На море в Гърция - 2

• 156 364
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета,
Имам следната питанка - как са цените на основните хранителни стоки в Гърция - смисъл много по-скъпо ли е от БГ или разликите не са особено големи?
На 2ри септември заминаваме с родителите ми и моето семейство за седмица на Орфинио, на 35 км от Кавала. Имаме резервация във ваканционен апартамент под наем, който е напълно обзаведен - тоест ще си имаме печка и всякакви пособия за готвене. Ясно е, че няма да помъкна всичко и че ще се пазарува оттам, но все пак ако разликите в цените са големи, не пречи да взема това-онова за хапване - все пак пътя ми е 285 км.  Mr. Green
Много ще съм благодарна да чуя вашите мнения и коментари.  Hug Hug Hug Hug
Както вече писах, бяхме на сщото място. Можеш да видиш предните ми постове.
Цените на храните са или като у нас, или дори по-ниски-  в Алди и Лидл в Серес обаче. Ако имате хладилник в колата ,може да се позаредите от там попътно.Специално в Орфинио има няколко супермаркета. По централната улица има по-малки, в които няма голям избор, но в селото има и Масутис и малко извън него Арванитидис, които предлагат много неща на прилични цени. Все пак е курорт и не са съвсем евтини храните, но са съпоставими с нашите, в никакъв случай няма безумни надценки. Ако има, то те не са големи. Храна продават навсякъде, пълно е и със земеделски производители, които продават плодове и зеленчуци на много ниски цени/това по централната улица/
Няма никакъв смисъл да влачите храна от България за повече от деня на пътуването.
Ако имаш други въпроси, питай!    bouquet

# 616
  • София
Ей супер, ама многоооо ти благодаря. Не съм разбрала, че и ти си била там, уж четох назад, ама нямам много време и съм пропуснала този факт. Много благодаря още веднъж за ценните съвети.
Как е безжичния интернет там - в курортното селце? Има ли wireless някъде - кафета, паркове, бензиностанции? Моя мъж ще трябва и да поработва по малко и затова питам...

# 617
Ей супер, ама многоооо ти благодаря. Не съм разбрала, че и ти си била там, уж четох назад, ама нямам много време и съм пропуснала този факт. Много благодаря още веднъж за ценните съвети.
Как е безжичния интернет там - в курортното селце? Има ли wireless някъде - кафета, паркове, бензиностанции? Моя мъж ще трябва и да поработва по малко и затова питам...

много зле е с нета, има само на кафе"Пирати" и то ако консумираш там
в уличката около него също се хваща, иначе почти няма на друго място, но има интернет клуб
пиша на лични  bouquet

# 618
Четохте ли за забраната на тютюнопушене на обществени места от утре - глобата е 500 евро и като ги знам гърците няма да си поплюват, за да я прилагат: http://dnes.dir.bg/news/pushene-gartzia-zabrana-7002246?nt=6
Приятна почивка на тези, на които тепърва им престои и моля някой да се топне в хубавото гръцко моренце и заради мен  Praynig, че ние за съжаление тази година ще пропуснем  Crossing Arms

# 619
  • out of space
Четохте ли за забраната на тютюнопушене на обществени места от утре - глобата е 500 евро и като ги знам гърците няма да си поплюват, за да я прилагат: http://dnes.dir.bg/news/pushene-gartzia-zabrana-7002246?nt=6
Приятна почивка на тези, на които тепърва им престои и моля някой да се топне в хубавото гръцко моренце и заради мен  Praynig, че ние за съжаление тази година ще пропуснем  Crossing Arms

Аууу благодаря за предупреждението!

# 620
  • Пловдив
Имаме резервация от 6ти септември за Метаморфози на Ситония, но мислим да тръгнем още на 4ти и да останем 2 дни около Кавала за да разгледаме и там. Притеснява ме обаче пътят от Кавала до Ситония какъв е. До някъде го виждам, че е магистрала, но после почти няма път освен ако не се мине през Солун, а така става много дълъг преходът. Моля ако някой е минавал по този маршрут да ми даде някои подробности. Бременна съм и не ми се иска нито твърде дълъг преход, нито пък завои, но пък ми се иска и до Кавала да идем, че и до Ситония  Crazy По принцип съм наясно, че не може хем онова докрая, хем душата в рая, ама съм длъжна да се пробвам все пак  Flutter
Ще съм много благодарна за всяка информация относно разстояния, път, препоръчван маршрут и т.н.

# 621
  • в 1001-та нощ
Пътят е хубав като настилка, но има доста завой, пътят, който идва от Солун и пресча северно Касандра е по-лек

# 622

Щом ще сте в селцата около Кавала,значи продължавате по крабрежния до Аспровалта.После Ставрос,Олимпиада,Стратони и се качвате в планината.Тук  е неприятната част от пътя и  са завои,но може да спрете в живописното селце Арнеа,което открихме точно пътувайки така-като в приказките е-за малка почивка и карате до Полигирос.Оттам вече слизането е лесно и излизате на Геракини.
Минавала съм го, не е страшно.

# 623
Понеже моят мъж е голяма паника,а смятаме в неделя да отидем до Кавала,от негово име искам да попитам някои неща:
-Драма има ли околовръстно или се минава през града и лесно ли ще се ориентираме
-как в Кавала да намерим обществения плаж с безплатния паркинг или къде можем да паркираме
-този плаж близо ли е до центъра и ако не-как да стигнем до там
-какво е най-добре да разгледаме в Кавала за 1 ден.

# 624
Драма и Серес- минахме през града, следвайки табелите.
Кавала- крепостта може да се разгледа.

# 625
-Драма има ли околовръстно или се минава през града и лесно ли ще се ориентираме - минава се през града, но мисля, че ще се ориентирате, а колко му е да карате след някой БГ номер - най-вероятно и той е за Кавала Simple Smile ние първия път така направихме.
-как в Кавала да намерим обществения плаж с безплатния паркинг или къде можем да паркираме Влизате в Кавала и като слезете долу /морето е вече пред вас,има нещо като кръгово или как там се казва/, завийте в ляво. Минавате през центъра, продължавате по главната, минава се под крепостта, пак по главната и в края на града плажовете се виждат, над тях са обособени паркинги, където да спрете. На този, срещу стадиона, има и душове, съблекални... В центъра е истински късмет да намериш парко-място. Най-добре е да оставите колата на платения паркинг на пристанището /не помня колко е, но не беше скъпо/ и да се разходите по стария град и крепостта  Peace
-този плаж близо ли е до центъра и ако не-как да стигнем до там -какво е най-добре да разгледаме в Кавала за 1 ден. - отговорих, доколкпо е ясен и разбираем отговорът, не знам  Mr. Green
Само спокойно и без нерви - ще се оправите!  Hug

# 626
bugaboo, момичета са ти дали доста полезна информация. Моят съвет е да следите табелите, които в Гърция са големи и предостъчно, за да се ориентирате без проблем. А като видите табела "Paralia", значи натам е плажа   Sunglasses

# 627
  • Пловдив
Момичета, благодаря много за информацията   bouquet
Всичко съм си записала и потегляме утре. Стискайте палци всичко да е наред, да прекараме добре и да се върнем живи и здрави Simple Smile

# 628
момичета, ние смятаме да ходим към Гърция за около седмица в края на седмицата. харесала съм 2 дестинации, макриамос бунгалата на тасос и chrousso village на касандра. макриамос ми харесват повече, но според прогнозата на халкидики ще е по-топло. някой има ли наблюдения дали е горе-долу еднакво времето, аз гледам прогнозата на Accuweather, знам че невинаги е съвсем точна, ако можете да ме насочите към по-точен сайт? трябва да реша днес-утре, за да направя резервация, много ми се ще на тасос, но пък тези 3-4 градуса в повече на халкидики определено са по-важен плюс... а дали температурата на водата е по-висока на халкидики?
много ще съм ви благодарна ако можете да ми помогнете с инфо Hug

# 629
Ходили сме средата на септември на Халкидики и времето беше ОК, на Тасос не сме били през септември, но съм чувала, че там е малко по-кратък сезона тъй като излизали ветрове края на месеца и захладнявало newsm78 и си мисля, че на Халкидики определено би трябвало да е по-добро времето, най-малкото защото е и по на юг  Peace
Но може би някой ходил през този сезон и на 2те места ще е по-точен от мен  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт