Септември '09 - 43 "Всяка СЕПТЕМВРИйска мама чака радостта голяма!"

• 13 097
  • 278
  •   1
Отговори
# 75
Gala79, ще те чакаме на 1-ва WinkСерклажа ти заради разкритие ли беше? На мен ми казаха, че ще ми го махнат на самото секцио.
Серклажа и първия и втория път беше препоръчителен, поради 50% скъсяване на шийката. Не беше задължителен, но аз не посмях да откажа. Първият път като раждах си бях активна до последно, не се е налагало да лягам, тапата ми падна 1 седмица след като ми махнаха серклажа, но сега ми се струва, че ще е по-бързо.

За родилното освен бивацин и свещички за обезболяване си вземете и гармастан да си мажете гърдите, ако се разранят при кърменето.

# 76
  • Пазарджик
Благодаря ви момичета за бързите отговори, първото ми секцио беше много тежко /със спинална упойка/ и затова нямам хубави спомени от него, но пък няма начин бебо трябва да излезе, затова сега съм в чуденка, но дано да го измисля в най-скоро време Grinning.
 Hug на всички.

# 77
 Хееелоооооууу  Mr. Green
 честити бебчета, живи и здрави, радост голяма   bouquet Drunk
 Днес и при нас голяма жега, как така се излъга това време идея си нямам...  Shocked ама задушнооо. Трябваше да изляза по задачи и докато се прибера се скапах.
 На всичкото отгоре одеве така си измятках корема в една маса, направо я отнесох, много ме заболя. Изкарах си акъла, дано всичко е наред.  Praynig Бебка си шава, но много се изплаших наистина, адски ме боли още.
 Отивам сега да пооправя малко из къщи  newsm28 wash и чакам "бате"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green да идем малко на покупки, че хладилника ни синузит ще хване.  hahaha  travel
 Лека вечер

# 78
Здравейте и от мен!
Днес ходих на запис на тонове. Всичко си е наред с бебо. Радвам се, че беше буден, защото една мама се разхождаше два пъти, за да могат да направят адекватен запис. Кофтито беше, че нямаше доктор та да ги разпише и си отвисях. Та и за това не можах да стигна до училището. Ще ме извиняват мамите - искаше ми се да се видим.   Hug Ходих да видя и една приятелка, която роди на 24ти и чак сега се прибрах. Голямо ходене му ударих днес. Поне си харесах плат за спалните комплектчета за детето, ама не ми се мъкнеше торба. Ще отида на покупки другата седмица.

# 79
  • София
Здравейте и от мен...
Днес се чувствам като "разчепатен пингвин" незнам кой го беше написал... Laughingдоста походих и ме заболяха краката...
Бях и на запис...естествено бебо спеше...тоновете не харесаха на доки и трябваше да лежа още половин час...добре, че се събуди и разхълца...та ме пусна по живо, по-здраво да си ходя....Това с тоновете доста относителна работа...първият път не съм ходила....ама сега с тая късна дата за секцио ме гони шубето и съм мн.изпълнителна...
tsveta тия свещички дали са с рецепта...аз вчера им научих името от една приятелка дето е раждала секцио й каза, че били страшни...предишния път пих само солпадеин и не усещах  болка около 2 3 часа, после пак си болеше...
На моята мома й харесва при баба, обяснява ми по телефона къде ходи и какво прави...и накрая айде чао.....чак пък ми става гадно....Но ще си поседи при баба, че днес бях решила да мия шкафовете, ама с това ходене по магазините се прибрах в 14 часа, наспах се здраво, а сега почва да ме мързи... SunglassesКупих си мн.хубава памучна пеленка от един магазин на Раковски...ще трябва и аз най-накрая да поснимам и кача снимки на покупките...
За пълната упойка знам, само, че бебо трябва да се извади до няколко минути...Жорко защо ти е пълна...страх ли те е....ако не се налага, май другата е за предпочитане пред пълната....
похахонтас другите момичета са ти казали за кърменето...а чая можеш да пиеш ударна доза...примерно наведнъж цялото количество...аз 2 пъти успявам да си възстановя кърмата...е с много цедене и доста чай...при мен определено от чая имаше голям ефект...Стискам ти палци с беба да успеете да влезете в синхрон....
Ииии честито бебе на новата мама...

# 80
Здравейте ,мамчета ,отдавна не съм писала,но вече ще съм редовна .
На 17 август ни се роди момченце-Мартин ,в 36-та седмица -4870кг. и 55см.
От 1 август забелязах ,че ми изтичат по малко водите ,приеха ме в болницата ,чакаха го да порасте още малко ,поне да влезе в деветия ,за да заработят белите дробове ,надупчиха ме като сито и на 17- ти вече направиха секцио.Бях забравила какво е ,сигурно ако си спомнях нямаше да се навия  hahaha на второ дете ,но добре че бързо забравям.
Държаха го в кувиоз няколко дни ,направиха му всички възможни изследвания и го посиниха навсякъде  където имаше веничка милото ,защото решиха че имам диабет и затова ми е голямо бебето ,отне ми дни да ги убедя ,че нямам никакъв диабет ,просто бебета ни в рода са големи и да спрат да го тормозят с изследвания .
После аз почнах да вдигам температура ,която явно е била от притеснение ,защото от както сме в къщи ,вече три дни -нямам / пу-пу/.
Много се поизмъчихме и двамата ,но вече всичко е наред ,надявам се това да бяха проблемите и повече да няма.
Бях с пълна упойка и двете раждания ,защото съм страхлива и неисках да слушам и виждам никой .
А сега се опитваме да се кърмим ,но повечето се изцеждам и давам от шише ,защото милия яде по 100 мл.л, а от гърдата нещо неможе да изсуче толкова ,но се опитвам ,дано успеем  да се сработим.

