МАРТенското бебче малко - хапва си пюре и каша сладко!

• 10 609
  • 296
  •   1
Отговори
# 210
Nagaina и kris4e, не сте сами! Ние също се будим по сто пъти на нощ! Има един по-дълъг сън в началото като я сложа за нощен сън, но веднъж събуди ли се после следват включвания на всеки час.  #Shocked Не знам на какво да го отдам, педито казва, че кърмата се усвоява бързо и е нормано кърмените бебета да си се будят нощем. В нашия случай май не е само глад, ами и общ бяс  Laughing . Благородно завиждам на мамите, които си спят цяла нощ.  Sleeping
Добре, че Александра заспа с татко си, че да вляза в темата и да разбера,че има имен ден! Много се отвлякох, а и снощи се наложи да висим в спешна помощ 4 часа, защото не беше добре.

Благодаря ви и честити поводи на всички малки и големи днес!   bouquet  bouquet  bouquet
Това за нашите БГ тротоари е истина, направо е истинско изпитание и гигантски слалом  newsm52 . Не обичам да хваля чужбинските работи за сметка на нашенските, но за жалост трябва да призная, че и тук, и в др.държави, където сме били и тротоари и автобуси и тоалетни и всичко е абсолютно добре измислено и удобно за майки и деца. Мислех си, че количките вероятно се амортизират 3 пъти по-бързо в България...

# 211
  • София
Здравейте пак от нас. Ами (фаталната) тринадесета среща беше в силно камерен състав - ние и сватовете  Mr. Green , но пък времето беше специално като за мен  Whistling
За количката, не знам как ще е зимата, но може пък дотогава да съм се пооправила с ръцете, та най-важното засега е да се пазя няколко месеца поне, за да не се влоши, че можело да се стигне до там, че да не мога да работя  #Crazy ... каквото сабя покаже.

Искам да питам мамите, които приготвят домашни пюрета кое е за предпочитане: на пара или варене - става въпрос за зеленчуците и най-вече конкретно за картофите. И благодаря за отговорите   bouquet

Имам въпросче към майките Дюканки. Позволено ли е кафето? Embarassed Знам, че което не е посочено като позволено е забранено, но в саутбийч можеше.

Да, но може да му се добавят само подсладител и/или прясно мляко обезмаслено (т.е. без захар и сметана).

# 212
Нинче, Зеленко, благодаря за отговорите!  bouquet
Ох, олекна ми, че може, а аз и без това го пия без захар.

Днес ми е много труден ден. Тоби все реве, опитва се да пълзи и се ядосва и крещи. Опира се на длани и коленца и започва да се клатушка. Умори се от гимнастики, ама не, и не да заспи. Вече едва гледам, а у нас е бардак. Tired
Оплаках се. Въздиш.

# 213
Привет и от нас!

На мен пък много ми хареса времето днес - бяхме на разходка в Южния парк и откарахме там цял ден! Ето и малко снимчици http://martenichki.snimka.bg/baby/martenskite-beboci-na-6-meseca.404889
Голям преход направихме, ходихме чак до Американското посолство, после уж по-напряко да се върнем, та се забихме по някакви кози пътеки, позагубихме се, връщахме се, накрая пак бяхме в изходна позиция  Crazy, но пък добре се получи.А сега по новините чух, че днес било денят на туризма  Laughing, така че го отбелязахме подобаващо.Само че останах без крака, така се уморих...На София също много и хареса, ама много малко спи това дете - два пъти по половин час за целия ден  Shocked Бяхме с още 2 семейства, едните също с бебе - еми то спа през цялото време, как става тоя номер-не знам  Simple SmileИначе е спокойна , де , не мога да се оплача.
О, и да ви се похваля как днес захраних набързо с круши  Crazy.Бях взела две пюрета за там - пащърнак и едно смесено морков с ябълка и за по-бързо ги бухнах в шишето с малко АМ / за втори път го правя/Половината обаче си го изяде с лъжичка и така лакомо отваряше уста, че чак не можах да повярвам.Като си допи останалото, затварям аз капачката на празното бурканче и що да видя - то било от крушите, а не пащърнак  Shocked  CrazyИ нали е същият цвят, въобще не съм видяла кво давам  Mr. Green То за това детето така лакомо яде.Добре, че не е алергично, както си омете цяло бурканче за сефте  ooooh!

Зеленко, честите ви количка! Наистина много добър избор  Peace Аз не бях и чувала за този модел, но според мен няма нищо общо с Арията, като го гледам.

# 214
Добър вечер!
Знаете ли от кога може да даваме пресни плодове,бананче примерно?Дали вече е позволено? newsm78
Вчера купих и аз от тези бишкоти за гризкане на Плазмон,ама то чак ме достраша и набързо му извадих бисквитката насила от ръката,много големи парчета ръбаше!Той не ги смуче,за да се разтопят както уж трябва,а направо стиска колкото сила има с венци и като кученце ги отхапваше.Ще му слагам в плодовите пюрета,страх ме е така да не се задави.А много ми се искаше да си чеше венците хем,хем да папка. Crossing Arms
Мерси на всички за поздравите за именния ден на малчо.  bouquet
Кикоикрис Hug Hug Hug

# 215
Зеленко: Честита ви количка! Много е джиджана, дето се вика! Wink Гледахме с мъжо клипчето, даже и той я хареса. Иначе е много скептичен към "новите модели". Щото ние сме с една на сестра му отпреди 10тина години, ама е нещо като 4х4, с едни големи гуми, точно като за нашите тротоари. Та тя е супер тежка, защото е с метална рамка, а не с алуминиева.. та си ме представете как я качвам по стълби и автобуси. Както и да е, със здраве да си я бутате!  Hug

Ние вчера и днес сем супер криваци и ни побърква направо.. Ако не е навън, не се трае!  #Crazy Та чак сега ви изчетох. Вчера купих един спален чувал, та сега се боричка с него. Да видим как ще спи днес. Че то не е въртене, не е чудо. В мига, в който изляза от стаята и вече е изритал одеалцето/чаршафчето. Вие имате ли опит с чувалите?

Честито на всички с повод, няма да изброявам, че да не изпусна някой..  bouquet

Лека и мека от нас! УмирГам за съннн....  Tired

# 216
Анастасия и аз за това се принудих да му купя тъничко чувалче,аз като го завия и се буди,а пък тук вечер си става доста хладно,та от 3 дни спи с чувалчето,то е с клипсички,не с цип,на първата вечер се будя да го видя как е и кво да гледам,нашто момче как е ритало,какво е правило,едното му краче отвънка,много се смях,а те имат едни мънички дупчици за разстояние,как гое направил  тоя номер   33uu,

# 217
  • София
Не съм чела още, влизам да почерпя първо, по три повода - имам си вече християнче, което си има зъбче и имен ден  Simple Smile
, ето и нещо беличко, да са бели и зъбките
Честито и на всички други Сашковци, Алексчовци и Александри!  Heart Eyes Hug
Отивам да ви чета  Simple Smile

# 218
  • Варна
Здравейте, мами  Hug
Честит имен ден на всички именници - да сте живи и здрави  Hug
По въпросите : и ние не сме захранени и ние не спим  Mr. Green

ОБЯВЯВАМ: ВАРНЕНСКА СРЕЩА НА 04.09 ( петък ) в 12 ч. пред Летния театър в Морската градина. Специален гост ГалинаГ24  Hug  Дано се видим с повечето  Hug

# 219
Ехеее,Елвинг,а честито по всички поводи! Hug Да е здраво и весело адашчето!!!

# 220

Знаете ли от кога може да даваме пресни плодове,бананче примерно?Дали вече е позволено? newsm78

аз вече съм давала,след обед между храненията му давам няколко негови хапчици,но му го чупя на малки парченца не го пасирам.

# 221
Здравейте мамита Hug

Елвинг честито ви християнче, първо зъбче и имен ден  bouquet

Да ви кажа ние и без да знаем, че днес е ден на туризма такава разходка си направихме...То не звучи много, ама пеша с количката си е доста yes - от Дружба 2 до Дружба 1 - като се прибирахме краката така ме боляха, само се накърмихме и с Алек се тропясахме от 5 до 7.30 Shocked като се събудих и видях колко е часа...

Сега да ви се оплача - побъркала съм се с тия пюрета - всичките хипермаркети наобиколихме за тия 2 дена тук в района - има по 2-3 вида зеленчукови, 2-3 вида плодови, другото месни (говоря за Хип, Нестле и Гербер), стелажите са пълни с Ганчев, Малечко. Семпер въобще няма. И аз като няма как да се придвижа на друго място (не шофирам, нямам кола) се чудя сега как да го измисля newsm78. анастасия22  вие от къде си пазарувате? Да питам младостките мами в Хит има ли избор, че се чудя дали до там да не се метнем (да измоля една приятелка да ме закара с кола)?

И аз май ще сменям количката, мъжът ми може да не е много доволен, обаче... тоя моя Ексес скоро няма да мога да го бутам, все по-тежък става, а пък да не говорим, че бабите въобще не могат да се оправят. И като му натоварим багажника става ooooh! Само ще чакам нещо да ми изпадне от Продавалника и действам yes

За чувалчетата, Алек цяло лято спи така нощно време и си знае, че като му го сложа е време за сън. Много е удобно, защото той не само се отвива, ми и се върти много и така съм спокойна. За зимата също мисля така да спинка, много по-удобно е Peace

Хайде лека нощ на всички Hug

# 222
vily_st , мисля, че тук мамите коментираха, че в Хит имало на Семпер и по-голям избор от пюрета, в Билла ако имате наоколо има Семпер, Нестле, Гербер, Хип и също повече избор...друго не се сещам...

# 223

За чувалчетата, Алек цяло лято спи така нощно време и си знае, че като му го сложа е време за сън. Много е удобно, защото той не само се отвива, ми и се върти много и така съм спокойна. За зимата също мисля така да спинка, много по-удобно е Peace
Мария също е с лятно чувалче. Мисля и занапред да е с чувал тъй като много се върти и сутрин не се знае в кой край на леглото ще я намерим, та с чувала е екстра.
И ние утре може би ще отскочим до ХИТ Младост.
Elwing, честито християнче, зъбче и имен ден   bouquet

# 224
vily_st , мисля, че тук мамите коментираха, че в Хит имало на Семпер и по-голям избор от пюрета, в Билла ако имате наоколо има Семпер, Нестле, Гербер, Хип и също повече избор...друго не се сещам...

Мерси Hug Има Билла, то там ми беше надеждата, ама тя е някаква малка (магазинъте 1/3 от обикновените) и почти никакъв избор няма. Май ще се ходи до Хит yes

Общи условия

Активация на акаунт