Течни препарати (гелове) за пране 2

• 132 247
  • 783
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Аз съм купувала Ариел 2,7 л за 36 пранета. Предишният път бяха гръцки, сега не знам каква е тубата.

Гел ли беше?Питам,понеже съм вждала само малки разфасовки гелове.Големите са определено по на сметка /ако има такива разбира се/.

# 706
  • София
Здравейте, препоръчайте ми прах за пране (предпочитам течен), който да се ползва за дрешките на новородено бебенце?

# 707
  • софия
Здравейте, препоръчайте ми прах за пране (предпочитам течен), който да се ползва за дрешките на новородено бебенце?

# 708
  • София
zvanche, а откъде мога да го купя. В големите супермаркети (Била, Хит, Кауфланд) има ли го?

# 709
  • софия
 Naughty В големите/популярните магазини няма истински препарати за пране. Трябва да потърсиш в магазинчетата, в които внасят перилни препарати от чужбина. Този специално, напоследък го има и в Техно микс.

# 710
  • София
Благодаря ти много, сега ще разгледам.  Hug

# 711
  • Стара Загора
Аз съм купувала Ариел 2,7 л за 36 пранета. Предишният път бяха гръцки, сега не знам каква е тубата.

Гел ли беше?Питам,понеже съм вждала само малки разфасовки гелове.Големите са определено по на сметка /ако има такива разбира се/.

http://bornbg.com/index.php?page=shop.product_details&flypag … mart&Itemid=1

Такъв подобен, който сега имам само че е 2,7л не 2,5л

# 712
  • София
Благодаря!Ще проверя в този магазин дали нямат.

# 713
  • София

Аз го видях преди 3 дни в магазинчето на "Патриарх Евтимий".

# 714
В нашия супер продаваха от капсулите за пране мисля че Даш беше марката. Това, което ме учуди, беше, че на опаковката стоеше цената в паундове - 2,89 а кутийката струваше 17,90 лв. Питам се дали са по-бедни от нас англичаните ли, що ли, но така и не можах да намеря логика в ценообразуването

# 715
  • Варна
Имам течен Рекс за цветно- 3 литра, но вече е на привършване.Добър е между другото. Иска ми се да пробвам някой от немските течни препарати, но искам да не е много голяма опаковка, защото не ми се дават 40 лв за препарат. Знам , че по-голямата опаковка е по-изгодна, но все пак......А за бяло искам прах - на Ариел или Персил, пак немски и по- малка опаковка. Къде във Варна има магазинче с разнообразие от разфасовки немски препарати? Знам ,че има на Чаталджа, а другаде?

# 716
В нашия супер продаваха от капсулите за пране мисля че Даш беше марката. Това, което ме учуди, беше, че на опаковката стоеше цената в паундове - 2,89 а кутийката струваше 17,90 лв. Питам се дали са по-бедни от нас англичаните ли, що ли, но така и не можах да намеря логика в ценообразуването

Daz са капсулите, в Англия няма Даш.
Ценообразуването е сложна материя и май Дедо повече ги разбира тия неща. Но е факт, че в чужбина са по-евтини и по-качествени.
В случая някой е доста алчен и си е сложил 300% надценка. Не препоръчвам. Daz не си струва, не е най-доброто на английския пазар; 18 лева са прекалено много.

# 717
Здравейте, искам да ми дадете съвет и препоръка за препарат за пране на много замърсени вълнени дрехи . Страхувам се, че този който ползвам до сега няма да е достатъчно добър. Става въпрос за бяла вълнена блуза, а сега ползвам Perwoll за вълнени тъкани.
Трудна работа е това. По начало препаратите за вълна са без ензими и активен кислород, за да пазят тъканта и затова стават повече за леко замърсени дрехи. Така че много замърсена и то бяла... 
Според мен, намери си някакъв немски Первол или друга марка за вълна и с накисване би трябвало да се изпере.

Интересува ме геловете за пране,по специлано Ариела,продават ли се на по-големи разфасовки или са само на туби за по 15-20 пранета?
Благодаря!
Продава се, но зависи и вносителя какво ще избере да внася. Вече започва замяната на стандартните течни със суперконцентрирани в цивилизованите страни. Поне в Англия вече е много трудно да се намери стандартен течен, а ако се намери, то е остатък някакъв.

# 718
Daz са капсулите, в Англия няма Даш.
Ценообразуването е сложна материя и май Дедо повече ги разбира тия неща. Но е факт, че в чужбина са по-евтини и по-качествени.
В случая някой е доста алчен и си е сложил 300% надценка. Не препоръчвам. Daz не си струва, не е най-доброто на английския пазар; 18 лева са прекалено много.

Гес е точна за Даз и Даш, както винаги Peace

За цените ще напиша един сериозен пост, последен такъв, може би.
Постулат е класически твърдението : Цената на една стока е това, което дава клиента, а не колкото е стойността й или нещо друго.
В тази връзка ние, купувачите определяме цените. Купум ли стоката, значи приемаме, че това е цената за нас.
В таз връзка цените на Фейри/19 лева за 18 перални / или най-слабия прах на ПГ в Британия Даз /18 лева/ аз не бих платил никога.
Отлично знам, че цените на повечето прахове тук не отговарят на същността им. И тези в супермаркетите, и в малките магазинчета. Знам и как се формират.
При специализираните магазинчета, ако изключим горните примери за алчност и печалбарство, няма много мърдане.
Внася ли го самото магазинче, то го е купило на посочената цена от 2,89 паунда, сложило си е разходи и надценката и чака.
Внася ли го по-голяма фирма-вносител, тя го е купила по-евтино  в количество от някоя разпродажба, но с нейните разходи и надценка пак до нашия поглед стига същата или близка цена.
Разбирам манталитета на търговец - покупна цена+разходи+надценка, но има някакви разбираеми допустими граници. Поради това винаги съм давал такива -до 70-75 стотинки/макс/ за едно пране и то на най-висококачествения прах/гел. Знам отлично европейските цени, колко разходи може да има по доставката и включвам една допустима норма на печалба.
Всичко останало трябва да се отхвърля.
Същия пример днес коментирах с момиче от форума за препарат за ламинат.
9 лева за литър, собствена марка / не много качествен препарат /, който е купен за около 1,3 Евро.
Така че, преценяйте вие. С мненията си тук ние оценяме добрите вносни препарати, но не казваме - купувайте на всяка цена!

# 719
Имам течен Рекс за цветно- 3 литра, но вече е на привършване.Добър е между другото. Иска ми се да пробвам някой от немските течни препарати, но искам да не е много голяма опаковка, защото не ми се дават 40 лв за препарат. Знам , че по-голямата опаковка е по-изгодна, но все пак......А за бяло искам прах - на Ариел или Персил, пак немски и по- малка опаковка. Къде във Варна има магазинче с разнообразие от разфасовки немски препарати? Знам ,че има на Чаталджа, а другаде?
Във Варна откриха нов магазин на Бенковска.Още не съм го посещавала, само минавам покрай него.Като тръгнеш от Нептун към Образцов дом от дясната страна е.

Общи условия

Активация на акаунт