Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 986
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Привет и от мен!
Днес излезнахме на разходка,ама сложих зимния чувал на количката и новото яке на Йоана и си беше ок.На слънце даже беше топло,не знам обаче зимата какви ще ги вършим затворени вкъщи с прохождащи деца Crazy
Еспа,чудесна стая,а във фотоалбума се влюбих.Наистина сте едно прекрасно семейство,желая ви да сте все така щастливи и задружни  bouquet
Сладурче,аз ти разправях да сватосаме моята Йоана с Никола,ама у тях не знам какво ще е. Mr. Green hahaha И моята е същото мрънкало и се е научила да пищи зверски,голяма коза е и все някой трябва да й обръща внимание ooooh!
БилиБили,Йоана по принцип е редовна,ако не всеки ден,то през ден си върши работата.Пробвай с круша Peace
Усмихнатото,браво на Калата за крачките,Йоана вършее яко,на място не седи и много ме изморява.
Колани за прохождане имаме,но не съм ги ползвала още.Те са май за по-интензивно ходене.Иначе тя е с обувки откакто се е изправила в кошарата по препоръка на ортопеда,да са високи и да придържат глезена,за да не й се изкривят крачетата.Първо купих на Колев и Колев буйките за първи стъпки,а сега е с твърди обувки за прохождане със стелка,които слагаме и вкъщи.Така каза чичо Док.
Ралче,Йоана спи в чувал,но чорапи не се налага да слагам,понеже съм й взела от Ла Редут три пижамки,които са цели,като с ританка отдолу и се закопчава озад.Като меченце е. hahaha
Гери,отдавна Йоана я къпя аз сама под душа и много се кефи.Накрая я слагам да стъпне на пода и да я облива душа отгоре.А като се появи баща й с хавлията,започва такъв рев и вкопчване в мен,че комшиите не чуват сигурно Mr. Green
Сиси,не знам как успяваш да четеш за изпити #Crazy На мен ако ми се наложи и няма да изклася Crazy Честито за успеха!
elli_g,страхотна е малката кукла. Heart Eyes
Йоана има зимни дрехи за сега.Онзи ден я обзаведохме от Фокса със зимно яке и някоя друга блузка и панталонки,но тя има и много дрехи от братовчедките й,така,че не е за оплакване.
Елена,разбирам те с това постоянно да ти е в ръцете детето,а те си тежат вече.Като излезнем сутрин "на кафе"(в кавички,понеже аз не седя на масата),децата на другите майки заспят,а аз разнасям Йоана да не мрънка и да не събуди децата #Cussing out.Няма такъв мрънкалник. Crossing Arms
Хайде,че се отплеснах,а Йоана пада днес на 2 пъти,стига й толкова.Отивам да я си играем на пода,че тя само там седи.Май и тя има нужда от какска Crossing Arms

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 17:57 от daninceto

# 571
Здравейте, мацки!

Ние днес бяхме на консултация. Малчо е качил само 170 гр. за месец и половина, но педката не се притесни, съответно и аз Simple Smile. Стигнал е най-сетне заветните за мен 70 санта  Laughing и така. ХБ обаче пак се е сгромолясал до 90 и вече почва да пие Малтофер. За целта трябва да въведа и трето хранене - закуска. Знам, че скоро обсъждахте вариантите за закуска, но го пуснах покрай очите си, понеже не стоеше на дневен ред  Rolling Eyes. Та може ли да ми дадете идейки? Каша? Плодове?

И още нещо във връзка с Малтофера - на когото са го изписвали - как ви го изписаха, т.е. колко време? На Кало му казаха да пие всеки ден в течение на месец, на мен много ми се вижда, чувала съм, че се пие дни, после почивка и т.н. И какъв ефект имаше?

И последно - бихте ли дали децата си на жена да ги гледа? Много ми е трудно, не мога да измисля какво ще правя като свърши високоплатеното майчинство. Сигурно ще се наложи да се върна на работа  Cry, но няма кой да гледа Кало. И двете му баби са далече, работят си и така... Яслата - чак на есен, ако го приемат... И се замислям вече за бавачка. А знаете ли по колко взимат средно?  Thinking

# 572
Сиси, аз давам Малтофер, но май напослеъдк забравям. От него акото става черно, така че да не се тревожиш.
Моята педиатърка каза колкото килограми по толкова капки по 2 пъти дневно. Един педиатър от Пловдив каза само веднъж, а една която заместваше нашата - каза 3 по 5 капки /той е 10кг/  #Crazy. Каза да се пие постоянно, на самото упътване пише че се пие доста дълго време. Аз давам по 10 капки ама когато се сетя  ooooh!.
На закуска давам попара, каша или кус-кус. Най-вече си суче. Той като цяло сякаш не яде много големи количества, но нощем си наваксва с млякото.
Не бих дала детето си на жена. Ясла, баби /даже и баби много не ща/, но на чужд човек - не. Не си представям някой чужд да стои в къщи и да ми гледа детето, да ми пипа вещите и да рови в шкафовете.
При мен също ще се наложи да се връщам на работа и бабите ще видм как ще сместим   newsm78.
Бавачките са горе-долу като частните ясли 400-500 лв, та по-добре ясла за мен специално.  Peace

# 573
Хайде аз пак да се включа, че от няколко часа не съм досаждала  Laughing.

Оф, успокоихте ме, явно не само аз не се справям с масажите, мазането и т.н. С триста зора му абувам памперса. То е връткане, надигане и т.н.

Барборанче, аз го къпя в коритото седнал, и после го изплаквам под душа, ама понякога и само под душа като бързам. Много е тежък и едвам го удържам, та затова все още си ползвам коритото, ама като може вече стабилно да седи прав, хич няма да се мъча.

Сладурче,аз ти разправях да сватосаме моята Йоана с Никола,ама у тях не знам какво ще е. Mr. Green hahaha И моята е същото мрънкало и се е научила да пищи зверски,голяма коза е и все някой трябва да й обръща внимание ooooh!
hahaha Ама направо да са вземат, че като гледам са си лика прилика. Има да си мрънкат заедно, а ние ще си пием кафенцето  Joy. Просто са създадени един за друг, никой друг не може да ги изтърпи  Joy.

Ралче, аз си му слагам тънки ританки за през нощта, ама той пък не спи в чувалче и от време на време се отвива. Хич и на ставам да го завивам, той и без това ме буди. имаме чувалче, ама много пък се поти в него. Според мен, ако е със зимно чувалче няма смисъл от чорапи.

Смайлинг, аз лично бих ползвала услугите на бавачка при липса на друг вариант, но си е скъпо удоволствие.
Една позната, с която заедно родихме, се върна на работа още в началото на септември, че и се налагаше. Чрез форума си намери бавачка, идва в тях. Пенсионерка, препоръчаха и я, педагог, отгледала вече доста деца. Плаща и доколкото разбрах 3,30 лв. на час, което на месец при 9 часа на ден и се връзваше около 600 лв. Но пък около нас частни ясли няма наблизо, та това си е единствен вариант. Удобството е, че жената идва, когато ти се налага и не трябва да водиш някъде детето, но пък си е скъпо удоволствие, а и според мен децата се чувстват и развиват по-добре с други деца - сиреч в ясли и детски градини. Разбира се това в случай, че в тях условията и грижите са на добро ниво.

# 574
Добро утро, момичета! От два дни племенницата ми е на гости и от нея не мога да се добера до компютъра. Вчера ми съобщи, че си учила уроците с него (6 клас). То вярно е, че има много  и всякаква информация в Нета, но чак пък да си учиш уроците Wink. После ми разясни, че по скайпа си говори със съученици и те и обяснявали уроците. А-бе нещо ме вързват ама хайде, че днес си тръгва, а не ми гостува често.
Другото, което искам да споделя с вас е да не си купувате електроуреди с марка  " TESY ''.  Миналата седмица си купихме печка с тази марка (духалка от 35 лв.) и изглеждаше, че работи. Вчера я пускам, работи една минута и спира. Първоначално реших, че нещо не мога да я регулирам, но нееееее. При всякаква температура в стаята и при всякакъв режим на работа печката работи точно минута и спира. Не мога да си простя, че още като я купихме не я оставих да поработи, ама беше топло и реших, че след като е тръгнала, всичко е ок! Сега се чудя на ремонт ли да я нося или направо да купувам нова.
Да ви се похваля, Яна напредва...Вече ходим сами, пък макар и в проходилката. Все повече се замислям дали изобщо да я водя на ортопед...Докато се наканя да я заведа тя  ще проходи. Истината е, че не се притеснявам кой знае колко от нейното по-бавно двигателно развитие. Първо вие ме успокоихте, а второ и двамата с баща и не сме от най-подвижните.
Доника, браво за успешното акане Hug
daninceto,в неделя да сте ходили в Борисовата градина? Йоана ми напомня много на едно детенце, което ме очарова в неделя. Много е възможно да бъркам, но твоята красавица страшно прилича на това детенце.
Сиси, поздравления. Все така до края!
elli_g, къде напазарува това хубаво детенце? Wink
Еспа, страхотен фотоалбум!
Сетих се да ви попитам, някое майче случайно да може да ми предложи педиатър, който хем да е добър, хем да се намира в диапазон Окръжна болница, хотел Плиска, Софийски университет.Нали ще си сменям педиатъра!!!
Ле-ле пак се увлякох с писането...
Спорен и усмихнат ден на всички!

# 575
Честита десета месечинка на Алекснадър и девета на Вики, Александрина, Рая и Боян!

Отново благодаря на всички за добрите думи, много сте мили  bouquet

Сладурче, не правя гимнастики от както се е родил. Но всеки ден, му мачкотя гръбчето и ръчичкие, нещо като леко масажче, но докато си играем – през дрешките, защото много му е кеф. На повивалнкиа го удържам, ато му давам ирачка, която само там му давам и той като виден любопитко, не мърда докато я разглежда.
Мим, да ти кажа намерих едно магазинче в София, в което има дрешки за бебоци и кърпи за глави с надписи на всички яки групи yesyes. Лошото е, че са летни. Сега чакам да го заредят зимно и започвам да купувам с AC/DC, Ozzi и т.н. Специален поздрав за теб и за малката моторджийка   Hands Clap
http://www.youtube.com/watch?v=PqwFfGgLPzM
Гери, каската я взехме от един детски магазин на Г.М.Димитров, малко след кръстофището с Никола Габровски. Струваше около 30 лева мисля. Готиното е, че цялата е с лепки и може да става по-малка и по-голяма и има каишка под брадата, за да не я свалят малчовците. Без нея вече не го пускам изобщо, защото е абсолютен свободен електрон, блъска се, пада, удря се...ужас. Вчера успя да падне от седнало положение на земята Mr. Green. Просто заби чело в пода Laughing. А аз го бях оставила без каска и настана страшен рев. Още от самото начало го Сами го къпем под душа. Мъж ми го държи, а аз поливам и сапонисвам – голям кеф му е
Ралче, още не съм купила ново зимно чувалче – старото умаля, сега спи с две одеала и тънки ританки отдолу, ако се отвие
Ели, много е сладка Александрина, бонбон
За обувките – купила съм му едни мекички от Джъмбо, само като излиза в количката, за да не му е студено на крачетата. В къщи ходи бос или с ританки. До колкото помня Драганов беше казал да се учат да прохождат боси, а после с обувки с твърд форт и пета
Усмихнато – относно жената – обмислях го този вариянт. Но съм по-склонна да го дам на частна детска ясла, за да може да общува с деца. Похвалиха ми една в Симеоново, в която даже не допускат детето ако киха, т.е разпространението на бацили е що годе ограничено, персонала бил мил и т.н – остава да разбера от каква възраст ги приемат. Другият вариант е да го дам на жена – една колежка е много доволна от нейната гледачака – млада жена с две деца и гледа и нейното, готви на деца с био продукти, пита как да се държи с детето, за да е в унисон с възпитателните методи на родителите...обаче е заета в момента, а такава друга как ще намеря не знам и гаранция е много скъпа

Хубав ден  bouquet, че малчо се е изправил и не знае как да седне – отивам да го спасявам Laughing

# 576
Оня ден го сложих пред банята и се къпах на отворена врата.
Хах, ние сме така от както се е родил  Laughing Тотално съм му повредила крехката детска психика ... Rolling Eyes
Няма да се оплаквам, да не взема да депресирам Ягодка, че ми е съвестно вече  Grinning Само ще се хваля - имаме два зъба  Mr. Green Друг е въпросът какво беше преди да избият , ама както вече казах няма да се оплаквам  Stop
И такааааааааааааааааа ....
Няма повече за хвалба- другото е рев, мрънкане и водене да ходи. Това дете ще ме побърка - ако може прав да спи, прав да яде и всичко друго да върши прав ще е най-доволен, ама не може ... И това адски много го изнервя, в резултат, на което той се опитва да изнерви мен, ама аз напоследък се държа като достоен последовател на Далай Лама  Whistling .

Хайде лек ден от мен.

# 577
Оня ден го сложих пред банята и се къпах на отворена врата.
Хах, ние сме така от както се е родил  Laughing Тотално съм му повредила крехката детска психика ... Rolling Eyes
Няма да се оплаквам, да не взема да депресирам Ягодка, че ми е съвестно вече  Grinning Само ще се хваля - имаме два зъба  Mr. Green Друг е въпросът какво беше преди да избият , ама както вече казах няма да се оплаквам  Stop
И такааааааааааааааааа ....
Няма повече за хвалба- другото е рев, мрънкане и водене да ходи. Това дете ще ме побърка - ако може прав да спи, прав да яде и всичко друго да върши прав ще е най-доволен, ама не може ... И това адски много го изнервя, в резултат, на което той се опитва да изнерви мен, ама аз напоследък се държа като достоен последовател на Далай Лама  Whistling .

Хайде лек ден от мен.

Хмззззззззз.........май трябва да запознаем синовете си   ooooh!  ooooh!  ooooh! 
 Crazy  Crazy 
П.П. Сигурно е, че не са от една майка, нали.....................???????????????

# 578
Здравейте и от нас ,тази нощт не беше от най-поспаливите ми , първо от гловоболието , което ме мъчи до сутринта , после от Габи ,която се събуди в 4,00 да игграем , то до 5,00  и от там цица и спахме до 9,30 ч .
За къпането, ние си се къпем в коритото седнали и то е цопане и мокрене,ставам и аз мокра кокошка и баща и , после с душа поливаме и така.
Масажи от самото начало не сме правили, тъй като плачеше , вплоследствие вече не мога да я стигна на кревата да я намажа с олио , камоли да правя масажи.
Днес се сдобихме с зимна шапка , шали и ръкавички , остава да купим и ботушки , но ще изчакаме да дойде снега и тогава ще купуваме.
Криси  ,аз съм много доволна от фирма Капчица и мисля също и ботушки да си вземем от тях, обувките им са много сладки и устойчиви, е малко са скъпички, но пък по-добре за крачето на детето, отколкото да стане дюстабан или някакво искривяване.

# 579
Момичета, влизам съвсем на бързо да ви почерпя за 9-та месечинка на Александрина!
Сега излизаме, че при нас времето е разкошно, ще пиша повече довечера.
Хубав и слънчев ден на всички!

# 580
  • Пазарджик
Хайде и аз де се отчета по-обстойно тъкмо малката спи.
bubata5 клипчето с Ивето ме забавлява страшно много.Сладурана.
bisislavaДъщеричката ти е сладурана.Пу-пу.Да те успокя и ние всеощене се изправяме сами.Направи го веднъж и това беше.В паяка иначе седи изправена и хвърчи от стая на стая.Всяко дете се развива индивидуално.
MonickУникална снимка на Преслав.
Доника Браво на бати ,че е свършил работата и всичко вече е минало.
elli_g Александрина е уникално красива.Пу-пу.
Катериче Браво,че стте си изкарали добре на Бяло море и че на Рая й е харесало.
lubito,Smiling_Sisi  и бебче Малките са сладури големи.
daninceto Много е сладка Йоанка калпазанкаВиждаш ми се страшно позната,но не знам откъде.
barboran4e Стискам палци всичко с Петя да е наред. Praynig
Lang Скорошно оздравяване на всички.
Patilina и bubchenceto Честити зъбчета
EspaЧестита стая на Сами.Фото албума е много хубав.Чак ми се иска и ние да имаме такъв.
sladur4esta Честита количка на Никола.
siska8607, дано бързо се кротне малчо и започне да спи повече.
Честита десета месечинка на Алекснадър и девета на Вики, Александрина, Рая и Боян!  bouquet

# 581
  • Пазарджик
elli_g Страхотна почерпка.
Ние днес направихме една кратка разходка за около час,защото тук времето пак се разваля.Дано вие имате повече късмет от нас с времето.

# 582
Да са ви весели,засмени и щастливи малките месенчинковчета!
Bubchenceto, много си духовита, развесели ме с поста си  Hug Само жалко,че на теб не ти е много весело  ooooh! но пък скоро ще може и друго да прави прав, като например да пи..а  Joy И честити зъбчета!  Peace
Еспа, страхотна фотокнига,май ще ни запалиш и нас да поръчвам такава.
За спането при зимни условия, питайте патило, т.е. мен,  Mr. Green То пак зависи какви са Т в домовете ви, (при нас нощем падаха до 15 С) и обличах цяло боди с ръкав и крачолче и спално чувалче, отгоре и одялце мятам, което не винаги е на правилното място...  Mr. Green
За наемане на жена за  гледане на дете, аз съм наемала за големия ми син , но за по няколко дни и съм била доволна. Разбира се, зависи от много неща. Освен това съм гледала дете  и може да не съм съвсем обективна- дъщеричката на моя приятелка започнах да я гледам когато беше на 1 годинка, и май то повече се грижеше за мен след  двата спонтанни аборта, преди Дани, но това е друга тема.3 дни ходех на работа, 1или 2 дни с детенце и така до като се появи Дани И досега сме такава любов с нея... 

Моля, почувстваите се почерпени обилно, защото си имам рожденничка днес - нашата какичка порастна.

# 583
  • Пазарджик
Да ти е жива и здрава Деси. и да помага повече за малкия.

# 584
Честити месечинки на всички бебчета .

И да е жива и здрава рожденничката на Патилина и много да я слуша и радва.

Ние се озъбихме  tooth  с поредния зъб, а се чудех тия дни за какво е това мрънкане и пищене , а то ето какво било.
 Дони   браво за батерията, добре ,че всичко приключи с хубав край.

Общи условия

Активация на акаунт