Мама, татко, кака, батко, гушкат ЯНУАРЧЕТО си сладко.

• 32 985
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте и от нас с ЙоЙо,
Първо да честитя месечинките на бебоците за днес, да са живи и здрави и все така прекрасни, за радост на родителите Heart Eyes  bouquet Heart Eyes
Днес правих домашно пюре на ЙоЙо с телешко месо, че имах домашно, хубаво месо и реших да опитам да й направя, че аз досега не съм й правила домашно пюре с месо, само чисто зеленчукови, но се получи добре, аз го пасирах накрая със зеленчуците, а пък и ЙоЙо го яде- ще започна тогава по-често да й правя и с месо Grinning Благодаря на всички, които споделиха мнения за чорапките, то при нас така продсължава, аз й ги обувам, на сутринта ги намирам в чувалчето Laughing, но идеята за цяла ританка ми харесва, ще й купя да спи с такива бодита. Днес излизахме с нея на разходка, уж я бях облякла добре, обаче и носа и ръчичките и станаха леледо студени...май ще трябва вече и ръкавички да слагам, и шал, освен шапката Rolling Eyes И да ви попитам, понеже ЙоЙо си има зимно якенце, ама то не е цяло, надолу ще трябва да и обличам панталонче, тя си има плътни за зимата, ама се чудя да обувам отдолу чорапогащниче или като е плътно панталончето, няма нужда  newsm78:roll:- питам, защото се чудя, миналата година тя си имаше якенце и чувалче надолу, но то и умаля, и за тази зима й купих само якенцето.
Патилина- честита рожденничка, да е жива и здрава:bouquet:
Сиси8227- чесито зъбче  bouquet
Бубченцето- и на вас честити зъбчета  bouquet
Смайлинг- и жена да наемеш, и за частна детска градина да мислиш, за мен двете си имат и плюсове и минуси, а и аз съм склонна да се съглася, че чисто финансово не е много голяма разликата...дано да вземете правилното решение за вас Hug
Ели- Александринка е хубавица голяма Hug
И накрая малко снимки и на ЙоЙо, да видите как прилича на баща си Laughing

# 586
Здравейте и от нас.
И ние днес се възпозлавахме от хубавото време което не беше толкова хубаво и топло като излязохме,защото на Габи точно като на ЙоЙо и замръзна носа и ръчичките, и смятам да изелезем утре един шопинг за зимата да направим ,защото като цяло си нямаме нищо по така топличко.
Аз масажи на Габка правих до тогава когато не можеше да се обръща от гръб по корем а това беше многооо отдавна, а сега е невъзможно да я хвана.
Обривчето ни мина, и аз смятам че беше от праха за пране, защото като го смених и се оправиха нещата newsm78
Иначе от няколко дни ми отказва всякакви пюрета яде по 20-30 грама и се муси после че не иска вече. ooooh!Това е от нас засега Hug

# 587
Момичета, благодаря за милите думи за Александрина и хубавите пожелания за месечинката ни   bouquet!!!

Дават отчет от ДК - вече сме 9,200, т.е 350 грама прираст  Wink, и 75 см. Въпреки сопола, който явно е от трите, избили на един път зъби  Mr. Green, гърлото и гърдичките са спокойни, следователно и мама е спокойна, пупу,  да чукна на дърво  Mr. Green. Педиатърката ме засили за давам цитирам " много сирене", понеже сега растат зъби, подвижна е и има нужда от повече калций. Това как да е го приех, обаче ме смъмри, че още не съм въвела рибата, а аз доколкото съм се ограмотила от тук, от там, мисля, че тя по-късно се дава  newsm78. Вие какво ще кажете?
Днес купих шапка и шал и детето 2 часа почти беше на вън, през цялото време спа, времето беше много слънчево и без вятър, че последните няколко дни знаете какъв духалник беше. Навън я обличам - чорапогащник, панталон или дънки, нагоре - боди с къс ръкав, блузка и дебело якенце. На крачетата все още сме с обувчици, от тези по-скоро декоративните, в смисъл не за прохождане, но сравнително дебелички за сезона ( ама и аз какво обяснение дадох  Blush)
Нощно време Александрина много се поти, вярвайте ми, преобличам я докато спи, ама тя си спи, не е бърка, даже ми помага да я събличам  Laughing. Слагам и боди с дълъг ръкав и много тънки ританки, покривам я с тънко одеяло с памучен плик. Еми аз спя по-дебело облечена - потник, пижама и олекотен юрган, но явно на баща си се е метнала - топлокръвна, а не на мен сссссстуденокръвно  Mr. Green Laughing Sad

