КГО 2008 6-та част

• 31 385
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Честит рожден ден на Миленчо! Честит празник и на мама Маяbouquet
Ако съм изпуснала някой рожденик - честито!
Ние  имаме проблем с яденето - не иска да яде на обяд - хапва само кисело мляко и то от скоро. До сега не искаше, сега си е харесал На баба. Незнам дали е добро, ама само него яде. А нощем се буди към 3 и пие АМ. Той като бебе не ядеше нощем, а сега като пораснало бебе.... Laughing

# 391
Честити рождени дни на всички, които съм пропуснала, да са много здравички и усмихнати всички рожденици...
Аз да се оплача - малката вече четвърти ден е с висока температура - 38.5 - 39, без други оплаквания.... Каката беше преди това така, но при нея и запушен нос имаше... Най-вероятно този вирус е лепнала и малката, ама не ще да минава... Мислехме, че може да е от зъбите, ама не би - толкова дълго време не може да се поддържа температура от зъби май... Утре ще пускаме кръв и урина, стискайте палци да не е нещо сериозно....

# 392
  • София
Ние днес се разбихме (в положителен смисъл  Crazy )- цял ден имах различни гости, посрещах, изпращах, а вечерта ние се разписахме на гости у снаха ми, че имаха годишнина от сватбата. Племеникът ми е на 2,5г. и на децата им беше много интересно заедно.

Ще споделите ли какви подаръци ви подариха за 1-вия рожден ден, че мен все ме питат, аз аз не мога да им измисля нищо смислено? Дрехи, играчки, каквото такова, не ги каня за подаръка, ама има приятели без деца и предполагам им е трудно с идеите.

Честит рожден ден на Милен!

Млечта, много ми хареса поста ти!

Мегче, стискам палци да е нещо леко. Докладвай после! Милото Цвети Sad

Гале, не е рано за кисело мляко. Аз бях питала педката, когато се чудех какво ще правим като я отбия. Нали шишето ни е непознато, та няма как да дам АМ. Но пък ако може да даваш АМ, наистина защо да го сменяш? Тия покрай теб да вземат да се пообразоват малко вместо само да клюкарстват по градинките. Ех, че се ядосвам на такива многознайки. Всеки да си гледа детето както иска.
По въпроса защо не се вкисва млякото – защото след заквасването бактерията се убива. Не че млякото не е истинско. Обясни ми го човек работещ в такава компания.

Ариана, дали не яде малко заради погълнатите плодове. Ако му е пълно стомахчето няма как да изяде всичко. Съдя по себе си. Аз плодовете ги давам или в 15.00ч. (яде в 13.00 и в 17.00ч.), или в 18.00ч.
Режимът ни е общо взето следният:
6-7ч. Кърма в просъница (понякога пропуска)
8.30 – закуска – кус кус, юфка, млечна каша с пълнозърнести овесени ядки, плодов йогурт с грис (че бисквити в мляко мрази)
13.00ч. – обяд – основното ядене от детската кухня, към 200-250гр.
17.00ч. – закуска – като сутрешната
20.30 – вечеря – супата от кухнята към 200мл. Със сухар и сиренце
22.00ч. кърмене и си лягаме; ако пропусна да я накърмя не се усеща та май първо то ще отпадне
Тази вечер бяхме на гости и по тази причина й взех пюре 190мл. И похапна шопска салата доста. Пюрето го всмука между салатата като стой та гледай.
Мен повече ме притеснява, че почти не пие вода, едно шише 330мл. Го пием 4 дена. Как е при вас?

# 393
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКИТЕ ПРИНЦЕСИ АЛЕКС И ЙО!!!
Растете здрави, щастливи и обичани деца!
Ели, Невидима, весел празник ви желая!
newsm51

Абе защо все аз пиша първа сутрин, вашите деца да не спят до късно.  Thinking

# 394
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, СКЪПА АЛЕКС!

Пожелаваме ти да растеш здраво, красиво и умно детенце и много да радваш мама, тати и бъдещото сестриче според мен  Mr. Green

А на мама Ели, много щастие, късмет и още едно прекрасно детенце през април, за да я побъркат тотално съвместно с Алекс!   bouquet

Ели, мила, а това за теб  Hug http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=334507.150

# 395
  • Варна
Добро утро! Октомври е ..

Да ви поздравя всички, които съм пропуснала. Да са ви здрави и усмихнати децата!
А на днешния ден, да пожелая всичко хубаво и на Александра на Еличка мама, Йоана на nevidimata и Виктор на Miss Fairy!  Hug  Hug Весел празник, мили мами!

Нашия ред бързо бързо наближава и вече ми се замая главата.. тортата да поръчаме, гостите да поканим, менюто да подготвим .. и така  Laughing знаете как е или ще узнаете скоро!  Wink Малката ни какичка е при баба и дядо на почивка вече почти месец. Домъчня ми за нея, забравих как се мушка на всякъде и се чуди каква беля да направи!  Party Тя обаче не иска да ни чува и по телефона, да не кажем да си я прибираме случайно.  Crossing Arms
Краси се мъчи да ходи, но иска сам.. а не му се получава. Ядосва се, че съм зад него и го държа.. хем го боли, хем го сърби! Инато човече от сега!  Grinning

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 09:46 от Ел Магнифико

# 396
  • София
упс  Embarassed пропуснах другите рожденници, не се сърдете, развълнувах се за снахата  Mr. Green

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЙО И ВИКТОР!
А на Мис и Невидимата само радост и щастливи моменти със сладките дечица!   bouquet  bouquet  bouquet

# 397
  • Велико Търново
Казвайте за подаръците, че и на мен ми е интересно!

Пожелавам много здраве и късмет на днешните рожденници и техните сладки мамчета  newsm51

# 398
Скъпи пораснали бебета Алекс, Йо и Виктор
бъдете здрави, палави и весели деца за радост на мама и тате

ЕЛи, Невидимата и Мис, честит празник и на вас и скоро да изпитате отново чувството да гушкате малко бебе   bouquet
Честит празник макар и със закъснение на Деан и Милен. Сигурна съм, че сте обградени с много обич и топлина и пожелавам да отвръщате с усмивка на хората, които ви обичат   bouquet

# 399
При мен двамата юнаци са болни и на АБ. Цеци също поддържаше 39 - 40 Т и се оказа, че е с отит, а аз си мислех, че е чревен вирус, тъй като имаше и разстройство и повръщаш. Въобще всички екстри ни налазиха  Crazy Междувременно избиха и два долни зъба та купона е пълен. Баткото ни се оказа, че има алергичен ринит, на който аз не обръщах сериозно внимание  Embarassed и хремата е успяла да се превъре в бактериална инфекция, която е засегнала тъпанчетата. А аз все се чудех що ме не чува като кажа да не прави нещо  Mr. Green
Относно режима на хранене - сутрин каша/мляко с бисквити или сухар/ попара, на обяд - все повече предпочита готвена за нас храна пред пюретат, което пък значително облекчава семейния бюджет, след обяд - каша + плодово пюре+ плод от градината, вечер мляко и през нощта пак мляко. Нямам намерение да му спирам АМ. Баткото все още пие АМ и така ще е поне до 3 годинки, той и без това ми обяви, че не яде сирене щото кашлял от него  Crazy
За играчките - ако са по-близки хора и могат да си позволят по-голям подарък може да си поискаш столче за кола, пързалка за у дома или люлка (оказват се много полезни вещи в последствие), качествени обувки. За приятелите може да си поискаш разни занимателни игри, които развиват детското въображение - дървени пъзели, рингове, кубчета - пъзели. Но имайте предвид, че преди да се използват по предназначение ще бъдат олигавени и нахапани здраво, та затова е важно да са от здрав материал.

# 400
  Алекс честит рожден ден скъпо дете  Hug!Бъди здрава,щастлива и много игрива!
 Йоанче честит първи рожден ден!Безгрижно детство и много усмивки ти желая!
 Честит рожден ден и на Виктор!Да пораснеш голям и силен мъж!
 Ели,Невидимке,Мис   bouquet!Честит празник мили майчета!
 За подаръци какво да ви кажа,казвайте от какво имате нужда.Естествено че не го правите за подаръците,но нали така е прието.Аз исках от мойте приятели спално чувалче че беба много се върти и отвива.Исках и конче люлка (то стана слонче де),дето като се махне люлеещата дъска и има колелца отдолу да си го бута,много му се кефи (засега аз я возя из стаите).Дрехи за зимата,кумата и подари страхотно зимно якенце.На село повече пари си събра,та сега търся обувки да и купя и дрехи и взех за новия сезон,че нямахме нищо.Момичетата в парка също и подариха много хубави дрешки,вече си ги носим и една страхотна гъсеница,мисля че се вижда на снимките.Та това е в общи линии,в този период си мисля че дрехи са ви най-необходими.Иначе и триколките дето вие може да ги управлявате също не са лоши,люлка също (ние и взехме за кръщането и много обича да се люлее).Айде спирам,че роман написах за подаръци.... Mr. Green ша ма извините!

# 401
  • Пловдив
ЧРД на днешните ни рожденици - Алекс, Йоана и Виктор! newsm59 newsm38  Gift
Да растете здрави, щастливи и много обичани.

Ели, Невидимке, Краси - весел празник и на вас. Много да ви радват малките Ви съкровища! Hug  bouquet

Мегче и ние сме така - вече трети ден е с висока температура, която много трудно се сваля. Първия си рожден ден го отпразнува малко омърлушен. Други видими симптоми няма, едва ли е от зъби - преди две седмици изкара 4 наведнъж без кой знае какъв зор. Следобед ще го водя на доктор, пък да видим.

За подаръците - събра дрехи, обувки, от тези колички за бутане с крака, пари. С парите смятам да купя чувалче за количката за зимата и още някоя по солидна кола, че много им се кефи.

# 402
 Ето вече е октомври! КОШНИЧКИ С РОЗИ, ЦЕЛУВКИ ОТ МЕН. ПОЗДРАВЯВАМ ВИ ВСИЧКИ ЗА РОЖДЕНИЯ ДЕН -  АЛЕКС, ЙОАНА, ВИКТОР И НИКОЛА.

# 403
МАЯ, виждала ли си такива чувалчета като за нашите дечора. Щото и аз си търся за нашата количка, но тези които са за новородени ми се виждат малки? В противен случай ще се увиваме с по-дебело одеало.

# 404
Честити рождени дни на Алекс, Йоана и Виктор, да растат много здрави, усмихнати и умни дечица.  nbirthday  Gift

Мегче и ние сме така - вече трети ден е с висока температура, която много трудно се сваля. Първия си рожден ден го отпразнува малко омърлушен. Други видими симптоми няма, едва ли е от зъби - преди две седмици изкара 4 наведнъж без кой знае какъв зор. Следобед ще го водя на доктор, пък да видим.

Нашата диагноза от днес е шеста шарка - няма вече температура от вчера по обяд, когато вдигна пак 39 градуса, но днес изби един много ситен обрив по тялото и гръбчето... Педиатърката каза, че е възможно да е тази шеста шарка, но ще изчака до утре да види как ще е обрива... Също така каза, че тази шарка много често я бъркат с алергия към антибиотиците, които дават след три дни температура... Иначе днес пуснахме кръв и урина, ще са готови утре...

За подаръците и аз се чудя още, на нас ни е рано, ама вече почнаха да питат какво искаме..... Ще събирам идеи от вас   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт