Отговори
# 210
Ех, тази болна тема за килограмите. Аз сега много се кефя, че Макси си върви едричко бебенце и се успокоявам, че няма на кой да прилича да стане нисък и пълничък   
Даже ми е притеснено сега като последната седмица цока по по-малко и като изцедя някой и друг милилитър, гледам да му до дам вчер, докато задрямва и не усеща какво се случва   И съответно ака по 1 път на ден тези дни   а преди беше почти на всеки пампи (ами не ми е хубаво)...
И откакто сме във Велинград постоянно спи, ако не спи се хили ... абе, да чукна на дърво такова кротичко бебенце... Има една мадама в хотела - 1 ден по-голяма от него, а изглежда 2 пъти по-мъничка

Показвам "не малко" снимки от почивката ни   

http://www.facebook.com/home.php#/photo.php?pid=3524606&id=667401109

и за тези, които нямат Facebook: http://maksimdinev.snimka.bg/baby/velingrad-september-039-09.416458

# 211
  • София
Хайде да ви е весел денят.Това е почерпката  от мен Wink:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=385907.0
  а тази е култува
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=318015.0

# 212
Добър ден!Като ви чета, не скучаете хич...
Tiliata,аз съм давала на Алекс осцилокциум, разтворен в глътка водичка.Можеш да го дадеш с лъжичка или направо от шишето.
За килограми не ми се говори-реве ми се направо ooooh!Забременях 50 кг и сега съм около 58 кг, което за мене си е убийствено, защото абсолютно нищо не ми става Sick
Ние утре тръгваме към морето.Маршрута не е много ясен, но знам че ще е на юг, а на връщане ще минем през Варна и после през Велико Търново.Г-н Каравелов иска да мине през селото си-Беброво-където и да се намира това Mr. GreenАко има някоя мама с желание за по биричка от маршрута, да свирка  Heart Eyes
Оставям ви, да посъбирам багажче и то най-вече на Рая.Юни като ходихме до морето, тя беше съвсем бебешка още, ама сега вече е мадама от класа CrazyТрябват повече тоалети,  нали имам две мацки!

# 213
Темичката ни изглежда разкошно!!! Бебчовците изглеждат толкова пораснали вече и всичките са толкова сладки и оформени.

Ега ти късмета, снощи тъкмо да си публикувам поста и токът спря  #Cussing out. Добре, че мозилата помни последните отворени страници, че даже и поста ми.

Олеле, Лианка, искрено ви съчувствам...Фризото доколкото си спомням имаха и мляко против повръщане Фризовом, него пробвахте ли го? И аз се кръстех след смяната на опаковката малкия да не реши, че новото мляко не му харесва, но слава богу е добро прасе и си го яде, когато реши, че не иска да се кърмим, а това се случва поне веднъж дневно  Crossing Arms

От вчерашната консултация не останах очарована, най-вече от педито. Не мога да разбера какво ще му стане ако пророни някоя дума...мълча като пукал. Направо си мисля да го сменям вече. Лято, аз пък исках нашия да го забелят, но педито не пожела, няма угодия  Simple Smile. Биха ни и 3-я пентаксим, за мое учудване малкия не плака. За ваксините моето мнение е, че са необходимо зло, и да мисля и да разсъждавам не мога да ги избегна, така че задължителните ще ги слагам. Като чета повечето 3-месечни бебешори колко са големи, вече започвам да се притеснявам, нашичкия го измериха 61 см, а е на 4 месеца  Confused.

Със захранването и на мен ми е мъгла, а вече усещам натиск от страна на педито и на бабите за даване на сокчета. Шъ мъ извиняват, но няма да стане. Трябва спешно да се подкова поне теоретично, но няма да е от форума, а ще търся специализирана литература и то поне 2-3 източника.
Забравих какво друго щях да пиша  Mr. Green. Радвам се, че Ели е пак сред пишещите.

# 214
Здравейте бърборанки Hug
Аз да си призная,че понякога чета по диагонал или по-точно пропускам неща,които си мисля,че не ме вълнуват в момента-като кърменето.Така бях пропуснала и коментарите за захранването(виждаше ми се мноооого далечно),но благодарение на Сиска влязох в час Crazy По този повод,я да задам поредния си глупав въпрос- втория зеленчук към първия смесено ли се дава,или отделно...води ме логиката да ги омеШа,ама пак да питам... Blush След седмица навършваме пълни 4м. и смятам да почвам със захранването,така и така сме на АМ...пък и като гледам милото как "гладно" ни следи лъжиците и преглъща...ми иде да му дам една краставица да гризе.. Joy
Madam Stasita , много ме развесели с тоя първия линк Joy Да плачеш ли,да се смееш ли LaughingВтория неще да ми го зареди newsm78
По въпроса за ваксините ХиЧ не съм наясно,разчитам на педи главно...
Все се каня да кажа,че бебоците на Maria-Chiara-Макси и Galia1982-Теодор страшно много си приличат....според мен де... Hug

# 215
  • София
Ние сме решили захранването да е след 5-тият месец.

vaiza ,разбирам те напълно с роднините>Без да ги питаш,си дават мнението.Най-забавното е,че една братовчедка на мъжа ми,онзи ден му "тегли" една лекция за ранното захранване,и как нейната щерка на 6м.вече и дала да пробва кебапче Shocked Shocked Shocked,и накрая завърши с думите:
Я ми я виж ,каква е голяма и хубава! Joy
Все едно,ако е захранен късно моят син ще е малък и грозен Laughing
П.П.Втората  тема се зарежда по-бавно,защото е в архива.Но с търпение от 2-3 мин се отваря Wink

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 11:44 от Madam Stasita

# 216
Здравейте, мами, радвам се, че обсъждаме захранването и ваксините, защото това са все теми, в които съм боса Sad
За съжаление нашия педи е мн зле определено ще го сменя при първа възможност. Всеки път като отидем и той все нещо ще обърка. Примерно гледа ни казва "как са копресите" и аз се стряскам, защото никакви копреси не правим, а той "а аа ма не сте ли вие с подутите гърдички" и аз "еми не", "а аа значи съм се обръкал, еми не мога да помня всички бебета"?! следващ път" как е родовото течение" и аз отново  #Crazy "кое" и същата реплика, че не може да помни вж бебета. Е, като не може, защо се опитва да отгатне кое бебе е това. Интересно, че и помни името от друга страна. Както и да е той нищо не ми казва, все ме пита дали имам въпроси и до там се свежда. Бях го питала за БЦЖ, че нали мн гнойно беше и той "ама защо го морките", аз съответно му казвам, че не съм знаел, че не трябва да се мокри. Отново трябвало е да съм питала  #2gunfire а как да питаш за нещо, за което не подозираш, че трябва( последното как го казах, дано да сте ме разбрали..)
Ох, да се оплача и аз. Вчера бебка все едно беше друго бебе. Никога не ми беше правила така. Излязохме на разходка към 11ч и понеже на мен ми е трудно да се предвижвам от едно на друго място все разчитам я на мъжа ми, я на  баща ми и за това използвам максимално време да сме навън. Обикновено бебка си спи навън, папка и се сме, абе чудно и спокойно детенце. А вчера... то не беше мрънкане, рев, ама рев ще кажеш, че я дерем, страшно нещо. И никакъв сън, да заспи за 10 мини толкова, а очите и едни зачервени едвам ги държи. Реших, че е от кафето, но аз в старбъкс винаги пия едно и също и до сега нямаше ефект. Какво ли не мислих. Въпреки това от време на време се смееше и като се опиташ да я разсееш сякаш забравяше, че трябва да реве и спираше. Все едно на инат го правеше. Реших, че зъб и расте, но нищо не видях. Днес съм решила да не излизаме. Ще почиваме. То аз снощи излизах  по женски и се прибрах към 3ч и днес малко ми се спи. Така, че съвсем ще го ударим на почивка Simple Smile
За сега бебка спи, сутринта стана в 9ч30 за първо ядене, след като беше заспала в 22ч30. Дано днес да е по-добре.
Лелел доста дълго стана, дано да не съм ви отегчила( тайно се надявам като при Минолтичка и Росита като се оплача и после всичко да се нормализира)
Хубав ден на всички и мн послушно бебоци.
П.П : мн студено е станало, щом си обух чорапки вкъщи...
Лианка, дано всичко да мине скоро и малкия да си папка нормално и малко да си починеш.
Maria-Chiara, Максим е страшно сладък. Влюбена съм в него Simple Smile
Лек и усмихнат ден на всички и послушни бебоци Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 12:03 от bani

# 217
vaiza ,разбирам те напълно с роднините>Без да ги питаш,си дават мнението.Най-забавното е,че една братовчедка на мъжа ми,онзи ден му "тегли" една лекция за ранното захранване,и как нейната щерка на 6м.вече и дала да пробва кебапче Shocked Shocked Shocked,и накрая завърши с думите:
Хахаха, все си обещавам да не се ядосвам на глупости особено по отношение на захранването, но вашата братовчедка цепи мрака. Лошото е, че човек обяснява, аргументира се защо, как и кога ще захранва и отсреща пак нЕма никой.
Според мен пък Ваньо на Лято! и Теди на Галя си приличат като братя  Wink.
И все забравям да спомена, че съм много доволна от мокрите кърпички на Хъджис пюър, нямат аромат, мокри са, а не мазни или лигави и са плътни.
И аз чета всичко и в повечето случаи намирам това, което ме интересува/притеснява в постовете на другите и за това не смятам за нужно в повечето случаи да пълня темата с нашите си изпълнения и без друго мисълта ми тече бавно и накъсано вече  Mr. Green.

# 218
# 219
ХАХХАХХХХ тва много ми хареса Simple Smile

Макси и Алекс са НОГУ готски! Пу Пу Пу!

# 220
  • София/Варна
Хахаха, все си обещавам да не се ядосвам на глупости особено по отношение на захранването, но вашата братовчедка цепи мрака. Лошото е, че човек обяснява, аргументира се защо, как и кога ще захранва и отсреща пак нЕма никой.
О, очаквайте все повече и все по-гениални съждения на тема хранене на детето. От другата ми отчетна бабата на едно от бебетата беше заявила, че на дребосъчето не му растат зъби, защото го лишават от шоколад (става дума за дете още ненавършило годинка).

А тиква и аз мразя но явно е полезна и ще е добре да му давам, да се доодрисконти Mr. Green
По тоя повод, не е добре да се лишава детенцето си от определен вид храна, само защото някой от семейството не я долюбва особено. Добре е да се запознае с всичко и само да си реши какво  да обича или не.

Хайде и аз да се оплача от моята дребосъчка - от днес е в криза на растежа. Храни се и от двете гърди, през два часа. Също така, както Бани сподели, спи и се, червени са и очите, ама се кокори няма сила на Земята (освен цицата на мама), която да я накара да затвори оченца. Поспива около 15-20 мин и пак рев. Нямаше да ми тежи особено, стига да не ми се налагаше да се занимавам с батко, който е в процес на отказване на памперса (разбирайте - ходи из къщи и прави локвички).

# 221
На моя приятелка детето/момиче/ сега ще е в 7 клас и тежи над 100кг.Няма какво да говоря по-вече,защото най-вече не е единичен случай.На друга също моя приятелка детето е към 70 кг. а ще е в 6 клас.

А УеУе маУе!!!!  Sick #Crazy Те тва ми е най-големият страх - да не се окюфтачат момите. Добре, че не дават такива признаци засега  Praynig. Даже ядат по-малко от препоръчителната доза за възрастта и теглото им, но важното е, че растат и са здрави в крайна сметка. Щом качват всеки месец, въпреки по-малките дози мляко, грижи няма. А пък като започнем да заменяме млякото с каши и пюрета (което предполагам ще стане след 10тина дни някъде след прегледа, който ни предстои) съвсем няма да ги мисля.
Аз по принцип си се храня малко по-здравословно от дете и смятам и девойките да ги науча да се хранят така. Вместо шоколад да хапват плод, а вместо чипс - салатка от свежи зеленчуци. Поначало не обичам сладко и боклучави храни като чипсове, зрънчовци, солети и т.н. Дай ми на мен домат зрял на слънце с по-суха пържолка добре изпеченка на скара... или рибка най-добре. А на диетите съм върл противник. По-добре да видя зор в залата или басейна, отколкото да си разбия здравето с диети и после да давам пари за хапове... В момента съм 6-7 кг над нормалното ми тегло и откачам, че не си влизам в дрехите, но като приключа с кърменето съм планирала сериозни спортни занимания. Дотогава не се лишавам от нищо, даже от шоколад (нали има лецитин в него  Mr. Green).
Момичета, страхотни снимки сте напускали пак, а бебоците са върха! И как така успяхте да влезете в такава форма за толкова кратко време ум не ми го побира... Последно се възхитих на Мария Киара - браво! Аз още тумбака не съм прибрала, ма той си беше и със завидни размери де... Но има време за всичко. Ето най-новото от нас, знаете паролата - http://may2009.snimka.bg/children/bliznachkite-siyana-i-dariya.373251.14581102.

# 222
Уф,нееееееее, не че съм против на децата да се предлага тиква - споделих само, че на мен е ужасно неприятна, но не споделих предисторията. А то нали на всяка крушка си има и опашка. Та така, като съм била на 3-4, съм завъдила глисти  Embarassed и нашите са ме изцерили със сурови тиквени семки, оваляни в мед (100бр. всяка вечер) - Е, НЯМА ТАКАВА ГНУС, колкото и да се оказаха ефективни иначе. Та оттогава не мога даже да си представя тиква, без да ми стане лошо, а инак признавам ценните й качества и Иван ще има щастието да й се наслаждава. Аз приключих с тиквите завинаги. Simple Smile
Колкото до качването на кг в младша възраст, нашият тати е категоричен: никакъв МакДоналдс, никакви шоколади и чипсове, да не говорим пък като награда или вместо родителска ласка. Тук съм съгласна с него напълно. Има хиляди други вкусни и полезни нещица за хапване.

# 223
  • Русе
 Хе-хе, големи изцепки с това захранване. Аз явно звуча доста категорично по въпроса, защото още никой не се е пробвал да ми дава акъл.
Bani, Maria-Chiara много сладки бебчета, пу-пу!
Зайче, и твоите принцеси направо да ги схрускаш. Снимката с другите близначета е много яка. Различаваш ли ги лесно  Laughing, на мен са ми като две капки вода.
tiliata да се оправяш, а и да не успееш съвсем, сигурна съм, че морският климат ще те излекува бързо  Grinning.

И моята мома нещо е вкисната последните дни. Изглежда ми като да има колики  newsm78, мислех, че сме приключили с този период. А и не се храни добре - почва да цока и изведнъж се разпищява. Пробвах права, легнала, седнала - все тая. Спокойна е само когато е в мен и се разхождаме  Crazy, ще препасвам слинга май и навън.

# 224
  • гр.Стара Загора
Здравейте сладури  Hug
Всички снимки на бебоците са невероятно красиви и порастнали с кеф да ги нацелуваш  Heart Eyes
Maria-Chiara като ви гледах снимките си припомних много хубави спомени от Клептузата във Велинград и всичко останало  Peace
Щях да пиша повече но уви станало време за ядене и Евелин ме вика Party

Общи условия

Активация на акаунт