Сиси, свате мило, браво за достигнатите заветни 70 см. ама що така ви пада хемоглобина. Месце хапва ли това хубавото дете??? Ако не давай го насам, вчера моята е яла котлетна пържола с картофи, морков и грах. Ей, на пюре разбира се, да не си помислите, че я мятала пържоли  Laughing.
Бубче, честити ви зъбки! И при нас беше голям зор, тя нали е кротко и спокойно дете, та 5-те вечери будене по 3-4 пъти на нощ, придружени и нервничене, определено си бяха кофти. Но да е здравичка, то зъби да са ни неспокойните нощи, да не е от друго.
Патилина, честит рожден ден на дъщеричката. да е жива и здрава и много да ви радва  newsm51 smile3533!!!
Ралче, много е сладка Йойо и наистина на тати прилича, да я нагушкаш малката сладурка  Hug. Успешен шопинг утре!
Това е от мен за сега, лека и спокойна вечер на всички мами и бебчета!!!

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 21:55 от elli_g

# 588
Голям студ стана... И ние като излезем и се прибираме все към 19ч. - чакаме татито да се прибере от работа, че надолу смъквам 24-25кг количка с бебе и багаж 5 етажа, но качването вече ми идва в повече. А и съм пркалено измръзнала за такова упражнение. Но фитнесът работи  Mr. Green Ха дано утре го оправят пусти асансьор. То или не работи, или засядам вътре  ooooh!

За зимата се стягаме вече, но откъм дрехи само докарах малкия ми мъж с един чоропогащник  Mr. Green Сега е като излязъл от филма "мъже с чоропогащи"  Joy Преди 2 ди в големия ветрилник реших, че съвсем ще остана без кръст, ако не излезем поне за малко. Наоблякох го с толкова ката дрехи, че горкото едва се мърдаше в количката и не можеше да се надига. Което пък си имаше добра страна- заспа по-лесно в количката  hahaha Обикновено той сяда, аз накланям на задни гуми да противодействам с гравитацията  :3 Важното е весело да ства  Wink

Да ви издам, че нашата Златна Мери днес е рожденничка. Златно Мери, честит рожден ден! Много да си слушаш детето, а то теб от време на време Wink

Еспа, много хубави са и фотоалбума, и стаята, и каската Simple Smile А колко ти излезе фотоалбума и ти ли си подбира снимките и подредбата?

Ама много килца тез вашите деца Simple Smile Моето е около 8200гр. и се чудя ако беше повече как щщх да го мъкна.  Обаче добре че ми е левент висок 76 см, че да се навеждам по-малко  Mr. Green Постоянно иска да крачи. Не че се спасявам от болки в кръста и гърба, да не си помислите Wink
В тази връзка да кажа за коланите за прохождане - ние взехме. Баща му беше твърде голям ентусиаст, а аз така да не исках да му убивам мерака предварително  Crazy Сложихме му ги 1 път и ей това дете все едно никога не си е стъпвало на крачетата. То не беше залитане, подхлъзване   ooooh!Едва направи 3-4 крачки, измъчи себе си и баща си и решихме, че коланите се прибират за след като проходи по-добре Simple Smile За тогава ми се струват доста полезни -  вместо да го държа за качулката примерно (както съм виждала обикновено), по-добре ми се вижда за коланите. Така го предпазвам от прекалено много падане. Пък той ще си каже иска или не иска така. Шефчето е все пак  Laughing

За храненето:
Моят господин май започва да се усеща вече, кога се опитвам да го излъжа с храна з а бебета. Последните дни сядаме на амсата заедно да се храним, пред всеки неговата си купичка с храна, която всъщност е една и съща, но в различна консистенция. Сутринта например ядохме кис. мляко с овесени ядки, на обяд зеленч. супа, на него пасирано и без подправки. Давам аз една лъжица от неговото за него, една от моето за мен.. Да ама не  Mr. Green Той почва едно мучене и гледа настойчиво моята чиния  hahaha Изчовърках си де що картофченца, морковченца, карфиоли, хляба да му давам малки парченца  Joy За мен не се знае колко остана, важното е той да е доволен. Бутам едно парченце морков, едно хляб и навървям 3-4 лъж. пюре. Като се усети и замучи, пак почваме схемата - картофче, сиренце, хлебче, пак няколко лъж. пюре.  Бута си своето шише с вода и иска от моята чаша, не да пие (да не се объркате), а да я дъвче  Mr. Green

Тъй като станах прекалено многословна, смятам да спра до тук. След време като не ме мързи повече. Да сте добре и пазете нервите, че ще ви трябват. Това особено силно важи за майките на по-ревливите бебета  Peace

# 589
Патилинке, да е жива и здрава Деси, много да ви радва и да е много щастлива
Мери, Честит Рожден Ден! Да си много обичана и щастлива жена!
Кокосче, много ме кефят постовете ти, винаги са написани със страхотно чувство за хумор. Пиши по-често, моля. За фотоалбумът – да, аз си подбрах снимките и си ги подредих. Сваля се една програмка, и с нея много лесно се прави книжката, после директно им я пращаш за печат. Струваше малко по-малко от 50 евро – това е цената с доставката за 120 страници, формат 25 на 20 сантиметра с твърди корици и премиум пейпър. Ето ти линк с цените за различните опции http://www.blurb.com/create/book/pricing
По принцип има и по евтини сайтове за фото книги като този http://www.artscow.com/?Ref=391520, с доста купони за намаление и безплатни книжки, но казват, че качеството е доста по-ниско.
Ето ти линк към текущата тема за фотокнигите http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=396439.0, за повече инфо и безплатни купони
Бубченце, честити ви зъби
Ралче, много мили снимките на Йо и баща и

# 590
Дубрютру!

Еспа, наистина ти е много хубав албумът. Ние също правим сега на Калоян, но ще бъде от първата му година. Ще си го поръчаме обаче ето от тук.

Кокос, и аз съм го оборудвала с чорапогащи моя  Mr. Green Точно филм ще снимаме  Mr. Green

Свате, яде бе, яде си месо, железни зеленчуци и пак тц.. Ами ще давам вече малтофер, аз толкова се дърпах, ама на. Дано да помогне де..

Оф, толкова от мен, събуди се.

# 591
  • Ловеч
Хайде и аз да драсна някой ред Simple Smile
Първо - ТАТИ си идва !!!
Второ - не че знаем много кой е Тати ? но ще се научим Joy
Иначе дупето тежи - вече 10 кг и сме 73 см, щъка с проходилката а когато не е в нея иска да ходи- ама не може Wink
За болките в гърба не ми се говори - имам нужда от санаториум първо в Павел баня и после в Наречен за всеки случай.
На работа няма да се върна през януари - нищо че си имаме баба у дома - реших че е по- добре да се порадвам на детето отколкото да ме ядосват на ДОРБРИТЕ хорица децата.
Зимата я чакаме всичко съм купила с изключение на ръкавици и шал и сега се сетих май трябва и крем за студено време , че лицето му измръзва  newsm78
Ивко хапва само бебешки манджи+ каквото има от мама и докато има breastfeeding
ами това е хубав ден от нас

# 592
Здравейтееееее Hug
Дони радвам се че всичко мина с батериката....Елли благодаря за милите думи малката кукла е разкошна както и другите дечица много пораснали и мили Hug Hug Hugбили били ние акаме почти всеки ден но това е различно при всички децаралче патилина честити ви зъбчетада са им бели и здрави....аз също все още не съм го слагала на гърне  не ми се занимава...Денис спи също в човалче но вече му обувам ританки...Еспа да му е честит новия дом на Сами голям сладур е лампата  е страхотна Joy Joy Joyчестити първи стъпки на Калата...барбуранчедано всичко мине с успех тревогите си ги знаеш само ти аз искрено ти съчувствам.тобито многое е сладък пу пу
 261uu  261uuлек ден за сега

# 593
Добър ден!

Да почерпя по случай деветата месечинка на Ани! Честито и на астралните близнаци Рая и Тихомир!

tobito, здраво сте се подготвили за зимата. И аз онзи ден ходих да купувам зимни шапки, че студът ни изненада. Вчера купих и ръкавички. Остана само шал да намеря и сме готови. А, и ботушки май ще трябват?!? Тя още не ходи и се чудя какви да взема. Имам едни декоративни като кожухче - отвътре са с пух. Засега ще караме с тях, а като почне да щъка ще му мисля.
Espa, и на мен много ми хареса книгата. Но моделът е най-хубав!
Милаааа, голям смях с този Виктор. Представих си го как се огъва като локум, докато е с коланите - така хубаво си го описала.
Честит рожден ден на Златната Мери! Жива, здрава и много щастлива да си!

