгия. Но консултантките бяха много любезни в магазина и поеха ангажимент да края на януари да ги получим. Готиното е, че леглото става на юношеско и смятам с това обзавеждане да приключим мебелировката на малчо до дето се зажени Mr. Green
Патилинка, малчо също се буди нощем от известно верем – месец и нещо насам. Преди спеше по 12 часа като пън. Отдавам го на зъбите. И той сукане не отказва по никакъв повод, може и 220 гр пюре да е изял преди това. На вън го бъркат с едногодишно дете, толкова е нашишавял ooooh!. Ама жив и здрав, като проходи ще смъква килограмите.
Обаче това заспиването сам и през деня /не че спи много/ и вечер е мисия невъзможна. Иска си цицата човека.Преди сам заспиваше, обаче сега нахитря  Crazy

Да питам за попарата със сухарчетата  - аз още не давам закуска, може би по някое време другия месец, обаче какви сухарчета слагате? Вие ли препичате хляба или слагате готови?

Сами го сложих за първи път на гърне, както беше с памперса – да свиква – обаче нададе страшен рев – не знам неудобно ли му е или просто се стресна нещо. Вашите малчовци така ли реагираха в началото? Thinking
И последно да се похваля, малчо за първи път днес сам се изправи на крачета след дълга борба...и почти веднага тупна на дупе Laughing. Купихме му и каска за прохождане, че направо е опасен за себе си – малък камикадзе е – мята се с главата напред.

Егати и повествованието написах. За напред ще съм по-редовна, че като не пиша известно време и после се уливам Embarassed
Хубава и безревлива нощ  bouquet
П.С. Сами има вече 2 зъба, а аз съм като сомнамбул от недоспиване Tired
Пуу няма отърване от мен Mr. Green

# 426
  • Ловеч
Ха добър вечер и  аз да драсна някой ред- честито на всички малки и големи  bouquet
 Ивко се озъбва сериозно тези дни и се кърмим по 4 пъти нощем- добре че не е на АМ ,че не знам кака ще смогвам нощем с шишето както ми се спииииииииии.Важното е че е все ухилен и не се оплаква- а венците са му подути #Crazy.
Днес хапна първата си попарка за закуска ,беше му странно че не е като пюре - купих от детските сухари - пише че има в тях витамини - ама дрън,дрън май ще си яде после от обикновените сухари.
Ивко отдавна вече стои прав в кошарката и точи нокти по тапетите Joy
Чета тук кой с какво захранва- аз яйце не съм давала още, с месото сме на пилешко и телешко от скоро му правя и кисел- кисело мляко не мисля да давам до годинката.
С гърнето сме на Вие защото не съм купила- сега избирам модел  hahaha а и от постоянните разходки не виждам кога ще намеря време да го слагам на него newsm78
Та много неща има да правим но това поне вече го можем

# 427
Добро утро на всички!!  bouquet
Дари още спи и аз използвам времето да драсна 2 -3 реда. Да си призная, мечтая си вече за лошо време, за да се кротна малко вкъщи. По цял ден навън ми идва малко в повече, как съм издържала с Марти не знам, не се прибирахме въобще...
И ние бяхме на консултация, че и ваксина и биха. Мерки - ок. 8500 и 71см. Продължава да не пие вода, сок с лъжичка давам около 2 лъжички на ден  Rolling Eyes.... Иначе заместих най - накрая обедното и следобедното хранене - остава на кърма само през другото време и нощта. Дъвче ме по 100 пъти докато спи - понеже  редовно я забравям в леглото след като е яла и преди си спеше с нас, но сега искам да променя този навик и настава едно местене.... #Crazy ту в нейното, ту в нашето... направо ужас, не знам докога ще го устискам това правило  Mr. Green
Станала е голяма клюкарка, може да и се спи, но седи и гледа какво става около нея. Вчера заспа седнала от зор да не изпусне нещо интересно - количката пусната за спане, но тя е седнала и си сложи ръцете на очите, пръста в устата, клюмна главата и айде.... отнесе плувката... много се смях Mr. Green
гърне - няма да купувам още, ще започна по - късната схема....година и половина минимум.
Исках да ви питам - де факто до кога ще получаваме майчински - 1 година от 45 дни преди раждане или от раждането.....??? малко тъп въпрос, ама  Thinking
Искате ли среща? Докато е хубаво времето, после едва ли някой ще се навие? Ако не искате набирам майки на цял работен ден за бутане на колички в района на Южния парк, че ми е скучно сама...

# 428
Да се запиша и аз!
Най- накрая оздравях!  Grinning
 После пък имах да взема важно решение, тъй като ми предложиха работа като учителка
 ( моето училище, нали го закриха). Аз обаче отказах. Много хора ме упрекват, че съм си изпуснала шанса, но пък не мога да оставя Анастасия, а и майка ми се притесни жената , като стана дума за ежедневно гледане. Прецених, че няма да се справя физически ( преподавам български език и литература и си има доста за четене, препрочитане на худ. лигература, проверка на писмени работи), а дечицата са ми две и си искат своето. Вярвам, че работа пак ще успея да си намеря, но това време никога няма да се върне и не искам да изпитвам вина, че съм си оставила детенцето. Знам, че има майки, които рано започват работа.Всеки сам избира и като чувства, че така трябва, няма проблем. Аз нямах мира да приема и съм убедена, че съм взела правилното решение за моята ситуация. Хайде , излях си душицата  Laughing
 С гърнето и ние успешно се справяме по всякакви нужди  Grinning
Исках да ви питам - де факто до кога ще получаваме майчински - 1 година от 45 дни преди раждане или от раждането.....???
Обезщетението по чл. 50, 51 е горе- долу до годинката, можеш да провериш на страницата на НОИ. Моето е до датата на термина, а аз родих преди това. 410 дни от първия болничен. След това работещите майки могат да са в отпуск по майчинство и получават 240 лв. до навършване на 2 години от детето. Ако почнеш по- рано работа, получаваш и 1/2 майчинство, докато детето навърши 2 г.

# 429
 wavey здравяй те на всички  smile3503
bilqna_dv много са сладки двамата. yes
sisi_8227 това че Габи спи по коремче нетрябва да те притеснява.Щом така му е удобно на детето не е проблем.   Stuck Out Tongue Winking Eye
ral4e:) честит рожден ден на сестра ти, пожелава ме и много здраве и щастие  Simple Smile
Patilina мислех си че само аз не съм дала жълтък на Ивето. Ние ще го започнеме от 9 месец понеже така ни каза педиатърката.
Espa не му се претеснявай за гърнето понеже това е нещо ново и е нормално така да реагира.Неспитай да правиш опити и ще свикне. Smile
tobito вундеркинче си имате  Joy
Naneto май4инството е 2 години, но само 1 година получаваш 90% от това на което си се осигурявала.45 дена преди да си родила ти се плащат болничен, който пак е 90% от това което си се осигуравяла.Надявам се това да ти помогне. Grinning
Относно гърнето имаме много успешни опити.Може и да си въобразявам обаче като чели тя ми подсказва вече кога и се пишка или ака. newsm12
Попарката и я правя от 3 сухара, много малко захар, чай от шипки и обезсолено сиренце. Понеже знам че сиренето е полезно за очите слагам певече.

Приятен и спокоен ден.  Nature Sunny

# 430
  • София
Момичета, искрено ви благодаря за пожеланията за рожденния ден на сестра ми Hug
Я да ви попитам нещо, вчера като съм давала плодово пюре на ЙоЙо, не съм погледнала, че пюрето е прасова и ябълка с йогурт, аз съм си мислела, че е само праскова и ябълка.., та така съм я захранила и с този йогурт, ама сега се чудя той на основата на киселото мляко ли е... Rolling Eyes, на пюрето пишеше за след 6 месеца, ама знам ли и аз Rolling Eyes, вие давали ли сте такива пюрета?
Пепи- ако аз бях в твоята ситуация и аз сигурно бих постъпила като теб....аз самата вече споделих, че си вземам и втората цялата година майчинство, за да си гледам ЙоЙо и да не я оставям на бабите...знам, че много момичета на моята възраст- 27, ги вълнува повече кариерата, но аз така реших и не съжалявам, миговете с моето съкровище не ги заменям с нищо. Така, че и аз мисля като теб, предполагам, че все в някои момент пак ще изникне предпожение за работа, но ще си прекарала безценни мигове с Гого и Анастасия, разбира се, това е моето лично мнение, всеки решава за себе си в конкретната ситуация.
Тобито- страхотна снимка Hug
Патилина- радвам се, че пишеш как сте Hug
Еспа- аз слагам най-обикновени пшеничени сухари Елит, ами като прочетох състав ана бебешките и на тези не видях някаква особена разлика, и реших, че след като няма реакции, а и ги яде, ще слагам от тях. Целувки на малкия бузанчо Heart Eyes Laughing
Сиси82827- и ЙоЙо спи по коремче Laughing
И ето и нейни снимки:

# 431
здравейте!!!да са живи здрави бабите и дядовците,те са на разходка с бебчо а мама да си почине.ех че ги обичкам newsm51

# 432
Пепи  Hug щом така го чувстваш, значи си взела правилното решение.
с иван и аз отказвах няколко пъти да се върна на работа, но сега мисля, че ми дойде времето да започна. но когато стане тогава, все още не бързам.

# 433
Ral4e, не се притеснявай за йогурта,щом пюрето е за 6+, то е съобразено с бебешкото стомахче. На опаковката на нашия йогурт за 6+ пише че е близък по състав на кармата. Дани си хапва с удоволствие по една чашка (110гр) всеки ден, въпреки че е от капризните и се муси на зеленчуци и някои каши. Но започнахме на 7месеца.  Hug
тобито, уникална снимка  Hug Гушк за изобретателния сладур
Еспа, честити зъбчета на малкия палавник! А за ремонта, трябва да се мине през  праха, но после ще ви е едно хууууубаво  Hug
Пепи, и аз бих постъпила като теб.. после цял живот работа, а децата сега най много имат нужда от мама. А и миговете с бебчо са неповторими. Затова и аз колкото мога от къщи поработвам, по-натам и повече... Като стане на годинка и половина- две, мисля да го запиша по 1 ден седмично на градина, ей така, за да общува с повече деца и да свиква с дисциплината  Mr. Green За сега много обича сред хора/деца-гледа, разучава, всичко му е интересно...
Хубав и усмихнат ден от нас с Данюшко  Hug

# 434
Реших, че може да ви хареса - предупреждавам, че е доста емоционално. Simple Smile
http://vbox7.com/play:c89c87ee
И това: http://vbox7.com/play:dc449321

Общи условия

Активация на акаунт