ЮЛСКИ бебешоци 2009 - тема 6

• 13 146
  • 293
  •   1
Отговори
# 45
1. мамите, които дават от шише - как определихте правилната големина на отвора на бибата?-ние даваме с бибероните на томи типи 3 капки,но то всъщност на бибата има едно кръсче и тече много иначе с 1 или 2 дупки суче суче а нищо не и влиза в устата
2. оставяте ли децата да заспиват с биба в уста?да,но тя я изплюва като заспи дълбоко
3. събуждат ли се бебета ви с плач/рев и плачат ли насън? -да най вече следобед
4. оставяте ли бебета да спят на музика/телевизор/шум?да спи да,но не и да я приспивам и само през деня,през ноща е тихо
5. ползвате ли възглавница за бебето?поръчали сме една  с 20градуса наклон но ще пристигне септември,защото много често неиска да се уригва и мен ме е страх че ще заспя а тя може да повърне,а тази възглавничка я държи повдигната а иначе в количката винаги коша е на положение с наклон
И един въпрос отделно - от какво зависи редовното акане? Забелязах, че когато сме предимно на АМ - ака си редовно беб, но минем ли предимно на кърма през деня - запича се Rolling Eyes-нашето яде кърма и ам(повече ам)ака по 1 или 2 или 3 пъти(веднъж се случи един ден да не ака)
Mime-to и нашата лекарка ни каза да и даваме сок от 30тия ден-но аз не мисля да я слушам

# 46
Здравейте мами.
Ние сме по цял ден на разхозки,че с Петя в къщи не се седи.А и тя си носи постоянно сандалетките да й ги обувам и недай си боже да й откажа.  Twisted Evil
Вчера аз лежа на леглото ,бебето спи а каката се оглежда каква бела да направи.Казах й да дойде при нас та идва гледа гледа и..... бръкна ми в пазвата ,изкара ми едната гърда и ми вика "ам-ам"  #Crazy Иска да суче детето.Като я знам как хапе й казах,че не е бебе а тя рев...Отиде взе един биберон и ми вика"бебе" "ам-ам"  Joy

1. мамите, които дават от шише - как определихте правилната големина на отвора на бибата? - не ползваме все още но те си имат размери в зависимост от месеците на бебето.
2. оставяте ли децата да заспиват с биба в уста? - да но тя като се унесе и я плюе
3. събуждат ли се бебета ви с плач/рев и плачат ли насън? - не - гласа й го чувам само като е гладна за около 1мин.докато я взема и я сбожа на гърда
4. оставяте ли бебета да спят на музика/телевизор/шум? - да - то ако няма шум Катя не заспива
5. ползвате ли възглавница за бебето? - възглавницата я ползвам да й подпира гръбчето,че да е обърната на една страна.

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 21:18 от Мама Диди

# 47
  • USA
1. мамите, които дават от шише - как определихте правилната големина на отвора на бибата?-аз кърмя, но мисля че шишетата са с големина според месеците, а съответно и бибероните са съобразени с това.

2. оставяте ли децата да заспиват с биба в уста?-да, само че спрях биберона , защото нещо не ми харесва, но бих го оставяла.

3. събуждат ли се бебета ви с плач/рев и плачат ли насън?-събужда се с плач само от колики, но по време на сън никога. 

4. оставяте ли бебета да спят на музика/телевизор/шум?-да може да спи на музика и телевизор, но с всеки изминал все по-намалени, и ако някои хлопне в къщи се събужда моментално,иначе навън шума не го притеснява. 

5. ползвате ли възглавница за бебето?-не, в никакъв случай, дават ги като риск за внезапната детска смърт.

И един въпрос отделно - от какво зависи редовното акане? Забелязах, че когато сме предимно на АМ - ака си редовно беб, но минем ли предимно на кърма през деня - запича се- всяко дете си е индивидуално, ние сме на кърма изцяло, ака на 4-6 дни, но никога не се е запичала, напротив акото си и е абсолютно нормално.Моя позната ми каза, че така ставало при бебета чийто майки имат гъста кърма, но дали е вярно, незнам.

Оох, снощи какво и стана,пищеше от тези колики пак Sick, уж намаляха, а пък наново и все по-силни. #CrazyАз бях спряла да пия соево мляко, и вчера пак почнах, дали е случайносt newsm78, но когато го бях спряла,като че нямаше колики или бяха понамалели.Днес пак го спрях, че ще видим.

Много се дразня, когато някои ми каже че тяхното бебе не било такова, демек ревливо, или пък че като съм я носела, така съм я научила и едва ли не е най-големият проблем на света.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 48
  • Варна
Багне, не се шашкай, моля те! Ако има нещо, което научих по време на бременността със сигурност е, че една с една не си приличат.
Същото е и при дечицата - всички са толкова различни и развитието им протича по абсолютно различен начин. В никакъв случай не бива да сравняваме децата си и да се притесняваме защо още не прави еди какво си. Той може да не се усмихва още, но най-вероятно е усвоил нещо друго през това време.

Миме, и аз мисля, че съвсем нормално си е качила София, точно толкова и Диана е качила, за малко повече от месец, педиатърката ни похвали, а не да разправя да вземаме мерки...

По въпросите на Стефче:
Не давам нито шише (дори с вода), нито биберон. Понякога се събужда с плач, но не съм забелязала да плаче насън, по-скоро мрънка и пъшка, когато се опитва да се изака и изпръцка. Когато успее, заспива блажено, а ако не успее - тогава следва рев. Не й пречи да спи на каквито и да е шумове засега. При по-силен и рязък се стряска, но пак се унася после. Не ползвам възглавница.
За акането - и при нас почти всеки памперс е наакан, рядко се случва да пропусне, ако пропусне преди храненето - прави го по време на Simple Smile

Аз се поизложих с ЕБХ-то, както и с пелените за многократна употреба... Нещо нанагорно ми дойде, но да мине малко време и ще се
пробвам пак.

Да се похваля, днес бяхме с Вержи на лекция на ЛаЛечеЛига, тя със слинга, кърмихме и двечките, много беше готино Simple Smile Аз съм купила плат за слинг, ама нещо ме е страх да го разрежа наполовина, че е 1.40м, да не го разкривя, та реших да го нося на шивач в понеделник. Много удобно ми се видя, а Вержито се справяше много професионално Simple Smile

Имам и един въпрос - как носите бебетата - хоризонтално легнали или вертикално изправени? Аз не знам защо си мислех, че не бива вертикално до определен месец, а пък то май може, но трябва ли да може да си държи главата изправена?

# 49
  • Някъде Там
Здравейте,

И аз да се запиша в тази тема Simple Smile Ние много ревем на моменти Sad Кърмим се, заспи и го сложа в легълцето и почне да се оригва, да му се гади и се събуди и почне да реве че му се спи  Cry ужасно. Не знам това колики ли са, не са ли  Thinking Не иска разходка в количка Sad пак реве там и едн бута количката, друг го носи  ooooh! Не зная защо така? Ако има някой като нас моля ви споделете какво да правя  Tired

Stef и аз съм от Смолян и в момента сме на гости на майка ми в Смолян - ако си тук и искаш може да направим една разходка  Flutter

# 50
  • София
1. мамите, които дават от шише - как определихте правилната големина на отвора на бибата?-давам кърма и вода до скоро от шише на Нук с биберон за вода, с другите за мляко се дави
2. оставяте ли децата да заспиват с биба в уста?- да, и с каката съм го правила, биберона ми се струва по-малката беда от пръста в устата
3. събуждат ли се бебета ви с плач/рев и плачат ли насън? - да, случвало се е  
4. оставяте ли бебета да спят на музика/телевизор/шум? - на телевизор - не, почти не се глада такова нещо вкъщи, на музика - да, на говор, викане, пеене и всичко останало - също да.
5. ползвате ли възглавница за бебето? - да, но не за главата, а за горната част на тялото.Не бих, ако не връщаше храна.

И един въпрос отделно - от какво зависи редовното акане? Забелязах, че когато сме предимно на АМ - ака си редовно беб, но минем ли предимно на кърма през деня - запича се Rolling Eyes - опитай да хапваш по-разхлабващи неща - аз преди два дни изядох доста сливи и резултата беше аки след всяко хранене, а не както обикновено.

Чакам разкази за концерта на Мадона  Laughing

И моето Калинче издава всякакви звуци, още не гука, а само гласни реди, усмихва се много, особено като й се усмихвам и аз, но не знам дали е осъзнато , главата си държи, ама не  е стабилна, от лег не може да си я вдига и трябва да почнем да работим по въпроса.

kеit , аз я нося обикновено във вертикално положение, с едната ръка между краката, а с другата горната част на гърба.Като порасне още малко - правилната поза за носене е настрани на хълбока, единия крак отпред , другия отзад.

# 51
  • София
rumi_alex ,аз изправям да оригвам София 1-2 пъти по време на кърмене,не е приятно,но си струва.С времето детето се научава бързо да се оригва,нали така му олеква.Накрая така заспива без да я изправям,спи при нас на спалната.

