ЮЛСКИ бебешоци 2009 - тема 6

• 13 247
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
О, ние сме станали на един месец, честита ни месечинка, божке, все едно вчера родих и висях в гадния Майчин дом. Черпя ви виртуално каквото ви се яде или пие.
Джиджи , радвам се, че си вече добре, приятно ви моренце.
Относно Мадона забравих да кажа. Миме, в нас си слушахме концерта полегнали на канапето, чуваше се съвсем ясно, моята приятелка е съвсем до стадиона, каза, че е ужасно, дано малката е поспала изобщо.

# 76
  • Видин
Здравейте  Hug
Честит рожден ден на Сиси   bouquet
Честити месечинки на всички бебоци и честит имен ден на празнуващите   bouquet
Мамбинка, как си?Какво стана?Намерихте ли лекар? Praynig Heart Eyes
Миласара, чакаме те с разказ  Hug
Ето и от нас едно видео да чуете малкия как мърка докато спи  Heart Eyes
http://www.youtube.com/watch?v=sbG0mBT5M4Y
Искам да питам - почиствате ли ушичките редовно?Аз все още не съм го правила  Embarassed и как да знам до къде да стигна със клечката с ограничител?Тях ги ползвам само за носа  Joy
Хайде, отивам пак да люлям малкия, че спа 5 мин и вече е готов за купон ooooh! Tired
П.П. Вие колко често ползвате вибрация?И знаете ли дали има някакви странични ефекти от нея?

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 13:11 от amanita

# 77
  • София
Аманита,много сладко пее,даже има усет за мелодията.С нея майка ми ме приспиваше на времето.Сигурно с тази мелодия и майка ти му пее на Габи и той я е научил?

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 15:14 от Mime-to

# 78
  • варненка от София
Момичета, моля за помощ !!!
Трябва ми мамолог от Варна, от снощи имам бучка в едната гърда, която зверски боли, втресе ме , а сега съм с Т. 37.8

Не видях, получила ли си отговор, бързам да ти отговоря. Най-добрата е д-р Темелкова, преглежда в Томовижън, до клиника Темелков. Миналата година бях там, платен преглед беше 30 лв. Ще проверя за телефони и ще пиша допълнително.

Редактирам се  и ти пускам сайта на клиниката. http://www.tomovision.info/

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 14:43 от marulka_s

# 79
  • София
Честит рожден ден,Сиси!Бъди здрава,весела и обичана!

Честит имен ден на празнуващите!

Julsko bebe,честита месечинка!

Момичета,концерта беше уникално преживяване!Искам пак.Тази жена е мега-звезда,тя е величина.Никога не съм й била кой знае каква фенка,но тя направо ми скри топката.Знаех,че концертите й са голямо шоу,но по нашите географски ширини не сме виждали такова ниво.Страхотна хореография,невероятни танцьори,грандиозна сцена.Мадона не спря да танцува.Не мога да си представя какъв ежедневен труд полага,за да може на тези години да е във форма,която й позволява да издържи такова натоварване.Не мога с думи да опиша преживяването,но концерта си заслужаваше посещението дори само, за да видя Мадона по къса,червена поличка да скача на въже Laughing

# 80
  • София
Снощи Филип спа с другата си дъщеря в хола ,и аз и София се ширихме на спалната.Намалих телевизора и до 12 ч. си слушах концерта и блеех в тавана.Толкова добре се чуваше,че все едно аз съм си пуснала диск.Направо настръхвах в леглото на някои песни  Shocked,а си представям какво е да присъстваш.

Поздрави и от мен на всички празнуващи и на Сиси   bouquet

# 81
  • Видин
Аманита,много сладко пее,даже има усет за мелодията.С нея майка ми ме приспиваше на времето.Сигурно с тази мелодия и майка ти му пее на Габи и той я е научил?
Не, никога не сме му пяли с такава мелодия.Той сам си я измисли и направо ни изуми.Ние други щуротии пееме  Joy Като например Old McDonald has a farm, ya ya yo  Laughing Разбира се, само мелодията  Naughty

# 82
  • София
Ми тогава това ще да е стандартна мелодия за приспиване  newsm78,аз пък мислех,че е на майка ми песничка ,тя и сега така и тананика на София ,ако и позволя а я приспива,де

# 83
Да са живи и здрави всички именници!!! Само с хубаво да ги споменават!   bouquet
Аз нямам никакво време да се включа и разкажа, затова само запис пък тази седмица дано успея . Peace

# 84
Честит имен ден на всички именници

Честит рожден ден на СИСИ!

Това за развитието на момчета и момичета - ясно, че момичетата се развиват по-бързо, но нека не се шашкаме. Още малко и соната в третия месец ще искаме да напишат.
Константин се смее от родилното, сега вече ясно и изразено, гука от време на време, но това нищо не значи. Не се притеснявайте излишно. Bagneto за теб се отнася  Hug
Стеф:
1. Аз използвам само Чико, със голямото гърло, каучук. Отвора е за новородено и все още ползвам него.
2. Не съм давала биба и мисля да не давам.
3. Не, може да проплаче на сън, но си личи че сънува. Като се събуди измяцва по няколко пъти през ипределени интервали, чака реакция. Ако се забавя започва да реве за манджа, но не съм забелязала да се събужда с плач или поне не е било системно.
4. Да, но когато съм в стаята и гледам. Иначе заспива на тв и по някое време през нощта го включваме ако ще гледаме нещо. Общо взето се опитвам да спи на шум и засега сякаш успявам, защото не се стряска от шумове и не се буди. Но въпреки това съм на мнение, че непрекъснто включен тв пречи, в един момент ще го събуди. Съдя  и по себе си.
5. В родилното не даваха и така продължихме в нас. Слагам само сгъната пелена. Пробвам от известно време да му слагам, но той все "излиза" от нея. Явно още не му е удобно.
maimun77 - изнярвящо е, но не се ядосвай. Всяко бебе си е индивидуално - като иска да го гушкат си го гушкай. Имам една приятелка, която от както се е родил нейния само се оплаква - това беше преди 2 години. Не спи по цяла нощ, не спи през деня, побърква я. Сега като и кажа, че има поне 2 будувания на ден, тя вика ААА моя си спеше след всяко хранене 3 часа, ааа моя нощно време не е ревал, ааа той нощно време не е ял, ааа той си пиеше всичкото мляко... Бързо забравят и едва ли не искат да ти кажат, че не си гледаш правилно детето.
Миме - ЕБХ и аз прилагам май само за акото. Но действам само по сигнали, защото той спи и не мога на час да го слагам. Аз вече го нося в банята над чинията и после на мивката. По ми е удобно. И не си мислете, че всички аки са в канала, като се отплесне мама и айде в пампера. И е толкова сърдит, плаче, чак като ме гледа бърчи вежди. Все едно ми се кара  Joy
 Sandra_19_84 - защо я бедиш за къпане. Както не е спала цал ден още повече се е изнервила. Пробвай да я къпеш като се събуди сама.
Emily - обидената физиономия е много сладка. И Косето я прави - обръща си устенцата надолу, като това става бавно и накрая като направи муцунка лекичко започва да плаче.
Драга -  Hug Голям си фен.  Дано да отидете на моренце. Стискам палци. Честита ви месечинка!!!
amanita - голям сладур. Все едно се успокоява сам. Както ти е казала Мимето и на мен ми напомни за тази мелодия. Ама какво напомни - тя си е същата  Grinning

# 85
Mambina, онзи ден (от глупост) пих боза. В резултат вчера едната ми гърда ме заболя ужасно, половината въобще не можех да я пипам; вдигнах и температура 37.7. Затова отупах помпата си от праха пак, и включих беба на денонощен режим на изпомпване, през 2 часа яко сукане. Беба се справи по-добре от цеденето PeaceДнес вече нищо ми няма.

Сиси, честит рожден ден! Бъди много щастлива жена!

Аманита, много сладко Laughing Ния чу как мърка Габи, докато суче и започна да приглася Laughing

Момичетата, които питат за ЕБХ могат да погледнат на първа страничка има инфо.

По въпросчетата на Стеф не мога много да помогна - шишета, залъгалки и възглавници не ползваме. За шума е различно, по принцип не пазя тишина, но ако е нервна чочката, намалявам децибелите наоколо, ако и доколкото мога, иначе се стряска. За акането не знам какво да мисля - дока каза, че трябва да си акаме всеки ден (ние започнахме да пропускаме), а вас като ви слушам, които сте само на кърма, смятате за нормално да не е всеки ден newsm78

Миме, за упражнението с ръчичките и на мен ми се струва много рано, трябва поне да е започнало да може да сяда детето. С кого и какво  се опитват да се състезават тия доктори не мога да разбера  Shocked....
Ния днес потопи крачка в морето Mr. Green

# 86
  • Кърджали
TANI80 по принцип я къпем тогава, когато се събуди. Но пък тя има навика да спи повече от три часа - ако я оставиш може да си спи 5 часа  и през деня. Таткото прави опит да я събуди за къпане, ако не успее я оставяме да сип и сама да е събуди. Случвало се е да я чакаме с часове.  Още не можем да и хванем края на това девойче, будува всеки по различно време.... Думата режим за нея все още е неприложима. Ето например вчера беше будна до към 3 часа, след това му удари здрав сън. Днес си проспа времето до обяд, сега е ококорила очи.... А на мен така ми се спи. Чак главата ме боли. А някой би ми казал че няма от какво  да се оплаквам, нали мога да спя през нощта... Довечера само да заспи и аз трябва да съм в легото

# 87
Сандра - разбирам те напълно  Hug Нашия по това време е будувал и предреме. Сънят му е много лек и ако се събуди, както сега, после голям рев. Спи му се, та не вижда копче, обаче не може да заспи. Всеки ден едно и също се повтаря. Иначе уж нямаме проблем, но този период е критичен. Не са колики, защото ги минахме, не се гърчи, а просто му се спи. Проплаква, а очичките му затворени и нервничи  ooooh!

# 88
  • Кърджали
TANI80 нашето мъниче само като види, че го събличат и вади усмивка. Дори и да си  я събудил от най - сладкия и сън. Ама после, докато я обличаме се сеща, че е гладна и  настава един рев... Тази вечер огладняването и къпането съвпаднаха прекалено много и ела да видиш истерия. Ама тя сама си е виновна - цял ден докато яде заспива и не се наяжда хубаво.. Слад време пак се обажда, че е гладна... Сега уж се наяде и я оставих да заспи. Дано заспи, че иначе пак ще истерясва това дете.
И да попитам - какво правите когато Вашите дребосъци хълцат? Моята хълца по сто пъти на ден, понякога сученето я успокоява и спира, понякога я оставям сама да спре да хълца.

Последна редакция: нд, 30 авг 2009, 19:40 от Sandra_19_84

# 89
Radina, marulke  Hug

Веднага тръгнахме към софия и отидох на хирург в окръжна болница. Няма толкова кошмарно изживяване от 3 през нощта до 17ч .. Имах чувството, че ще умра, температура 38-39, ужасно болезнена гърда ..
Хирургът ми изписа антибиотик и реванол, като каза, че положението е сериозно и ако не ми мине оттова, бучаката стане по-голяма и вдигна мн. висока Т. ще трябва да ме срежат, за да изтече гнойта.
Получило се е заради рагадите на гърдата ми, от където е тръгнала инфекция и се е насъбрала гной.
С мъжа ми реших да си спра кърмата, просто е малък ад, едвам съм изцедила болната гърда - цялото ми зърно в кръв и гной, ревях и цедях само и само бучката да поспадне.
Сега седя с изцедена гърда и по бабешки с тесто напоено с оцет, за да ми спадне отока . И явно има някакъв ефект..  Praynig Praynig Praynig
Толкова ужасно никога не съм се чувствала, да не мога да си вдигна дететнцето от болка и температура.
Много внимавайте момичета, това запушването и рагадите хич не са шега работа  Tired

Скоро ще пиша пак  Hug

Общи условия

Активация на акаунт