Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Защо детето ми се страхува от непознати и как да му помогна да преодолее това?
Как да се справя с критиките на другите относно поведението на детето ми?
Какви сигнали мога да търся, за да разбера дали детето ми се нуждае от лично пространство?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Защо детето ми се страхува от непознати и как да му помогна да преодолее това?
Децата могат да се чувстват неудобно или уплашени, когато срещат нови хора. Това е естествена реакция, тъй като те все още се учат как да взаимодействат с другите. Важно е да бъдете търпеливи и подкрепящи, докато детето ви свиква с нови ситуации и хора. Можете да помогнете на детето си, като му покажете как безопасно да се приближи до непознати и го насърчите да задава въпроси или изразява чувствата си. С течение на времето вашето дете ще стане по-удобно в различни социални ситуации.
-
Как да се справя с критиките на другите относно поведението на детето ми?
Критиките на другите могат да бъдат дразнещи, но е важно да запомните, че всяко дете е уникално и реагира различно в социалните ситуации. Оставете коментиращите да се съсредоточат върху собствените си деца, а вие се фокусирайте върху уважението на чувствата на собственото си дете. Можете да им обясните, че предпочитанията на детето ви за лично пространство са съвсем нормални и няма нужда да се притеснявате за това.
-
Какви сигнали мога да търся, за да разбера дали детето ми се нуждае от лично пространство?
-
Как мога да насърча детето си да взаимодейства с другите, без да нарушавам личното му пространство?
-
Как мога да помогна на детето си, ако е изключително срамежливо и не желае да общува с непознати?
.Няма нищо лошо в това детето да не иска да го притискат,целуват,прегръщат.Не го насилвай и насърчавай да отвръща по какъвто и да било начин,детето просто не иска.На някои възрастни им се струват непонятни такива реакции от страна на децата,но аз мисля,че ние(още повече като родители) сме длъжни да уважаваме чувствата им,независимо дали са на 2,5 или 10 години.

вече не знам какво да я правя. Баба и беше подготвила изненада / лакомства / и искаше да и се порадва но тя отсяка "не ми говори, махаи се от тук" жената се разплака и се прибра вкъщи а на мен ми стана адски криво но нищо не мога да направя.
Само когато тя прояви желание и гушкането продължва 2 сек. . Виж откакто се роди бебчо се сети че е хубаво да я гушкам, но това важи само за мен. Чужди хора не допуска до себе си, което според мен е правилно. И аз съм такава, предполагам, че това е наследствена черта на харекера. Ако някой познт се опита да ме докосне по време на разговор моментално се оддръпвам (неща като хващане за предмишницата, потупване по рамото направо ме "изкарват от кожата")