Ти какво сготви? Снимай, покажи! 47 тема

• 89 997
  • 665
  •   1
Отговори
# 480
Като гледам какви вкусотии сте наготвили просто не желая да влизам в темата, защото за една бременна жена прекаленото напълняване по време на бременност е нежелателно. newsm03Напоследък нямам никакво време за готвене и съм на сандвичи главно, та в тази връзка искам да попитам Котекити/дано да не бъркам/ за пенсионерските сандвичи на децата, само с кашкавал ли ги прави или отдолу има яйце/ако може рецептата, ще й бъда благодарна/.

# 481
Мартин4е, ще ми кажеш ли как да си направя и аз бамя плакия? Ох колко сладко изглежда
, точно както вкусните бабини манджички!
Нищо специално не е рецептата, много е лесна:
Задушавам една голяма глава лук, след като стане златист лука, добавям 2 домата, нарязани на дребно. Като малко се запържат добавям 1 ч.л. брашно, и след това разреждам с вода. Изсипвам около 700-800 гр. бамя, измита, с изрязани дръжки, не я нарязвам на парчета, посолявам. Слагам капака, и при мен след около 40 мин. беше готово вече. Поръсвам с нарязан магданоз. Четох, че може да се сервира с резен лимон, но нямах под ръка. Това е.  Simple Smile

# 482
Barby85, gitadam Снандвичите ги знам от баба ми, като бях малка само от тях ми правеше за закуска и наистина стават много мекички и вкусни.

Първо се намазват с маргарин или масло,върху маслото се намазват с кисело мляко(около 1 супена лъжица, зависи от големината на филията) и накрая се слага кашкавал и се запичат.

Ще ви се стори безумна идечта за киселото мляко, и аз като разбрах се Shocked, но са много вкусни.
Пробвайте и няма да съжалявате. Peace  bouquet

# 483
Включвам се с една баничка от снощи.Не е кой знае какво за показване,но съм много щастлива,защото я прави дъщеричката ми,която е на 7г.,с моя помощ разбира се,но тя разбърка плънката,нареждаше корите и слагаше плънка.Стана разкошна,сочна баница.Много, много съм доволна от първият опит на Деси,макар винаги да се включва да ми помага в кухнята,снощната баничка е почти изцяло нейно дело.Ето я и самата баница
http://media.snimka.bg/4239/014733177.jpg

Дано не съм Ви досадила с моите хвалби и излияния!
Сега отново ще попрегледам вашите вкуснотии-питки,сандвичи,миди,панирани пъдпъдъчета,та и заек и още, и още.Браво на всички!!!  smile3501 smile3501 smile3501

# 484
Ох,миди,рибки,пъдпъдъчета,зайчета...готви народа ,не си играе...
nordina , питката изглежда страхотно!

Аз правих тутманика по рецепта на Labrex, която се изгуби някъде...     newsm78

Много вкусен и пухкав става,     bouquet    за рецептата!   

# 485
Ала-Бала,талятелите са супер апетитни!Ще споделиш ли,как ги правиш? Grinning

# 486
  • София-Младост
Ала-Бала,талятелите са супер апетитни!Ще споделиш ли,как ги правиш? Grinning
РецептатаSimple Smile

# 487
  • София

Това е пухкав сладкиш с праскови и малини по рецепта на Селма. Ммммммммм............страхотен е!

# 488
Мартин4е, благодаря ти!    bouquet  Записах си рецептата!  

# 489
Неприменно ще пробвам принцеските, мерси много за рецептата, нали могат да се запекат на партигрил, това мляко не се разтича?Може ли без маргарин или масло да се направи, че ние такива продукти не консумираме.

# 490
Не, млякото не се разтича, може и без маргарина и маслото, тъкмо ще са по диетични Peace
Като ги изпробваш да кажеш дали са ти харесали newsm53

# 491
Здравейте!
Ето какво готвих за обяд.
Шопска салата.

Панирани пилешки хапки.

Чеснови пилешки охлюви.

Пилешки пръчици.

Приятен ден!

# 492
Хайде и един сладкиш,по идея на Мама Цоцоланка,с конфитюр от дюли,без мляко и яйца.
http://media.snimka.bg/4240/014735344.jpg

За довечера сме на свинско със зеленчуци,ама ще бледнее пред вашите творения,така че без снимка от него.

Усмихнат ден,кулинарки!!!

# 493
  • София
Видях невероятни неща  и слюноотделях до сега  Mr. Green  Hug
Дудинка, може ли рецепта за `кашкавалени пръчици`?   bouquet

сори за забавения отговор, чак сега влизам в темата  Wink

0,750 кг брашно
1 ч.ч. мазнина - олио или масло
1 ч.ч. прясно мляко
1 к.л. сол
150 гр. настърган кашкавал
3 пакетчета амонячна сода

От тестото се точат кори с дебелина половин см., маже се с разбит жълтък и се ръси с маково семе, сусам или др.
Режат се пръчици може с къдрав нож стават по-красиви и в тава покрита с хартия се пече до порозовяване.

# 494
Вкусотийте тук нямат край  smile3501
При нас: Лазаня "Болонезе"

и едни много вкусни кокосови десертчета Баунти по рецепта на Йоли, скоро пеп-4о ме подсети за тях  Hug

Общи условия

Активация на акаунт