Честито на всички мами ,които вече гушкат бебчета  и леко раждане на останалите .

# 81
  • София; Дружбето
EmiR, незнам дали е с рецепта, но ще мина през аптеката да питам тия дни. Наистина са страхотни. Аз не знам какво е да те боли шева благодарение на тях. После светнах всички познати за тях и всички после са ме черпели Laughing

# 82
Тони  Hug
С вашия кувиоз притеснихте всички, а представям си на теб какво ти е било.
Радвам се, че всичко се е разминало и дано повече да нямате подобни неприятни усещания.

# 83
Здравейте момичета!
Честито на всички мамчета с чисто нови бебчета!
Аз не съм писала от известно време защото ми е едно тъпо  Confused
От три дни съм пак с яки менструални болки и от време на време с болезнени стягания на целия корем. Вчера така ми се разместиха кокаляците, че започнах съвсем като патрава да ходя. Вечерта пих Но Шпа, за да мога да спя, което си е странно за мен защото обикновено не се сещам да пия никакви лекарства, нито по време на цикъл, нито като ме заболи глава  Sick Търпя си болката и трябва да е доста тегаво, за да се сетя да пия хапче  ooooh!
Днес бях на преглед и доки каза, че според него поне още 5-6 дни ще се носим и че било "по-добре положението от миналия път" каквото и да значи това  #Crazy Нито ми каза има ли или няма разкритие, нито какво е положението с шийката. По-добре било...
Бебка вече е с 10см главица  #Crazy в добро положение, но не е достатъчно ниско, за да се каже, че е тръгнала вече да се ражда.
Каза ми само, че хич не обичал преносването, защото не било ОК и да съм ходела на преглед на 7 септември и тогава да сме решавали за предизвикване, ако се наложи. За като чух лошо ми стана! Мисълта, че няма да съм родила до 7 направо ме вцепени! Ми то има много време дотогава! Така ли ще ме боли до тогава? Аз няма да има сили от тези болежки! Днес се изморих да отида от Руски паметник до Петте кьошета и обратно!
Нещо съм се вкиснала и цял ден рева без повод... ужас...
Извинявам се киселия пост, ама вече ще се пръсна...

# 84
  • Пазарджик
Emir наистина много ме е страх , защото си мислех, че този път ще е нормално раждане, но явно трябва да се стегна. Може би като започна да пазарувам и да пера дрешките на бебо ще се настроя по - позитивно Simple Smile.

# 85
kriskata Simple Smile горе главата,още малко остана Peace

Днес ми излязоха резултатите от урината.Имам "следи" от белтък каквото и да значи това newsm78.Моя лекар каза,че нямало страшно.Дано Praynig

# 86
Честито бебче на мама Ели!!!

Tony25 HugРадвам се ,че вече сте си в къщи с големия мъж и сте добре!!!Атракция редовно ни информираше за вас!

Kriskata,много от рано те е започнала депресията!Стегни се ,моля ти се! LaughingНяма да се оставяш на разни лоши мисли да ти скапват предстоящия хубав момент!! Hug

Гледам шевоветв коментирате!Аз нямаше да имам по принцип,но моят младеж беше с огромна глава и ми направиха епизиотомия,за да не се мъчи докато излезе.Вътрешни разкъсвания нямах,въпреки голямото бебе.След изписването си правех промивки със смрадлика и зараснаха много бързо!!!
Сега отивам да пържа картофи,че обещах на детето.Лека вечер на всички!!! Hug

# 87
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ! Да са им живи и здрави бебоците и да се гледат без проблеми!!!

Lipstick* и на мен в урината ми откриха следи от белтък. Доки каза, че не трябва да се притеснявам - нормално било, още повече, че кръвното ми е 60/100. Каза само да пазя диета (безсолна и без газирани напитки).

Днес бях на ЖК, бебко е добре, станал е 3 кг. Каза ми, че няма скоро да раждам, плацентата ми едва сега започнала да клони към 2-ра степен, но още не била 2-ра. Много странно обаче, че доки не мери тонове. Вика ме чак след 2 седмици.  newsm78

Последна редакция: пт, 28 авг 2009, 19:31 от TRINITI

# 88
tony25 ,добре дошли! Hug Радвам се,че сте се прибрали и дано да почнете да се кърмите нормално!Бъди спокойна,всичко ще е наред! Hug Качвай снимки на големия юнак.
kriskata Simple Smile ,не остана много ,душа!Стисни още малко крачета и нерви!Важното е ,че бебето е добре Hug Почивай си,колкото можеш.

# 89
  • София
kriskata стегни се бре...малко остана...аз какво да кажа...като трябва да стискам чак до 15 09, а се бях настроила да извадят бебо поне до 10.09..да не говорим, че си нямам и идея дали ще устискам чак до 15 09....Ама пък после ще си гушкаме по едно хубаво бебче....така че болките и неразположенията си заслужават...
Брех..много бързо се качвали снимки в албумчето....Качих няколко от основните покупки за бебо...имам още няколко долни бодита, одеалце няколко и хавлийки...всичко друго ще ползвам от една приятелка дето ми даде 2 плика с неща от нейния младеж....та не съм се престарала с покупките...имам и от Кати разни неща дето стават за момче и засега май това ще да е....Не съм решила кое ще е комплекта за изписване... ще зависи от размерите на младежа основно...
Жорко не е толкова страшно секциото...не се притеснявай....щом втори път се навивам да имам бебе.... Hug
tony25 добре, че сте си се прибрали...сега в къщи на спокойстиве ще си се нагушкате с бебо...
tsveta аз днеска просто забравих да мина покрай аптека...а от вчера уж това ми е една от задачките...ама нещо много съм отнесена....

Общи условия

Активация на акаунт