На море в Гърция - 2

• 157 609
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Здравейте,
току-що се върнахме от кратка ваканция на Сани резортс и въпреки че всичко беше добре... за пореден път се отвратих от масовия туризъм, и ми се иска да се върна в Гърция, но този път не в голям хотел, а по възможност в по-човешко обкръжение и автентична среда... и в тази връзка може да препоръчате места, малки градчета например като Афитос и съответни добро настаняване в тях - вкюлчително малки хотелчета или студия, апартаменти... нещо такаво... като бързам да уточня че с интерес започвам да разглеждам идеята и за  плажове и къмпинги, но с бунгала... дори днес намерих нови кемпери под наем, но са заети чак до 15 септември...

# 256
Алегра, ето едно предложение:
http://www.camping-areti.gr/camping_areti/index.php/bungalows
Там сме от 20/06  newsm53

# 257
Алегра, много точно наблюдение  Peace Афитос е прекрасно място, за настаняване мога да препоръчам от личен опит това - http://www.filoxenia-afitos.com/site/page1.aspx

А къмпингите в Гърция нямат нищо общо с нашите в добрия смисъл, независимо къде си. Едно от най-добрите места за мен е Каламици (на самия нос на Ситония), къмпингите са два - http://www.thalattacamp.gr/en и http://www.kalamitsi.com/dolphin/. И двата дават и бунгала, и каравани под наем, вторият има и дайвинг център.

Все пак тайничко се надявам "светнатите" да не стават прекалено много, че и по-некомерсиалните места ще заприличат на ширпотреба като туристическите комплекси  Twisted Evil

# 258
  • Sofia
Хей, момичета много, много Ви благодаря!!!! Това е много ценна за информация за нас!!!! Колкото и да обикаляхме
Касандра не успяхме да видим вичко... утре ще споделя малко информация и за моите проучвания... открихме изключителен плаж до Полиори... но уви там няма бунгала... а ние още нямаме палатка Wink

# 259
  • София
Илея и Параход, вие били ли сте преди в някой от тези къмпинги?

На мен също много ми се ходи на бунгало, преди 2 лета бяхме в хотел близост до къмпинг и се запознахме с българи, които бяха с кампер там.Стори ми се много, много освобождаващо- за децата пък е рай едно тичане между бунгалата, едни игри и викове! Simple Smile

Като малка съм била на бунгало в Ахелой(БГ) много години и падаше голяма игра с нови приятели!

# 260
Обикновено сме отсядали в Сани клуб, Афитис и досега за къмпинг не сме мислили.
Разхождайки се попаднахме на тези бунгала, които са чисто нови и много хубави, екипирани с всички удобства и не на последно място 2те отделни спални.Ще бъде много хубаво и полезно за децата - диво и без ТВ!

# 261
Века, на Талата, но с кемпър на приятели. Препоръчах Каламици, защото природата и плажът са страхотни там.

Бунгало, честно казано, не съм наемала никъде след една мизерия на Оазис/Лозенец преди десетина години, откъдето се изнесохме с мръсна газ  Mr. Green

Така че не мога да кажа и дума за бунгалата. Всички гръцки къмпинги, които съм виждала (разглеждала съм и доста, в които не съм отсядала никога) обаче са с бани и тоалетни, несравними с нашите; има и перално помещение обикновено.

Сигурна съм, че на дъщеря ми ще й хареса - аз малко съм минала възрастта за подобни номадствания, но като стане на 3-4-5 години, вероятно ще  пробваме.

# 262
Илея, вие в каменните вили ли ще бъдете или в дървените?

Аз съм много доволна от почивката ни на остров Лефкада, там бяхме наели вила с басейн и зелена морава.
Децата бяха много доволни също. След това в 5*-ия хотел на Кефалония също си прекарахме чудно  Party
Бяхме и на круиз до островите Итака, Меганиси, Скорпио.
А и посетихме уникалните плажове Порто Кацики, Агиофили на Лефкада, Миртос на Кефалония,
живописните селища Асос и Фискардо........
Бяхме и по местата от "Мандолината на капитан Корели"  Wink

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 10:27 от scorpios

# 263
  • София
А някой да е бил в Порто Елеа? Цяла София е в билбордове на този къмпинг. Ние звъняхме да разпитваме за бунгалата, че в сайта им няма снимки. Вижда се само 1 на върха на някакъв баир, на слънцето. Отговориха, след 100 позвънявания благоволиха да си вдигнат телефона, че няма къде да ги видим  Shocked Е, как рекламираш нещо, а нямаш 5 снимки на кръст? Както и да е, ще си ходим на Неа Врасна, селско-морски туризъм  Laughing

# 264
Къде ще бъдете в Неа Врасна?Търся добра оферта за там.

# 265
scorpios, в каменните! В същност те са новите, дървените са по-експлоатирани!
Страхотно пътешествие сте направили!
Живот и здраве, ако ни задуха на там вятъра ще ти пиша за препоръки!
 newsm53

# 266
  • Sofia
scorpios, в каменните! В същност те са новите, дървените са по-експлоатирани!
Страхотно пътешествие сте направили!
Живот и здраве, ако ни задуха на там вятъра ще ти пиша за препоръки!
 newsm53

а дали имате информация, какво представлява плажа... има ли достатъчно пясък  Wink плавно ли се влиза във водата, т.е. подходящо ли е морето за малки деца... и още нещо ... има ли ресторантче в къмпинга... или как е най-добре да се реши въпроса с прехраната  Wink

# 267
http://www.camping-areti.gr/camping_areti/index.php/bungalows
снимките са действителни, с голяма плажна ивица и непосредствена близост до морето. Има наблизо ресторантче, а в близкото село всичко необходимо - баничарница, супермаркет, бакалия...
Моите деца са на 6 и 8, свикнали са на манджички и ще им готвим. Каменните къщи са с почти пълно кухненско оборудване - прибори, микровълнова, фурна, хладилник!
Вечер, на верандата ще си пием узото, а децата ще тичат и играят!
Няма ТВ, Интернет само в ресторанта!

# 268
Илея, добър избор.
На около 2 км източно от вашия залив има много хубав пясъчен плаж, пред хотел Посейдон  Peace,
сигурно го знаете.

# 269
  • София
Къде ще бъдете в Неа Врасна?Търся добра оферта за там.
Грамада, в Оазис-А съм резервила, хотел Анна-Мария  Peace
http://oasis-a.com/offers.php?action=110

Общи условия

Активация на акаунт