АПРИЛки кажете, видяхте ли вече малкото човече?! - 4

• 11 391
  • 313
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте и от мен,
на 25 съм в 9 гс първа бременост, терминът ми е на 6 април. Още се чувствам много много объркана и нищо не знаеща. Чета трескаво всички теми и попивам всяка информация.  При мен всичко се случи доста изненадващо, защото месец преди да забременея ми казаха, че в близките 2 години нямам шансове за бебе с поликистозните ми яйчници и наднормено тегло, но ето, че отново природата се оказа по силна от медицината. За момента се чувствам супер (да чукна на дърво), никакво гадене, нямам много апетит, което в моя случай е добре, но от самото начало имам болки ниско в коремната област и понякога ме наболват и яйчниците. Лекарката ми каза да пия но шпа. Мажа се с едно многооо старо, но изпитано мазило Кеч балсам, за което до сега съм чувала само положителни отзиви, но да видим.
Благодаря за темата и всичко най-най-най на всички вас.

# 181
  • последна надежда
pinzi Честит рожден ден!

betty blue Добре дошла в отбора.   Hug

# 182
  • София
и от нас добре дошли на новите и честито на празнуващите  bdbaloni
за домашните любимци АЗ знам ( но не налагам мнението си ) ,че по време на бременност по далече от тях , но това вече е въпрос на личен избор - с първа бременност имах папагал от както разбрах , че съм бременна доки ме посъветва да го ... подаря на някои които иска да се грижи за него поне докато бременея , така и направих сега Чар е още жив и здрав и много щастлив в моя приятелка даже не си го взех , че те хората така са се превързали към него че им е част от семейството  Mr. Green .Обичам много животните но повече предпочитам спокойствието
п.п.просто съвет - отбягвайте контакт с животните докато сте бременни поне до колко е възможно !

# 183
Не съм съгласна за това с животните, но всеки си има право на мнение.
Не може всичо да е във вреда на една бременна , много зависи от животното дали е домашно, какво и така. То по тая логика, не дишайте и въздуха по софийските улици - че по мръсен има ли  Naughty

# 184
Честито pinzi!! Да си жива и здрава и лека бременност!!!

Момичета, ужасна депресия ме гони просто. На нищо не мога да се зарадвам. Четох на много места, че хормоните могат да доведат до това, но по тъжна и апатична не съм била никога през живота си. И само едни сериозни въпроси си задавам за бъдещето и едни тежки теми са ми в главата... Омръзна ми, искам и аз да се радвам и вълнувам като вас.. Sad Дали минава тоя период ( както с гаденето например)? Поне да знам, че още малко и пак ще съм си същия весел човек...

milli_vanilli всичко ще е наред  Hug Ако мислиш, че само на теб ти минават такива мисли ... ЗА всеки това събитие е огромна промяна. За бащите също! Аз като си гледам детето все се питам ... ами сега то ми заема почти 100% свободното време , ами кога ще го гледам бебето? Дали ще се разберат двамката? Дали ще има ревност? Дали ще имам достатъчно време за по-голямото детенце ...

# 185
  • София
Не съм съгласна за това с животните, но всеки си има право на мнение.
Не може всичо да е във вреда на една бременна , много зависи от животното дали е домашно, какво и така. То по тая логика, не дишайте и въздуха по софийските улици - че по мръсен има ли  Naughty

о,аз не желая да влизам в спор ни най малко ако съм прозвучала така SORRY - само казвам какво ме посъветваха лекарите тогава  . ДА ПРАВА СИ ВСЕКИ РЕШАВА САМ ! Знам случай при които майката е спала с котка защото и била любима - , но не е тук мястото да пиша последствията които на никои не пожелавам . естествено всеки случаи си има изключения но ако ние не се пази кои да ни пази ? 9 месеца са само,моля ви мислете за рожбите в себе си . пак ще кажа аз също много обичам животните - имала съм куче, костенурка ,папагал,рибки  и сърничка даже ( която беше на сестра ми )
п.п.  нищо лично,но не е необходимо да обсъждаме и изостряме тук противоречиви мнения нека всеки пита лекаря си за контакт с домашен любимец и той ако позволи - ОК !
целувки за всички  Hug

............ п.п.п. подчертавам КОНТАКТ  (близост ) с домашни животни , не когато са на двора или в парка , а когато котката се е качила на масата на която се хранят хората ( има и такива случай повярвайте )

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 14:41 от reniris

# 186
  • София
pinzi, Честит Рожден Ден и от мен мила!  newsm59
Да си жива и здрава, щастлива и обичана. Пожелавам ти безпроблемна бременност и едно малко пухкаво бебе април месец! 

Момичета, по въпроса за домашните любимци... доколкото аз знам котките са опасни, за да не развие малкото човече алергия. Имали в козината си някакви бактерии (доколкото помня), които лесно се разнасяли по въздуха и били опасни за бебетата, защото още нямат изградена имунна система. Именно затова препоръчват през 1-те месеци любимците да се пратят някъде във ваканция. По време на бременността няма проблем, но е желателно тоалетната им да не се сменя от вас... Не помня точните термини, но това бяха обяснили на моя приятелка преди време.

# 187
pinzi, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Пожелавам ти най-сладкото бебче през Април, а може и 2 бебенца!  Hug

Добре дошли на новите!

За предчувствията - и аз си знам, че този път всичко ще е наред (както имах и предчувствие, че нещо не е както трябва с предната бременност - тази, завършила с аборт...)

На вас личат ли ви вече коремчетата? При мене нищо не се вижда, даже отслабнах 2кг. и панталоните ми падат... Така ми се иска вече да имам по-голямо шкембенце. preggo

# 188
  • София
[,
Момичета, по въпроса за домашните любимци... доколкото аз знам котките са опасни, за да не развие малкото човече алергия.

не само алергия и не само котките мила , а въобще домашните любимци , папагала които имах хвърчеше на всякъде в къщи и най голямо удоволствие ми правеше когато кацаше на рамото ми или се хранеше с трохи от ръката ми , но доки не позволи и се наложи да избирам - АЗ ИЗБРАХ - БЕБЕ - пожелавам на всички живи и здрави бебета , но не забравяйте , че това за домашните любимци не е  мит , а реалност , опитайте да се предпазвате , поне до колкото е възможно  за ваше добро е .повече няма да пиша по тази тема , че стана голям спам .успех

# 189
  • последна надежда
zar4e Аз съм отслабнала общо 5 кг, но гърдите и корема са ми малка по щръкнали от преди. Дрехите ми стават, но бельото не  Crazy.

Стига сте се спорили, животни или не всеки сам решава. Има риск но не е голям. Не бива да ядем сурово или не добре опечено месо или да сменяме и пипаме котешката тоалетна.
Аз нямам животни, защото не мога да поема този ангажимент да се грижа за животинка. Но съседката ми имаше 3 кучета и 2 котки докато бременееше и е добре и тя и детенце. Като основно тя се грижеше за животинките.

П.П. Аз не съм имала животинки, но синът ми е алергичен към космите на кучета. Без да е общувал с кучета.

# 190
  • София

На вас личат ли ви вече коремчетата? При мене нищо не се вижда, даже отслабнах 2кг. и панталоните ми падат... Така ми се иска вече да имам по-голямо шкембенце. preggo

И аз съм така - 2 кг надолу и плосък корем, но не се оплаквам. Има време - ще ни проличи!  Wink

Сега като ви чета и се замислих, че никога не съм си мислила за 2 бебета...  newsm78  И все си мисля за бебето като за момченце, макар че панделки ми се връзват  Confused Вие хващате ли се да говорите за бебето в някакъв род, какви са вашите предчувствия за пола?

# 191
  • София

Стига сте се спорили, животни или не всеки сам решава. Има риск но не е голям.

ние не спорим а обсъждаме . да всеки сам решава , но нали сме се събрали за това тук за да споделяме опит и да си помагаме , да се предпазим поне от това което можем  bowuu

# 192
Благодаря на всички за пожеланията! zar4e , това за двете бебенца и на мен ми е минавало през ума, даже съм си го пожелавала, че с един удар две зайчета, ама май е едно, поне вчера се видя един ембрион. Но може и да е рано, знае ли се...хи хи хихи. newsm62

# 193
Офффф , това е много разтягащ спор за животните аз чета в темата за това и там е същата работа - хора и мнения всякакви , етоя темата : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=295666.45 Аз имам котка и няма да я изхвърля на боклука, имам и изследване за токсоплазмоза и нямам за сега проблеми - животното си спи в къщата и си яде котешката храна  -какво ми е виновно не знам.
И все си мисля за бебето като за момченце, макар че панделки ми се връзват  Confused Вие хващате ли се да говорите за бебето в някакъв род, какви са вашите предчувствия за пола?

И аз така искам панделки а мисля че е момченце.
За кореми - не е ли много рано, аз корем си имам ама той си е мойто шкембе така че...  Mr. Green

# 194
  • София

все си мисля за бебето като за момченце, макар че панделки ми се връзват  Confused Вие хващате ли се да говорите за бебето в някакъв род, какви са вашите предчувствия за пола?

имах предчувствие за момче - родих момиче  Mr. Green исках да връзвам панделки  pletka, но тя се роди без коса... и сега няма , но аз пък имам търпение  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт