АПРИЛки кажете, видяхте ли вече малкото човече?! - 4

• 11 414
  • 313
  •   1
Отговори
# 150
Фетална морфология.
Високоспеицализираното УЛТРАЗВУКОВО изследване. Фетална морфология може да се провежда във всяка седмица на бременността.  Желателно е да се проведе:
1) 11-13 седмица за "нухална транслуценция" ,"костиците на носа" и др.
2) 15-18 седмица за "гънка на врата" и всички останали органи.
3) 19-22 седмица ПРОЦЕДУРАТА Е НАЙ-ИНФОРМАТИВНА, ЗАЩОТО СЕ ВИЖДАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ АНОМАЛИИ ВЪВ ВСИЧКИ ОРГАНИ.
Много важно е ултразвуковия специалист да може да провежда това изследване. У нас такива специалисти са не повече от 10-15.
При феталната морфология и 3D видеозона могат да се видят съответните аномалии съпътстващи дадена болест (напр. Синдром на Даун).
Миналият път ходих само веднъж и то доста късно, но слава Богу всичко беше наред. Този път вероятно ще отида и на 3-те, и на БХС. За БХС-то не съм сигурна, но другите няма да ги плащам заради допълнителното здравно осигуряване в работата ми.  Peace

# 151
  • Бургас
tini-mini   Благодаря за информацията. Hug Аз мисля да отида при д-р Димитрова от м.ц Фемина за нея съм чувала много добри отзиви.Вие кой лекар мислите да посетите?

# 152

ЧЕСТИТ 3-ти РОЖДЕН ДЕН НА ЙОАНКА на Цвети!!!!! Все така прекрасна, умна, послушна кака и добра сестричка!!!!!

tini-mini  Благодаря за информацията. Hug Аз мисля да отида при д-р Димитрова от м.ц Фемина за нея съм чувала много добри отзиви.Вие кой лекар мислите да посетите?

и аз при нея ще отида  Peace

# 153
  • София
аз съм чула добри отзиви за Д-р Д.Марков в МЦ "Марковс " Peace
п.п.и от нас ЧРД  bdbaloni bdbaloni bdbaloni
Живи и здрави  Hug

# 154
Здравейте скъпи мамчета pregnant ,
много се радвам, че имам възможността отново да пиша  Flutter пропуснах една темичка, но нямаше как за доброто на бебчо. Аз бях една седмица в болница с кървене и докторите решиха, че е най  - добре да остана при тях и да ме наблюдават.Малко се стреснах, но нямах избор една седмица бях на инжекции нош - па мусколно, дуфастон и малтофер заради хемоглобина. В петък ме изписаха от болница и сега си почивам в къщи. Аз съм в 8г.с бебчо се развива добре най - накрая и аз да го видя на видео зон .Чувството беше невероятно  Heart Eyes Доста ми се гади Sick, имах две тежки повръщания, които ме притесниха. Когато се напъам да повръщам получавам страхотни болки горе високо в стомаха даже изплюх малко кръв. Момичета нормално ли е да имам такива болки и тази кръв?
Днес единствено се почуствах по добре и затова и пиша. Иначе нямам сила да стана от леглото мъжа ми се е превърнал в домашна прислужница clean clean  Cry направо го съжалявам.
Но, стига съм се оплаквала  Naughty надявам се всичко да е наред  Praynig Ще помоля и аз за паролата, защото много искам да разгледам снимчиците.

# 155
Здравей Sunshine26!
Дано всичко вече е наред с малкото човече и не ти създава повече проблеми! За повръщането ми се струва, че е хубаво да попиташ лекар за всеки случай.  Дано е само от раздразването Wink
Лек ден на всички!

# 156
Sunshine26, fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover всичко вече да е наред и да нямаш повече притеснения!  Hug

# 157
  • последна надежда
Честита ти рожденничка Цвети   bouquet. С пожелания да е най-добрата кака и да радва много мама.

Sunshine26  не се притеснявай за кръвта в повръщането. Предполагам че си имала силни позиви и се е получило раздразване. Аз повръщам много жлъчка (зелено и горчиво). А веднъж ми излезнаха точици кръв около очите от зор. Та си ходих "красива" цяла седмица  hahaha.

За Фетална Морфология аз ще ходя при Марков.

Вчера вечерта забравих дали съм си пила лекарствата  Embarassed. Чудих се до 22ч и накрая ги пийнах. Спах великолепно от 23 до 5, само с едно ставане до тоалетна и без нито едно повръщане  Crazy.

Покрай това чудене реших да си организира по-добре взимането на лекарствата за да не се бъркам. Изброих ги - 9 вида са и ги разделих на купчинки кое кога се взима. После сметнах че месечният разход за лекарствата ми е 170лв и  Shocked. Еми като децата си поиграх вчера, ама нали съм болнични и се чудя вече какво да правя  Joy.

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 10:09 от iveeeta

# 158
Sunshine26, дано вече всичко е наред!  Praynig
Аз изпратих сутринта бъдещата кака в детската градина, от днес е в първа група. Направо си преставих как ще водя и бъдещето бебе в яслата след някакви си 2 години.  Blush Да сме живи и здрави само!  Peace

# 159
Sunshine26   Hug Hug всико е наред, явно много голям позив за повръщане си имала и си раздразнила нещо мила, за твое успокоение се консултирай с лекаря си.
Добро утро и от мен, аз и днес не можах да си поспя както си искам до 10-11 както преди пакцъфнах рано, на всичкото отгоре веднага след като се събудих започна да ми стърже на глад  Rolling Eyes абе ...
Днес съм добре нямам главоболия и никви тоалетни позиви и така. Незнам ззащо от време на време ме хваща страх дали всичко ще е наред  Thinking
При вас така ли е?
Аз на моменти почвам да си мисля глупости ,а времето минава толкова бавно...

# 160
Вяра главоболията при мен са основно от настинки и най ги получавам в жегите, когато стоя или спя на течение, нали се проветряваме  Rolling Eyes Та виж да не стоиш на течение. Още на мен помага леден айрян, гореща вана със соли и пр. глезотии и един хубав сън  Hug
Аз всяка сутрин съм като по часовник будна в 3 часа и търча до тоалетната  Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes побърках се с това ставане, но хубавото му е , че така или иначе съм будна и ходя да изпишкам дребния . Така не сме имали аварии наскоро  Laughing
За 3Д миналия път правих към 20 седмица . По рано нямало смиъл. Този път ще видя какво ще правя. Каквото кажат - това. И без това напоследък не мога да мисля. Нещо ми става и не мога да мисля ама хич  newsm78
Таткото прави планове за новата детска стая и вчера беше надомъкнал майстори да мерят наоколо . Да видим каква оферта ще пратят.
В мазето е така натъпкано с детски неща и си мисля, като не планираме друго бебе ще взема да ги раздавам едно по едно и ще си опразня мазето.
Та това при мен. На всички желая лек ден и само весели мисли  Hug

# 161
Горещата вана не е ли противопоказна при бременност? newsm12

# 162
Горещата вана не е ли противопоказна при бременност? newsm12
Може. Аз я карам на усет. В неделя така ме болеше всичко и си направих една вана ... но като усетих малко дискомфорт веднага излязох. Та всеки си знае.
Аз например този експеримент с чашата вино не бих направила. Изрично забраниха алкохол и цигари...
В същност всичко е толкова различно спрямо разбиранията. Аз например умирам за суши и ми бяха казали предния път да не ям сурова риба. Но не издържах и отидохме на суши бар и си поръчах вегетарианско суши (с авокадо, японска гъба и пр . ) и японката като ми видя корема взе да ми разправя да си взема риба, много полезна за бебето - аз и казах Не! лекарите казаха да не ям сурова риба . Е тази японка така ме изгледа сякаш ми падна маската и станах на зелен марсианец  Wink
С 2 думи всеки си знае  Hug

# 163
  • София
Аз току що се записах за 3D при Д-р Марков в Марковс - МОМИЧЕТА , няма места вече за октомври  побързайте които искате ранна фетална морфология за се записах за 15.10 и то с триста зора и молби , добре че попаднах на любезна жена  bowuu

# 164
Sunshine26 -Не се притеснявай , аз съм по същият начин .Вчера имах  адски силни позиви за повръщане - 4 пъти след всяко хранене  Sick!Направо силно се обезводних и се изплаших да не се стигне до болница. #CrazyПо същият начин както ти описваш с малко кръв.#Crazy Това се дължи на раздразнението на стомаха и от напъните.Дано скоро отшуми.  Praynig
Добре , че моето ангелче Иво ми помага за всичко .Таткото и той не остава безучастен, за което съм им много благодарна. Rolling Eyes
Аз си пуснах 1 седмица отпуск , докато се посъвзема.
Ефикасен метод при гадене- чай от мента!
Пожелавам лека бременност на всички мамчета! Hug

Общи условия

Активация на акаунт