Възстановяване след секцио

• 28 040
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Ластичен колан сложих още като ме изписаха(на 10-я ден).
Избягвах да вдигам тежко в началото.

# 16
 HugЧестито бебче-бъдете живи и здрави Hug
Майките са ти  дали много хубави съвети, но мисля, че е най- важно да слушаш тялото си.Ако почувстваш някакъв дискомфорт от упражнения или колана- спри за два дни и така Peace
Бързо възстановяване!

# 17
Пак ви благодаря за отговорите  Hug

Засега ще поизчакам да правя каквото и да е, защото се наложи да сготвя тези дни и започва доста да ме подръпва (приболва). После, като си почина, ми няма нищо.
Всъщност сте прави, че има време, като почнем с разходките навън, нещата ще се оправят. Сега и двете се опитваме да се нагодим една с друга.

# 18
  • София
Кърми! Освен всички ползи за детето, ще бъдеш очарована как скоро ще започнеш да смъкваш килограмчета и да прибираш корема Peace

# 19
Ластичен колан не съм слагала понеже лекарката ми ми каза че по бързо ще ми се прибере корема ако съм без колан понеже мускула става по мързелив с колана.Не е хубаво да се вдига тежко поне 1 месец след операцията.Можеш да започнеш с коремни преси 2 месеца след раждането.

# 20
  • гр.Стара Загора
Честито бебче да ви е живо и здраво и много да ви радва  Hug
Аз и до този момент не съм си слагала колан за пребиране на корема въпреки че ми подариха 2бр.
Но трябва да се пазиш както са писали и другите мамчета от вдигане на тежко и не си давай много зор все пак имаш и още едно дете и то си иска своето внимание и грижи  Peace

# 21
Честито бебче Simple Smile
Аз 2 седмици след операцията се чувствах вече здрава, и мислих да почвам с упражнения някакви,но попаднах на една статия относно упражненията след раждане/то май и за нормално се отнася/. Специално за корема пишеше че трябва задължително да се изчака да се възстанови коремната стена, тъй като се е разширявала 9 месеца и мускулите са разтегнати и слаби. Ако се започнат коремни преси преди напълно да се е възстановила има риск даже да си остане виснало коремче завинаги  Naughty Горе долу това пишеше . А на коремната стена са и нужни около 2 месеца май да се прибере, ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт