Декември дойде, а в Дружбенското сити, слънцето не спира да пече! (11)

• 28 591
  • 765
  •   1
Отговори
# 690
  • ул. "Мечтание"
Привет, ние вече сме си в София. Не съм ви чела, ще наваксвам по-късно, когато имам възможност.

# 691
Селма, звучи чудесно, мисля в петък да отида да я видя, дано говорим на един език Simple Smile
   Бързам да ти съобщя и най-вероятно да те разочаровам! Sad
   Днес бях при Конова и на нейната врата с големи букви пишеше "нови пациенти не се приемат".
   На другите врати в центъра нямаше такива бележки:на вратата на д-р Илиева,която се смята за добра,Стоилова(за нея не знам).....
   За Конова чакаше страшно много народ.За Стоилова почти никой.За Илиева няколко човека.....
     33uu

# 692
  • София
Дам и аз мисля, че има прекалено много пациенти и се страхувам само да не ги подкара през просото.Ние сме утре на консултация, ще споделя как е после

# 693
Добро утро на всички  Hug

Я да вкарам малко коледно настроение ....

Имам идея, искате ли да обсъдим къде са най-големите коледни намаления в София, така може да си помогнем с покупката на подаръци  Mr. Green

# 694
Бих искала да ви помоля за съдействие , да се даде гласност на една подписка "В помощ на майките
От: Росица Жорова"

http://bgpetition.com/za-decata-ni/index.html
Давам линк за повече информация

# 695
СРАМЕЖЛИВКА сори, но няма да взема участие в петицията. Мисля, че в това отношение, доста се подобриха нещата последните години, и взимаме първата година доста добри пари /за тези, които се осигуряват на цялата заплата де, аз не бях от тях/, пък и 2 год. платено майчинство не е хич малко. И да искаме, на фона на кризата, още увеличение, е меко казано, нахално. Пенсионерите умират от глад с мизерните си пенсии, и се чудят как да си платят лекарствата. А децата, все пак, разчитат на двама работоспособни родители. А колкото до детските-те са друга история. Мисля, че колкото и да са детските, трябва да се полагат на всяко дете, аз не взимам, така или иначе.  Peace

# 696
  • София
Аз също съм на мнение, че родителите са взели решение да създадат деца и държавата не им е длъжна да им ги гледа. По-скоро бих подкрепила петиция за увеличение на заплатите, за откриване на повече работни и добре платени места. Оттам ще има и за децата и за пенсионерите / като работят повече хора и плащат повече осигуровки/

# 697
 инсп. Гаджет,не мисля,че пенсионерите гладуват по вината на младите майки. Peace
 Нечии други джобове са препълнени за сметката на пенсионерските и не само..... Confused

# 698
инсп. Гаджет,не мисля,че пенсионерите гладуват по вината на младите майки. Peace
 Нечии други джобове са препълнени за сметката на пенсионерските и не само..... Confused

Селма не казвам, че вината е на майките, но ние не сме толкова безпомощни, колкото пенсионерите...първо, мисля, да им дадат подобаващите пенсии /ако има откъде/, пък после и ние да претендираме, финансова криза е. Освен това, промените в майчинството бяха направени по времето на НДСВ /ако не се лъжа/, не беше много отдавна.

# 699
  • София
   Бързам да ти съобщя и най-вероятно да те разочаровам! Sad
   Днес бях при Конова и на нейната врата с големи букви пишеше "нови пациенти не се приемат".
   На другите врати в центъра нямаше такива бележки:на вратата на д-р Илиева,която се смята за добра,Стоилова(за нея не знам).....
   За Конова чакаше страшно много народ.За Стоилова почти никой.За Илиева няколко човека.....
     33uu

Лошо... мъжът ми по принцип е при Илиева, но аз съм с противоречиви впечатления от нея... Може би трябва да видя и при Котевска какво е положението.. Благодаря ти все пак за информацията  Hug

# 700
  • София
Аз бих я подписала само ако се направи някакво разграничение по образование, колкото си по-образован толкова повече да ти дава държавата за дете. Защото с едно такова увеличение стимулираме само определен кръг от хора да създават поколение, то е ясно кои.

# 701
първо, мисля, да им дадат подобаващите пенсии /ако има откъде/, пък после и ние да претендираме, финансова криза е.
      нека се надигат пенсионерите!Защо не го правят?Нека подписват петиции,както нас!
      Аз съм почти сигурна,че Има Откъде,въпреки финансовата криза.Но ако ние или пенсионерите стоим и нищо не правим,няма нищо да се промени! Peace
       Hug

Аз бих я подписала само ако се направи някакво разграничение по образование, колкото си по-образован толкова повече да ти дава държавата за дете. Защото с едно такова увеличение стимулираме само определен кръг от хора да създават поколение, то е ясно кои.
     Съгласна съм,че този въпрос трябва да е много сериозно обмислен! Peace

# 702
  • София
Добро утро сладурки,

Срамежливке, благодаря ти за информацията!
Аз също не бих подписала. Нека бъдем реалист все пак.
Съгласна съм, че детските са мизерни, но аз така или иначе не ги взимам, защото сме от
"богатите"! и още колко семейства са в положение че надхвърлят минималния праг.
Смятам, че две години платено майчинства и  възможността да си останеш в къщи при 90% от заплатата на която си се осигурявал съвсем не е малко на този етап.
По времето когато аз раждах, имах право само на 3 месеца при 90% и 160 лв майчинство.

Както и да е! Нека не превръщаме темата в спорове за и против и в подкрепа или не на социалните слоеве.

Приятен уикенд!

# 703
Съгласна че не трябва това да се превръща в спор Peace Naughty

# 704
  • София
аз не виждам спор - просто всеки си изказва мнението Peace

Общи условия

Активация на акаунт