За майките който насаждат чувство на вина

• 4 632
  • 68
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Трещерица, стана ми много мило като прочетох описанията ти. Именно защото отчитам, че другия човек може да си мисли нещо съвсем различно от това, което си мисля аз за подбудите за постъпките му, избягвам да правя прибързани изводи. Много е трудно човек да се поставя на мястото на другия и да се опитва да разбере и чуждата гледна точка. Много по-лесно е да отсечем и да се постараем да се наложим ние. Все си мисля, че когато наистина нямаш нищо негативно в сърцето си и истински се стремиш да се сближиш с човека, то той няма как да не го усети.
По отношение на свекърва ми винаги съм се старала да се държа така, както бих искала мъжът ми да се държи с майка ми и, разбира се, според възпитанието ми.
Не знам защо повечето хора възприемат свекървите/тъщите, едва ли не, като врагове, а не като майки на любимите си хора. Прекалено много се вглеждаме в подробностите, без да забелязваме същината.

# 46
никога няма да проумея този феномен, как  зловещите ви свекърви са създали съвършените ви мъже  newsm78 newsm78 newsm78 .

моята е супер. гледа си живота/сигурно и сериали  Laughing /.

# 47
никога няма да проумея този феномен, как  зловещите ви свекърви са създали съвършените ви мъже  newsm78 newsm78 newsm78 .

newsm10

# 48

моята е супер. гледа си живота/сигурно и сериали  Laughing /. Никой не казва че те винаги са били такива. Като млади жени е едно, но нали знаете човек остарява и поизперква, гонят го вече други мисли, знам ли, вижда че остарява и остава сам нали трябва някой да го гледа на старини..

# 49
Разбрах,че става въпрос за свекърва,но далеч не само те се стараят да вменят чувство на вина с цел манипулация.Моята майка е факир в измислянето на всякакви истории само и само да прехвърли виновната топка в друг,или да се опитва по този начин да манипулира хората около себе си.
"Ти ме умори!" ,"Заради теб имам проблеми със стомаха!" и други,много по-фрапиращи неща,(които обаче са лични) са редовен номер!Когато е направила нещо не както трябва ,или изобщо е сгафила,се държи така,сякаш аз съм тази,която е предизвикала всичко,т.е. аз съм едничкия виновник за създалата се ситуация.
Да живееш с постоянната вменена вина е нещо отвратително!Хубавото е,че все някога човек проглежда(особено,ако иска да оцелее като личност)и с това се приключва.
Много интересен беше начина,по който се опитваше много време да ми разбие семейството.Е,не успя,защото ние със съпруга ми далеч не сме хората,които биха се вързали на подобни подмолни приказки на някой си,пък бил той и роднина.

# 50
Това с вината определено е много неприятен момент.

# 51
Разбрах,че става въпрос за свекърва,но далеч не само те се стараят да вменят чувство на вина с цел манипулация.Моята майка е факир в измислянето на всякакви истории само и само да прехвърли виновната топка в друг,или да се опитва по този начин да манипулира хората около себе си.
"Ти ме умори!" ,"Заради теб имам проблеми със стомаха!" и други,много по-фрапиращи неща,(които обаче са лични) са редовен номер!Когато е направила нещо не както трябва ,или изобщо е сгафила,се държи така,сякаш аз съм тази,която е предизвикала всичко,т.е. аз съм едничкия виновник за създалата се ситуация.
Да живееш с постоянната вменена вина е нещо отвратително!Хубавото е,че все някога човек проглежда(особено,ако иска да оцелее като личност)и с това се приключва.
Много интересен беше начина,по който се опитваше много време да ми разбие семейството.Е,не успя,защото ние със съпруга ми далеч не сме хората,които биха се вързали на подобни подмолни приказки на някой си,пък бил той и роднина.
    Ау твойто е много гадно, свкървата чак така не говори( поне не пред мен) но постоянно му се оплаква" Еми щом не искате баница аз повече няма да правя, еми то сега ръката ме боли, ми той баща ти не е добре с кръвното ...Никога не му е казала "Добре сме мамо, не се притеснявайтe" Винаги нещо негативно му говори да не би да ги зареже ако му каже че са добре

# 52
Вие разбирате ли че той като ходи у тях се връща като изцеден, изнервен, даже веднъж ми каза: "Разбирам го бащата защо не се прибира" и го питам какво е станало, но той казва" Абе нищо, нищо". Кой знаес какви  глупости го занимава но те мъжете не говорят за такива неща. Не стига че работи като вол ,имаме и малко детенце, вместо да ни помага тя само се оплаква, а от 20г не работи- стои си в къщи и пазарува от VS телешоп, виси по балкона и плюе по съседите им кой какъв бил.

# 53
....Никой не казва че те винаги са били такива. Като млади жени е едно, но нали знаете човек остарява и поизперква, гонят го вече други мисли, знам ли, вижда че остарява и остава сам нали трябва някой да го гледа на старини..

....
не знам. моята  е на 91 години. бомба си е. води по-социален живот от мен. играе покер, ходи на срещи, прави супер партита. поддържа се отлично. дано има още години да живее.

пс. пожелавам ти да не изперкаш на стари години Crazy Crazy

# 54
....Никой не казва че те винаги са били такива. Като млади жени е едно, но нали знаете човек остарява и поизперква, гонят го вече други мисли, знам ли, вижда че остарява и остава сам нали трябва някой да го гледа на старини..

....
не знам. моята  е на 91 години. бомба си е. води по-социален живот от мен. играе покер, ходи на срещи, прави супер партита. поддържа се отлично. дано има още години да живее.

пс. пожелавам ти да не изперкаш на стари години Crazy Crazy Ее ти си касметлийка дай Боже всеки му Grinning

# 55

....
Със сигурност ще живее още дълго. По принцип позитивните хора живеят по-дълго, а не тези които решават че живота свършва на 50.
пс. пожелавам ти да не изперкаш на стари години Crazy Crazy Ее ти си касметлийка дай Боже всеки му Grinning

# 56
Еми на нея затова й се налага да си измисля причини ,защото знае че той не би отишъл просто ей така ,защото ми е споделял че тя адски много го натоварва.

Много жалко, че я чувства като натоварване. Един път седмично да я види и натоварен?!
Дано не доживея така да мисли сина ми за мен.  baby_neutral

Да пази господ от такива синове и най вече от жените им.

# 57
Ох, ох, дано не ти идва до главата! Нямаш представа колко зли, манипулативни "баби" има.

Моя позната (тъща, а не свекърва) 5 дни в седмицата е соанирана, гримирана и енергична. Движи си бизнеса, здрава е (слава Богу), всичко и е наред. В събота и неделя, когато деца и внуци я посещават, е болна, смазана, уморена, развлечена, мърлява, измъчена и нещастна.
А бисерът и е: "Ох, важното е вие да сте добре, ама ние с баща ви...  Е нас не ни мислете! Нас кучета ни яли. Важното е вие да сте добре!"
Това е най-гадния, манипулативен и нечестен способ, да тровииш живота на децата си и да им внушаваш вина.

# 58
Ох, ох, дано не ти идва до главата! Нямаш представа колко зли, манипулативни "баби" има.

Моя позната (тъща, а не свекърва) 5 дни в седмицата е соанирана, гримирана и енергична. Движи си бизнеса, здрава е (слава Богу), всичко и е наред. В събота и неделя, когато деца и внуци я посещават, е болна, смазана, уморена, развлечена, мърлява, измъчена и нещастна.
А бисерът и е: "Ох, важното е вие да сте добре, ама ние с баща ви...  Е нас не ни мислете! Нас кучета ни яли. Важното е вие да сте добре!"
Това е най-гадния, манипулативен и нечестен способ, да тровииш живота на децата си и да им внушаваш вина.
Така е но който не го е преживял е предубеден както се вижда

# 59
Аз лично не съм го преживяла, надявам се да ми стигне акъла и да не го причиня на децата си, но е факт, че такива родители съществуват. А и не са малко, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт