Ходене по време на бременност

• 952
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте! В 9 месец съм и чувам противоречиви мнения, относно това че трябва много да се ходи за да се роди по-лесно, а други ми казват, че точно сега трябва повече да си почивам, а не са ходя. Вие на какво мнение сте?

# 1
До осми месец ходех по 10 хиляди крачки на ден, без изключение. В девети вече ми беше некомфортно и не можех толкова много. Ако можеш да ходиш, ходи. Това с почиването е малко като ти кажат "спи сега, докато можеш, че после..." Все едно сънят или почивката са орехи, които можеш да скъташ в буркан в шкафа за трудни времена. Слушай си лекаря, ако нямаш противопоказания се движи.

# 2
  • Beyond the stars
Ако няма противопоказание, движението е безценно и за възстановяването след това.
Не знам защо почивката изключва разходките в представите на някого, но аз правех поне по 10 хил. крачки на ден. Бавно, без да бързам за никъде, с почивки и т.н.

# 3
Ако имаш здравословни притеснения, говори с лекаря си.
Иначе за здрава бременна не виждам причина да не ходи.

# 4
  • София
При тези от бременностите ми, при които не съм имала лекарска забрана, ходех всеки ден по няколко километра пеша. От трансфера/положителния тест до раждането. И на плуване ходех по 2 пъти в седмицата. При забрана съм лежала.

# 5
Не знам дали ходенето помага за раждането, но движението е полезно. Ходете колкото ви казва тялото. Ако много се уморявате, почивайте си и на малки интервали

# 6
Ходи се през цялата бременност, но  не се прекалява. Е, последните дни, умната!

# 7
  • Плевен
Разходките и изобщо ходенето са полезни не само през бременността,но и изобщо.Аз самата предния ден преди раждането направих 14 км пеш.А през цялата бременност се разхождах всекидневно по над 12 км ,а последните месеци даже ходех на спорт за бременни.И според мен добрата физическа форма е ключова за бързото раждане и за възстановяването след това.Изпитах го даже на собствен гръб -родих нормално,без упойка и шевове и още същия ден бях в движение и се грижех за новородения си син.Слушай тялото си е съвета ми.Не се претоварвай,но и не лежи по цял ден.

# 8
Може да се прекали само ако преди това си била по-обездвижена и изведнъж почнеш да ходиш по много. Моето раждане беше предизвикано заради изтекли води без контракции и когато попитах дали може да е от страшно дългото всекидневно хпдене в 9 месец, ми отговориха ,,може да играе роля само, ако преди това не сте споетувала и изведнъж сте започнали с този километраж". Тъй като аз тренирах активно по време на бременността почти всеки ден спининг и се разхождах много (а преди нея си бях още по-активна в спортно отношение), 3 до 8 км на ден всеки ден явно не са ми се отразили. Било е от друго. Бих внимавала много и бих се съобразила с текущото си състояние, спортна история и т.н. Внимавайте и вървете само толкова колкото да се заредите с енергия, не да ви смаже разходката. Мен ме зареждаха и дългите разходки, но имам базова издържливост.

# 9
Зависи от личния комфорт. Аз получавах контракции и спазми при повечко двожение, затова съвсем умишлено избягвах. Ако нямате такива оплаквания, разбира се, че може спокойно да си се движите. Няма нужда да е на сила, с цел лесно раждане. Лесно родих и без особено движение, обясних защо, като слушах напътствията на акушерка и лекар. По-полезно ще ви е разговор с акушерка и обяснения кога се напъва и не, пред вървене с цел улеснение на раждането.

# 10
С първата бременност ходих всеки ден от 10 до 15 км. Дори и като влязох в 9-ти. Чувствах се добре, така че нямах проблем. Другата седмица влизам в 9-ти месец, но и сега си ходя доста, защото се чувствам добре.

Общи условия

Активация на акаунт