Бихте ли родили у дома? - 1

• 29 302
  • 362
  •   1
Отговори
# 210
# 211
Mисля, че преди да зададе въпроса "Бихте ли родили у дома?" автора на темата трябва да направи анкета "Как си представяте раждането у дома". И ще бъде удивен от абсурдните представи, които имат хората в главите си за домашното раждане...

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 20:21 от Людмил

# 212
Mисля, че преди да зададе въпроса "Бихте ли родили у дома?" автора на темата трябва да направи анкета "Как си представяте раждането у дома". И ще бъде удивен от абсурдните представи, които имат хората в главата си за домашното раждане...

Добро предложение! Може да пробваш да пуснеш такава, аз нещо нямам желание напоследък.  Tired

# 213
Mисля, че преди да зададе въпроса "Бихте ли родили у дома?" автора на темата трябва да направи анкета "Как си представяте раждането у дома". И ще бъде удивен от абсурдните представи, които имат хората в главата си за домашното раждане...

Добро предложение! Може да пробваш да пуснеш такава, аз нещо нямам желание напоследък.  Tired
Уморен съм да споря.

# 214

Наистина нека някой пусне такава тема.
Аз не бих родила у дома, но имам изградена представа как би протекло раждането на моето дете в домашна обстановка.
По време на първата ми бременност живеех на около 30 мин. път от най-близката болница и на час от избраната от мен.
Със съпруга ми бяхме разиграли възможния макар и нежелан сценарий.

# 215
Ами аз така и така съм черна овца немирна по темата, ще взема ей сега да пусна такава тема  Mr. Green

# 216
Не , не бих рискувала във България.

# 217

Добро предложение! Може да пробваш да пуснеш такава, аз нещо нямам желание напоследък.  Tired

Наистина нека някой пусне такава тема.
Аз не бих родила у дома, но имам изградена представа как би протекло раждането на моето дете в домашна обстановка.
По време на първата ми бременност живеех на около 30 мин. път от най-близката болница и на час от избраната от мен.
Със съпруга ми бяхме разиграли възможния макар и нежелан сценарий.
Обикновено материал за възможни сценарии са сапунените TV сериали и холивудските филми, в които раждането се представя кошмарно - задължително легнала, с викове от болка, суматоха, страх... Тези емоционални моменти силно се набиват в съзнанието и предопределят бъдещият избор...
Ах колко ми е хубаво че си изхвърлих телевизора...

# 218
 Laughing Чакам темата. Там ще те разбия представата.  Mr. Green

# 219
Не. А и честно казано не разбирам защо трябва да се поема този риск, колкото и да е предразполагаща, психически не натоварваща домашната обстановка, дори и с опитна акушерка винаги може да се обърка нещо. А ако се наложи все пак да се получи специализирана помощ било за родилката било за бебето. Непосредствено след раждането на детето би следвало да се направят определени манипулации, изследвания и прочие, как ще стане това в дома. Колкото и да са хулени българските АГ отделения, акушери и лекари, имам добри специалисти, в повечето АГ допускат и бащата да присъства. Но дори и в страни като Швеция например, страната заема първо място в класацията на "спасете детето" като най-добрата страна за раждане и отглеждане на дете, този метод не се препоръчва, почти не се практикува. 97 % от ражданията се извършват в т.н. родилни единици.     

# 220
Не. А и честно казано не разбирам защо трябва да се поема този риск, колкото и да е предразполагаща, психически не натоварваща домашната обстановка, дори и с опитна акушерка винаги може да се обърка нещо. А ако се наложи все пак да се получи специализирана помощ било за родилката било за бебето. Непосредствено след раждането на детето би следвало да се направят определени манипулации, изследвания и прочие, как ще стане това в дома. Колкото и да са хулени българските АГ отделения, акушери и лекари, имам добри специалисти, в повечето АГ допускат и бащата да присъства. Но дори и в страни като Швеция например, страната заема първо място в класацията на "спасете детето" като най-добрата страна за раждане и отглеждане на дете, този метод не се препоръчва, почти не се практикува. 97 % от ражданията се извършват в т.н. родилни единици.      
Непосредствено след раждането детето трябва да се остави заедно с майката. Всичко друго не е толкова важно.

При условие, че у нас дневно стават около 220 катастрофи в които умират и се осакатяват хора, е реално много по-опасно да отидеш с кола да раждаш в родилния дом, отколкото да си останеш в къщи Simple Smile Въпрос на гледна точка.

# 221

не съм съгласна, много от спешните процедури могат и се извършват от мидуафките, които присъстват на раждането, във времто преди да пристигне линейката. Факт е обаче че усложнения при домашни раждания рядко се появяват и почти винаги биват предвидени в хода на раждането и родилката е откарвана в болница преди да се роди бебето. Все пак в деня на раждането мидуайфките носят със себе си доста багаж, всякаква техника, от бутилки кислород и доплери до машинка за затопляне на кърпи...

Мидуайфките поне тук в Онтарио, Канада правят и всички стандартни тестове които се правят на новороденото в болницата, взимат кръвна проба от петата, правят и тест за слуха през първите 48 часа, дори слагат капките за очи и витамин К в случай че майката няма против. А най хубавото е че след раждането идват да те посетят и прегледат бебето няколко пъти през първите 5-6 дни, което ти спестява всякакво излизане и чакане по болници. Аз съм страшно доволна от грижите им и за мен няма абсолютно никакво съмнение че това е най-добрия начин.

# 222
Не,не бих  Naughty

# 223
Никога не бих раждала вкъщи ,независимо от асистерането. Риска който поемам за живота на детето си според мен е твърде голям. И не мих родила в който и да е болница, а само в такава в която има добри специалисти и най-вече добро НЕОМАТОЛОГИЧНО отделение.

# 224
Неантологично май се казва... Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 22:03 от mishche

Общи условия

Активация на акаунт