КГО 2008 6-та част

• 31 383
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Благодаря, Рени  bouquet
Изпревари ме.

Та почерпете се всички за здравето на моето пораснало момченце.

Тази сутрин се оказа че госпожата на Алекс в градината е жена на анестезиолога, който беше на секциото ми, един много приятен човек, който през цялото време ми говореше и не ми даде възможност да се притесня изобщо.

# 376
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПОРАСТНАЛИЯ МАЛЪК МЪЖ МИЛЕН! ДА РАСТЕ ЗДРАВ, ЩАСТЛИВ И ДА СЕ РАДВА НА ЕДНО ПРИКАЗНО ДЕТСТВО!
Мая, честит празник и на теб, мамче! Hug

# 377
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НИКОЛ, ДА РАСТЕ ЖИВО И ЗДРАВО ДЕТЕ И ДА РАДВА МНОГО МАМА И ТАТИ!

Момичета искам да ви питам нещо. Аз давам още АМ преди лягане, но като навършим една година мисля да го махна. Всички ми казват да мина на квасено мляко,  но аз не искам да го давам още, струва ми се рано. Вие с какво го замествате това хранене? Искам да е нещо по-леко, но пък следобедното ни меню доста често е някакъв плод, яде и обикновенни бисквити. Или от млечната кухня нишесте.
Какво ще ме посъветвате?

# 378
УПСС, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА МАЛКИЯ МИЛЕН  Embarassed Embarassed

# 379
  • София
Честит рожден ден на Миленчо! Честит празник и на мама Мая   bouquet

Гале, аз мисля до 2-рата годинка чак да давам АМ вечер. Иначе кисело мляко давам от дъжд на вятър, но не е ли малко рано да се замества Ам? При нас обаче има нещо като полувечеря в 20 часа- изяжда около 100гр от супата от кухнята. А следобяд в 4- пак АМ. Та затова сигурно изкарва до сутринта....

Ох и аз съм много ошашавена с това мляко, значи  Crossing Arms Трябвало да има поне 2 млечни храненета на денонощие. Давам ги например сутрин и вечер, или следобед и вечер. На обяд са половината супа и половината основно. Вечер вече казах. Закуската (едната) е десерта. А плодове - кога? Уф, толкова неща са им необходими сега, като я изяде 700-800гр общо с млякото (което е 420гр), я не! Как да вкарам всичко, което трябва да яде на ден в 400гр? Уф, сигурно нищо не ми се разбира  Tired

# 380
 Hug УФФ с това хранене и аз леко се бъркам, но давам следното:
Сутрин като събудим към 7,30 давам кускус, трахано или попара
Към 12 часа на обяд давам второто ястие от кухнята, защото супа не вземам/незнам кога да я дам/ newsm78 #Crazy
В 16 часа ядем десерта от кухнята, обикновенни бисквити, или плодове
А вечер преди лягане към 20,30-21 часа пием АМ и изкарва до сутринта.

А иначе каквото му подадеш на сина, няма отказване, всичко ядем. Онзи ден комшиите бъркаха лютеница на двора, и незнам как усети това дете, че вече е готова и започна да вика "Ъ-Ъ-Ъ, АМ АМ и посочва себе си. Та му дадоха и той смота половин филия с лютеница Wink Wink

# 381
  • софия
Момичета, момичета, като чета за чувствата ви покрай ражданията и тръпки преминават по цялото ми тяло.

Аз се включих малко по-късно в темата ви и никога не съм разказвала за това как премина раждането при мен. Понеже ще е дълъг постът ми, може и да го прескочите.

Като цяло изкарах много ( думата не е тежка), а по-скоро нервна бременност. Работата ми по това време беше изключително натоварена и през цялото време си мислех как девойката ще си го върне след като я родя. Вярвах обаче в пренаталното възпитание. През цялата бременност си представях най-прекрасното и мило бебе. Знам, че за някои от вас е странно, но я обичах още в корема си. Помня, как баща и непрекъснато повтаряше - " Бубка ще е добра и няма да те измъчи при раждането". И точно така стана.

На 8-ми ( един ден преди термин) бях на преглед в 6ч. вечерта - никакъв намек за предстоящо раждане, 0 мм. скъсяване на шийката, абсолютно нищо. И понеже вече ми беше време, докторката реши, че 1/2 хапче Простин няма да предизвика раждане, а единствено шийката ми ще започне да се изглажда. Да, ама не.......

След като прозвъних на всички заинтересовани лица, че и днес не е денят се прибрах спокойна вкъщи В 22.00 започнах да чувствам някакви болки и взех топъл душ. Да, но болките се повтаряха на 3 мин. Съпругът ми единствено каза - " Таня, моля те, да ми кажеш достатъчно навреме" и аз с абсолютен непукизъм му казах да е спокоен. Малко по-късно звъннах на докторката си само за да я уведомя за състоянието ми и се разбрахме да се видим в Шейново за преглед. И понеже ме знаеше колко съм луда ме попита дали ще шофирам сама до болницата. Направи ми впечатление, че часовникът в колата показваше 23.23 като слязох от нея. Последва преглед и чух 7 см. разкритие, няма време за клизма, слагайте я на масата. Че си болеше, болеше си. Но бях мобилизирана. Нагласата за раждането ми беше като за един работен ден, който има край. Бях се съсредоточила върху контракциите, но да си призная, в този момент мислех само за себе си. До момента, в който чух, че тоновете на детето са добри.
Тогава, тогава осъзнах, че аз вече нямам значение, че трябва да се боря за онова малко създание, решило да се покаже на бял свят. Така е и до ден днешен. Аз забравих за себе си, за това как изглеждам, за бушуващата ми глава от недоспиване, за разнебитено ми тяло....за всичко.

Малко се отклоних, та да се върна на раждането. Акушерката каза, че вече напипвала косичката на детенцето и точно това беше ключовата дума. Знаех, че единствено аз мога да си помогна и с 3 напъна в 00.25 проплака Валерия ( името го бяхме измислили още преди да я заченем). Най-първото чувство, което изпитах, когато ми я подадоха беше страх. Страх дали ще се справя, страх дали ще мога да я защитя, страх от това, което предстоеше, защото не знаех какво е. Исках да я скрия в пазвата си и да не се отделям от нея.

Откакто се е родила единственото, което знам е, че втори път не бих могла да обичам по този начин. Толкова я обичам, че чак боли.

И за да бъде разказът ми по-изобразителен прилагам и малко снимки, които обаче по-късно ще изтрия.
http://picasaweb.google.bg/mlechta/Birth09Oct#

Имах наистина леко раждане. Но, както се казва, безплатен обяд няма и трябваше да се справя с кърменето - запушени канали, болките,рагадите и всички съпътстващи ги екстри. Не искам да се връщам към мизерията за трите дена прекарани в болницата. Но раждането в сравнение с кърменето беше песен.

И не знам, колко от вас биха ме разбрали, но желанието ми за предстоящия рожден ден е ако има начин, Валерия и аз да бъдем само двете в този ден. Не искам поздрави, честитки, торти, подаръци, партита. Искам да се насладя на този ден единствено с нея, да се върна към спомените, да си поплача, да се порадвам........

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 12:10 от mlechta

# 382
  • София
Честит рожден ден на Милен  Heart Eyes! Да расте здравичък, весел, умен, талантлив, да сбъдва всичките си мечти с лекота  Hug
Честит празник, Мая!

Добре че подхванахте темата за храненето, та да попитам майките на кърмачета как се хранят децата ви?
Калоян си е злояд, но това което го пише по големите книги за хранене на дете от 1 до 1.5 години ми се вижда безумно!
Хич не виждам как детенце ще изяде 80-90 гр супа, 190-200 гр основно ядене и 30-40 гр десерт  #Crazy
Той ако 1 бурканче от 130 гр изяде го считам за добре ял  ooooh! Предпочита от нашите манджи + припечени филийки.
А плодове млящи почти непрекъснато - диня, праскови, грозде, круши, ябълки - хапва между храненията, така както някои майки предлагат солети и зрънчо за занимавка.

Гале, браво на малкия бузанчо! Да му е сладко на детенцето! Защо искаш да заменяш АМ с кисело мляко? Хич не виждам какво хубаво има в киселото мляко при положение, че не е ясно какво слагат в него и от какво мляко е. Аз тотално се разочаровах, след като и прехваленото "Боженци" след 1 месец и то отворено в хладилника, изглежда и на вкус е като току-що отворено. Има млека и за по-големи бебета, така че аз не бих се притеснила.

# 383
Ариана, ми ядат. И на мен не ми се вярва, но познавам такива. Нашите ядат обаче и по кило мляко, нали знаеш Grinning Хич не си го слагай на сърце. Аз не се тревожа толкова колко и каква твърда храна яде, честно казано. Нея ако я питаш, може само на кърма, грозде и препечени филии да кара.

Млякото - абе добре е да не го спирате. Смята се, че до 3 г. е добре да пият мляко вечер. Сигурно АМ е за предпочитане, не знам, не разбирам. Обаче за киселите млека к'во да ви кажа - аз и друг път съм я разказвала историята - ние купувахме само Био. 10 дни след срока си на годност (бяхме заминали на море междувременно) не беше вкиснато.

И ЧРД по списък, разбира се.

Млечта, много хубава история.

# 384
Аз не искам да минава на кисело мляко, и затова ще си му давам адаптирано. Но понеже мамите с които имам кантакт в моя град непрекъснато ми се чудят как още давам АМ, защо съм го записала на кухня от деветия месец не от шестия, вече му било време да махаме памперса и аз чесно казано започвам да си мисля, че нещо с мен не е наред и не го гледам както трябва ooooh! Rolling Eyes. А пък аз се доверявам единствено на инстинкта си, не го гледам по книга, въпреки че съм си закупила "Хранене на бебето от раждането до първата годинка", и тази от 1 до 3.

# 385
  • София
Гале, имат си момичетата разбирания - следват си ги. Пък и време явно имат повече за децата си, защото и аз ако през 1 час слагам Калоян на гърнето може и да минем без памперси, ама да си казва кога има пиш - много сме далече от този момент. Ако има някакъв напредък с гърнето, то се дължи изцяло на моята бдителност.
Параходчик, ами аз точно на това се притеснявам, че едва ли имам толкова много кърма вече. Той напоследък суче само за приспиване и след събуждане (нощните безброй пъти не ги броя, защото не знам колко ефективно суче или само си цока ей така за успокоение).

# 386
Ооо, Ариана, точно "нощните безброй пъти" пълнят резервоара... аз съм забелязала, че няма ама никакво значение денем колко ще суче - увеличи ли нощния дебит над 3-4 сукания, тръгвам да преливам и почвам лецитина.

# 387
Честит рожден ден на Милен! newsm59  bigdance2  ura
За папуто става реч... при нас се установи следният ред:
Сутртин към 9.00ч. обикновено яде попара или овесени ядки, кус-кус. Редувам ги.
На обед яде супа с два сухара около 200г и десерт от пасиран плод с кисело мляко. Плодовете при нас се пасират, защото моето дЯте не иска да яде иначе плодове.
Към 17.00ч. си хапва бисквити с кисело мляко и плод или каша.
Към 19.30ч. яде 150г супа с един сухар и за десерт около 50г кисело мляко.
После заспива на цицата и през нощта ме "проверява" дали съм си на мястото отново Crazy
Между храненията избягвам да давам храна, защото после не иска да яде. Аз давам кисело мляко, защото АМ изобщо не иска и да го помирише. От шише пие само сок. През деня не иска да цока затова трябва по някакъв начин да набавим млекцето Wink

# 388
Честит рожден ден на малкият Деян и Никол! (пак на патерици Embarassed)

Честит празник и на Миленски!

Мами, нека са здрави дечицата ви, пожелавам ви от всичко хубаво по много!  Heart Eyes

Съжалявам, че всеки път закъснявам с поздравите, но... има ли смисъл вече да се повтарям...  Rolling Eyes

Четох за раждането и спомените ви... Моите също не са избледнели, всичко си спомням, но съм го разказвала вече... Иначе, Максито също не беше от красивите бебета, беше поохлузен, с кръвонасядания по лицето и в очичките, но изглеждаше мил и кротушко. Даже татко му още вика: "Ей, какво грозно бебе беше, не очаквах, че така ще се разхубавиш"  Laughing Денис не помня с колко напъна го родих, но Макси се роди с един, "разделен" на 2 половини, за да отмотаят пъпната връв, която беше се увила около врата му... Сега всеки ден си мисля как с всяко дете ми става по-интересно и как ако имах възможност, щях да си направя и трето - още сега  Heart Eyes Има и моменти, в които е много тежко, има и периоди, в които си казвам, че само да пораснат, не ща и да си помисля да гледам повече малки деца, но колкото и да ми е криво, Максито винаги успява с усмивката си и добротата си да ме успокои и да ме зареди  Simple Smile

Хайде, до някога  Hug

# 389
 Joy Йоанче и нашия татко ми вика оня ден,че е време да зареждаме третото.Сега съм толкова спокойна и ми е супер с децата,че още 10 бих родила.Ама нещо ми се прецака яко кръста и болките са ужасни Cry.Знам че всичко това е от бременността и раждането и затова се спирам за трета бременност засега (ще видим докога ще устискам  Laughing).
 Миленчо честит рожден ден мило дете!Расти безгрижно,здраво и щастливо!Да слушаш кака и да не и късаш и чупиш играчките Mr. Green!А на мама Мая   bouquet!
 Да ви кажа честно според мен всички новородени са грозни,ама мойто си нали го гледам с други очи все пак се опитах да го изкарам хубавко Joy.Ама как го написах,само да не ме помислите за луда де.
 И Весето е основно на кърма,че твърдата храна много не я долюбва нищо че по цял ден вика "ам".Сега се опитвам да я науча да яде кухня,защото тя не ме оставя да сготвя.Иначе ядеше от наште супи и манджи,ама по 3-4 лъжички де.За закуска давам попара или кисело мляко с бисквитки и плод.Така сурова много обича да яде краставица.Но пак казвам основно разчитам на кърмата,не е много разнообразно,но на нея явно и е добре.Нямам време да чета книги за хранене,ръководя се от нея.Колко храна хвърлям на ден не е истина просто.Предлагам ако не се одобри хвърлям и предлагам друго и така.....Дано прояде кухня,че ме побърква вече с туй неядене.
 Рени и аз мисля че е време да направим една Борисова градина.

Общи условия

Активация на акаунт