ЮЛСКИ бебешоци 2009 - тема 6

• 13 237
  • 293
  •   1
Отговори
# 60
Миласара - ти и на концерт успя да идеш, малеее, опасна си Mr. Green

Руми Алекс - забравих да ти пиша одеве, голяма съм шматка...Ние вече се прибрахме в Пловдив, жалко че сме се рзминали така, щеше да е супер да се видим на кафенце там. Често ли ходите към Смолян?

# 61
Момичета, моля за помощ !!!
Трябва ми мамолог от Варна, от снощи имам бучка в едната гърда, която зверски боли, втресе ме , а сега съм с Т. 37.8

# 62
  • София
1. мамите, които дават от шише - как определихте правилната големина на отвора на бибата?-ние сме на Авент 2-ка. Доста силно тече, но той вече е свикнал. 
2. оставяте ли децата да заспиват с биба в уста? - един или два пъти е заспивал с биберона в уста, обикновено го изплюва
3. събуждат ли се бебета ви с плач/рев и плачат ли насън?  - случва се доста често да се събужда с рев, а вчера след обяд се събуди със силно изпищяване и много се уплаших. И все пак мисля, че коликите са причината
4. оставяте ли бебета да спят на музика/телевизор/шум? - навън спи на шум, но в къщи единствения шум който е на почит и на който заспива с удоволствие е сешоара, иначе се стряска и от най-малкото шумолкане
5. ползвате ли възглавница за бебето? - не, слагам само калъфките от комплектите, защото често връща мляко след нахранване.

Стеф, доколкото си спомням сте на Лактана Био. Ние бяхме на Аптамил, но минахме и ние на лактаната. Аз съм много доволна, въпреки че Божидар също трудно се изхождаше на 1-2 дни. Но сега заради коликите започнах да давам био гая и си ака всеки ден (изцяло на АМ сме).

# 63
  • София
Добрий утро.
Много ви благодаря за отговорите за калциевия глюконат. Ще видим какво ще правим (имам само 1 ампулка вече, а дока не казва нищо за сиропчето). Иначе на нас по друг повод ни го изписаха, а в последствие се оказа че добре дошло за измислената алергия. Аз от 3 седмици вече не хапвам забранени храни и тъкмо му минаха пъпките, вчера гледам, пак се опъпчи, но след 2 намазвания с А Дерма се успокоиха. Ще излезе че си е дерматит както каза кожния ама да видим  newsm78
Иначе Малчо много се смее и издава разни звуци. На погачата ни подариха активна гимнастика и аз реших да го тествам - така се заглежда по животинките и им се смее и им говори нещо..много е готин.

На въпросчетата:
1. мамите, които дават от шише - как определихте правилната големина на отвора на бибата? - и аз все още (ако ми се наложи, заради Колийфа) давам с номер 1 на Авент, защото е много лаком и ме е страх да дам по-голям номер. 
2. оставяте ли децата да заспиват с биба в уста? - да, оставям го, когато той поиска да вземе бибата, защото това се случва мнооого рядко, само когато има зверски силни колики и така се успокоява. Когато заспи обаче, той сам си я плюе.
3. Събуждат ли се бебета ви с плач/рев и плачат ли насън? - плаче насън, когато го боли коремът и се върти яко из леглото.
4. оставяте ли бебета да спят на музика/телевизор/шум? - ами уж го оставям, но той ужасно много се стряска от всякакви шумове, та май после ги спирам.
5. ползвате ли възглавница за бебето? - не.

Относно акането: ние сме само на кърма и в началото акаше на всяко хранене. В един момент започна да ака максимум 2 пъти дневно и то с голям зор, рев, мъки...и педито и гастрото ми казаха че това е абсолютно нормално за бебе, което е само на кърма. В един момент започвали да усвояват белтъка на 100% и това била причината. Даже онзи ден моя колежка, която роди януари месец какво ми каза за нейния бебок. Така в 3ти месец спрял да ака и не акал 10 дни. Водили го на доктор и се оказва, че бебока усвоява 100% кърмата и няма каквои да ака. Започнали да му дават малко АМ, но той след време започнал и него на усвоява 100% и се наложило да го захранят по-рано.  newsm78 Shocked
Аз също знам иначе, че бебоците на АМ се запичат и затова е хубаво да се дава вода. 

Мамбс, защо на първо време не си вземеш лецитин. Момичетата, които го пият много го хвалят, казват че оправя всякакви запушвания. Бързо да се оправяш и дано не е нещо сериозно.
Стеф, Гале  Hug
Сиси няма ли да се завръща, че ми липсва вече  Heart Eyes

# 64
Честит имен ден на всички именяци!
И аз да почерпя за моя Алекс

# 65
  • Някъде Там
Здравейте  Hug

Честито на всички именници ! С здраве да си носят името !
Мерси за идеята Mime-to   bouquet

При нас май почнаха коликите с пълна сила, а аз си мисля че свършиха Sad До сега не беше ревал така, чак гласа му се губи. Само реве с глас от сутринта, дам да хапне и се пооспокои малко и после пак  ooooh! Пием BIOGAIA, чудя се дали да му дам и еспумизан  Tired Уж спазвам какви храни да ям и да не ям, а то сега го налегнаха колките, що така  Shocked

Стеф, на Смолян не си идвах често  ( някъде през 3 месеца ), но сега с бебо може и по-често за да помага мама  Wink Ние сме тук до 14 септември  Grinning

# 66
Mambina обади се в Майчин дом телефона е 33200 и питай дали днес има мамолог там  Peace

Да попълня и аз лексикона Wink

1. Не давам шише.
2. Оставям го с биберон, успокоява се с него и заспива.
3. Не не се събужда с плач.
4. Свикнах го да спи на шум.
5. Не спи на възглавница.

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 10:48 от Radina

# 67
  • София
Здравейте мами!
На въпросите: Давам мляко и вода с шишета Чико с най-малката дупцчица (капчица се води) защото както писах преди много се давим.
Залъгалката не я уважаваме много, но като има колики се прилъгва да я смуче и като заспи я изплюва сама.
Да. Плаче на сън.
Спим на тишина (евентуалн само ТВ, но много слабо) В парка не спим носим се на ръце и отделно бутаме количката.
Ползвам не точно възглавница, а нещо като твърда възглавница с големината на матрака е за повдигане на горната частна тялото. Отгоре слагам сам калъфката на възглавницата.
Викат ме.

# 68
Честит имен ден на всички Александровци и Александри! Да са много здрави и с щастливо детство!

Честита месечинка и на бебе Андреа на Драга!
Честити втори месечинки на бебе Йоана на Usmivka123 и на Никола natali_sl!

Моят малчо спа тази нощ доста добре, може би е от времето... само аз ставах като кукувиците да проверявам, защо не се събужда  Crazy Приятелките ми подариха една въртележка за легло на Fisher Price и Марти много я харесва, има 7 мелодии и едната определено го приспива, заглежда й се по светлинките и много се радва. Simple Smile Стават си човеченца вече ....

djidjito, как си мила? Оправи ли се вече? Дано...стискам палци!

На въпросчетата:
1. мамите, които дават от шише - как определихте правилната големина на отвора на бибата? - аз имам също шише на Авен с биба номер 1, но той не пие от шишето, само бута с езичето бибата.
2. оставяте ли децата да заспиват с биба в уста? - моят не обича биба, с каката това ми беше спасението, обаче той упорито я плюе
3. Събуждат ли се бебета ви с плач/рев и плачат ли насън? - Марти също плаче насън, когато го боли коремът и се събужда с рев, когато е спал повечко и му е време за хранене.
4. оставяте ли бебета да спят на музика/телевизор/шум? - да, спи на телевизор, радио, говорим си в стаята без да се съобразяваме и дори си мисля, че така е по-спокоен.
5. ползвате ли възглавница за бебето? - твърдо не, слагам само пеленка под главата

# 69
Честит празник на всички именници, празнуващи днес!   bouquet
Честит рожден ден на Сиси! Много здраве и късмет ти пожелаваме!   bouquet

# 70
Честито на всички Александровци и Александри!
Честит рожден ден, Сиси!

# 71

Искам да ви питам какво е  ЕБХ?
и аз това се чудя newsm78
да ви споделя ние се отказахме да купуваме слинг,отвчера татко и я носи в кенгуруто,голям е кеф,сега на обяд мислим с него да я пренасяме до свекърите
Честит имен ден на всички именници  bouquet  bouquet  bouquet

# 72
  • София
Одеве пропуснах. Честио на именниците! Да са живи и здрави.

# 73
СИСИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!!
Набързо влизам да споделя, че наистина МАДОНА Е ЕДНА!!!! Трябда де се види! Няма как да се опише! Бяхме на 20 метра от сцената.....нямам думи Party Peace
За пръв път оставих снощи за няколко часа Стелла на сестра ми и яде от шише изцедена кърма с биберон S на NUK - нямало е никакви проблеми Peace
Сега оправям набързо багажче и заминаваме до сряда на море тоя път с таткото  newsm44
Вируса още ме тормози, но това не ми попречи да пропусна концерта и да тръгнем за морето Wink Значително по-добре съм обаче (Евита, благодаря, че попита Hug ) Ходих на лекар, още онзи ден и нещата отиваха към пневмония, но с лекарката решихме да опитаме до неделя(днес) да подобрим състоянието ми без антибиотик и ако се влоши да започна АБ. Слава Богу съм доста по-добре!!!!
Нямам време да отговоря на въпросите, че ме чакат!!

Доскоро! Много  Hug Hug Hug Hug на всички

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 12:17 от djidjito

# 74
Фелисити, Инфакола действа поне при Андреа. Даже ме изненадва, вече не й давам на всяко хранене, ами вечер само, защото гледам, че денем е спокойна, не се гъне. Малко чак ме притеснява, че или са й слаби за сега коликите или спряха за малко и пак ще почнат. Тебе до кога ще те мъчат на пост и молитва?
Стеф, ти какво й каза на жената и как точно ще изцапаш, че не схващам, дрехите по земята ли са?
Честит рожден ден на Люлия с малко закъснение  party023
Честита месечинка на Дани на Чочо- сан.
Медула, добре, че си била в бойна готовност и сте се мръднали. А глупаци винаги е имало и винаги ще има. Аз вчера така полудях с едни атевете. Спряха на на няма и половин метър от нас, докато я храних на бензиностанцията и си бръмчаха мощно, обгазиха ни и я стреснаха #Cussing out.
Стеф, за сега сме с дупката за новородени, хапва си много лакомо и не смея да й сложа по- голяма, а и още е малка де. Спи и на шум и на тишина, не се съобразявам изобщо и не слагам никава възглавница. Ака общо взето по веднъж на ден, доста обилно, бих казала Rolling Eyes, на смесено хранене сме, да не кажа, че повече на АМ. Бибата я плюе, само като е много гладна я смуче, но лгедам и да не я свиквам, че да не ни буди нощем, че си я е изплюла.
Честит имен ден на всички именици  bouquet
Честит рожден ден на Сиси smile3510
Аз да се оплача пак ни се проваля морето, защото моя тиквеник не можа да намери време да пита шефа за отпуска, естествено сега в последния момент му отказа, то нормално, шефе отивам на море, кой ще се съгласи. Направо не мога да си намеря масто от бяс. Първо щяхме май месец да ходим, тогава го провали, до Русе ходенето провали, за септвемрви се знае от както съм бременна и това провали. За сега от бяс мисля да си ходя сама, да пътувам с нашите приятели, на едно и също място ще спим, та не съм сама погледнато реално, той ако иска да идва за петък, събота, неделя, ако не иска да не идва вече ми е все тая. Тази идея го потресе, как сама с колата с бебето, била съм луда и тн. Еми две коли ще пътуваме в крайна сметка, а и в комплекса съм с тях, няма да съм сама. Супер съм се нервирала. То времето щяло да е лошо, какво да му глдам на морето, после сме щяли да ходим във Велинград, е какво да правя там, ок, няма нищо против, но морето си е друго, искам там и точка по въпроса, Велинград си е с други забавления, морето си е нещо различно. Нпарво ми иде да крещя, да рева и незнам какво още от бяс. Скъса ми нервите къде точно да ходим на море, защото претенциите са ни до небето, само лигавщини, няма той да потърси и да си намери какво иска, само на инат се опъва, а сега на всичкото отгоре нямало  да ходим.
Вчера поне заведохме малката на планина, вече сефтоса Мальовица Laughing. Не че и там не се ядосвах обаче, цял ден съм тичала да я крия от слънцето, защото оня малоумник я държеше така на слънцето, сега й е леко изринато лицето, естсествено съм бясна, като си тръгвахне вече не издържах огласих планината с крясъци. То пък да си толкова тъп ебаси, незнам колко пъти тука от един месец насам обясних, че не трябва да стои на слънце, особено главата да й пече директно. Нищо й било нямало, той усещал не било силно слънцето, хиляда пъти обясних, че това какво усеща той няма нищо общо с едно бебе, на което още нищо не й е развито #Cussing out, но какво ли знам аз. Супер се дразня, само иначе да ми каже пордната тъпотия от колежките или жената на колегата му. Последно беше да съм си направела изследване на гъстотата на кърмата дали не ми била нехранителна  Казах му да пита големите си съветнички какво прави директното слънце и подмятането във въздуха на новороденото.
После ходихме до техните, баща му пак ме разби, няма такава степен на тъпотия. Седи и се хили с една глупава физиономия и ме гледа как я храня с шишето ( подчертавам ), при което ме попита дали я кърмя. Занемях, погледах го, погледах го и го попитах не виждали шишето, как мисли, че я кърмя през него ли?
Оф, оплаках се. Иначе тия дни сме само навънка с малката, напред назад само. Момичета от Младост, къде е този парк Бедрок, при Патиланци ли някъде?

Общи условия

Активация на акаунт