За майките който насаждат чувство на вина

• 4 630
  • 68
  •   1
Отговори
# 60
Еми има един почивен ден и иска да си прекара по- приятно с приятели на риба или в къщи на пица и секс, а не тя да го занимава с нейните измислени болести и бабешки глупости.
И ти ще станеш баба някога... Дано пращиш от здраве и не ти пука за сина ти, щото инак ще ти е гадно.
Никога не сме били първи дружки със свекърва ми, но никога не съм спирала сина и да иде да я види когато трябва, или когато тя има нужда. Имам трима сина, затова.

# 61
Освен това животът е дълъг, може да се случи ти да си болна някой ден (не дай си Боже) и да имаш нужда от грижи и тогава, мъжът ти с това отношение да реши, че иска да си прекара по-приятно с приятели на риба, вместо да се натоварва с твоите болести.

# 62
Да пази господ от такива синове и най вече от жените им.
Ох, ох, дано не ти идва до главата! Нямаш представа колко зли, манипулативни "баби" има.

Моя позната (тъща, а не свекърва) 5 дни в седмицата е соанирана, гримирана и енергична. Движи си бизнеса, здрава е (слава Богу), всичко и е наред. В събота и неделя, когато деца и внуци я посещават, е болна, смазана, уморена, развлечена, мърлява, измъчена и нещастна.
А бисерът и е: "Ох, важното е вие да сте добре, ама ние с баща ви...  Е нас не ни мислете! Нас кучета ни яли. Важното е вие да сте добре!"
Това е най-гадния, манипулативен и нечестен способ, да тровииш живота на децата си и да им внушаваш вина.
Това,което описваш си е направо безобидно!Мило направо.Но...айде да не давам пример от "нашата" гледна точка,защото ще прозвучи направо...грозно...

# 63
Няма нищо лошо в това порасналите синове и дъщери да посещават родителите си. Една майка винаги ще страда когато децата и са далеч от нея. И аз съм се дразнила на свекървата си когато чрез "насаждане на чувство за вина "  се опитва да накара синът и да я посети ( въпреки че се виждат почти всеки ден  Rolling Eyes ), но се опитвам да я разбера.  Например не и е на кеф нещо, или е самотна, нормално е да иска да го види.Не мога да съм егоист в това отношение. Може би не го приемам много навътре, защото сме в добри отношения с нея  Thinking. Може би ако мъжът ми пренебрегва синът ни често заради майка си , тогава да се издразня повече. Предполагам,че има свекърви, които наистина се опитват да обсебят синовете си Whistling. За жалост времето лети и ние не усещаме кога децата ни порастват,

# 64
  • Юпитер- Сатурн
Мисля,че мъже,които се интересуват от състоянието на майка си,са по-грижовни съпрузи.И старите хора са казали,че по отношението си към майката,се разбира какво ще е и към съпругата и настина е вярно Peace  
Грешка. Моя бивш, в началото ставаше към 11 и в един вече пътуваше към мама, за да спи при нея. За мен оставаше да го видя в неделя към шест седем. Повярвай те ми подобна манипулация не бях виждала в живота си. Е сега заряза детето си и мен заради свободата си. Поне така твърди.

# 65
Мисля,че мъже,които се интересуват от състоянието на майка си,са по-грижовни съпрузи.И старите хора са казали,че по отношението си към майката,се разбира какво ще е и към съпругата и настина е вярно Peace  

thumbsup

# 66
Ще си позволя и аз да изкажа своето мнение,като се абстархирам от отношенията си със свекърва ми.
Аз съм си намерила начин,за се справям със ситуацията и всичко е ОК!

Едно от нещата,които не харесвам у нея е иманно това,че се опитва да насажда чувство на вина у мъжа ми.Цитирам..........."ти много добре помниш,как съм те гледала,как съм те изучила,сам сама с две ръце...да! много добре го знаеш. Ти сега какво" "Знаеш ли,че ме болят краката ,пък ти време нямаш за майка си,все работиш,на разходки ходиш....." Ще взема да се хвърля от терасата, да! Да те оставя да си живееш..." " Аз така съм се лишавала заради тебе, не съм си и меслела да си женя втори път,само и само на тебе да ти е добре,сега сама да живея..." и още и още и още......

Ей това ме вади извън нерви,защото си обичам момчето, и го виждам че се разкъсва. Не сме в добри отношения с нея -аз не съм.
Никога,повтарям никога, не съм спирала,забранявала да ходи,да се обажда и да се вижда с нея.Дори съм напомняла /мама държи на обаждане поне 3 пъти седмично/.
Беше му казала един път,че е болна от рак.Въпросният ден бяхме на разходка в парка.Идеше ми да я удуша,проклетницата за това,което му причини.
Еми минаха 6г. от тогава. Здрава,права като кон ще ни надживее най-вероятно. Ама му се отвориха очите и на него.Попрогледна
момчето  и вече като има "Припадам пък ти....." и казва "Викни бърза помощ"

# 67
  • София
никога няма да проумея този феномен, как  зловещите ви свекърви са създали съвършените ви мъже  newsm78 newsm78 newsm78 .

моята е супер. гледа си живота/сигурно и сериали  Laughing /. Никой не казва че те винаги са били такива. Като млади жени е едно, но нали знаете човек остарява и поизперква, гонят го вече други мисли, знам ли, вижда че остарява и остава сам нали трябва някой да го гледа на старини..

Уффф, опитай се да извадиш постинга си от цитата на другия потребител. Очите ми изтекоха да търся твоите думички  Crazy

П.С. По темата, интересна ми е... засега ще съм само тъща някой ден. Много ми стана смешно като си помислих, че всъщност мъжът ти наистина може да се оправдава за посещенията при майка си с тия сценки. Прилича много на репликите в темите за изневярата с колежка "Абе, глупости бе! Тя изобщо не е мой тип"  Crazy Crazy Crazy

# 68
Момичета, никъде не съм казала че му забранявам да ходи да вижда майка си, не бих си го помислила, просто споделям че знам методите които тя използва за  да го държи на stand by. Това че споделям на вас ,не значи че му го казвам и на него Stop Нали за това сме тук ,да си разнищим нещата по женски Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт