Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 987
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
Искам да спя, а не мисля, че това ще се случи скоро Rolling Eyes  Приемам всякакви предложения Peace
Целувки Heart Eyes Heart Eyesи лека нощ  bouquet

Laughing Joy Joy Извинявай, ама много смешно ми стана  Joy Моето предложение - връчваш го на мъжа  Mr. Green или поне се редувате - една нощ спи той, една нощ - ти Wink. Оф, добре, че Кало ми е мързеливичък  hahaha

Патилина, това не ми прилича на запушване, а на блистер - споменаваш бели нещица, които си ги отлепила и тогава е тръгнало. Та това са блистери. Премахват се по следния начин (ще го напиша, въпреки че вече си се отървала, може да се върнат, а и може и на други да е полезно): Пълниш една тенджера/леген/удобен съд с вода, толкова гореща, колкото можеш да изтърпиш. Слагаш сол - повечко. Пъхаш гърдата вътре и цедиш вътре във водата (това спомага за каналчетата да се поотпушат, да даде повече налягане). И така докато ти писне или докато поизстине водата. След което изваждаш гърдата и обтриваш зърното с чиста хавлия, прана без омекотител (аз бях ползвала на бебо едно хавлиено лигавниче). Това обтриване с хавлия принципно не се прави, но в този случай помага на блистера да се отлепи. След това си измиваш гърдата от солта и продължаваш по познатия начин - много сукане, цедене и т.н. (зелевите листа страшно помагат наистина).

Сега за нас - добре сме, пак имаше ошашавяне за главата на Калоян и ходихме пак на невролог, но при Христова в Токуда този път. Питах я за скенер, понеже всички ми повтарят как по-добре на скенер да отидем, но аз не исках заради облъчването и упойката. Та тя каза, че няма нужда при нас, понеже Кало е с голяма фонтанела и обикновеното ехо всичко ще покаже. Та добре, че е с голяма фонтанела  Laughing. В крайна сметка нищо му няма и тегля вече една на мойта педка - хич и няма да я слушам вече.. Междувременно го водих в Силистра при една наша позната лекарка, която била най-добрата в града, всички бебоци там записани  Laughing, та тя ми обясни за вит. Д, че общо взето никва работа не върши  Laughing. Което категорично си ме отказа да му давам Wink. И така с нас. Със захранването... абе много колики ми получава това дете... направо е ужас вече. Мисля да го записвам на хомеопат, та дано му помогнат. То бива бива, ама вече 3 месеца се захранваме, пък пак има колики  ooooh!.

Ами толкова засега от нас. Ама със страшна сила се завърнах, а? Пак ферман изписах, типично в мой стил  Laughing

Лека нощ!

# 496
Ще се пукна от яд писах половин час и накрая как успях да натисна нещо и замина всичко. Close Close Close
Та ще бъда по кратка сега, първо честито на Поли да им е живо и здраво малкото съкровище и много да радва смелата си майка  bouquet
Смилинг Сиси , радвам се че Кало е добре и не се притесняваш повече за тези неща всичко си му е наред на малкия юнак.
sisi_8227  радвам се , че ЕЕГ-то  е минало добре ,да нямаш повече такива притеснения занапред.
Моник ,разсмя ме искренно, Научи детето да спи седнало, Габи вече го  умее този номер и наи-редовно в количката спи седнала,хората ни гледат много учудено ама какво да направим така и харесва.
Ние от сутринта имаме някакво странно обривче по  врътлето крачетата и ръцете и се наложи да посетим педи днес, тя каза да сменя шампоана и душ гела а  също така и олиото.Та в тази връзка аз смятам да поразредя къпането тъи като сега я къпя всяка вечер после масаж( доколкото успея ,че много ми бяга по трасето напоследък) не смятам че имат нужда от баня всяка вечер още повече че става студено и не е хубаво.
Имахме и малък инцидент тази вечер, както си стоим всички в кухнята, татито готви аз ям ябълка и решавам да дам на Габка да си поближе като я гледам в устата да не попадне нещо вътре, ставам аз а тя никакви признаци че има нещо в устата и след 1 мин, се обръщам и я гледам как се дави не може да си поеме въздух, и аз паниката се втурвам към нея да я вдигна обаче не успявам тъй като и слагам колана винаги като е в количката и добре че баща и е малко по-бързо мислещ в такива ситуации успя да я разкопчае бързо обърна я надолу потупа я по гръбчето и тя изплю парчето ябълка, аз аз успях само да седна на земята и да се разплача.Страшно много се уплаших не пожелавам на никои да се случва ужасно е Cry
Оф заплеснах се щях да бъда кратка Whistling
Отивам да видим дали тази вечер ще се спи тъй като напоследък няма никакъв сън за мен расте ни един зъб от 10 дни и е ужас.
Сметнах че имаме още 20 зъба по 10 нощи средно на зъб значи няма да спя още около 200 нощи Confused

# 497
  • София
Били, това което описа с ябълката е просто ужасно, преживявала съм го и реагирах по същия начин.Мога само да ти съчувствам и аз като теб не го желая никога на нокого да се случва PraynigСтрашно много съжалявам, преставям си какво ти е било, и на таткото също Confused
hahaha hahaha hahaha
Сметнах че имаме още 20 зъба по 10 нощи средно на зъб значи няма да спя още около 200 нощи Confused
Joy JoyАз ако го смятам така, доживот сън няма да имам, защото вече не съм спала от 4 месеца, а исма само еди зъб 

# 498
Моник, така ме разсмя с поста си  Hug Не знам какво да ти кажа, освен в спално чувалче да пробваш... Дани много се дразни че не може да пълзи с него , но за обръщане по корем , не му пречи и повечето така спи...

Сиска, Моник, Сиси ,  благодаря ви милички за загрижеността и за съветите., специална  Hug за вас! Ще го имам предвид това с топлата вода и зелевите листа, дано няма вече, но знае ли човек...
За плуването, тук на много места има басейни, само възрастта след която започват е различна: 6;8;12 ...месеца. Та за нас сформираха отделна група, защото сме 6 мами с бебчета на възраст +-5дни. Басейна е с нормални размери, имаме инструктор, но ние си държим бебчетата, а той ни показва какво да правим, по груб, по корем, пляскане с ръчички по водата, слагаме ги на коляно, на рамо, и ходим назад в коридора... Весело и забавно е. Дори песничка някаква пеем специално за плуване  Mr. Green Около гърдичките имат колан с непотъващи плоскости.. Половин час е заниманието, но отива почти цял ден - обличане/събличане,къпане, пътуване  Mr. Green

И аз много се развълнувах за Поли...  Hug

# 499
Здравейте Януарски майчета (и други януарски роднини татковци, баби и т.н. Grinning). Аз съм една много закъсняла януарска майка. Казвам се Бистра, а дъщеря ми се казва Яна и е родена на 30.01.09г..Често съм ви чела, но все не се решавах да ви пиша. Не съм много активна по форумите, но пък започна ли,....ела те да видите Grinning. Преди два дни имах нужда от съвет и се обърнах към  майките от темичката " За бебетата от 0 до 6 месеца; съвети....". Някои майчета,  които ми писаха са и от вашия отбор Laughing). Едно майче ме покани тук и с това затвърди моето отдавнашно желание да се запознаем. Може би трябва да добавя, че термина ми беше февруари, но според мен, след като Яна избърза да се роди, то тя иска да се запознае с вашите бебета Grinning. Е, все пак вие имате "тежката дума". Поздрави на вас и много целувки на бебчовците, които са вече са вече едни "възрастни" бебчовци Grinning

# 500
  • СТАРА ЗАГОРА
Здравейте на всички мами и бебчета, ние вчера бяхме на консултация:
тежим 10.240
вискоки сме 77 см
Докторката не ни дава да ядем още прясно или кисело мляко. Зъбчета и ние нямяме, не можем да се изправяме, но от вчера Пламче се движи надясно с проходилка, това е все пак напредък. взехме и бележка за детската кухня и скоро ще го запишем, да видим дали ще яде от манджичките там   Wink

# 501
  • София
Я виж ти кой бил туууук. Нашата приятелка Яна. Бистра, ако и това не е съвпадение, защото тази сутрин си мислех за вас. За озадачените - Яна е първата мацка, с която се запозна Георги или с 2 думи - засякохме се за 2 дни в родилното в една стая Simple Smile Как сте вие? И се надявам и да вземем да се организираме и да се видим...
 ooooh! Моник...има и по-лошо - да стои прав, а да му се спи...За сега това не ме е сполетяло още, понеже не се изправя, но...
А тия зъби му разказаха играта - спи горкото и скимти като кученце...И все още не са избили
Усмихнатата Сиси, побъркаха го Калата тия доктори - много си е добре детето и стика си се шашкала и ти Heart Eyes
Били, изкарала ти е акъла Габката, но случва се - е, дано не се повтаря де.
Патилина, ужасТно ви завиждам за плуването. Искам да запиша Хриси, но в градината е от 2-ра група. Снощи бях на родителска среща и сега съм член и на родителския актив Rolling Eyes А много ми се иска да го запиша на нещо - да спортува и да си изразходва енергията, че му идва в повече...
siska8607, аз вярно и награда бях обещала...Айде ще я запазя като изненада Wink
sisi_8227, тази мигрена ме побърква и мен. Лошото е, че ме кара да повръщам, но стане ли - минава моментално.
Данче,  Hug Ама като пораснат ще ни е по-лесно...А толкова ми е мило, като ги видя да си играят заедно...Хриси все иска да гушка Бебе. Което ме подсети, че трябва да ги снимам - ми той Бате е колкото Бебе Rolling Eyes
Да не го забравите случайно...

Абе американските мами си дойдоха в БГ и се изпокриха. От другата седмица времето се разваля - има ли желаещи за среща във вторник?

# 502
Доника, изключително ми е приятно да те "чуя" Grinning!!! Ле-ле, Георги колко е пораснал. Пу-пу! Да расте много здрав и с гоооляяям късмет! Много се радвам, че ще можем да си пишем, а както казваш ти и да се видим. Яна расте. Ти също като я видиш няма да я познаеш Grinning. В момента и растат две зъбчета отгоре (3-4) и е малко кисела. Сега излизаме на разходка, но ще си пишем пак, нали? Специални целувки от Яна за Георги. Аз и обясних за кого става дума и тя "каза", че малко ви е позабравила. В края на краищата не сме се виждали цели 8 месеца Grinning

# 503
Чудесна новина за Поли пожелавам им от все сърце да са живи и здрави и бързо завръщане  Hug
Бисислава, добре дошла  Heart Eyes Дай някоя снимчица на твоята принцеса Яна  Heart Eyes
Ауу, БИли-Били, много гадно това с детенцето и аз виаги съм се притеснявала как бих постъпила в един такъв момент и се надявам майчинския инстинкт да ми подскаже. Иначе пък моя вече дъвчи всичко- парчета ябълка, давам му да си гриза банан и хапе тооолкова големи парчета, че чак се учудвам как си ги дъвчи и преглъща, давам му от бишкотите на Плазмон ей така да си ги гризе ама той налапва цялата бишкото- млящи млящи и след секунда я няма. От нашата супа му давам кубчета картофки или моркови и пак по същия начин не се дави Слава Богу, но е го и изпускам от поглед  Naughty
Моник, разбирам те абсолютно за неспането, аз затова съм всела малкия да спи при мен, за да ми е по-близо, но пак е винаги помага, како снощи, цяла вечер се въртим от едната на другата страна- спи, върти се и мръка  ooooh!
Смайлиг, къде се загуби, айде почесто се включвай осеща се липсата ти, гушки на Калата  Hug
Сиси8227, много добре, че всичко е ок при вас, дай някоя снимка на принцеса Габи де  Heart Eyes
Ааааа, Дони, относно наградата бягаш по тъч линията  Joy

# 504
Честита десета месечинка на Деничка и Кристиан и девета на Габи, Християн, Марти, Рая и Красимир

yagodka, успявам, щото мъж ми много помага. Направо сме си разделили деня – аз гледам малчо до 2-3 часът, а той работи, после той поема малчо, а аз бачкам. Та за това, а готвя по-нощите като малчо заспи, че това е моят начин да изпусна парата
lubito, не се тревожи, малчовците падат, но повече се плашат, от колкото да ги боли. Знам колко гадно се чувстваш
Patilina, това блистерите адски болят, нечовешка болка е просто, добре че си се отървала от тях и дано никога повече не те сполетява запушване
Данче, сподели моля те рецептата за извара, ако не те затруднявам
sisi_8227, радвам се ме ЕЕГ то е минало добре. Дано я овладееш тази мигрена бързо
siska8607, малчо смятам да го/се къпе всяка вечер – цял живот. За косата се чудих дали има смисъл да я мия всяка вечер зимата, че ще се излиза по-рядко, но ще видим
Много се радвам, че при Поли нещата са минали добре. Този форум е страшна сила.
Smiling_Sisi, добре завърнала се. Радвам се, че при Кало нещата са наред!
bili_bili, ужасно изживяване, добре че сте се отървали само с уплах. На мен това със задавянето ми е голям страх
bisislava, добре дошла при нас! Дай снимки на малката Яна да и се полюбуваме

Да се оплача малчо е болен – нощес вдигна температура, сега е с 39 градуса, носът му тече като чешма и кашля. Избива и нов зъб. Цяла нощ се е гушкал в мен, не можахме нито той, нито аз да спим, милия не може да суче от сополи. Довечера сме на лекар. Много ми е жал за него – целият гори Confused

Хубав ден от нас  bouquet

# 505
Благодаря ви момичета! Много искам да ви покажа Яна, но не знам как да сложа снимка:oops:
Ако може някой да помогне, ще съм му благодарна   bouquet. Връщам се назад за да ви чета и да се запозная с всяка една от вас Grinning, пък макар и виртуално. С бебчовците ви вече се познавам Grinning, любимо занимание ми е да разглеждам снимките им от първа страница. Колкото и да съм уморена отворя ли първа страница малките муцунки винаги ме карат да се усмихвам. Всички бебета са много сладки!

# 506
  • Пазарджик
Добре дошла на bisislava и нейното бебенце. Hug

Честити месечинки на всички бебоци празнуващи днес.  bouquet

# 507
Здравейте.
Бисислава - добре дошла  Hug.

Малка почерпка за вас, послучай нашата 9-та месечинка.

Еспа, съчуствам ти и бързо да оздравява Сами.
Смайлинг- добре си се завърнала. Радвам се, че Кало е добре.
Патилина да се оправяш бързо и така завидях за плуването на Дани.

Марти също спи при мен, но така се наспиваме всички в къщи. Не е много оправено, но колкото успея.
Били, представям си какво ти е било. Марти се дави няколко пъти, но вече бях чела тук перипетиите на Моник и реагирах бързо и хладнокръвно. Сега вече дъвче и преглъща по-големите парчета. Яде от детската кухня - особено десерта. Второто винаги е с картофи и не е голям фен.
Иначе ни е конкуренция на компа. Става все по-забавен  Crazy.
Доника - голям станал Гогата бе  Heart Eyes.
Хайде стига толкова от мен. Лека вечер.

# 508
Еспа, цитирам:
За приготвянето на домашна извара трябва да се сипе мляко в широка тенджера (такава извара може да се приготвя и на водна баня, ще е още по-добре!), да се затопля почти до кипване и в него да се сипе кисело мляко. Да се държи още минутка на огъня и да се изключи. Не прегрявайте сместа, иначе изварата ви ще е на едни такива отделни твърди бучици. Оставете я да изстине в тенджерата и старателно , най-добре с ръце, а не с лъжица, извадете с гевгир, покрит с марля - нека малко се изцеди. След това го закачете в парче плат например над кухненската мивка. Колкото повече виси, толкова по-суха ще се получи накрая изварата. Пропорциите си избирате на вкус. Ако вземето по равно мляко и кисело мляко, получената извара ще е много приятна, ако млякото е една част, а две части са кисело - ще е по-кисела. Може по прицип да се направи и така: две части мляко на една част кисело мляко, но това ще е много сладникаво, дори неприятно и ще става само за любители на по-сладки храни.

Дони, така е, тези хубавите моменти са неописуеми, трябва да се видят и изживеят. Аз не се оплаквам, с отговора си към Таника, исках да и вдъхна кураж Simple Smile

ставам, че големия младеж чака да спи, утре повече Simple Smile

# 509
честити месечинки на всички,много много да ви радват  bouquet  bouquet  bouquet                                                                                                                                                               как искам да има и тук плуване за бебоци завиждам на Дани  Wink

Общи условия

Активация на акаунт