котка и бременност

• 15 583
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
  • пак там
Аз на твое място бих махнала котката. Наистина рядко се получават проблеми, но при свекърва ми първата бременност е завършила фатално  Sad Колкото и да обичаш котката по-добре не рискувай - все пак това е едно животно, а иначе става въпрос за здравето на детето ти  Peace Успех!

Ама вземете прочетете поне нещичко за токсоплазмозата! Поне това, което е изнесено в тази тема! Шансът да се разболееш заради котката е много по-малък, отколкото от другите преносители, или от мръсни плодове и тънъ! Изисква се съвсем елементарна лична хигиена и хигиена на котката, за да не се получи проблем!

# 46
  • София
здравейте момичета. аз освен от искащите бебе съм и от имащите котки. затова следя темата и реших и аз да се включа най - накрая. няма да се разливам само ще кажа че съм израснала с всякакви животни. тази година зверът стана на 10г..  с нас е от бебе, преживяли сме много заедно и добро и лошо - той е част от семейството. реших да пиша не за да защитя някоя от изложените тези или за да отрека друга. не оспорвам това, че здравето на детето трябва да е над всичко и съм съгласна с това че котката / животното/ не е плюшена играчка, която да вземеш и изхвърлиш когато ти скимне! сложно е не отричам, дори много! когато взехме котарака и през ум не ми е минавало на 16 за бебета, но той ме научи на отговорност !!! но годините минават и ето че биологичния ми часовник се обажда .... и така пак успях да се разлея .... според мен проблема е проблем и всеки трябва хубаво да се замисли. да добрата хигиена подпомага избягването на зарази и алергии, но факт, че ако няма животно този проблем не съществува / макар че никой не е застрахован!!!/, но от друга страна това детето да израсне с животно си има и плюсове, които не трябва да се отричат и не на последно място животното си е отговорност която ТИ сам си поел ... затова всеки трябва добре да се запознае с всички плюсове и минуси и според собствената си преценка и философия да реагира за решение на проблема. за себе си ще кажа само че ще направя всичко възможно за да задържа котето!!! / факта че съм изкарала токсоплазмоза макар и без да знам бе + при вземането на това решение, което обсъдихме обстойно на семеен съвет/ пожелавам ви лесно вземане на правилното решение!!! Peace Hug  bouquet

# 47
Здравейте и от мен, мога да говоря само от личен опит...Преди около 2, а вече 3 месеца разбрах че съм се заразила със токсоплазмоза  ShockedSad най-интересното е че НЯМАМ КОТКА newsm78 и никога не съм имала!!!! Има хиляди други начини да се заразиш със токсоплазмоза, но това не означава непременно - КОТКА! Затова искам да кажа, че ако човек има котка вкъщи не означава че трябва да се раздели с нея..... Прегръщам Ви дано да съм помогнала Hug Peace

# 48
 Simple Smile здарвеите, аз сащо имам котка от 4 г. , детето ми тогава беше на 1 г. -момиченце е , но и аз като вас сам слушала много неща , че било вредно за детето ми да сажителства с котката защото било момиче и след време можело да има усложнения и да не може да забременее. Не искам и да си помислям , че това може да стане . Иначе котката ни не излиза изопщо на ван ако излезе на терасата това и е , ваксинираме е , капим е абе всичко по реда си , но в повечето случаи спи до детето и до мен , сега се разболя и е заведохме при ветеринаря би и ваксина и каза 5-6 ч. да е изолирана , казвам ви направо ми се плачеше като е гледах така затворена в банята ,а да не говорим за детето колко и беше мила, не мога и да си помисля да се разделя с нея , но ако наистена е вредно ще се прежаля да е пусна на ван . Какав савет ще ми дадете Вие. Между другото ветеринара каза че няма никаква опасност за детето. Предварително Ви благодаря.   bouquet

# 49
  • пак там
Simple Smile здарвеите, аз сащо имам котка от 4 г. , детето ми тогава беше на 1 г. -момиченце е , но и аз като вас сам слушала много неща , че било вредно за детето ми да сажителства с котката защото било момиче и след време можело да има усложнения и да не може да забременее. Не искам и да си помислям , че това може да стане . Иначе котката ни не излиза изопщо на ван ако излезе на терасата това и е , ваксинираме е , капим е абе всичко по реда си , но в повечето случаи спи до детето и до мен , сега се разболя и е заведохме при ветеринаря би и ваксина и каза 5-6 ч. да е изолирана , казвам ви направо ми се плачеше като е гледах така затворена в банята ,а да не говорим за детето колко и беше мила, не мога и да си помисля да се разделя с нея , но ако наистена е вредно ще се прежаля да е пусна на ван . Какав савет ще ми дадете Вие. Между другото ветеринара каза че няма никаква опасност за детето. Предварително Ви благодаря.   bouquet

Ветеринарят ти е казал всичко необходимо. Защо смяташ, че ние сме по-компетентни от човек, който професионално се занимава с това?

Между другото, тези, които са ти обяснили, че момичето ти няма да може да забременее, с какъв точно аргумент го доказаха? Или просто си говореха това, което са чули от някой, който го бил чул от друг, който го бил чул от трети и тънъ?

# 50
Аз от както съм се родила 30 години живях с котка и/или куче, беше и в годините когато никой не ваксинираше котки, пък забременях и родих без проблеми.

# 51
  • София
Напипах болната си тема и понеже съм препатила, искам да ви споделя и да ви кажа от все сърце да не се притеснявате, ако имате мацинка. Значи като забременях преди 9 год. имах две котки - майка и дъщеря. И аз като вас доста се панирах какво да правя и дали няма да ми навредят, а страшно много си ги обичах и двете, отгледала съм си ги от бебе (първо майката, а после даже й помогнах при раждането на щерката). Изследвах се за токсоплазмоза и докато чаках рзултатите, какви ли не фокуси правех, за да ги избягвам, а те милите пък само се чудеха как да ме преследват и да се гушкат - направо ми се късаше сърцето. Почнах да им търся нови домове, но така и не успях да намеря. Нямах токсоплазмоза, но поради незнание и като се слушат какви ли не бабини дивотии, за малко щях да си прецакам котките. Така и не ги дадох и си останаха при мен, родих си, всичко си вървеше нормално и нямаше проблеми. Даже се гушкаха при бебчо - едната от лявата му страна, другата от дясната и така си спяха дълго време, даже имам снимка и като я намеря, ще ви я покажа. Порасна си ми детенце, нищо му няма, даже не е алергичен към котки, тестувала съм го в алергологията на МЕд.академия. Просто си спазвайте нормалната хигиена у дома, не се превръщайте в маниачки, хубаво е мацинките да не излизат навън все пак. Но пък и ние самите с обувките си като влизаме у дома, пак можем да заразим с какви ли не болести!! Така че всичко е Божа работа и не си изхвърляйте котките!!!

# 52
  • Пловдив
Много мами са родили безпроблемно здрави дечица и с котка така че не мисля че е проблем  Peace

# 53
bendjamina_76 здравей първо,доктора какво ти каза че му е на котето ти,и каква ваксина му е слагал .Ваксини се слагат само на здрави котки.Не смятам че трябва веднага да мислиш че трябва да се разделяте с котето.Може да ти е казал да го изолораш за няколко часа защото някой котки повръщат след поставчне на ваксина.

# 54
Въпреки, че се изследвах за токсоплазмоза и нямам имунитет аз бременеех заедно с котката ми която роди 5 котенца, които обожаваха да спят върху корема ми  Laughing Толкова положителни емоции ми донесоха! Докато бях в болницата да раждам мъжа ми я занесе в майка ми иначе не бих се разделила с нея и много ми липсва. По време на бременността не съм чистила котешката тоалетна и не консумирах луканки, сушени или недобре термично обработени меса.

# 55
  • под кривата круша
Е не можах да се въздържа! Кви са тези глупости с токсоплазмозата и синдром на Даун ooooh! Едното иде от паразит, другото е вродена хромозомна мутация, хайде да си говорим сериозно. Тежки малформации действително причинява, но точно тази #Shocked
По същество, и аз съм бременна, и аз имам котарак и не смятам да го махам. То това да не е плюшена играчка. Взела съм го и съм поела отговорността да се грижа за него. Всеки месец изследвам токсоплазмоза, оня е домашен и не ходи навън, гледам да не се завира при обувките и не му пипам тоалетната. Тази болест от толкова други места може да се лепне, че котката ти е последна грижа. Не, че и при мен родата не бучи, но съм им казала като настояват да махна котето, да ми дадат аджеба разумен отговор що, ами не да ми хъкат и мъкат "Мииии, щото не било хубаво при бременната да има котка". И хуманни лекари, и ветеринари съм питала, що нещо изчетох, ами съжалявам, но не срещнах нейде котката да е такъв проблем.
P.S. С първото не искам да засегна никого, просто ми се стори абсурд  bouquet

# 56
не си струва риска

# 57
  • пак там

Ами тогава спри зеленчуците от пазара, или от двора на мама, че и те могат да са заразени например. Или спри да дишаш, защото този мръсен въздух е страшно рискован.  Mr. Green

# 58
Крайно мнение едва ли е добре да се изказва, но ако котките са толкова опасни, то същото се отнася и за въздуха навън, и за много от храните, които поемаме, че дори и компютрите чрез които всички пишем мненията си. Хайде сега да спрем да дишаме, за да не глътнем някой вирус, да се храним, за да не  пипнем някоя зараза, и да ползваме интернет, за да не се облъчим. А гледането на котка не е хазартно ако си се погрижил котката ти да е чиста и здрава. Аз лично съм на мнение, че е нечовешко да се отървеш от било то котка или куче след като си се грижил за него години наред. Естествено трябва да се вземат и мерки, защото бебетата ни са по-важни от всичко, но си мисля, че хигиената на котката зависи само и единствено от притежателя й, естествено неприемливо е да целуваш котката си или кучето си докато си бременна, или да допускаш да спи в леглото ти, но чак до изхвърляне на животинката да се стига е доста крайно. А деца възпитани да обичат животните според мен израстват като много по-добри и човечни хора. Като дете се потрисах от изроди, които връзваха пиратки под опашките на новородени кученца и котенца, мъчеха ги по всевъзможни начини и адски се забавляваха от това. Същите тези изроди са на по 30 години в момента и са отвратителни и пропаднали идиоти (възможно е да има и изключения, кой знае). Може и да е тъпо да кажа, че и животните имат чувства, но след като се привързват, обичат, радват се на стопаните си, дори и да са яли бой преди 1 минута, не знам каква друга дума да използвам. И така, впуснах се във върла защита на животните, поради простата причина, че от хора лошо съм видяла, но от животни никога. Това за алергиите е смехотворно според мен, но все пак не съм медицинско лице. И все пак ако се чувствате по-сигурни без котката си, то поне й осигурете нов дом, достатъчно улични котки и кучета има в България, която между другото уж е част от Европа. И пак повтарям децата ни са най-важни, но да се стига до жестокост, тоест изхвърляне на създание, което те е обичало безрезервно е излишно. И все пак по темата, живея без каквито и да било животни от 8 години вече, но това не попречи да имам проблеми.

# 59
Аз съвсем от малка живея с котки. Дори навремето нямаше ветеринари и котката с която прекарах 17 години от живота си никога не беше ваксинирана.
Нямам токсоплазмоза, сега котката ми се ваксинира и не излиза навън, пазя я да няма директен достъп до обувките и разбира се хигиената е на ниво.
Хиляди начини има да се зарази човек и не е задължително да е от котка.
Каквото и да се случва, да се изрази мнение, че животното трябва да се изхвърли е нехуманно и безотговорно.
Тя е член на семейството и не по малко важна от човешко същество.

Последна редакция: пт, 17 окт 2008, 15:27 от Cantariny

Общи условия

Активация на акаунт