Течни препарати (гелове) за пране 2

• 132 247
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
Невена, благодаря и на теб за изключително подробната информация. Мразя да ползвам нещо, без да знам подробности за него.

# 661
Гес, да не си почнала работа на моето място Mr. Green
Ще те питам кое си пробвала и какво не работи за отличен, ама по-нататък.

Невена, много подробно и точно си писла за собствените марки!
Аз ги недолюбвам. Имам си причини.
Четеш местните консуматорски/потребителски списания, нали?
Аз съм работил по задачи на едно такова. Голям кеф е - изследваме, сравняваме, оценяме проби, класираме. И като отворим пликовете с номерта на марките и производителите се оказва, че и в челото, и в средата и опашка са на един. Или пък след година, продуктът е съвсем различен. Веселба.
Ако пък си в България да видиш какви страхотии от тази порода има в Метро, Кауфланд и Била... Joy

# 662
Искам да попитам тези препарати хубави ли са (специално течните) и дали си заслужава, и някой ползвал ли е?
http://www.bioslunceluna.com/shop/preparati-za-doma/za-prane
Благодрая предварително!   bouquet

# 663
интересуваме къде точно да изсипя течния прах.до сега го слагах там където и обикновен прах за пране,но не се образува никаква пяна.с различни видове прах съм пробвала,а старата ни пералня перла 05 се пени много.

# 664
  • Стара Загора
До колкото знам поставянето на дозатор с препарата в барабана на пералнята се прави с цел да се предотврати оставането му по улеите по които достига до дрехите, тъй като някои препарат са много гъсти (геловете напр.) и трудно се стичат, прилепват по пластмасата и колкото и вода да мине върху тях, трудно се разтварят.

Преди няколко страници обсъждахме къде се поставя препарата Simple Smile

# 665
mu6inka 1-2 страници назад сме обяснили къде се слага течния препарат, а именно в дозатор-чашка в барабана на пералнята. Има няколко причини, но няма да ги повтарям, прочети назад, въпреки че мисля, че вече си разбрала защо не е удачно в отделението за прах.

# 666
Искам да попитам тези препарати хубави ли са (специално течните) и дали си заслужава, и някой ползвал ли е?
http://www.bioslunceluna.com/shop/preparati-za-doma/za-prane
Благодрая предварително!   bouquet

Дедо, ще се включиш ли, моля те!?  Praynig

# 667
Whitewitch ,
скоро писах за тях някъде из еко-темите.
Перат по-добре от сапунените ядки, по-зле от стандартните прахове.
Не се справят със силни замърсявания и повечето типове петна.
Подходящи са за ежедневно пране.
Заблуда е, че са 100% от естествени съставки, а за да са еко дори това не е достатъчно. Но са по-щадящи от стандартните.
Не си взимай готов разтвор на сапунени ядки, а Содасан, който е с намалена цена на 15 лева. Или АлмаВин 16 дози. Първо, защото са по-добри от разтворите на ядки, а и 19 лева за 18 перални е много висока цена. Имай в предвид, че цената на едно пране при тези продукти е равна на най-добрите стандартни, а качеството на изпиране е по-ниско.

# 668
Много ти благодаря, Дедо  Hug Май в такъв случай няма да взимам от тях,а  ще си продължа със стандартните течни препарати.

# 669
  • Paris, France
Whitewitch, не се кахъри! Много от "екологичните" препарати по някои показатели са по-замърсяващи от "нормалните". Ето таблица с тукашни френски марки, от която се вижда, че течният препарат на Ековер и Мезон Верт са по-замърсяващи общо взето от много други нормални, че и долнокласни марки като Гама и сюрприз, Апта!

http://sebos31.over-blog.com/article-5016577.html

В жълто са таблетките, светлосиньо - течните, тъмносиньо - праховете.

Дедо, не чета такива списания и не съм абонирана за сайтовете им. Братът на мъжо беше до преди 2 години главен редактор на списание за консумация. Ако нещо конкретно ме интересува, търся.

Цитат
И като отворим пликовете с номерта на марките и производителите се оказва, че и в челото, и в средата и опашка са на един. Или пък след година, продуктът е съвсем различен. Веселба.
- най-голямата веселба е като пуснат нов продукт от който си купя малка опаковка и съм доволна и след месец пратя мъжо за голяма и продуктът е съвсем различен на цвят, мирис, качество, но опаковката - същата. И аз забелязвам, че даден продукт на фирма е много добър или екологичен (никога и двете) а друг е точно обратното.

