Тазово-възпалителна болест (ТВБ)

• 27 051
  • 56
  •   1
Отговори
# 15
а ,то симптоми си ги имах и първия ден след пункцията,ама нямаше кои да обърне внимание.Било нормално да ме боли,само ,че това не ми е първа пункция за съжаление а 6-та,и мога да различа каква е болката.

# 16
  • София
Пак се събуди възпалението- буди се по време на мензис. Ако пия антибиотик, когато ми дойде после нямам проблем, но ако не пия става страшно. Та този път не пих и сега резултатът е налице-болки в кръста и в корема. Тъпи и постоянни, пуснах си кръвни с резултат СУе 26, малко над нормата. Слава богу няма левкоцити или нещо друго над нормата.
Не мога постоянно да пия антибиотик, чума да беше щеше да е умряла от толкова много антибиотици.
Ако някои има опит да каже дали има смисъл от физиотерапия без да пия антибиотик.

# 17
Бихте ли ми препоръчали добър специалист в областта на ТВБ? Благодаря ви педварително

# 18
ilibg,не мога да те посъветвам за добър лекар в тази област,но мисля че можеш да питаш kiki-miki или някое друго момиче писало на 1-ва страница,но на лична(тъй като писалите в нея едва ли следят темата).Дано намериш бързо и лесно лечение. Hug

# 19
  • София
Най-добрият специалист за такова лечение са всички квартални гинеколози. Те само това могат да лекуват, но го правят добре. Другите лекари все мислят за някакви далеч по-важни неща и не успяваха да налучкат или въобще да ми пипнат малкия таз, за да разберат какво става.
Отиваш при някоя възрастна леля в поликлиниката , ще ти изпише антибиотик и физиотерапия.

# 20
за да не пускам нова тема ще попитам в тази.

Имам известни притеснения. Имам двустранен хидросалпингс и ми бяха прекъснати двете маточни тръби.Предполагам че е от стара операция от апендицит. Обаче след лапарото лекарят ми каза , че най-вероятно съм прекарала възпаление, хронично и тръбите са били много увредени. Имало е сраствания, които са пречили на движението на тръбите.
Аз не съм прекарвала никакви възпаления. Възможно ли е да не съм разбрала и да съм прекарала например гонорея или някоя друга болест? Трябва ли да си направя някакви изследвания за всеки случай? Имам изследване от секрет с изолиране на днк за микоплазма, уреаплазна и хламидия. Отрицателни са. Микробиология също. Възможно ли е все-още да имам това хронично възпаление? Може ли да ми навреди още ?
 Аз ще попитам и доки в петък , ама до тогава...

# 21
Гонорея ,не си имала .Тя има много ярко изразени симптоми няма как да пропуснеш че е имаш и да не посетиш лекар.
Вероятно си прекарала някаква бактериална инфекция ,която е отключила ТВБ. Бактериалната инфекция ,това е наличие на стрептококи,е,коли ,ентерококи и още мн.др. които могат да предизвикат болестта.

# 22
Дано си права. То от стоене вкъщи само се чудя каква параноя да си вкарам newsm78 . Сигурно ако има нещо притеснително  доки щеше да ми назначи необходимите изследвания.

# 23
  • София
за да не пускам нова тема ще попитам в тази.

Имам известни притеснения. Имам двустранен хидросалпингс и ми бяха прекъснати двете маточни тръби.Предполагам че е от стара операция от апендицит. Обаче след лапарото лекарят ми каза , че най-вероятно съм прекарала възпаление, хронично и тръбите са били много увредени. Имало е сраствания, които са пречили на движението на тръбите.
Аз не съм прекарвала никакви възпаления. Възможно ли е да не съм разбрала и да съм прекарала например гонорея или някоя друга болест? Трябва ли да си направя някакви изследвания за всеки случай? Имам изследване от секрет с изолиране на днк за микоплазма, уреаплазна и хламидия. Отрицателни са. Микробиология също. Възможно ли е все-още да имам това хронично възпаление? Може ли да ми навреди още ?
 Аз ще попитам и доки в петък , ама до тогава...
Направи кръвни изследвания за хламидии- ИГГ, ИГМ, ИГА. Секрета не би показал, ако имаш стара инфекция.

# 24
здравейте,

едва сега намирам темата, а и едва сега знам че аз също имам много страствания. (може би в следствие на изкарана хлам. инфекция)

въпросът ми е - лекува ли се ТВБ след когато има доказани страствания но настоящите изследвания са отрицателни (микробиология от декември) ? приема ли се АБ един вид профилактично?

(извинявам се ако се повтарям с темата за хламидии, но се понатрупаха "неща" при мен : ( )

благодаря предварително : )

# 25
  • София
микробиологията не е достоверна, кръвни изследвания си трябват Peace

# 26
док каза не по рано от края на февруари Sad аз дотогава ще откача от чуденки : )

# 27
Ако си имала някакъв възпалителен процес в следствие на който имаш сраствания ,каквито и лекарства да взимаш срастванията си остават за винаги ,могат да се отстранят само оперативно ,но пък това ще ти донесе облекчение за няколко месеца и посе пак сраствания.

Относно профилактично взимане на АБ ,не се препоръчва. Защото така само можеш да си нарушиш имунитета ,ако не се приложи правилния ,за който се правят изследвания и антибиограми за да се избере правилния.
АБ който най-се прилага в гинекологията е Зинат. Но ако имаш Хламидии и други от рода тогава АБ са други.
Зината например не лекува хламидии. Както и Аб за хламидии например са слабо деистващи за други бактерии ,които са патогенни в момента .
 Всички АБ едва ли не лекуват всичко и при всички е еднакво. Да ама Не. Има си доказани терапевтични свойства на един АБ срещу да речем Стафиликоки или Стрептококи и други които лекуват други бактерии. Има също и варианти за комбинирано приемане на АБ за по -ефикасно лечение.
Та по тези причини а също може и да проявиш и алергични реакции ,не се препоръчва самолечение особенно с АБ.
Материал за микробиология всеки лекар може да ти вземе ,не е необходимо да чакаш февруари. А за Хламидията освен секрет и кръв ,както ти  е писала Иванкака.

Последна редакция: пт, 04 яну 2013, 14:10 от azzia

# 28
azzia,

благодаря за бързия и точен отговор. точно това ме глождеше - дори да се премахнат оперативно, срастванията пак ще си се върнат, което обезмисля тъпченето с АБ : )

след като си изкарах този филм от главата, мога спокойно да си вкарам друг вече  hahaha delusion

# 29
Радвам се че  освободих малко пространство  Laughing. Всички сме минали по този път за съжаление.
Сраствания се отстраняват оперативно ,но само в много тежки случай. Надявам се не си от тези Hug

Написах ти това за срастванията от опит. Имам 3ри лапароскопии. И при трите са отстранявани сраствания освен основния проблем. Къде по-малко ,къде повече,но все пак ги е имало.

Общи условия

Активация на акаунт