При нас няма кой знае какво ново. Анчето пълзи доста бързо - като бебето беглец е. Събаря ми цветята - вчера беше надъвкала едно, та сега се чудя къде да ги слагам, че да не са й в обхвата. Но то в гарсониера това е най-трудното нещо - да на мериш място.  Mr. Green
За яденето - хапва си добре. Ти си и личи, де - вече е почти 11 кг. Попарата ми я отрече - на два пъти й давах и двата пъти хич не я хареса. Явно моята мома ще е с изтънчени вкусове и такива "прости" яденета няма да яде.  hahaha
През нощта си спи с пижама в зимно чувалче и завита с поларено одеалце. То колко и спи, де - с пъъъълна сила си върна нощното хранене. Яде по два-три пъти на нощ.  Crazy  Май е от зъбите, а като се сетя, че само два са избили, не ми се мисли как ще е, докато избият всичките......  Rolling Eyes

# 594
Здравейтееее!

Правим 9 месеца днес  birthday ! Това вече си звучи съвсем внушително, нали  Laughing! Щеше да ми е съвсем празнично, ако не беше повече от отвратителното време... Чакам средата на другата седмица, че щяло пак да се затопля  Praynig. Ако наистина е така, предлагам тогава да направим една срещичка, че нали виждаде зимата какво ни чака... Дони, подкрепям - трябва да измислим местенце на закрито  smile3506
Честито и на астралните ни близнаци!

Бърборанче, и ние сме така с къпането. Рая стои седнала само за кратко и то акой дадем да си дъфче гуменото пате за вана. Иначе аз я държа, а тати я къпе. Друг избор хич няма.

Сладурче, с масажът и смяната на памперса и при нас е същото - невероятна битке. Детето все се обръща да пълзи и да се изправя и се чуди накъде да се хвърли. Майка му да му мисли как да го спасява. Един път успях само един крак да хвана, а, за щастие, Бойко хвана другият и я спасихме 10 см. преди да удари пъда с глава  Whistling. С 2 думи - от масаж и аз съм се отказала. Памперсът го борим по необходимост.  Laughing
Сладурче, не ти препоръчвам Платан. Вкъщи холната секция ни е такава. Красива е на външен вид, но я купихме преди 4 години и вече сериозно издиша. Мнооого некачествено изпълнение е.  Определено е най-неудачната ни покупка, а тогава целия апартамент обзавеждахме.

Ралче, аз Рая я слагам да спи също с гащеризонче с ританки отдолу - това ни е пижамата. И после - хоп, в чувала. Така не ми се налага да мисля за чорапи.

Сиска, браво на малчо! Да продължава да те радва с постиженията си!

За каската за прохождане - и аз ви я препоръчвах много. Истината е обаче, че вече оставяме Рая без нея. Тя стана доста внимателна и за момента не ни трябва. Ще видим като запомне да прави крачици самичка  Thinking.

И накрая, да се похваля - онзи ден тати взе храната от кухнята, но забравил да провери с какво месо е. Почудих се, но реших да й предложа малко от супата. Рая и без това плюе всичко. И...о, чудо...тя започна да отваря устичка и да чака лъжичката  Shocked. После се оказа, че  супата била от телешко и свинско  ooooh!. Аз нито едно от 2те не й бях въвела още. Но, да чукнем на дърво, проблеми нямаше. И така на следващия път пак и я предложих със същия ефект  newsm44. Явно това са месата, които харесва. Пък аз чак последни да ги въведа  ooooh!.

Толкоз от нас засега. Започвам молитвите за хубаво време  Grinning

# 595
Честита месечинка на бебоците родени днес Hug Hug Hug

# 596
Хммм никой не е писал за срещата от снощи......

# 597
  • София
Алекс, дай да не се излагаме пред хората hahaha Но добре ми се отрази Hug
Довечера пък кака ви Дони е на оперета. Ако има желаещи мога да ви уредя с евтини билети за следващи пъти. Малко и културно - масов живот. Снощи масов, довечера културен hahaha И Асан е хора.
Ох, с едни сополи е, нямам думи. Текат като река. Капки не помагат. Като спи пък му се запушва нослето и не може да диша...
Айде за сега това от мен, че домакинската работа ме зове Sick

# 598
Дони,
ако случайно си забравила по "необясними" за мен причини, да те подсетя за заглавието на следващата тема:
"Майката на януарското човече, тотално се алкохолизира вече"
Айде бе Кокос, какъв роман пишеш?!?

# 599
  • София
Дони,
ако случайно си забравила по "необясними" за мен причини, да те подсетя за заглавието на следващата тема:
"Майката на януарското човече, тотално се алкохолизира вече"
Айде бе Кокос, какъв роман пишеш?!?
То като гледам до Трифон Зарезан ще я пишем тази тема... hahaha

Общи условия

Активация на акаунт