Размисли,страсти и трепети на ЯНУАРСКИ мами 2010-19 тема

• 17 093
  • 298
  •   1
Отговори
# 255
ivalex, почти безобидна и кой още е "за" кърменето-да обясняваме на другите мами за взаимните ползи и пр..аз не смеех да започна, че вече някои ще ме набедят за тартор или нещо друго Crazy Бях решила само ако има питане да отговарям, но пък точно тази кауза си струва Peace
Апропо Веренце ще бъде мн грижовна кака и помощница Heart Eyes

Red tree ако си отгледала кучето от малко, ще наблюдаваш същото инстинктивно поведение и в бебето, аз също съм имала куче и ми бе мн интересно че синът ни има аналогично поведение Laughing

# 256
здравейте и от мен, добре дошли на новите майчета и честити розови и сини новини,
Роси не се притеснявай, все пак сме в България, но ти настоявай някой да го погледне. Къде беше операцията? Именно поради тази причина избрах да раждам в частна болница, защото въпреки осигуровките, които ни отдържат, здравното обслужване е под всякаква критика. Първото ми раждане беше в държавна болница, но благоддарение, че майка ми и е лекар и познаваше д-ра,който водеше раждането, останах доволна, но за хигиената да не говорим по-добре. сега вече като се преместихме във Варна просто не искам  да рискувам, предпочитам да си платя, но да получа качествено обслужване и най- вече да достигна крайната цел- да родя живо и здраво бебе, това е единственото ми желание.
по отношене на покупките, и аз още не смея да купувам, но онзи ден гледах едни сладки бодита за момиченца във Fox-а, много се чудех , но в крайна сметка реших да оставя пазаруването за ноември - декември, живот и здраве  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Иве очароваме твоята красавица,Боже  страхотно е да си имаш момиченце  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 257
По въпроса със шишетата-мисля,че е хубаво да имаме няколко-дори да кърмим(и аз възнамерявам-по-късно ще влязат в употреба).А ако не се получи с кърменето(някои мами така и неуспяват поради ред причини-няма никой да тича на пожар в аптеката).

Кога по-късно и за какво?
Аз съм ползвала едно-в единичните случаи когато ме е нямало да бъде дадена кърма кърма от фризера Wink
Водата е излишна/80% от кърмата е вода, нашите зимни бебета няма да имат нужда от допълнителна такава/; нашия син пропи такава на 11 мес от онези чаши с накрайник, а може да се научи с чаша или със сламка..

Случаите в които майката не може да кърми са мноого малко; обикновено ако става дума за хормонален дисбаланс /най-вече при изк. стимулиране с хормони при проц. за инвитро/, липса на млечни жлези и най-често срещания случай-нежелание и бързо отказване на майката да си кърми бебето, което пък е най-вече заради липса на информираност кое как става и мааааалко инат Mr. Green

# 258
ivalex, почти безобидна и кой още е "за" кърменето-да обясняваме на другите мами за взаимните ползи и пр..аз не смеех да започна, че вече някои ще ме набедят за тартор или нещо друго Crazy Бях решила само ако има питане да отговарям, но пък точно тази кауза си струва Peace
............

Аз съм ЗА кърменето и то с не с две ръце ами с 4-ри ,като добавя тези на мъжа ми...Обаче искам тези които са били секцио да обяснят...че там май повече настояване ще се иска...

# 259
  • Чехия
Viola, aз и сега имам шишета ..подарък са ми чисто нови, и ако съм ги ползвала е да съхраня за малко кърма, докато купя още контейнери за фризера.

Вяра така и не се научи да пие от шише с биберон, гадеше и от него. После захранването мина лесно, захранвахме се педагогически, и вода пиеше като нас от чашата.

Има и друго нещо купиш ли си шише, дори и да кърмиш и почваш да си викаш защо да не го ползвам...Почва се с чайче против колики примерно, идва водичка за бебето и след месец разбираш, че вече нямаш мляко. След два минаваш АМ за по лесно. И така.. става с повечето мами, за жалост. Просто прекалено много ни се набива в главата за тези бутилчици, като мода са станали, а са напълно ама напълно ненужни. Повярвай ми, искаш ли здраво и щасливо дете дай му любов чрез майчиното мляко. Дай му времето си, дай му прегръдката си ден и нощ, след година ще видиш резултата.

Ела тука да видиш чехкините, ни шише им трева ни биби, цицата му майката. Сядат жените и си кърмят и на сред площада, големите две годишни деца, а по същото време си приказват с приятелки и минаващи наблизо познати.

# 260
 Ами живот и здраве да се роди живо и здраво бебто ми-да и аз искам да го кърмя и дано имам този късмет.За шишетата имах в предвид,че понякога може да се наложи да ни няма-кърмата с какво ще му я дадат, а и сок мисля да давам на детето си 6-я месец(тогава определено с чаша не може да го пие-нито със сламка,нито без).
 Сега се сетих и друго-когато примерно бебето е кърмено до 6-я месец и да кажем ще продължава да се кърми-нали тогава вече трябва да се захрани с пюре(а когато го яде-трябва сигурно и нещо да пийне(течност-вода ,сок)?-за това не споря,защото незнам как е?
 А и няколко шишета не са такъв разход-така мисля аз. Да питам и нещо друго знаещите мами-какво трябва да се направи например,когато бебето е изписано пробваш да засуче не иска,продължаваш и упорстваш,но така или иначе то не иска да засуче-и пропуска 1-но-2-ве хранения,а в същото време реве,че е гладно?Ще го оставиш цяла нощ да реве от глад ли?-просто питам не се заяждам Hug

# 261
Незнам всяко бебе е различно и му трябва индивидуален подход.Надявам се на мен да има кой да ми покаже-за кърменето-засега си мисля,че ще се справя-е ако имам кърма де.Ще се пробвам,ще упорствам,ще рева ако трябва заедно с бебето,защото и аз мисля,че от кърмата по-хубаво няма-дано успея.То сигурно е въпрос и до психика-докато се нормализират нещата да издържиш.
 Иначе с риск да ме линчувате и мене аз до 2г.-определено няма да кърмя.Даже ако трябва честно да заяви бих го кърмила до 6-7 8 месец.А ако имам кърма и съм замразила-естествено ,че нея ще давам,но да стигнем до там.

# 262
  • Mediterraneo
Аз съм в болнични от вчера. Хубаво да си почина, ама кръвното ми нещо не го харесва докторката. Вчера го измери 140 на 90 и каза, че съм за болница  Tired Подписах отказ от хоспитализация и сега съм вкъщи една седмица. започнах Допегит 2 пъти по половинка. Така не исках да пия лекарства, но пък в болница, ако вляза, там с шепите ги бухат таблетките.
Така че това е положението в момента. Аз през два часа си меря кръвното, рядко минава 130 на 80  Thinking Ама ще го пия този Допегит, де.

За покупките- купувам отдавна. Нямам търпение да поровя в кашоните, в които съхранявам омалелите дрешки от дъщеря ми. Но пък каквото ми хареса, купувам.

За кърменето и шишетата- много се надявам да имам кърма. И да кърмя изключително поне до 6 месеца. Но това не означава, че няма да давам вода или чай, ако се наложи. Дъщеря ми от родилния дом е с биберони и шишета, но въпреки това се кърмихме до осем месеца. Вече съм се снабдила с две стъклени шишета на Чико, за по- нататък ще взема Авент( че тези стъкларии са тежки и неудобни).

# 263
  • Чехия
Ах..ах..а сок пък защо?  Да не e повече от майчиното мляко. Соковете са ми болна тема, и ме страх да не те обидя.

Има моменти на упорство, има моменти на бебешки кризи, но едно е ясно с любов и търпение се минава всичко. ДА, като неще да суче, значи и шише няма да му от полза. Вярвай ми, когато не е искала цицката, не съм давала да яде, след час, след два, след пет вече суче.
Има нещо  в цялата отдаденост на бебето и силното желание на майката да го нахрани, но не си мисли, че винаги когато ти откаже ще трябва да му подадеш шишето, така дефекто почва да идва момента при който ще ти откаже напълно. А, това може да стане на 3 месеца.

Захранваш и суче, пак не му трябва вода, след всяко ядене може да суче колко си ще.
Точно затова ми допадна идеята и за Педагогическото захранване, много е бавно, не насилваш бебето с пюрета което то да плюе.

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 14:25 от ivalex

# 264
Аз съм секцио, 3 дни бях в реанимация, а беб хранен с АМ. На 4-ия ми го дадоха, бях сама в стая и на етажа, в държавна болница..освен санитарка да замаже с парцал и сестра /или не я знам акушерка може../ да изкъпе бебето вечер, никой друг не дойде да ме пита имам ли нямам ли кърма и какво го правя това бебе...Въпросния персонал, който къпеше бебето ме овикваше, че не давам АМ и вода /щото ми носеха шишета, които така си оставаха/, и аз съответно им поясних, че това аз преценям и с това се приключи. Държаха ме 7 дни.
Кърмата ми дойде вечерта на втория ден-гърдите като камък Crazy
Много е важно наличието на помпа точно в тоз момент Naughty и то качествена.С това не правете компромис.

viola78 давай с нещата едно по едно Wink до шстия месец има мнооого време /сокове-след годинката Wink/ за захранването мнения много, най-добре преди да направите каквото и да било, първо да премислите за последиците от действието.
Няма как да не иска да засуче Peace Това е инстинкт. Ако не може се търси причината...все едно да кажеш не иска да преглъща-същото е..търси се физиологичната причина-може да е къса юздичка, неправилно засукване и т.н.

# 265
Междудрогото е най-добре да прочетете библиотеката в кърмаческия, за да не я преписваме в момента тук, обяснявайки кое как е...и ако има въпроси-насреща съм Hug
Аз съм на мнение, че първо майката трябва да има желание, след това да се ограмоти теоритично по въпроса и така-всичко си идва на мястото, щото няма ли желание-с фуния да ѝ се налива-не става Wink /то не само за кърменето де/

# 266
Аз съм секцио, 3 дни бях в реанимация, а беб хранен с АМ. На 4-ия ми го дадоха, бях сама в стая и на етажа, в държавна болница..освен санитарка да замаже с парцал и сестра /или не я знам акушерка може../ да изкъпе бебето вечер, никой друг не дойде да ме пита имам ли нямам ли кърма и какво го правя това бебе...Въпросния персонал, който къпеше бебето ме овикваше, че не давам АМ и вода /щото ми носеха шишета, които така си оставаха/, и аз съответно им поясних, че това аз преценям и с това се приключи. Държаха ме 7 дни.
Кърмата ми дойде вечерта на втория ден-гърдите като камък Crazy
Много е важно наличието на помпа точно в тоз момент Naughty и то качествена.С това не правете компромис.
................

Добре докато бебето не е при теб, а ти си имаш кърма и я изцеждаш какво я правиш при условие,че бебето ти го дават толкова късно...Не може ли да даваш с нея да ти го хранят,а не с АМ...Ох....и защо толкова време не ти го дават...не  и ли много?!

Искам да кърмя до годинка,ако разбира се това позволява.Не съм сигурна дали ще давам чай и вода...мисля да слушам педиатърка...За сокчета от 6 ти месец ....не ми се нрави...
MTV отивам да чета...                           

# 267
Здравейте и от мен.Изгубих се доста време ,но в предвид на нарастващия брой членове на семейството се наложи да сменим жилището си.Така че бях доста ангажирана с това,а и във новото нямаме още пуснат интернет.И това ще стане ,но по реда си.Първо да се похваля с новина.Чакам дългоочакваното момиченце. newsm44 newsm44.Когато ми го казаха на феталната морфология мислех,че ще полудея от щастие.В крайна сметка май ще ми се исмихне късмета да връзвам панделки.Освен това ходих и на изследване за антитела и се установи ,че изобщо нямам такива,което е много добра новина.Предполага се,че бебчо е взел моята кръвна група и затова е така.Този месец ще ходя пак и се надявам резултата да е същия.
Ние сме на море.Дълго време се колебахме да рискуваме ли или не,но накрая решихме да хванем последните топли летни дни.И съм много доволна,че го направихме,защото и ние имаме нужда от промяна и почивка ,а и децата са страшно щастливи.Важното е ,че се чувствам добре и всичко засега е наред.
Мисля да раждам във Втора градска болница.Много съм доволна от лекарите там.Не съм платила нищо,когато раждах Павел,а получих много добро отношение и внимание.За сега не се сещам друго.Тия дни може да влеза пак. Hug Hug

# 268
Аз също съм " За" кърменето. Синът ми го кърмих до 11месеца, защото трябваше да тръгвам на работа и за съжаление той сам се отби/ след като започнах да му давам от шише с накрайник/ . Шишета никога не съм използвала. Имах две и само ги стерилизирах, но това е. Моето дете не искаше и изцедено мляко от шише да пие. Предпочиташе си цицата  Mr. Green Захраних го на 5месеца и мисля че избързах но пусто любопитство. Сега мисля да кърмя поне до една година, а ако може и повече.
Покрай мен има няколко майки, които уж искат да кърмят ама нещо не им се занимава и аз много се дразня. давам съвети, но нали знаете, че то като нямаш желание и съветите са досадни  Laughing
Всеки е имал проблеми в началото естествено, но аз се справих благодарение на момичетата от този форум и кумицата ми Peace Подчертавам това, защото от медицински лица адекватна помощ не получих  Stop
та и аз мисля, че няма бебе което да не може да засуче. Малко повече упорство и желание и всичко се нарежда  Hug
Вода също не съм давала. Изобщо ако не сучеше синът ми пиеше вода от шише с накрайник  Peace Peace

viola78 като захраниш му даваш да суче. Вода не му трябва. Инфо по въпроса има много. Най- добре е отсега да се прочетат основните неща че после времето е кът  Laughing
Ами това имам аз да казвам по този въпрос. Малко дълго, за което съжалявам

За покупките- аз вече купих на бебчо дрешки за първите 6месеца. Като гледам че и от баткото има, май този път няма да износва всичко  Laughing

Хайде да се махам, че станах досадна
Приятен ден от мен   bouquet

# 269
 Ми МTV-ограмотила съм се поне на теория-достатъчно съм изчела ама на практика е съвсем друго.Ето след като ти се е наложило и помпата да ползваш-пак ти е трябвало шише да сложиш кърмата в него нали?
   Чела съм,че някои бебета от гърда не искат да сучат(може в такъв случай майката да се цеди и с шише да дава кърмата-ако реши така да го храни),както например има и  такива които не обичат да се возят в количка.
   Има и случаи,когато бебето се кърми ,но не наддава и се оказва,че кърмата не е сдобро качество.
   По въпроса кой е прав и и кой крив-може да се спори много а аз не желая.Всяка майка тук във форума решава  за своето дете, кое ще е най-добрия вариант нормално е да сме с различни мнения по този въпрос и не виждам нищо лошо всеки да си изкаже своето.
  За захранването и сокчетата всеки си има свое виждане по въпроса(но си има и време в което това трябва да се направи ).
  Виждала съм майка,която кърми бебето си,но не го захрани когато трябва(докторката изпадна в ужас-и сега това дете не иска много много да яде това,което трябва(а е на възраст близо 2г.Същата между другото приспива детето си и излиза на кафе като оставя с набран номер телефона си,та ако се събуди да го чуе и да се върне от кафето(а телефоните след първия 1 час се изключват)-та има хора всякакви.Мисълта ми е за един едно е добро,за друг друго,но всеки сам решава за своето дете кое е най-доброто.
  Тарталета стискам ти палци всичко да се оправи при теб и се пази-гледай да не се ядосваш.

Общи условия

Активация на акаунт