Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 986
  • 751
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря ви момичета, наистина беше много неприятно преживяване ,обаче се разминахме само с уплаха. Аз също преди това много често съм мислела ,ако случайно се случи нещо такова и съм се надявала майчиния ми инстинкт да ми проговори на секундата какво да сторя обаче в случая изпаднах в луда паника (много грешна стъпка, паниката е наи-грешния ни съветник в такива ситуации). Нищо минало е вече, остава ни само да се надяваме никога вече да не ни се случват лоши неща.
Аз да ви се оплача ,( то ми стана навик напоследък) нещо съм изпаднала в депресия , не знам дали е следродилна ( малко е късно за такава) ама се чувствам много потисната, много ми е смазано и в нищо не ми върви Confused не знам на какво се дължи ,но се надявам бързичко да ми минава, че не се чувствам човек така.
Еспа, бързо оздравяване на сладкия Сами   Hug
Честито на всички месечинки  bouquet
Ние още сме с обривче което ме води на мисълта че не е от шампоана или олиото, и вече се чудя от какво може да е newsm78
Във връзка със задавянето на бебетата, слагам една страничка която на нас лично ни беше от голяама полза вчера, хубаво е човек да знае какво да прави в такива ситуации
http://www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/
Хаиде че пак се заплеснах лека нощ, въпреки че няма да е такава Hug

# 511
Здравей те и от мен.
Първо да честитя новото бебче да е живо и здраво и бързо възтановаване на новата майка stork-girl.
Честита месечинка на всички бебоци и добре дошли на новите попълнения.  bouquet
Напоследък нямаме много време защото Ивето е станала голяма маймуна и иска всичко да пипне и да види.Както ви споделих като и взема нещо от ръката започва да крещи истерично.Ние вече ядеме обикновени бисквитки на житен дар и много и харесват(нищо ново  hahaha).Иначе сме добре и не се спираме, само иска да ходи и като я сложа в проходилката се набира и хвърчи като спортна кола  animal037.Относно заспиването:по корем и с дупето на горе newsm32.Вече казва тате и познайте кой е много щастлив от факта  newsm44?Водичка пиеме много да непреовеличавам ама сигорно има 200-300 милилитра Misc Baby Bottle.Гледам че сте писали за буйки те за прохождане и аз започнах да търся обувки като започна да прави опити, но щом попитах наща докторка тя ми каза че е препиръчително да ходи боса и за навънка обувки ми препоръча да са на колев и колев.А иначе си стъпваме на пръсти когато неможе да стигне нещо.
Докато не съм забравила да ви покажа едно клипче с Ивето.
Приятно гледане(моля не се смейте много Joy) http://www.vbox7.com/play:852b1b11
Силве радвам се че всичко е наред.
bili_bili да ти кажа Ивето много пъти се е давила ма от лакумия и чак до там мисля че не сме стигали и разбирасе никога на никой да не се лучва.Оносно обрива да ти дам идея ако искаш да видиш да не е от праха за пране,което е напълно възможно понеже съм чувала за такива случаи.
Аз да попитам за срещите които си правите, осъществяватли се newsm12?
И още нещо-най случайно да има от квартал Хаджи Димитър?Понеже сестра ми скоро се изнася помислих че мога да се запозная с някоя майка от форума.
Това е от нас и само мога да ви пожелая приятна и спокойна нощ.  love001

# 512
Първо да честитя месечинката на всички големи, големи бебчовци, които са родени на 10.01.
Мен нещо не ми се спи и естествено съм в Интернет.
bubata5 превивах се от смях на клипчето на Ивето. Благодаря ти за доброто настроение!
bili_bili добре, че си дала линк  за това как да действаме в подобни екстремни ситуации. Човек трябва да знае как да постъпва. Да, ама аз сигурно ще се паникьосам и не знам изобщо дали ще се справя.
Ето и две снимки на моята дъщеря. Не са много актуални, но по-новите още не съм ги качила в компютъра.
http://picasaweb.google.com/lh/photo/CpwWG8K53-iLtNgVsX-DbA?feat=directlink
http://picasaweb.google.com/lh/photo/nOTx5RWddvuxqG5FBnVwpg?feat=directlink
Искам да ви попитам на някого бебчето му още да не може да стои изправено? Моята педиатърка преди два дни ми крещя, че Яна била изостанала двигателно, защото не можела да се изправя и да върви по стените на креватчето си (била съм виновна, защото не съм и правила масажи и т.н., а аз си и правя масажи ама няма кой да чуе). Както и да е,....побеснях, но не от това какво каза лекарката, а защото беше много груба най-вече с детето. Сега съм решила да  водя дъщеря си на специалист за да имам по-меродавно мнение. А педиатърката ще я сменям. Та оплаках ви се и аз..., ама два дни вече не мога да се помиря със себе си, че позволих детето ми 15 минути да реве истерично от ужас, че някой грубо го дърпа и крещи (аз никога не и крещя).
Лека нощ за мен, Winkа за някой може би добро утро!

# 513
bisislava миличка не се претеснявай за детето.Всяко дете разлиично се развива.Ти ако желаеш разбирасе заведи детето на специалист за твое успокоение,но за малко сравнение;имам позната която има детенце на 1 годинка и то на 10 месеца започна да се движи по активно и да се върти по коремче и гръбче.Доктора и каза че не свички деца правят едни и същи неща по една и също време.Тя го води също по доктори и нищо ново не и казаха.Ако детето ти е достатъчно активно мисляче няма място за претеснение.
Май се увлякох.Приятна сутрин  jumpuu

# 514
Искам да ви попитам на някого бебчето му още да не може да стои изправено? Моята педиатърка преди два дни ми крещя, че Яна била изостанала двигателно, защото не можела да се изправя и да върви по стените на креватчето си (била съм виновна, защото не съм и правила масажи и т.н., а аз си и правя масажи ама няма кой да чуе). Както и да е,....побеснях, но не от това какво каза лекарката, а защото беше много груба най-вече с детето. Сега съм решила да  водя дъщеря си на специалист за да имам по-меродавно мнение. А педиатърката ще я сменям. Та оплаках ви се и аз..., ама два дни вече не мога да се помиря със себе си, че позволих детето ми 15 минути да реве истерично от ужас, че някой грубо го дърпа и крещи (аз никога не и крещя).

Позволи ми да те успокоя Simple Smile. Същото нещо го преживяхме и ние, само че когато Кало стана на 7 мес. Точно на следващия ден бяхме на консулт и педката крещеше как вече в проходилката трябвало да стои, как така не се изправя и т.н. На невролог ни прати даже, който трябвало да назначи рехабилитатор и т.н. По същия начин и аз се бях разбесняла от отношението й.. Неврологът общо взето се изсмя.. Заведи я, защото знам какво е да ти вкарат мухата, така ще се успокоиш. Между другото - 2 дни след прегледа Кало се изправи. Е, с моя помощ (държеше се за ръцете ми). Все още не пълзи, не се обръща гръб-корем и обратно, не ходи по мебелите, даже и в кошарата не се изправя, въпреки че се опитва, и общо взето, е мързеливичък  Laughing. Но аз вече спирам да се притеснявам, нямам амбициите да прохожда на 10 мес. (първо не е толкова добре за ставите и костите и второ, не ми се остава без кръст от толкова рано, щом може да се поотложи с няколко месеца  Laughing). Пък и да ги имам, то детето не пита  Mr. Green Wink. А пък това за масажите, и че ти си била виновна  ooooh! ooooh! ooooh!. Ами преди като не са правели масажи как ли въобще са прохождали децата???  Crazy Не се тревожи, всичко си й е наред на Яна, заведи я на док, за да си спокойна и ти и й се радвай как расте  Heart Eyes   Hug

# 515
Благодаря ви много Smiling_Sisi и bubata5  bouquet До преди два дни изобщо не ми минаваше през ум да се притеснявам. Да знаех, че други деца на тази възраст са по-активни физически, но и знаех, че баща и на Яна е проходил на година и половина (пък това не му е попречило по никакъв начин). Да, но след прегледа при педиатърката ни, нещата много се промениха. След него останах с впечатление, че детето ми едва ли не нещо не е нормално. Затова си позволих да ви попитам. Искам да видя имам ли реални причини да се притеснявам. Колкото повече чета се убеждавам, че нямам такива. Е, наистина дъщеря ми няма да проходи на 9 месеца, но за мен това не е болка за умиране. Важното е да е здравичка и усмихната. Естествено ще я заведа и на специалист, защото все пак не е лошо да се консултирам. Приятен ден на всички мами и бебчета!!! Ех, че хубаво време, нали Grinning

# 516
Бисислава, Дария също не се изправя, не ходи по мебели и т.н. Не съм се впечатлила особено. В проходилка не я слагам, не лази.... Имам чувството , че в тази тема пиша само какво НЕ прави  Laughing, като цяло го дава спокойно, а аз не я ръчкам - когато тогава.
Всички ортопеди, които сме посещавали наблягат на това - да оставим децата да се развиват без постоянно да им налагаме кога какво да правят, щото съседското дете така правело.... Така, че споко, гледай си детето и се наслаждавайте един на друг.

# 517
  • София
Бисислава, welcome Hug Не се притеснявай за Яна, според мен също както казват и другите мами, всяко дете се развива различно. Наприемр Преслав така и не иска да пълзипо корем, направо парви опити на колене и лакти, но и в това е малко несръче, а много деца на неговата възраст, че и от по-рано, вече не можеш да ги стигнеш.Мисля, че всичко е в реда на нещата Hug
Дони, ама вярно много е пораснал Гого Simple Smile
Elena_d , Честита месечинка на Марти, с малко закъснение. Здрав и силен да расте и да дарява мам и тсти с много радост Hug
Данче, готина рецепта Peace
Бъбата, весело клипче Grinning
Момичета, ако не друго, се радвам, че ви развеселих Grinning Ето и една снимка от снощи, за тези, които не могат да си го представят как спи седнал и реве моя хубавец Thinking

Целувки от нас  bouquet

# 518
  • София
Ах сладкиш е тоз Преслав. Моник, може цял албум с култови снимки да му събереш hahaha
Бубата, ми осъществяват се срещите - на последната бяхме само 4, ама на нас не ни пречи - в албума има документирани и по-големички...Колкото за Хаджи Димитър майки от там нямаме (или не са се включили), но Орландовската агитка е много силна, включая и мен Joy
Бистра, определено педиатърката ви нещо не е добре...Георги също не обикаля по мебелите...Та той вчера за сефте се понадигна и изправи, но са единични случаи...
Били, да не те плаша, ама какво още може да ти поднесе съдбата...Днес бяхме от 1 часа на детски рожден ден. Християн беше при баба си и му смъкнах дрехи да се облече...При което пристигат след 5 минути със свеки и познайте какво - нашия глътнал една батерия от детско телефонче. Хайде в Пирогов. Доктора каза да го чакаме да я изака...И познайте как сега се бърка в гърнето, за да се търси батерията Sick
Тъй, човека искал Мики Маус и ставам

# 519
Доника ,ужас, малчо бързо да иззаква батерията ooooh! знам аз какво ни  чака ,ама все се надявам да се разминаваме с дребни неща Praynig
моник, кажи от къде сте ги взели тези хубави неща по стената до леглото на малчо или са рисувани че не мога да разбера newsm78 много хубаво и ние искаме такива Crossing Arms
Бубата ,добри идеи даваш с тези клипчета днес дадох на Габи да близне лимон и малее няма такъв смях за сметка на детето разбира се Joy
Хаиде после пак ,че искаме baby_neutral

# 520
Ле-ле Доника, какво преживяване Sad. Представям си какво ти е,.....ама тя батерийката е много миниатюрна и със сигурност до ден ще бъде в гърнето. Да му я запазиш за спомен. Стискам палци за бързо и резултатно ак.не! Моля те, пиши когато има резултат.
Благодаря на всички майчета, които с толкова добри думи наистина ме поуспокоиха. След като я заведа на лекар задължително ще споделя резултата с вас. Може пък по този начин и аз да съм полезна.
Поздрави на вас и целувки на бебоци!

# 521
Моник, Преслав ни разби с тази снимка, уникалнааа  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 522
Здравейте и от нас  на мен това клипче на Ивето ми е любимо  Heart Eyes

А Преслав ме разби  Laughing.
Биси   много е сладка малката кукла и не се тревожи за тези неща , хората сме различни едни слаби ,други дебели, трети високи-ниски ,бавни бързи .
Това не е състезание всяко детенце се развива различно и не означава , че малката не е развита добре или е изостанала, така че не се притеснявай имай търпение.
Ние днес отиваме с Габи на риба, той таткото ни е там още от 6,00 ч , ние ще се наядем след малко и отивма при рибката.
Пожелайте ни наслука.

# 523
Здравейте момичета!

Първо добре дошла на новата мама Бистра и сладката Яна! Биси, изобщо не се притеснявай от тези простоии на педката ти и правилно си решила да я сменяш  #Cussing out. Ако моята си позволи така да дърпа и крещи на детето, вярвайте ми шамара и е в кърпа вързан  #2gunfire. Просто става ли дума за детето ми ставам звяр, нищо иначе съм така миролюбива и дипломатична  Blush. Всяко дете е толкова индивидуално. Как може да отсечеш точно кога ще пропълзи, проходи, проговори. Ами безсмислено е това развитете по точно определена таблица. Алексанрдина до 6-я месец не се обръщаше, верно, че до тогава си беше кюфтенце и половина. От тогава насетне е толкова подвижна, май съм забравила да се " похваля", че и от леглото падна, от което аз получих не уплах, ми не знам какво  Shocked. Иначе и ние не се изправяме сами, ако я сложа на решетката на леглото, стои много добре изправена, но сама не й е трудно да се набере и стане. Живи и здрави да са, всичко по реда си ще стане.

Доника, дано бързо бате изака батерията. И мен много ме е страх  от такива неща, тя сега пипа и лапа всичко, онзи ден замръзнах направо, дръпнала покривката на хорната маса, а на нея стотинки, ох добре че бяха паднали с покривката, абе очите не на 4 ами на 400 трябва да ни бъдат  #Crazy.

Моник, ама какъв сладур е този Преславчо, много е миличък  Heart Eyes, душичка, а снимките му са уникални наистина .  

Сиска, добре завърнали се с Кало, а кога ще го видим този хубавец, хайде пускай снимки на зетяяя  Heart Eyes Hug Mr. Green

На нас май ще ни никне зъб - венецът е подут, побелял, прозира отдолу едно такова прозчано е, имаме сополи в комплект с това и късно заспиващо и мръкнащо бебе вечер. Уф, хайде да никнат тия зъби вече...
Александрина от скоро е станала телеманиак, досега не се е заглеждала така в тв-то, но сега така втренчено гледа, нещо от коеуто аз хич не съм доволна  Thinking, че ако застана пред ня, тя надника настрани все едно иска да каже - ей, я се мръдни, не заставай пред телевизора  Mr. Green. Та е време вече да огранича постоянното работене на тв.то, явно вече не е само фон.

Последна редакция: пн, 19 окт 2009, 23:13 от elli_g

# 524
Здравейтеее  Stuck Out Tongue!

Известно време и аз не писах, но имах РД преди седмица...  smile3510 черпя със закъснение  Embarassed. И покрай това слязохме на юг до Гоце Делчев и околия и дори до Гърция отскочихме. Обиколихме остров Тасос и се изкъпахме в Бяло море. На Рая това й беше първото излизане в чужбина и много се впечатли от ферибота и чайките  Grinning.

Иначе ние сме добре. Рая от време на време върши някоя и друга работа на гърне (аз не я слагам прекалено често, де... само 1-2 пъти на ден, ама ние не сме си и вкъщи, като се развали времето - тогава повече). Все така отказва да яде всичко, което не е сладко. Яде АМ, попара сухари с АМ, плодови пюрета и каши. Месните и зеленчуковите пюрета в 90 % от случайте насила й ги набутвам в устата. То е едно плюене, едно мазане... Знам, че не е добре така, ама какво да направя, нали трябва да ги яде, не може без съдържащото се в тях. ooooh! Добре, че тя не се сърди - след мусенето само й давам да помирише десерта от детската кухня и тя отваря една голяма устааа  Laughing. Да, давам й нещата от детската кухня, но тя само десертите яде. Те са с прясно мляко направени, но досега, проблеми не е имало (чукам на дърво), а аз от доста време вече й ги давам. Е, само по няколко лъжички, де... Иначе водичка си пие много.
Зъби няма. Непрекъснато пълзи по пода, а и навън. Аз й обувам по-дебело панталонче и терлички от Джъмбо с по-плътни подметчици, които са и грапави срещу плъзгане. Иначе обувчиците ги събува докато пълзи. Изправя се на каквото й падне. Много обича да минава под столовете, като вече доста ловко се провира под или над пръчките, които свързват крачетата на столовете. Много скача - намира си опора някъде, изправя се и скача. Аз не мисля да й взимам проходилки или бънджита и май ще си остана единствената, като гледам. Поне за това ме убеди ортопедът Драганов  Simple Smile. Нямам намерение и много-много да водя Рая за ръчички - сама ще си намира начин да проходи. Като я гледам - оправна е  Joy.

Сладурче (и аз много се радвам за махането на шината) и всички с проблеми с хрема, казаха ми чудесна рецепта и помага магически -  в 10 мл. физиологичен разствор се капват 5 капки клеева тинктура (това е пчелен клей и го има навсякъде по аптеките за около 2 лв.), забърква се в стъклено шишенце и се капват по 3-4 капки 2-3 пъти дневно. На нас веднага ни помогна  Grinning.

Патилина
, да ти кажа и спалният чувал не е панацея - Рая и в него успява да пълзи  hahaha

Дони,
аз съм "за" срещичка във вторник по принцип, само трябва да се разберем за часа.

Това е засега от нас.  Heart Eyes на всички!

Общи условия

Активация на акаунт