ЮЛСКИ бебешоци 2009 - тема 6

• 13 147
  • 293
  •   1
Отговори
# 15
Деси–дес, аз детенце го слагам да спи по корем и така "рефлексът на Моро" изобщо не му влияе. Само че са много противоречиви мненията относно спането по корем, така че... През деня в количката обаче ходим като луди час и половина, докато заспи съвсем дълбоко и да можем да поседнем на някоя пейка.

Вирджинити, колко парички е тоя аспиратор? И кое е по-добре - аспиратор или нещо от рода на Стеримар? И ние хъркаме от време на време. В началото даже бях решила, че съм го простудила.

# 16
Запис и поздравления за пирфектната темичка   bouquet Peace

# 17
  • варненка от София
Записвам се и аз, след един луд маратон от ревове и писъци, край нямат коликите.

Само да кажа на Фелисити, че калция на сироп е за по-големи деца, не става бебета.  Peace

# 18
  • USA
Деси–дес,и нашата мома го прави това от както се е родила, Peace вярно е че е рефлекс, и наистина повиванетo помага, но не трябва да го правим след 1 месец.Аз постояно я гушкам за да спи повече от 10-20 мин.
Благодаря за страхотната темичка.  Hug

# 19
  • Русе
Благодаря за отговорите,сега ще видя в гугъл какво пише относно този рефлекс!   bouquet

Сега мога да дам и аз адмирациите си към Аманитка за новата визия на темичката  Hug

Ние бяхме на 6 дни когано малчо се разсополеви ама доста сериозно.Педиатъра каза да варя сино концентриран чай от лайка и да капя в нослето,но ефекта беше че сополките ставаха течни,малчо ги гълташе и после съответно повръщаше.Тогава си купих обикновено аспираторче на чико защото в аптеката имаше само такова,и стеримар взех...пръсках,капех,дърпах и така цял месец .Беше голям кошмар да гледам как детенце неможе да диша и тогава взех кардиналното решение и си поръчах ето това:

http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1960&products_id=1960

но при мен винаги е важал закона на Мърфи и съответно помпичката пристигна,но сополките ни бяха минали hahaha,дано не ми се налага да я ползвам Praynig
Иначе всяка сутрин и ние грухтим,но просто пръскам малко Стеримар и вадя секретчетата с клечка за уши.
А именно поради въпросният Мърфи закон съм си сложила педиатъра но безплатните минути,че да не ми се налага да го ползвам Joy

Честит рожден ден на Люлия!!!    bouquet
Честита месечинка на всички бебчета!!!  Hug

# 20
  • Русе
 Joy Сега си загледах линийката - ама колко много си приличат само Амито и бебето отбелязващо месеците,само дето косите са различни цветове Joy

# 21
  • Варна
Фелисити, мога да ти кажа това, което моята педиатърка ми обясни за калциевия глюконат, защото и на нас ни го изписаха във връзка с пъпките. Има две форми - калциев глюконат на ампули и калциев глюконат лактат под формата на сироп. Ние давахме от сиропчето по три милилитра два пъти дневно. Сиропчето е в шишенце от 150 мл на фирма Никсен. Би трябвало да го има в по-големите аптеки. Явно не е проблем и за по-малки бебчета, щом ни го изписаха, макар че четох противоречиви мнения за ползата му при алергии. Във вашия случай явно си е точно по предназначение.

Аз вече не помня дали се похвалих за 5 часовата пауза три дни подред, но снощи й развалих режима. Яде в 8, вместо в 9 и се събуди в 1:30. При това не беше акала, а аз я нахраних и тя се изака по време на храненето. Реших да я преобуя, да не стои мръсна, обаче тя се разбуди, аз я сложих пак да яде, за да се унесе, обаче тя пак се изака и заспа. Този път реших да не я закачам и я оставих в легълцето, при което тя се разбуди...Тъй като така и така беше будна, взех, че я преобух пак... В края на всички тези процедури, които продължиха час и половина, тя вече беше съвсем будна и ревеше. Аз пък вече едвам гледах, връчих я на таткото и заспах ...  Joy

Деси_дес, този рефлекс е съвсем нормален, даже лекарите по него проверяват дали бебето е в норма.

Багне, според мен 6 пъти ядене за денонощие си е добре. Като гледам Дидето и тя се е ориентирала натам. Преди ядяхме по 8-9 пъти, после по 7 и сега вече по 6. И 5-6 часа будуване също е много добре.

Джилиан, всеки път като споделяш как е при вас, намирам много общи неща Simple Smile
На мен също взеха да ми се препълват гърдите нощем, но като се събуди малката си ги изцоква. Не мисля да се изцеждам засега. НАдявам се да не е проблем, че то иначе каква ползва от нощната почивка...

# 22
  • Варна
Bagneto 5-6 лв струва, а ако вземеш комплекта със физиологичния р-р мисля че е към 10лв  Peace

# 23
  • Canada
Някой питаше за лекараствата на основата на симетикон - и Инфакола е от тях... Ама файда не виждам никаква от нито едно от тях. Tired
Момичета, ние утре заминаваме за София за Мадона. Ще ми липсвате...
Дано докато се върнем да отминат коликите на всички страдащи бебенца, както и на нашия малчо.... Аз вече започнах да се притеснявам как ще се оправи мъжлето ми. Whistling

# 24
Здравейте и от мен. И аз много се притеснявах за това стряскане но като прочетох коментарите тук се поуспокоих. Само че това с повиването с пелена да не се движат много много ръчичките при нас не минава Naughty В момента в който усети някакво ограничение на движенията и почва да се сърди и да мрънка и се опитва да ги изкара . Като се убеди че не става и почва да реве ядосан Simple Smile
Другото което ме притесни доста е че досега всеки ден поне по 6 пъти на ден имаше ако в памперса, а днес само 2 пъти  newsm78, и цял ден докато беше буден се напъваше доста горкото. А вечерта като за капак на всичко повърна 3 пъти  #Crazy Дали не е на болест нещо ?

# 25
  • София
Ето ни и нас-ходили на ресторант,изкъпани,нахранени и заспали.Време е за сектата на мама Wink

Аманита,страхотен Печо Пух(не е правописна грешка-малкия така му вика Laughing) Hug
Фелисити,Кейт ти е написала за фирмата производител.На моя бръмбарко също му изписаха когато имаше обрив на стъпалата по 2мл. Peace
Napetia,Lefax също е с основа симетикон,но го има в чужбина.На мен ми донесоха от Германия
3des,даже не знаех,че има тема за Мадона.Мерси за инфото  bouquet

# 26
запис за да ви следя !
 Hug  Hug  Hug  на всички !

# 27
  • Кърджали
Писах писах и не знам как сама си изтрих всичко.... Аферим на мене  Laughing Сега ако се сетя и какво бях писала....
А, да.. Таткото днес не е на работа, доживях и такъв ден. Та днес той ще се занимава с дребната, ако имаше как и да я кърми....
И аз се похваля...Вчера успях да сваля количката по тези пет етажа и малката видя слънце. Направихме си една хубава разходка само двечките. Като се прибирахме ни срещна някаква комшийка,тя взе малката, аз - количката и така се качихме. Хич не се разсърдих на помощта. Принцесата беше доволна, спа като пън вечерта, и отново пропусна хапването в 12. Събуди се в пет сутринта, но за сметка на това не заспа отново. Към девет таткото я приспа, и той не разбра как.
 Днес ще излизаме с таткото, само чакаме малката да се събуди.

# 28
Добро утро момичета.. време е за по едно сутрешно

Уф, не съм пила кафе от два месеца.. ама не ми липсва особено, де.. щом чак сега се сетих.
Маймунката си изсмука сутрешната доза и сега ще се организирам да я заведа в Южния парк за среща с приятелка. Май там ще й е обяда, така че мога да си уредя въпроса с кафето. baby_neutral Joy

кейт, именно.. каква му е ползата от спирането на нощното хранене, ако не можем да се наспим заради цедене. Моето момиченце взе да си спира само манджата през нощта, но не яде в 12 и се събужда в 3. Ауу, да се похваля какво ми е добро детето. Тази нощ на два пъти се беше събудила по-рано - в 2 и в 8 и пръхтеше нещо в леглото без да реве, само й казах "заспивай маменце" и то си заспа милото. После се събуди като по часовник в 3 и в 9.

Стряскането на бебчетата си е съвсем нормално. Аз нищо не правя по въпроса, защото изглежда не й пречи да си спи и след това, обаче част от роднините голямо притеснение му удариха по въпроса. Редовно ме питат дали още се стряска. Иначе Калина се стряска много докато я возя в количката и друса повечко, редовно й излитат ръчичките във въздуха, като я друсна в някоя дупка, а както знаете разполагаме с голямо количество дупки по пътищата. ooooh!

Приятен концерт на всички .. да разказвате после. Hug

# 29
Добър ден!   bouquet

TANI80, пишлето забелихме полека без натиск,без полагане на сила докъдето позволява,то взе,че се показа цялата глава.Смело давай,детенце не го боли ако не му е срасната кожата.
Мене ако питаш хич не е рано.Колкото по-рано,толкова по-добре.И съпругът ми беше против,но набързо се съгласи като го попитах дали на него ще му е приятно да му разцепи члена хирург!!!  Mr. Green

Как мога да разбера,че бебето се разболява?Моля,мамите с опит за помощ!

Общи условия

Активация на акаунт