За майките който насаждат чувство на вина

• 4 621
  • 68
  •   1
Отговори
# 15
Състоянието на майката е цветущо, повярвайте, ..

Искаш да кажеш, че човек трябва да посещава майка си, само ако е болна на легло?   newsm78

Грозното в случая е, ако сина и не би искал да я види просто така, а се налага да има за причина тежка болест.

# 16
[... Дано и твоите деца не казват след време същото за твоите измислени болежки...
А начин има-една седмица-секс,другата -при мама,третата-на риба...кое му е сложното?

Правилно ли разбрах, че синковеца ще прави секс всяка трета седмица?  Laughing
Нали става въпрос само за неделята...?Другите 6 дни са му свободни за секс и пица,също и неделя вечерта...едва ли майка му има желание той да стои при нея по 24 часа 7 дни в седмицата... 

...

Hug Пошегувах се.

# 17
Състоянието на майката е цветущо, повярвайте, ..

Искаш да кажеш, че човек трябва да посещава майка си, само ако е болна на легло?   newsm78

Грозното в случая е, ако сина и не би искал да я види просто така, а се налага да има за причина тежка болест.

Еми на нея затова й се налага да си измисля причини ,защото знае че той не би отишъл просто ей така ,защото ми е споделял че тя адски много го натоварва.

# 18
истината е,че наистина има такива майки,каквито авторката описва.факт е,не просто измислица.
макар и синът да е вече голям мъж,със семейство някои майки са като пиявици.дори има такъв синдром,забравиг го обаче как се казва.
в същото време няма нищо лошо,дори и е съвсем нормално,синът да посещава родителите,да помага,когато има нужда.
разбира се,това не бива да е за сметка на жената и децата,нещата трябва да са балансирани.
ето,моят мъж например страхотно се справя с вниманието и към мен,и към свекито.

# 19
  • Бургас
Не знам какво те дразни в цялата ситуация? Майката има нещо против теб ли? По-малко внимание към теб ли проявява отколкото към майка си? Не забравяй, че тя му е майка. С или без болести - измислени или не, негов синовен, а и чисто човешки дълг е да не забравя за нея. Тук не става въпрос да и играе по свирката, да изпълнява всеки каприз или нещо подобно, а за внимание и обич. Колкото и да не им се иска на хората, повечето имат родители и съответно - морален дълг към тях, особено ако са посветили живота си да ги отгледат, възпитат и да им дадат старт в живота. Замисли се, че може би жената е толкова самотна, че се унижава дотам да проси с измислени болежки вниманието на сина си, а може би дори и твоето.
Ако мога да си позволя, бих те посъветвала да не се намесваш в отношенията им - той най-вероятно е достатъчно голям, за да се справи сам със ситуацията, ако я смята за проблем.

# 20
истината е,че наистина има такива майки,каквито авторката описва.факт е,не просто измислица.
макар и синът да е вече голям мъж,със семейство някои майки са като пиявици....

Абе има пиявици, това не го отрича никой. Но тази майка просто иска да го види веднъж седмично. Ако му искаше пари или нещо друга, без съмнение авторката щеше да го подчертае дебело още в заглавието, не изглежда на такава, дето ще спести нещо на свекърва си.

# 21
Сериозно бих се изплашила,че съм направила грешен избор на мъж, ако не се интересува или грижи за родителите си!
Пък в крайна сметка- ти имаш ли майка?Колко често я виждаш newsm78

Но и ще се съглася, че има такива майчета,които манипулират и правят какво ли не за внимание всеки ден ,за да е повече с нея, от колкото с жена си.Но това е за една друга тема.

# 22
Еми на нея затова й се налага да си измисля причини ,защото знае че той не би отишъл просто ей така ,защото ми е споделял че тя адски много го натоварва.

Много жалко, че я чувства като натоварване. Един път седмично да я види и натоварен?!
Дано не доживея така да мисли сина ми за мен.  baby_neutral

# 23
  • София
Винаги съм се старала да се отдалеча от взаимоотношенията майка-син, не мисля, че е моя работа да давам мнение или да отсъждам кой прав, кой крив.

# 24
Мислех, че темата наистина ще е за майките, които насаждат чувство за вина и как да се предпазим към децата си, а то поредната свекървинска.

# 25
Когато между деца и родители има напрежение, добре е срещите да се избягват. И аз съм на това мнение.

# 26

Много жалко, че я чувства като натоварване. Един път седмично да я види и натоварен?!
Надявам се ти да не заслужиш подобно отношение, но за всичко си има причина. Някои хора и за един час са в състояние да ти скапат настроението не за един ден.

# 27

Дано.И аз имам син и като знам с каква любов ги гледаме...Думи нямам какви хора има

# 28
Не знам какво те дразни в цялата ситуация? Майката има нещо против теб ли? По-малко внимание към теб ли проявява отколкото към майка си? Не забравяй, че тя му е майка. С или без болести - измислени или не, негов синовен, а и чисто човешки дълг е да не забравя за нея. Тук не става въпрос да и играе по свирката, да изпълнява всеки каприз или нещо подобно, а за внимание и обич. Колкото и да не им се иска на хората, повечето имат родители и съответно - морален дълг към тях, особено ако са посветили живота си да ги отгледат, възпитат и да им дадат старт в живота. Замисли се, че може би жената е толкова самотна, че се унижава дотам да проси с измислени болежки вниманието на сина си, а може би дори и твоето.
Ако мога да си позволя, бих те посъветвала да не се намесваш в отношенията им - той най-вероятно е достатъчно голям, за да се справи сам със ситуацията, ако я смята за проблем.
[/quote Разбира се че има нещо против мен, по-големия проблем обаче е че тя има нещо против всеки -приятелите му, бившите му гаджета, колегите му, съседите им.. въобще за нея всички хора са завистливи. Нищо чудно че няма нито една приятелка или дори съседка с която да се виждат, а мъжа й постоянно си намира работа( пък дали работи той си знае). По цял ден гледа тъпи сериали и чете вестници от рода на" Врачка" и тем подобни.Горе- долу стана ли ви по-ясна ситуацията.

# 29
Виж какво, има си тема С какво ви дразнят свекървите. Включи се, ще намериш съмишленички колкот си искаш.

И да изкажа адмирациите си към всички снахи, които не се оплакват от свекървите.   bouquet Сигурно и на тях не им е лесно, но намират начин да се справят.

Общи условия

Активация на акаунт