Постещи, пируващи, с дечицата летуващи - в 124 арабска тема сте добре дошли !

• 42 316
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Да,Хадил-права си за представянето на Исляма,малко се обърках от цитата на беба от твоя дълъг първи пост.,не се пали.Ама големи чешити сте иракчаните,права е една позната,омъжена за ,,чешит,, Laughing
Исках да те питам защо избрахте да живеете в България.Доста е тъжно когато иракчаните продават къщи,имоти и заминават за винаги от Ирак ConfusedАз в БГ не бих отишла да живея ако не ми се налага.

За обединени арабски държави никой не смее дори да си мечтае.
Аааа:либийския вожд планува за Обединени Африкански Щати от няколко години,даже по тв беше с пришита карта на Африка на якичката Crazy Смешно ми става като го видя.

и беба исках да попитам за какво точно сте спорили с хабибито?

Мига-да пусне снимки да я видим нагримирана и булката да видим и сладкишите:party:

2012 свършва календара на маите,другите свършеци са фантазии с комерисиална цел,по всички форуми се предъвка тая тема Whistling.
За любопитните да кажа,че според Исляма да се предрича бъдещето от шамани,астролози и т.н. е абсолютно забранено.

# 136
Лили, не спорели, а дискутирали  Heart Eyes
Но нека спазим правилата на форума, и не говорим за религия  Peace

Мигчето сега сигурно хропа хорца.
А аз й стискам палци за 29.09 всичко да мине успешно  Hug Praynig  Peace

ясмин, вие  вече в Сирия ли сте?

# 137
  • сред маслини и портокалов цвят
Беба, тук сме още. В момента опаковам подаръци за племенниците на мъж ми. За възрастните нищо няма да взимаме и въпреки това багажа е много. Добре, че имам тренинг.
А иначе днес е последния ден на лятото, време е да "отлитаме". Малко ми е тъжно, изкарахме страхотно лято. Но пък беше такова заради Карумче, а  него си го взимаме с нас.  Laughing И както съм написала в подписа си-лятото живее в очите му. Heart Eyes

# 138
  • София
Здравейте хубавелки!
Да се отчета по повод нашето пътуване към Йордания. PeaceТакова  за жалост през оставащите 8-9 дни от отпуската ми няма да има. SadПреценихме, че не си заслужава плащането на значителна сума за самолетни билети за толкова хора за твърде кратък период. ThinkingЖивот и здраве ще реализираме пътуването по Коледните и Новогодишни празници, съчетани като времетраене със зимната ваканция на децата. PeaceТоест ще имаме на разположение повече от две седмици и ще можем съответно да пътуваме с автобус. PeaceНо аз не се оплаквам - моренце, плаж, возене на ферибот до относително близък остров, готвене на по-завързани манджи за Ифтар, обикаляне на магазините и купуване на разни учебни принадлежности на момичетата, 24 часов престой с тати Heart Eyes, разходки.......не ми се иска приказката да свърши Sad
Ясмин,жалко, че лятото си отмина, вие заминавате, а не успяхме да си организираме една срещичка в НДК. Sad Нищо де, при следващото ви идване. Hug Лек път ви пожелавам и хубаво изкарване на предстоящите месеци! Party
Миг,доколкото разбирам, днес е било щастливото събитие за твоето момиче. Да са живи и здрави младоженците, да се радват на дългогодишна любов, семейна топлина и разбирателство! Praynig
Хадил,аз пък намирам поста ти за съвършено правдив. PeaceКолкото и да не ни се иска да признаем, и в Исляма, и в Християнството, и в юдаизма винаги е имало и ще има хора, претендиращи за силна религиозност и вяра, която обаче не засвидетелстват на практика с действията си. PeaceТака че не намирам нищо провокативно и обидно в написаното от теб, звучи ми единствено и само като израз на гледна точка, зад която апропо аз плътно заставам.Разбирам доводите ти и тези на още хиляди иракчани за недолюбване на палестинците, ама не забравяй, че и сред тях има хора и хора, както във всички националности... WinkДа не ставаме подвластни на обобщенията - това ми е мисълта! Peace
Астарта,много  е хубаво това, че твоят  юнак с удоволствие ходи на градина.Близначките навремето също безпроблемно ходеха на ясла и градина, не ревяха и много обичаха лелките и госпожите.Отдавах лесното им приспособяване в тези заведения на факта, че са двечките заедно...Но явно си е до дете, твоето и самичко се справя отлично! Hug
Джи,толкова се заговори за очила и лещи, че се замислих, дали и аз да не се посветя на прегледи в тази насока..Въпреки, че при мен шансоветв за успех са минимални... SadНавремето, в детска възраст ми оперираха разтегнат очен мускул.Заради нетактичността на децата и подигравките им не носех очилата, когато трябваше и сега е твърде късно за съжаление... CryВиждам форми и цветове, но само толкова...За четене с него не може и да става дума. PeaceИзкарах гимназията, после университета, четейки само с дясното око.Така продължавам и до днес!Не е от безхаберие, а от съмнение, че нещо все още може да се направи в положителна посока!

# 139
НСЕ и аз не обичам обобщенията. от детството си съм запазила спомена за съседа палестинец - християнин, който ми беше като баща и ме обожаваше до степен, че кръсти първородната си дъщеря на мен. а иракчаните сме си чешити - макар и не всички, но сме сравнително добри хора. а за избирането на България, май е време и аз да си напиша историята. Значи аз съм родена в Алжир и живях там до 5-годишната си възраст. След издаване на указ, забраняващ на чужденци да работят в столицата, майка ми реши, че сама жена с две деца не става да ходи в Алжирската провинция и реши да замине за Москва, Будапеща, Париж или София. Тъй като имахме много близки семейни приятели в София, за добро или за лошо, майка ми реши да дойдем тук - аз, мама, брат ми и леля ми (най-голямата сестра на майка ми). А иначе родителите ми са напуснали Ирак по политически причини, тъй като са имали издадени смъртни присъди от режима на Саддам Хюсеин (който изби половината ми семейство). Та моя милост на 5 годинки се озова в София през 1985г. След година заминахме за Стара Загора, защото майка ми получи назначения като биохимик в окръжната болница. През 2005г. си бях заминала за Ирак (невероятно усещане - да се почувстваш у дома, когато идваш на място, където никога не си бил и то в навечерието на 25-ия си рожден ден), но заради специализацията се върнах и чаках сума ти нулеви години до 2008г., когато се класирах и през 2009г. официално зачислих специалност след 4 години практикуване на медицина. Винаги е изглеждало странно иракчанка, а пък приета с кандидат-студентски изпит, а после и кандидат-специализантски - все още е забавно да видя изненадани физиономии като кажа, че не съм българка. Така... междувременно успях да се оженя през 2003 и да се разведа през 2004. Съпругът ми беше иракчанин, но нещата не се получиха, колкото и да се старах - все пак кофти хора има навсякъде. Нямам деца, макар че съм изгледала децата на половината рода и на приятелите си (според брат ми, защото съм дебелана и децата ме възприемат като голям плюшен мечок и ми имат доверие  Embarassed ). Постарах се да опиша кротко историята си... не съм от арабите, които са живели или живеят охолно, дори не и нормално, но съм щастлива да работя това, което цял живот съм искала пък било и то за 400 лв (тоест 407 лв. да не лъжа). Дай Боже, докато свърша със специализацията да мога да се прибера у дома.
Така, ако някой го боли глава от този пост да ме извини.
A propos not stubborn enough не мога да ти пратя ЛС относно въпроса за лечението на очния проблем.

Последна редакция: нд, 06 сеп 2009, 02:39 от hadil

# 140
  • София
Хей, дами, спите ли или будувате Wink
Моите диванета понеже спят сутрин до 10-11 часа(имам предвид тук, през ваканцията), вечер си лягат много късно...До преди малко гледаха свален от замунда анимационен филм, втората част на Мулан.Легнаха си едва сга, а мен успяха  да разсънят порядъчно.И тогава какво да правя, освен да се разпиша посред нощ тук Mr. Green
Хадил, поизпразних си кутията, предполагам  заради това не си могла да ми пуснеш на лични съобщение Peace Много истории съм прочела в тази тема,все интересни, наситени с много емоции-положителни и не чак толкова, но твоята ми въздейства прекалено силно.... От все сърце ти пожелавам след приключването на специализацията да имаш възможността да посетиш родината си, а при желание от твоя страна и опции за професионална и лична реализация - да останеш там! PraynigКолкото до плюшения мечок, аз имам също подобна визия, ама с нея май много, много не привличам децата.. ThinkingАко ги пита човек моите 3 девойки, ще кажат  че съм най-проклетата и строга майка! Rolling EyesНо след като мине някоя и друга минута, вземат че се разкаят за казаното и се хвърлят на врата ми, убеждавайки ме с целувки и милувки в това, колко ме обичат.Пубертетски истории, няма как.. Wink

# 141
да ти кажа това за плюшения мечок го разправя брат ми, а аз мисля, че акъла ми е детски, та затова ми се връзват и се разбират с мен. иначе братовчед ми по повод това, че иначе съм доста строга във възпитанието на децата, казва: "Лелята (т.е. аз) не е роднина, тя е институция!". Днес казах на едното фъстъче, че не го обичам... то ме погледа малко, ококори едни оченца и после махна с ръка и отсече: "Знам, че ме обичаш, ама някой ден ще ти повярвам, че не ме обичаш и да знаеш, че ще ми стане много мъчно." - а сега, де какво да се разправям.

# 142
Момичета, нямах нет близо седмица.  Tired Не съм чела назад, освен последните постове... сега ще се върна.  Peace
Много ми липсвахте тези дни   bouquet

Хадил, преди да ми спре нета, ми беше написала рецептата за сладките и така и не успях да ти благодаря на време.  Hug Като се замисля, че само след година (в добрия случай, както знаеш) и мен ме чака същото - специализация за тези пари... и ми става притеснено.  Tired Здраве да е, хванали сме се на хорото.
НСЕ, дори по-хубаво може би, че ще изчакате до декември. Ще отидете на малко по-топличко, когато тук е сковал студ.  Peace
Мигче, да са живи и здрави младоженците, цял живот влюбени, както сега, че и повече!  Heart Eyes

Отивам да се трудя. Моля ви, поръчайте да изгрее слънце.   Nature Partly Sunny
Хубав ден   bouquet

# 143
..."Знам, че ме обичаш, ама някой ден ще ти повярвам, че не ме обичаш и да знаеш, че ще ми стане много мъчно."

Мила душичка Heart Eyes. На мен пък ми стана мъчно като си го представих. Хадил, и аз ти пожелавам след специализацията да се реализираш там, където те влече сърцето и изобщо живота ти да ти поднесе това, за което мечтаеш Hug.

НСЕ, радвам се за пълноценната ти почивка Hug. За Йордания наистина звучи по-разумно и по-добър вариант да заминете за новогодишните празници. Наслаждавай се на компанията на любимите си хора и се зареди с много положителна енергия Simple Smile

# 144
НСЕ,ясмин, приятна ваканция! Наслаждвайте се на всички весели мигове с любимите хора   Peace

Хадил   bouquet Присъединявам се към пожеланията за успешна специализация и реализация там, където се чустваш у дома!
Твоите постове изградиха в мен представата, че си изключително умна и всичко можеща дама, така че не се съмнявам, че ще успееш!  Praynig Peace
И получавате само 400 лв?! Не мога да повярвам  ooooh! 3а мен професиите учител и лекар са най–важните – вие се грижите за здравето на нашия дух и тяло, и трябва да получават най–голямото възнаграждение. Дано някой ден и това стане  Praynig Peace

След трагедията в Охрид вчера и  загубата на мой връстник само за два дни след късна диагноза на рак, се замислих, че животът е толкова кратък и трябва да прекарваме повече време с хората, които обичаме...И сега така ми се иска да виждам сестра ми и родителите ми повече от 2 пъти в годината  Sad

А днес е и денят на Съединението, но както е казъл пловдивският митрополит Николай:
“Злощастно събитие (гибелта на 15-те българи в Охридското езеро) отне радостта от сърцата ни и я превърна в скръб в този ден. Ние не можем да бъдем равнодушни към това събитие и да не съчувстваме на близките, на роднините на загиналите в него“, отбеляза дядо Николай. Общината в Пловдив отмени всички тържествени събития по повод този ден с изключение на божествената Света литургия.
“С нея възнасяме молитви към Бога за благодарност за благодеянията към нашия народ, затова, че Бог е благословил България да бъде свободна и обединена. Да благодарим на Бога и за спасилите се в злощастието в Охридското езеро и разбира се, да отправим молитва за вечно упокоение на онези, които тръгнаха по пътя към вечността. Това бяха християни, които желаеха да отидат в манастира “Св. Наум“. Но зловещата ръка на смъртта ги отне и ние като вярващи християни се надяваме, че Бог ще ги постави в своя чертог“   Praynig
взето от тази статия

# 145
  • Varna
АлЮЮЮЮЮЮЮю Компаниятаааа Hug
хадил Wink-това ти мънино племенниче е живо дяволче, бееей. Много умничко от сега още Joy
И запази детското във себе си  newsm10. Дано по нататъка да работиш за парички които заслужваш защото по постовете ти личи колко много си обичаш работата. И нека да е там където е и сърцето ти!
бебич момич Hug Не минава ден във който да не си спомня, че сме тука на тази земя толкова за малко, че не е никак трудно да сме добри поне за малко. Да се разбираме и да са ни отворени душите за различното и за близкото.
Просто да сме Приятели, а ако някой има нужда от нас а ние имаме възможност и да си помагаме.
ябълчица златна Hug
Бързо да отиваш да се трудиш. Аз поръчах слънчице, тука вече има Wink
НСЕ Hugпо добре по декември месец да се мятате нататъчИ, да не мръзнете тука Grinning
Астарта Hug

# 146
да ви кажа момичета стана ми много мъчно за хората на Охридското езеро..., а още по-тежко ми стана като се замислих за трагедиите през последните десетина години - все по празници. То не бяха религиозни и национални празници, които да не се почерниха. Не знам кой какви грехове плаща, ама си е страшно точно на празник, на фона на празнуващите всяка година да правиш помен... грях ми на душата, ама ще си кажа... нищо, че съм лекар, но като почине възрастен пациент над 70г. все си мисля, че си е поживял, не е като по-млад човек, а пък за дете да не говорим. Знам, че всеки е скъп некому, но все ми се струва различно.
Златна ябълке стискам палци да се класираш за специализация - тури им пепел на парите, най-важното е да си осигуриш квалификацията да работиш, каквото искаш. Да ти кажа като работех на три места ми беше трудно, но сега като останах без работа е по-зле и предпочитам старата лудница (поне не си мислех месечните сметки). Да ви кажа тая работа със заплатите е кофти, но ако си мислим само за нея - вярвайте няма да има кой да лекува хората... макар че много колеги се озлобиха, но все още се намират добри хора и добри професионалисти.
Делте - то детето много знае, ама наистина трябваше да я видиш като го каза -  #Crazy ей такива очи беше ококорила. Днес мама й се скара за нещо и тя изтърси: "Леличко не ми се карай, ще порасна с комплекси." - ей затова им забранявам да гледат много телевизия, ама като не са все при мен.
За разведряване на мрачния ден:

# 147
Напоследък ми остава време да надничам тук само нощем............... Rolling Eyes
Хадил-Аз си те представях възрастна улегнала докторка.......толкова мъдро звучат думите ти-а ти си ми била наборче! HugТова е чудесно-пожелавам ти,след специализацията да ти се сбъднат всички мечти!
Верно Иракчаните са чешти,ама много готини чешити..... Joy Joy Joy
Поздрави и целувки за всички! Hug  bouquet

# 148
  • по пътеката
добро утро, дами! про4етох последните постове, но историята на хадил ме заинтригува много,особено за алжир, нали ми е  слабост и то то4но по онова време 1980 когато за сефте срещнах жив алжирец, полити4ески от режима тогава и гоненията на разли4номислещите!ина4е палестинец бежанец видях още 1973г!живееше нелегално у съседите!хадил, помнищ ли нещо от алжир, ти си била в алже, френски нау4или оттогава?а защо майка ти е била сама с децата в алжир?баща ти не е ли бил с вас?винаги са ме интересували съдбите на жените в региона и как са се борили за място под слънцето -затова питам?зна4и след специализацията ще се върнеш в ирак, което е добре от гледна то4ка на  професията и приложението и необходимостта там от кадри?!интересно ми е да 4уя твоята гледна то4ка за садам и политиката му, както и виждането на нещата там като о4евидец,защото много хора поддържат садам и най-ве4е смятат,4е там трябва здрава ръка за да има спокойствие,не казвам мир,защото е невъзможен? защо е така ?
после пак, 4е да си пийна кафето!

# 149
  • Varna
ДобрЮутрУУУУУ Hug
АААА, Марселинкееее, к'во е това мижавото каЙве де'т си ни го предложила Joy Ама -мерсуа- де Hug ама съм и аз  Wink
Да сложа едно по голямчко аз Wink

Общи условия

Активация на акаунт