Аз живея в Зона Б-5,а чувам концерта на затворен прозорец  Shocked.Това са много километри,какво ли им е на тия до стадиона  Twisted Evil

# 52
  • Кърджали
Малката днес беше решила само да реве. Дори в количката навън се скъса да реве това дете. Мисля си че това и изпълнение беше защото беше изнервена от многото  хора около нея в заведението. Прибрахме  в къщи, хапна...
По никое време реши уж да спи...  Заспа... Ни се таткото решихме също да поспим, че дребното се събуди хипер рано сутринта. И точно когато се унесох сладко сладко, и се чу един рев. Всеки опит на таткото да я успокои беше неуспешен. Чак нервите му не издържаха /да види той лесно ли е да гледаш бебе/. Хайде на цица и настъпи мир и спокойствие. После нов сън, та едвам я събудихме за къпане..И пак рев, хапване и сега уж отново спи.
Малката се усмихва доста често. Не знам дали са съзнателни усмивки, но ги раздава щедро. Редовно когато се наяде, пуска гърдата и се усмихва. От скоро започна да издава и някакви нейни си звуци. Но някак си впечатление ни направи тази вечер докато я къпеше таткото. Както я поливаше с вода и малката каза "айй". Стана ни много весело.

1. мамите, които дават от шише - как определихте правилната големина на отвора на бибата?- Не и давам засега, но държа едно шишенце за всеки случай..За да има как някой да я храни ако аз имам работа навън.

2. оставяте ли децата да заспиват с биба в уста? - Залъгалката не е на почит и уважение при Кати. о се опитва вече да си налапа пръстчето, което кара баща и да се опитва да я накара да засуче бибата.

3. събуждат ли се бебета ви с плач/рев и плачат ли насън? - Понякога се събужда с рев, да..Не знам на какво се дължи. В някои случаи се успокоява сама веднага, в други пада дълго успокояване. Не плаче на сън, но понякога мрънка, та очаквам да заплаче всеки момент така..

4. оставяте ли бебета да спят на музика/телевизор/шум? - В спалнята няма телевизор, но през деня нарочно държа телевизора в хола по - силно увеличен, за да се чува и там.  Иначе и в хола, на музика и телевизор заспива, даже май по - бързо. В никакъв случай не и пазя тишина, случвало се е докат очистя да изпускам нещо по теракота та такъв шум се вдига, не е истина. Малката не го отразява.

5. ползвате ли възглавница за бебето? -  Има една възглавничка, но не я ползваме... И в количката няма. Слагам само една сгъната пелена защото много връща след хапване.

И един въпрос отделно - от какво зависи редовното акане? Забелязах, че когато сме предимно на АМ - ака си редовно бебе, но минем ли предимно на кърма през деня - запича се  - а моята си ака веднъж на ден, напоследък има дни, в които ака два - три пъти дневно.

# 53
Ние бяхме на панаир с малката и тъкмо се прибрахме  Mr. Green Heart Eyes
Айде и аз да отговоря на Въпросите:
1-Ние сме с номер 1-до 6месец.Номер 2 е след 6 и те си имат размери  Peace
2-Ами по някой път заспива с нея и после като се унесе и я изплюва.Но като нее заспала хубаво и започва да реве и пак я бутам
3-Ами нашто момиче като се събуди-се заиграва около 10-15мин и тогава започва да реве.Иначе може само да проплаче на сън понякога.Ако я свие коремчето,пак плаче на сън и се събужда от тях
4-Ами той телевизора си върви постоянно.И на шум спи/тази вечер се убедих,защото пееха Сигнал и имаше 2 огромни тонколони и нали знаете колко е силна музиката на панаир и изобщо не и направи впечетление/
5-Ползвам откакто сме се прибрали.Педи ми каза главичката да е малко по нависоко,за да не повръщат  Peace В количката също има,но те не са толково високи

# 54
Здравейте! Нито мога да смогна да ви изчета, нито да запомня кой какво е писал  Embarassed
Искам да ви питам какво е  ЕБХ, и какви са тези пелени за многократна употреба?

# 55
Да се отчета и аз. Изабел се усмихва доста като е на кеф и й говоря, а също и като я сложа на повивалника - там ме фокусира идеално  Wink - няма значение всъщност кой й говори - аз баща й, баба й... и на тях се хильоти... Миналата вечер ставам че ме събуди да я храня в 5 - то всъщност сутрин се пада де амааааа едвам гледам и тя милата заспа докато ядеше. Да ама предното ставане преди 2 часа беше и тогава пак едвам гледах и ме мързя да сменя памперса, та реших да не я оставям сега. И я разбутах естествено, събуди се тя и аз й викам - еее ми нека малко и на тебе да ти е гадно сега, няма само на мене, а тя милата така ми се усмихнааааа  Embarassed
Не гука още и аз не съм много сигурна дали знам точно какво е гукането... Ама си говори понякога нещо нейно си, съчетано с пъшкане.
Напоследък забелязвам някаква много обидена физиономия преди някои видове плач  Laughing

На въпросите на Стеф
1. мамите, които дават от шише - как определихте правилната големина на отвора на бибата? - не ползвам шише
2. оставяте ли децата да заспиват с биба в уста? - да, понякога само така заспива, бибата я успокоява. Но не винаги е това рецептата.
3. събуждат ли се бебета ви с плач/рев и плачат ли насън? - само от колики
4. оставяте ли бебета да спят на музика/телевизор/шум? - не, не ще да спи на шум  ooooh! Освен ако не сме вън де.
5. ползвате ли възглавница за бебето? - не

# 56

Аз имам няколко въпроса от различно естество Crazy

1. мамите, които дават от шише - как определихте правилната големина на отвора на бибата? - ние даваме от най-малките, въпреки че сега давам АМ с формула АР, което е по-гъсто, но малкия си го суче успешно, понякога попадат парченца и запушват бибата, но той се справя.
2. оставяте ли децата да заспиват с биба в уста? - да, но той бързо я изплюва като заспи. Даже вчера беше много смешен, бибата му се залепила за бузата и той си въртеше главата със залепената биба  Joy
3. събуждат ли се бебета ви с плач/рев и плачат ли насън? - да, но предполагам че това е от коликите
4. оставяте ли бебета да спят на музика/телевизор/шум? -рядко, но шумът от улицата му е предостатъчен
5. ползвате ли възглавница за бебето? - не, но може би трябва, че нашия доста повръща. докторът ни препоръча да повдигнем матрачето под наклон, но и това не сме направили още
И един въпрос отделно - от какво зависи редовното акане? -
според мен от вида на АМ и от приема на вода, ако е нужно

# 57
Ейц, много сте бързи с отговорите Crazy
Я да си отговоря и аз на собствените въпроси, пък и да видите защо ги зададох:
Ние сме с шишета Нук, те са наистина с номерация и по месеци - S, M, L- съответно ние ползваме М, но се чудех дали не му е голям отвора,,,в болницата бяха авентски с три огромни дупки, което ме наведе на мисълта, че да взема най-малкия отвор е равносилно на война ooooh! Но си мисля, че щом не се дави - значи му е тамън този размер...
Аз гледам да му пускам телевизора, но забелязвам афинитет към дадени видове шум - предпочита да му се говори (филм, предаване и т.н.) вместо музика, Най-обича сериалите следобед по Нова (онези турските) Sick Майка ми като беше тук всеки следобед ги гледаше и той явно е научил схемата Whistling
Възглавничката я махнах откакто го слагам по гръб да спи, но пък в количката ми изглежда някак неестествено без възглавница, формата е такава някак си...де да знам дали да слагам, той по принцип не би трябвало да има нужда.
А за акането - аз малко неточно се изразих - не че се запича, ами не ака редовно и лесно, напъва се, мъчи се..на 2 дни веднъж. АМ ни е хубаво и е с бифидус бактерии, може би заради това си ака редовно от него...аз си мислех пък че е обратното - от АМ да се запича.

Аз забравих да ви се похваля - от 2 дни ми се е прещипал пак нервът отзад на кръста и съм в потрес...много ме боли, освен това не мога да вдигам Иво, едвам ходя и стоя права. Днес писах на една моя дружка, която се занимава с лечебни масажи - нещо трябва да се направи, че е страшно, не мога да си гледам детето и ми се реве от болка...днес като наду гайдата, аз докато стана от леглото, пъшкам и охкам, той плаче..ужас.

# 58
1. мамите, които дават от шише - как определихте правилната големина на отвора на бибата? - когато давам шише бибата е 1 номер (с авент съм), но така или иначе пак ми се струва, че прекалено бързо суче от нея и мисля да не сменям. Все пак ми се случва да давам добавка рядко по 30мл. за дохранване и то само веднъж дневно, а не ми се иска да спре да суче заради това. Вода като му давам пак толкова голяма биба.
2. оставяте ли децата да заспиват с биба в уста? - да, оставям го, той после сам я изпуска, като заспи.
3. събуждат ли се бебета ви с плач/рев и плачат ли насън? - плаче насън, когато го боли коремът и обикаля цялата си люлка. Също така се и буди с плач, когато е заспал, но много дълбоко и е огладнял преди да се събуди.
4. оставяте ли бебета да спят на музика/телевизор/шум? - да, нарочно даже. не мисля, че телевизорът го впечатлява кой знае колко, когато е тихо пуснат, но пък за сметка на това уличните шумове много го успокояват и унасят.
5. ползвате ли възглавница за бебето? - не. Май не е и хубаво до 3 годишна възраст.

Благодаря за отговорите относно моите притеснения. Наистина много параноясвам, без да има причина, но пък като по цял ден с детенце се занимавам и то е неизбежно.

# 59
  • София
Speechless...

Утре ще разкажа по-подробно като си събера мислите,само ще кажа,че баба ви Мадона е N1

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 03:12 от milasara

Общи условия

Активация на акаунт