M&S (Маркс енд Спенсър) вече с доставка до България!

• 91 508
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Момичета има ли раздвижване по поръчките ви от миналата седмица, моята още е със статус not yet dispatched

# 616
моята от 7 октомври е шипната на два пакета- на 10 и 11, но съм със номиейтед дей за доставка
само, че техния куриер нещо не ми отразява пакетите, казва че не съществуват такива тракинг номера в системата

# 617
Вчера гледах, че България я няма в таблицата за директна доставка. Или аз не съм видяла, или днес вече я има. Не знам дали я има в падащото меню. Но в таблицата, където обесняват колко струва доставката до България - седи 12,50 лири.

Може би е оправен проблема.

Относно поръчките от миналата седмица. От 3 поръчки изпратиха 1. И то тя не е моя, а на една майка, която ме помоли да й я пусна...

Вече не знам дали има смисъл да им пиша. По намаленията явно не изпращат всички поръчки. Само някои. Това е 3-то намаление, при което не ми пращат някоя поръчка.

# 618
Не е излизала БГ от списъка с доставките-така си е,но ни няма в падащото меню,всъщност не съм пробвала от няколко дни...
Моята поръчка от 9-ти,след като отказаха два артикула от нея,днес са я изпратили.
Направо ни орязват отвсякъде,напоследък срещнах проблеми с няколко англ.сайта...много са дръпнати `начи Angry

# 619
Аз вчера гледах страницата. България беше сложена най-отдолу - където са страните, до които може да се изпраща само от магазин на М&С. Горе при 12.50 лири доставка ни нямаше.

А сега е там. Затова си мисля, че има промяна.

# 620
Аз всеки ден пробвам да пусна поръчка, като търся БГ в списъка, но за съжаление още я няма. Иначе БГ си стои в описанието до кои страни доставят, но реално няма как да поръчаш директно все още. За този сайт специално много ме е яд и не мога да го прежаля, значи.

# 621
Да,още миналата седмица,след като вече беше ясно,че има проблем с нашата доставка,БГ си беше в списъка,май не са променяли там нищо.Което не променя факта,че нещата не стават,и мен ме е яд.
Променили са визията на страниците с артикули и в кошницата иначе,сега поразгледах.

# 622
Доставката, която не тръгваше вече е приготвена. Но са я разделили на 3 части. И точно нещата, които най-много исках стоят със статус - все още не изпратени. Дано да ги пратят  Praynig една страхотна бродирана бебешка блуза и един бебешки комплект с блузка и дънков сукман.
Поне ще имам нови обици Simple Smile

# 623
Момичета, защо така безцеремонно ни изхвърлиха от сайта им?
Писах им гневно писмо, че ако причината е тяхният договор с българския ''М§С'', то това никак не честно и че ние всички имаме право да избираме откъде да пазаруваме, писах им че сигурно са наясно колко са завишени цените им тук, и  че как бих пазарувала от БГ им магазин (дори и да исках) ако не съм от София? Поисках честен отговор и досега ни вест-ни кост от тях.
Обаче виждам, че някои от вас са пуснали поръчки и то съвсем скоро?Как успяхте, или просто са ни изхвърлили през последните няколко дена?

# 624
  • Пловдив
поръчките са пуснати до адрес в англия  Peace , има безплатна доставка за международни пратки над 90 паунда, не че ще ни огрее  Sad

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 14:14 от hris80

# 625
Аз днес получих отговор на писмата си, писах им 3 или 4-ри пъти, но в крайна сметка пак нищо не се случва. Аз не искам да си пускам поръчката по телефона, да си губя допълнително време и пари, искам да я пусна нормално онлайн.  Close Ето го писмото:
Dear Maria.

Thank you for taking the time to contact us.

I am sorry to hear that you haven't been able to place an order to be delivered to Bulgaria. I can confirm that Bulgaria is one of the countries that we are able to deliver to.

If you are unsure as to how to go about placing the order, you can call us and we can place the order for you or talk you through the ordering process.

I'm very sorry for any inconvenience this may have caused you.

If you require any further information please feel free to contact us by email or call on 0845 609 0200. If you are calling from overseas please call +44 1925 672 317

Kind Regards
 Rolling Eyes

# 626
  • София
вижте, момичета...

по някаква си тяхна причина са решили да прекратят доставките до България. очевидно не става дума за техническа грешка. явно са направили пробен експеримент за 1 месец и са преценили, че не им е изгодно да го правят засега.

при всички случаи, гневни и възмутени писма имат по-малък ефект от любезните. това е стил и култура на общуване, която ние все още имаме да усвояваме. прието е, дори и когато ще "ругаеш" някого, да започнеш с добри думи за него.
ето, вие не сте получили отговори на мейловете си до МС, но аз получих. получих, защото им писах да им благодаря за бързата и акуратна доставка и за доброто качество на стоките. изразих съжаление, че вече не мога да поръчвам от България. ето какво ми отговориха днес хората:

"I’m glad that you were happy with your recent order. As you are aware, we don’t currently deliver to Bulgaria, but we’re constantly expanding our delivery services here at M&S so this may be possible in the future.  We regularly update our website with our international delivery details and they can be found at the following link: http://www.marksandspencer.com/International-Delivery/b/183243031 I’m sorry for any inconvenience this may cause and I hope we can deliver to Bulgaria soon."

от този отговор става ясно, че доставките са спрени нарочно и не е ясно кога ще се подновят, ако изобщо се подновят.

виждам, че други са получили различен отговор, което за мен е увъртане или липса на координация при тях.

# 627
вижте, момичета...

по някаква си тяхна причина са решили да прекратят доставките до България. очевидно не става дума за техническа грешка. явно са направили пробен експеримент за 1 месец и са преценили, че не им е изгодно да го правят засега.

при всички случаи, гневни и възмутени писма имат по-малък ефект от любезните. това е стил и култура на общуване, която ние все още имаме да усвояваме. прието е, дори и когато ще "ругаеш" някого, да започнеш с добри думи за него.
ето, вие не сте получили отговори на мейловете си до МС, но аз получих. получих, защото им писах да им благодаря за бързата и акуратна доставка и за доброто качество на стоките. изразих съжаление, че вече не мога да поръчвам от България. ето какво ми отговориха днес хората:

"I’m glad that you were happy with your recent order. As you are aware, we don’t currently deliver to Bulgaria, but we’re constantly expanding our delivery services here at M&S so this may be possible in the future.  We regularly update our website with our international delivery details and they can be found at the following link: http://www.marksandspencer.com/International-Delivery/b/183243031 I’m sorry for any inconvenience this may cause and I hope we can deliver to Bulgaria soon."

от този отговор става ясно, че доставките са спрени нарочно и не е ясно кога ще се подновят, ако изобщо се подновят.

виждам, че други са получили различен отговор, което за мен е увъртане или липса на координация при тях.
Jam,
Когато писах ''гневно'' ни най-малко съм имала в предвид че съм ги ругала или нещо подобно....Едва ли ще трябва да се учим на обноски, тъй като също не е проява на добър тон да се правят подобни коментари при положение, че не е прочетено самото писмо което съм изпратила. Някои от нас
също сме учили, работили и живяли в  чужбина за да сме наясно с това как се кореспондира с подобни инстанции, така да ги наречем. Нека да се фокусираме все пак върху темата и да се опитаме да разберем защо всъщност няма доставка, което е главната тема. Отговор от тях винаги съм получавала също и сега няма да е изключение, само бе въпрос на време.Ето го и отговора им, който малко ме изненада, дава съвсен нова светлина по въпроса или просто е начин да печелят още време, не знам, не мога да гадая.
Dear Mrs Rasheva-Malul

Thanks for contacting us about international delivery.

I'm sorry that you have had to contact us and for the difficulties you have had with our website. May I ask if you could please clear your cache, to do this please follow the below steps that correspond to your browser.

For Internet Explorer; go to My Computer, C:, Windows, Temporary Internet Files, the Select All and Delete.  You can also delete these files from your browser by selection tools and then Internet options.

For Netscape; go to My Computer, C:, Program Files, Netscape, Users, Default, Cache, then Select All and Delete. Or, in Netscape, go to Edit, Preferences, Advanced, Cache, Clear Cache.

I can advise you that if you're still having problems, to contact our Customer Services Team and we'll be more than happy to assist you further.

If you have any questions please feel free to contact us by email or on 0845 609 0200. If you are calling from overseas please call us on +44 151 906 7902.

If we can be of any further help, please feel free to contact us on 0845 609 0200. If you are calling from overseas call us on +44 1925 672 317. Or you can reach us by using the following link http://www.marksandspencer.com/contactus

Kind Regards

Yasmin Suleman
Marks & Spencer Customer Services
Registered office: Waterside House, 35 North Wharf Road, London, W2 1 NW.
Registered Number: 214436 (England and Wales)

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 16:44 от Fitzgerald

# 628
Здравейте!

Не мога да допусна, че няма да им е изгодно за пращат до БГ само защото тукашният им франчайз партнър им прави проблем?! В крайна сметка, те нали от това печелят - от покупката на техните продукти, ама от това че евентуално /хипотетично/ БГ партньорът им губи печалба си е лично негов проблем, защото ако имаше достатъчно добър избор тук и цените не бяха толкова надути, може би нямаше да имаме нужда да пазаруваме он лайн  Thinking
От друга страна, ако нямаше да правят доставка до БГ, защо са я оставили като дестинация в международни доставки, ми да я махнат и от там?
Аз по-рано днес все пак се обадих и разговарях, като им обясних проблемите, те казаха, че ще я препратят към уеб съпорта и да пробвам след 24ч.
Предполагам, че имат някакъв проблем с доставките до тук и в момента са на стенд бай, но ако бяха ни отрязали тотално, то тогава струва ми се, че щяха да махнат и България от международните им доставки. В крайна сметка, какво печелят от това да ги обстрелваме с писма и обаждания и да ни държат в напрежение?
Не мога да ги разбера тия... Crossing Arms

# 629
Съгласна съм с Cherr-y. Наистина какво печелят от това да ги засипваме с писма. Те просто искат да си продават хората, но тъй като  международните доставки за който и да се сайт са си голяма операция (явно само Ла Редут са специалисти в това и нямат засечки-от което М&S само могат да се поучат). Затова вероятно и NEXT все още се бавят и не пускат доставки до разширена Европа, а само до определени държави.
Много би било жалко ако М§С ги задържа само договора им с франчайзната фирма тук. И дано това не е причината, а по-скоро да е техническа и да сме само на stand by. Много ще е жалко ако е първото, защото толкова такива фирми слагат необосновано високи цени, и за хора не пътували това би било просто малко-по скъпичък магазин, но за хора пътували и знаещи цените като цяло са  си направо обир.
Между другото направи ми впечатление че например в Истанбул в М&S е също много по-скъп, както е и в България. Докато в Гърция или някоя от бившите британски колонии (като Гибралтар или  Кипър) цените бяха  като в Лондон-без разлика.Впечатлението ми е обаче от преди около 3 год.

Последна редакция: ср, 14 окт 2009, 17:57 от Fitzgerald

Общи условия

Активация на акаунт