Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 987
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
А добра вечер, да се разпиша и аз.
Всичките бебоци са чудесни, най-прекрасни  Heart Eyes. Аз лично се радвам много , защото е пораснал и вече става все по-интересен. Вече яде от детската кухня и то с голяма метална лъжица. Изобщо се чудя за какъв дявол се мъчих с тея ужасни пластмасови лъжици. Обаче от толкова ядене на готвено, бисквити, хляб /хляб как ядееее/ и всичко което види, не остава време да суче, та снощи се събудих с болки в гърдите - бях като Сиси Кеч  ooooh!. Та се цедих едва едва в 3 през нощта и като не ще да тръгне - та на ръка се мъчих с 40 мл от двете. Сега да се надявам, че ще се регулира до седмица.
Гърнето при нас е за игра. Той знае, че го издържам над леген и като седна на гърнето почна да чопли по пода - забавно му е, но не се сеща още какво да прави там. Иначе ЕБХ започнах да практикувам доста успешно. Акото го хващам от 5-я месец, но напоследък и пишкането почнах, защото в къщи седи с тензухени пелени и гледам да съм нащрек.
Чао, здравей и браво не прави. Само боци-цоци  hahaha. А като ме види гола - е то няма такава радост  Joy.
За сега не се сеща да прави крачки и аз още нямам намерение да купувам обувки. Слагам терлици плетени навън и в къщи и готово. Като вземе да ходи - тогава.
Вода почти не пие, едва по 50-60 мл на ден.
О, а как вика  ooooh!. И как се кара. И като не иска да седне и се извива на дъга и се държи за блузата ми да не го пусна случайно. Не сядам и на компа, щото като ме види иска и той, и сяда и почва да удря по бутоните и мишката.
Всички сополиви бебенца да се оправят, тук майките в градинката и те имат такива оплаквания.
А да ви кажа днес колко ми стана чоглаво, че едната майка /с претенции за интелект и положение/, заяви на една друга, че не я харесва и да се маха, и изобщо, че никой не я харесва и да не общува с нас  ooooh!. А другата не успя да се защити даже и си тръгна, и никой от нас-свидетелите не каза нищо  Tired. Толкова тъпа ситуация - все едно в детската градина .... просто нямам думи, много се ядосах, че нищо не казах, много се вбесих, че другата не й се опълчи ....сега ми е отвратително тъпо и вероятно ще избягвам тази компания от тук нататък. Не желая да се занимавам с несъществени неща, които още повече ме натоварват. Какво им става на тея жени не ми е ясно - градинката е на всички, и не е задължително всеки да ти е приятел. Ох, занимавам ви с глупости.
Лека вечер от мен. Марти почти не спи през деня, но пък вечер в 8 е в кревата - устройва ме - и аз лягам с него.

# 481
  • София
Добро утро и от мен,
Много ви благодаря за отговорите за обувчиците Hug, значи ще се купуват два вида- буйки за прохождане и такива, които да си носи за навън.
Всички хремави дечица да се оправят Praynig Heart Eyes Praynig
Мила Ланг- честит рожден ден от мен, желая ти всичко на-прекрасно, здраве, щастие, обич, късмет и радост  bouquet

# 482
Честита девета месечинка на Ивет, Есер и Елина

Ланг, Честит Рожден Ден! Да си много обичана и щастлива!

Почерпете се с домашен “Ангелски кекс” за деветата месечинка на Сами!

Monick, Сами почти не пие вода. Максимум 2-3 глътки. Но аз упорствам
Yagodka, малчо сам се изправя от скоро но стъпва на пръсти. Преди когато съм го изправяла аз, 1 или 2 пъти се е случвало, пак на пръсти стъпваше
Tanika, Evjeni от месец два май не се е мяркала.
Сладурче, за изварата знам на теория как става, още не съм правила. Значи като заври прясното мляко, слагаш няколко капки лимонов сок и става извара. Аз бих поварила още малко /въпреки, че Био Млякото е пастьоризирано/ ама ей така за мое спокойствие и после прецеждаш.
bili_bili, Сами спря да повръща обилно преди 2-3 седмици, сега повръща ама по помалко. Преди беше страшно – все в оранжеви и зелени петна ходеше, в зависимост от обедното меню. Сега повръща като направи някоя акробатика – като например да се хвърли с цялата си тежест на корема си ooooh!

Хубав и усмихнат, слънчев ден!  bouquet

# 483
  • София
Честит 9 месец на всички бебоци тук, да са ни живи и здрави , да ни радват, да ни ядосват, за да имаме какво да разправяме на внуците  Wink
Мами с по две дечица как се справяте, аз едвам смогвам с баткото и беба, че той е предучилищна с домашни и много писане, всяко дете иска мама да му обърне внимание, таткото и той /че днес рожденник даже/ и за мама време няма.
Добре, че съм от бързите мами, че ако бях бавничка хич нямаше да се справя.
Спорен и усмихнат ден през сиромашкото лято!

# 484
Еспа, той наистина е ангелски този кекс! И много интересна рецепта има. Как успяваш да правиш такива разкошотии, не знам! И работиш... Честита месечинка на Сами, да е здрав и все така усмихнат, да папка и да слушка! Благодаря ти за отговора, много се бях притеснила за това стъпване на пръсти! newsm51
Ланг, честит рожден ден! Бъди здрава, усмихната и щастлива! newsm59
Били, Ивайла повръща понякога, явно, когато яденцето й идва в повече.
Таника, моят син е доста голям, но понякога иска от мен помощ за домашните, но пък от друга страна много разчитам на него да наблюдава бебето и двете неща се компенсират. Мисля си даже, че улучихме перфектната разлика. Така сме почти трима възрастни вкъщи. Peace

# 485
  • Русе
Здравейте! ЧРД на Ланг и честита 9 месечинка на Сами, Ивет, Елина и Есер! Май скоро не съм писала.
За водата: до скоро давах Том Спринг, но нещо я спряха в Кауфланд и минахме на Девин изворна. Става въпрос, че правя АМ с нея, а Карина не е пропила все още. Правя й чай на Хип, но и него не го харчи много. Лятото пиеше повече.
За обувките: първоначално купих буйки, но ги изритва лесно на земята. Сега има маратонки, колкото да не е по чорапи на разходка. В паяка я слагам по терлици.
От няколко дни опитвам да въведа сирене- изкиснато. Слагам в пюрето- не ще, давам директно да си гризне- иска. В момента въвеждам заек, домашен, една приятелка ми даде бяло месо.
Вече и ние имаме едно падане. Стана онзи ден и то пред очите ми. Много ме доядя на мен си. Повече се уплаши, отколкото удари. Много плака. А когато и аз се разплаках- спря и ме загледа учудено. Друго обаче ме притеснява повече- предния ден като й давах кашата се обърна настрани и си загриза стола. И друг път е правила така, но този се обърна с плач. Не разбрах дали се удари или си прищипа ръчичката, но на следващия ден венецът й посиня. Явно се е ударила някак и сега доста се притеснявам с тази синина- все пак глава е това..

# 486
Espa,Честита месечинка на сладуркото! Много да ви радва, и вас и цялата Вселена!   bouquet
Танитка, Честит РД на таткото! Да те слуша и глези!  Peace
Ланг- честит рожден ден и от нас! Да ти се сбъдват всички мечти и само радост да е около теб!
Елена, дано скоро ти се регулира лаксацията!  Hug
Аз да ви се оплача, след 8 и кусур месеца безпроблемно кърмене, преди 2 нощи го закъсах. Събуждам се малко след полунощ с ужасна болка в едната гърда,, опипвам я -твърда и на буци...Към 4ам, Дани се размърда и аз радостна го слагам да помага... Да , ама не, сука детето сука около 2 часа(на мама добричкото) но половината гърда пак твърда и на буци...явно запушен канал..Да ама вече съм забравила какво съм чела.. Едва изтраях до сутринта, под душа нагрявах, цедих ,пак го слагах да суче,нищо.А и зърното ме боли.. Погледнах го то на бели точици, едва след като ги поотлепих, текна нещо..Та пак цедих и пак Дани на помощ-добре че поне това никога не отказва! Оправи се но още има остатъчна болка в зърното и в тая част на гърдата,където бяха буците..
Бях се видяла в чудо, а и както татенцето ни го няма, добре че мина и дано не се появява!
И Дани не прави чао, здравей и браво. Само боц и пет-пет и то когато е на кеф  Mr. Green
От днес тръгнахме на плуване -1път седмично за 6 месеца. Толкова много му хареса, та чак почна да заспива по гръб във водата и с главичка на рамото ми  hahaha
За гърнето, пишкаме всеки път като го сложа,(ако го сложа Mr. Green)  другото - само веднъж досега. А преди като го държахме над мивката хващахме 80% и от двете.. Ама сега е едно изпъване, ако го държа, не работи вече тая система ooooh!
За стъпването на пръсти - и ние сме така  newsm78
За повръщане нямам опит, Дани никога не го е правил...
хубави и топли есенни дни, сладурки!   bouquet

# 487
  • Пазарджик
Честити месечинки на порасналите малчугани.  bouquet
Честит рожден на Ланг и на мъжа на Танитка.

Желая ти здраве, защото без него
нищо друго няма значение,
несекващ стремеж към знание,
защото то ще те научи как да постигнеш предното
и как да се пазиш от бедите на следващото пожелание
любов, защото това е достатъчно добра цел в живота.

А сега да се отчетeм от консултацията :вече сме 7.500  (+200гр) и пак сме си 68 см.Трети пореден месец не сме пораснали на височина. Sad Но има нещо ,което ме зарадва повече.Докато говорех по телефона със сестра ми малката се набра на крака ми и се изправи самичка.Е,хвърлих телефона,защото за мен е голяма радост.

# 488
  • София
Добро утро и от мен,
Вчера ЙоЙо се сдоби с много сладурски буйки и чорапки с подметка, за навън да не й е студено и като я вземам при мен на пейката, и за вкъщи за проходилката Laughing- от тук нататък ще става студено и ще видя кога ще се наложи обувчици да купувам, все си мисля, че когато започне да прохожда, ще е много студено и мокро да я пускам да ходи навън....
Патилина- голямо премеждие си имала, добре, че си взела мерки Hug
Мария1986- браво за изправянето на принсецата Hug
Любито- понякога за секунди стават тези неща, и аз на моерето като бяхме изпуснах ЙоЙо от поглед точно за секунда и тя тупна на пода Tired, целувки на Карина Heart Eyes

# 489
Еспа, как се прави извара, и други такива домашни полезни рецепти има в тази книга: http://www.soft-press.com/srchead.html?com=viewall&viewbook=659
Мога да ти препиша рецептата, ако искаш. Книгата е страхотна, чете се лесно и е много интересна. Определено точно така ще ми е трудно да храня децата, както и нас си, но някои правила, идейки мисля да прилагам.

Таника  Hug ... ами как се справям, моите деца са породени. Като са здрави, иван си е на градина, ми е спокойно. Като цяло без помощ си е доста трудно, та кога се справям кога не чак толкова. Много търпение, стискам зъби и действам каквото трябва. Да отбележа, че таткото много помага, включва се във всичко, много от задълженията са негова задача. Понякога караме на автопилот, но няма начин, само здрави да сме!

# 490
   Ето и кафенце от мен да се поразсъните.Аз нямам много време за форума от време на време ви чета  но сега малчо се пооспа  и реших да се включа Hug Hug Hugна всички ще се опитам да съм по активна  Денис беше болен баткото ни донесе от училище вирус и хоп веднага го прехвана малчугана вече сме по добре.Целувки на всички бебоци. Лек ден.

# 491
Здравейте мамита тук съм вече ,но компютъра ни предава със всеки изминал ден много е зле .
ЕЕГ-то мина добре уж съм си добре , а главоболието ми е от мигрена , но то при всички е така това и аз си го знам, както и да е опитвам се да го овладея с лекарства , но да видим .
Прочетох ви по диагонал, защото предпочетох да пиша преди компа да се е изключил сам .
Габи е добре , но е станала много немирна, иска само да ходи и снощи към 00,30 мин се събудила и  изправила в кревата и се смее с глас и ние с баща и се събудихме и така играхме до 2,00 ч Shocked ние я слагаме да спи тя се иправя над решетката и така час и половина ни изнася представление, дано не е еднократен случай , че ако се повтаря и потретва незнам как ще спим.
С гърнето се справяме доста добре ,поне за сега с яденето горе-долу всеки път разлчно.
Връщам се да ви чета , че съм изпуснала много.

И сега
P.s. след като ви изчетох

много са сладки бебчетата и тъй като не бях виждала снимка на ПреКраси и той много е пораснал.
Ние също повръщаме понякога , дори вчера на фонтан два пъти  и то голямо количество чак обедното меню изкара и много се уплаших, но явно е било нещо моментно сигурно е преяла .
Чао и пляскане не правим ,но яздене на конче и танцуваме на музика  правим, то всяко дете си е различно , но има и нещо друго наскоро четох една теория за родени деца в термин , по късно или порано, та тези родени ,по рано уж изоставали със седмиците с който са се родили по-рано от останалите родени в термин и обратното ,преносените били по-напред с материала от родените в термин, но едва ли е така ,всяко дете си е с характера и прави каквото и кагато то пожелае, така че не се тревожа за тези неща.
И на Габи  като  нещо  и се вземе от ръцете и почва да пищи и се дере със сила.Опитвам се в този момент да я забаламосам с друго нещо ,за да взема това с което не трябва да играе.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ,КОИТО СА ИМАЛИ ТЕЗИ ДНИ И МАТ СЕГА ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ.

Последна редакция: чт, 08 окт 2009, 15:56 от sisi_8227

# 492
Хм,Дони, наградата за разпознаваето на тримата сладури  newsm78  Joy
Патилина, дано да е моментно запушването, но ако се влуши може да пробваш със замрезини зелеви листа и в сутиена- чувала съм е сполучлив вариянт при запушване. Аз пък незнам от колко време вече не съм усещала пълни гърди, все едни меки- и вечер и сутрин  Whistling а сега са трагедия и няма и оправия.
Нашето кърмене остана само рано сутрин. Иначе от проблема с с кърмата съм въвела закуска. Давам му попара или АМ с бисквити. Та откакто съм въвела глутеновите храни той започна жадно да пие вода и дори си я иска- гледа към шишето, мръщи вежди и ръмжи. Давам му преварена чушмяна вода или минерална на Девин с розов етикет- зависи от момента.
"Чао" и "чао с целувка" не прави сам, но пък аз всеки път му показвам като изпращаме някого.
Все още не пълзи, о умира от кеф да стои прав. Изправя се а всякъде, където успее да се хване здраво, иска само да вървим за ръчичка и най- интересно му е в кухнята и то да рови в коша за боклуци  ooooh! и като го дръпна от там ,е, няма такъв рееевв  ooooh!
А аз от 1-2 дена се замислих докога трябва да къпим малките всяка вечер. Моье би повечето от вас не ги къпят отдавна всяка вечер, ама моя така е свикнал и всеки ден си чака банята- иначе няма сън  Tired И след баня все още ли ги разтривате с бебешко олио или ползвате лосион?
Това е от нас, лека вечер.  Hug

# 493
  • София
Момичета, много ви благодаря за отговорите за водата-явно не е единствения Преслав, който не пие.
Патилинка, на мен за запушването много ми помогнаха зелевите листа, пих и лецитин също, като имах такъв проблем. Дано всичко вече е добре. Praynig Сподели, моля те за плуването, че ми е интересно-къде ходиш, как протича и т.н Grinning
Честит рожден ден с малко закъснение на Ланг и на мъжа на Танитка и на Сами честита месечинка:) Hug
Аз също да се оплача-не мога да да спя повече от два часа през нощта, без да се събуди Преслав. Пробвам с Калгел и спестявам така едно кърмене, ама другите не съм намерила начин да ги избегна-биберон не помага, нито гушкане, нито вода (както споменах не иска изобщо), иска да си суче милия, дори и гърда залъгалка Embarassed (нали си имам една такава) не върши работа Rolling EyesНо това го приех. Кърмя го и заспива. Но последното е, че малко след като заспи се обръща по корем, после вдига дупето и със засилка сяда- не знам как го прави, но успява. След като седне-започва да реве, защото му се спи, а не може да спи седнал Laughing Shocked Shocked #Cussing outКато го сложа по гръб се успокоява за малко и след 2 минути картинката се повтаря. Цяла нощ го слагам от седнало в легнало положение-какво е това нещо, не мога да разбера newsm78 #Crazy newsm78. Видях се в чудо и го взех да спи при мен -поне да ми е близко Simple Smile, но и това не може да е сън. Искам да спя, а не мисля, че това ще се случи скоро Rolling Eyes  Приемам всякакви предложения Peace
Целувки Heart Eyes Heart Eyesи лека нощ  bouquet

# 494
 newsm44 newsm44 newsm44 - Поли е родила! Hug
Цитат
Здравейте, Делян съм вчера на 07.10.2009 в 16.44ч на бял свят се появи точицара ПАОЛА - 1200г и 37 см. Тя е добре диша сама, храни се, героиня като мама.
Операцията не беше лека около 2 часа, стигна се до интубиране, кръвоприливане и хистеректомия. Сега на Поли й предстои възстановяване, а на Паола 6 седмичен престой в неонатологията.

Тя изпраща сърдечни поздрави на всички, благодари за подкрепата и обещава да се включи, когато състоянието й го позволява!

Благодаря и аз на всички, които ни помогнаха!

Общи условия

Активация на акаунт