Hug

# 670
Преди време се бях зачела в темичката, но тъй като така и не намерих в Бургас магазин, който да продава нещо от това, което коментирахте,спрях да влизам.Днес, обаче,намерих едно магазинче, което продава гръцки перилни препарати.Имаха предимно Персил, Ариел, Диксан(течни и прахове),както и разни омекотители.Взех си гръцкия Коколино( много ми харесва, но от доста време не бях виждала да го продават  в обикновените магазини) и един течен ОМО в разфасовка за 28 пранета на цена 13 лева.Стори ми се добра цена,макар че водата в Бургас е твърда и може би ще трябва да слагам по повече....Имаше също и един течен Ариел- гел(като този на първата страница)и смятам следващия път да си взема от него да го пробвам.Продавачката само го хвалеше,че перял на 15 градуса,ама моята пералня може да се нагласи минимум на 30 градуса newsm78 Както и да е , ще го пробвам.
Направи ми впечатление,че хвалеха един прах My planet, който се произвеждал от фирмата, която произвежда Персил  newsm78,ама на производител пишеше Rolco.Те не произвеждаха ли Essex? Thinking

# 671
kъм Дедо ,
на немските прахове като пише Vollwaschmitel ,за бяло или универсално пране са?според думата в превод би трябвало да означава нещо като "пълен или цялостен прах",но защо има такива само с "color"?а и на повечето немски прахове не пише ,че са за "weisse waesche"?
мерси

# 672
Преди време се бях зачела в темичката, но тъй като така и не намерих в Бургас магазин, който да продава нещо от това, което коментирахте,спрях да влизам.Днес, обаче,намерих едно магазинче, което продава гръцки перилни препарати.Имаха предимно Персил, Ариел, Диксан(течни и прахове),както и разни омекотители.Взех си гръцкия Коколино( много ми харесва, но от доста време не бях виждала да го продават  в обикновените магазини) и един течен ОМО в разфасовка за 28 пранета на цена 13 лева.Стори ми се добра цена,макар че водата в Бургас е твърда и може би ще трябва да слагам по повече....Имаше също и един течен Ариел- гел(като този на първата страница)и смятам следващия път да си взема от него да го пробвам.Продавачката само го хвалеше,че перял на 15 градуса,ама моята пералня може да се нагласи минимум на 30 градуса newsm78 Както и да е , ще го пробвам.
Направи ми впечатление,че хвалеха един прах My planet, който се произвеждал от фирмата, която произвежда Персил  newsm78,ама на производител пишеше Rolco.Те не произвеждаха ли Essex? Thinking

Къде, моля, е този магазин, че искам да разгледам? Обещавам да не изкупувам всичко, за да има и за другите. Laughing
Може и на лични, ако прецениш. Благодаря!

С тази фирма Ролко и праха Есекс станаха някакви рокади, ама подробности не знам. Само знам, че в Гърция Есекс вече се произвежда от Проктър енд Гембъл и е местният вариант на немския Даш.

ОМО в Гърция е по-ниския клас, а топ-продуктът е Скип. Плюс това там не са концентрирани, така че гледай таблицата отзад. Средната доза е 160 мл за мека/средно твърда вода и нормално замърсени дрехи.

# 673
С тази фирма Ролко и праха Есекс станаха някакви рокади, ама подробности не знам. Само знам, че в Гърция Есекс вече се произвежда от Проктър енд Гембъл и е местният вариант на немския Даш.

ОМО в Гърция е по-ниския клас, а топ-продуктът е Скип. Плюс това там не са концентрирани, така че гледай таблицата отзад. Средната доза е 160 мл за мека/средно твърда вода и нормално замърсени дрехи.

Всичко по-горе е точно казано.

Don_Diego,
прав си да питаш. Който се е "сблъсквал" с немските словочъчетания знае, че точния превод и логиката са различни.
Понятието  е исторически обуслувено /както и тук- понятието прах/. Първият перилен препарат в тази форма е създаден преди повече от 100 години, а този за цветно се диференцира едва преди 20. За немците Vollwaschmittel e универсален прах, а Vollwaschmittel Color или Colorwashmittel е праха за цветно. Почти нямат специални прахове за бяло / или избелващи/.
Затова аз винаги намеквам - "универсалните" използвайте само за бели и устойчиви цветни. bowuu

# 674
имаше и Скип и се чудих кой от двата да взема и накрая реших за ОМО,ама ще пробвам и Скип-а.Сега  като гледам опаковката на моя пише,че е един литър за 28 пранета, т.е. по една капачка за 4-5 кг.Това не значи ли,че е концентриран?Или си е нормално концентриран за течен препарат?
guess who , не знаех,че си от Бургас,ще ти напиша на лични къде е магазинчето,ще ми бъде интересно после да прочета коментарите ти  Peace
Всъщност сега се замислих какви са предимствата на течния препарат за пране пред класическия прах  ThinkingОбяснете ми, моля,ако пък сте го разисквали вече,само ми кажете, аз ще си го потърся(единственото,което  се сещам на първо четене е ,че може би се разтваря по-добре,ама пък от друга страна ,според мен,прах за пране,който не се разтваря добре,значи не е особено качествен) newsm78

Общи условия

Активация на акаунт