На море в Гърция - 2

• 156 326
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Аз съм ходила точно на Макриамос бунгала на Тасос - миналата година, от 8 септември за 5 нощувки. От 5 дни 2 бяха дъждовно/облачни, 3 ставаха за плаж. По-добре на Халдикидики и според мен - Chrousso village въобще не е лошо - един колега ходи в началото на това лято и много го хвали. Peace

# 631
  • София
определено на Халкидики ще е по-топло.

# 632
  • София
Ние бяхме до 3ти септември в хотел Anthemus Sea, на втория ръкав на Халкидики, близо до Никити и Неас Мармарас. Не е лошо - семейно хотелче, но няма нищо интересно за правене за онези, които обичат да правят повече неща и да не бездействат през почивката - леко скучновато е. Wink

# 633
  • София
Нещо за Океания клуб енд спа да ми кажете ?  Rolling Eyes

# 634
  • София
Невероятен хотел. Преди 3 години бяхме там. Ужасно скъпо излиза, но пък има от пиле мляко, наистина. Плащаха ни го някакви приятели, затова можехме да си го позволим. Но втори път - едва ли. Просто е бая соленко. Confused

# 635
благодаря за мненията Hug

# 636
  • София
Тази вечер се върнахме от Chrousso Village на Касандра.Беше хубаво,чак не ми се тръгваше.
За времето,понеже някой питаше по-горе,от събота насам не е толкова горещо.В събота например не ставаше за плаж според мен и обиколихме Ситония.Вчера сутринта се изля дъжд като из ведро и пак отпадна плажа.Тази сутрин грееше прекрасно слънце,защото ние си тръгвахме  Mr. Green.
През деня температурата достигаше до 26-27 градуса през последните дни.Някак си се усещаше,че лятото си отива  Sad.
Преди да замина се чудех защо не искате повече да ходите на море в БГ.Е сега разбрах,догодина искам пак там...
Специално искам да блаgодаря на bibi за споделената информация  Hug

# 637
  • София
Разкажи малко за Chrousso, чудя се за там за другата година.  bouquet

# 638
  • София
Невероятен хотел. Преди 3 години бяхме там. Ужасно скъпо излиза, но пък има от пиле мляко, наистина. Плащаха ни го някакви приятели, затова можехме да си го позволим. Но втори път - едва ли. Просто е бая соленко. Confused
разкажи малко повече. нещо ми се вижда нависочко, на плажа ли е и как се стига до плажа. от снимките в нета нещо не ми стана ясно. за цената - че е дебело - дебело е, ама пак е по-тънко от турция.

# 639
  • София
bibi, през май бяхме на сани ризорт с приятели, тогава говорихме за океания, казаха, че що се отнася до голяма територия и място за разходки, сани е по-добре от океания, там бил само хотела и никакво място за разходки - ако това ти е важно, разбира се. като услуги, храна и всичко останало беше същото за тях.

# 640
а някой пътувал ли е с Рейма? читави ли са? че са им най-евтини офертите

# 641
  • София
Ето ме и мен Grinning Страхотна по4ивка си изкарахме, но определено не препоръ4вам мястото. Забавлявахме се основно заради хубавата компания, добрия сървис и свободата да се излежаваш колкото си искаш, когато няма деца наоколо да те вдигат през 30 секунди Laughing Инак т.нар. Олимпийска ривиера, ако това е популярното у нас наименование на областта, е от зле по-зле. Такава мръсотия и в Бг не съм виждала. Плажът не е по4истван вероятно от миналия сезон, а самото селце, в което спахме, е същи4ката циганийка, като у нас Laughing Китайски боклуци извират отвсякъде, парцали, игра4ки, надуваеми всякакви джунджурийки, само дето не се носеше 4алга от кръ4мите. Мястото се казва Олимпиаки Акти, на навигацията кой знае защо излизаше като Скала Катеринис. Най-близките населени места са Паралия Катеринис/ същата цигания/ и град4ето Катерини. Забележителности - Олимп и древно македонско селище Дион. Последното е доста интересно място, на Олимп не се ка4ихме, разгледахме само подножието, нищо особено.
Плажът, както ве4е казах, е свинщина. 4адърите са на гъсто и непрекъснато минават негри и ктайци да продават какво ли не и да предлагат масажи и татуировки. Цените по заведенията са нормални като за Гърция - ве4еря за двама около 30 евро, еспресо или фрапе - 3 евро, плодовете са на цени като у нас. Храната по кръ4мите е доста вкусна, особено ми хареса гръцката салата, ципурата, дзадзикито/мле4на салата, като снежанка/, тарамата/ розов рибен хайвер, разбит с миксер на крем/, цукините/ панирани тикви4ки като 4ипс/ и октопода на грил. Опитах по4ти вси4ко местно като храна, но това е най-вкусното. На питиета и сладкиши не са силни. Нито ципурото, нито узото, са ми по вкуса. Бялото вино не е зле, дори да е рицина/това е киселко, но въпрос на вкус/. А, бюреците им много ми харесаха. Гиросите ми идваха мазни и опитах само веднъж.
Като цяло мога да кажа, 4е много добре си по4инахме и с удоволствие бих отишла пак в Гърция, но със сигурност не на същото място.

# 642
  • София
белинда, че ти защо не отиде в Порто карас - отказахте ли се?

Пипи, аз пътувах веднъж с Рейма - нямаше проблеми, всичко беше точно.

# 643
няколко пъти в движение се "разкандардисвам" за Олимпийската ривиера  Sick и аз незнам защо конкретно  newsm78 но след коментара на belinda май със сигурност няма да се пробвам за този район  Rolling Eyes....та да не си развалям чудните впечатления от южната ни съседка  Peace

# 644
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Подписвам се с двете си ръце по казаното от Белинда за Олимпийската ривиера. Миналия септември и ние бяхме точно в Олимпиаки Акти и беше същото, с досадната разлика, че нашето време беше дъждовно и лошо и си помислихме, че е толкова калпава обстановката заради лошото време, края на сезона и по-малкия брой туристи. И ние ходихме до Паралия Катерини и също не ни хареса циганията (имаше хиляди бездомни кучета, лежащи на плажа).
Иначе природа си имат, не може да се отрече.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт