За майките който насаждат чувство на вина

• 4 640
  • 68
  •   1
Отговори
# 30
Разбира се че има нещо против мен, по-големия проблем обаче е че тя има нещо против всеки -приятелите му, бившите му гаджета, колегите му, съседите им.. въобще за нея всички хора са завистливи. Нищо чудно че няма нито една приятелка или дори съседка с която да се виждат, а мъжа й постоянно си намира работа( пък дали работи той си знае). По цял ден гледа тъпи сериали и чете вестници от рода на" Врачка" и тем подобни.Горе- долу стана ли ви по-ясна ситуацията.
Много сте ми интересни, като почнете да държите сметка на свекървите си какво правят през свободното си време, ама иначе на вас две не може да ви се каже. Не мислиш ли, че не е твоя работа какви вестници чете и какви сериали гледа?
Я сега си представи, че и тя така те анализира, както ти нея в момента. Приятно ли ще ти е?
Нормално е да иска да види сина си. Не е нормално да стига до там, че да си измисля болежки, понеже само така той ще и обърне внимание.

# 31
Виж какво, има си тема С какво ви дразнят свекървите. Включи се, ще намериш съмишленички колкот си искаш.

И да изкажа адмирациите си към всички снахи, които не се оплакват от свекървите.   bouquet Сигурно и на тях не им е лесно, но намират начин да се справят. Със сигурност си свекърва или бъдеща такава Laughing

# 32
Цитат
Със сигурност си свекърва или бъдеща такава
Защо?Ако не риташ против свекървата,значи си вещица?!   newsm78
Аз със моята се разбирам чудесно вече 20 и...години.Надявам се и снахите да е така...    Mr. Green
А какво четяла или гледала... ooooh!   ами то си е нейна работа ,все пак.Аз на твое място бих се интересувала какво прави само когато ми дойде на гости.

# 33
Със сигурност си свекърва или бъдеща такава Laughing

Бъдеща съм. Както и много от мамите тук. Което предполага, че съм била снаха. И съм правила много грешки като такава. 

# 34
Със сигурност си свекърва или бъдеща такава Laughing

Бъдеща съм. Както и много от мамите тук. Което предполага, че съм била снаха. И съм правила много грешки като такава. 
Интересно ми е какви грешки мислиш че си правила ?Ако ти се пише, любопитна съм да ги чуя( прочета) Simple Smile

# 35

Интересно ми е какви грешки мислиш че си правила ?Ако ти се пише, любопитна съм да ги чуя( прочета) Simple Smile

Не, не ми се пише. Защото, снахите винаги ще намерите 1000 довода против. Тя не ви е враг. Тя иска най-доброто за сина си.  Вие сте уверени, че това сте ВИЕ. Тя - не. 

Но ще кажа
- идва в къщи и почва да чисти. Аз съм изчистила, защото знам, че тя ще идва и го приемам като критика - тя е искала да ми помогне.
- подаръци, които на мен не ми харесват. Тя ги е мислила, правила с любов. Е,, не е съобразила, че това не ни трябва.
- Гледа децата 2 мес. лятото. Ама на мен не ми харесва как ги гледа.  В края на краищата са живи и здрави, а аз съм била свободна 2 мес.

# 36
  • Най-сетне у дома
Прилошава ми от жени и мъже, на които им се зловиди близостта на партньорите им с техните родители.

Прочетох заглавието на темата и ми стана адски интересно. По принцип, чувството за вина е често срещан похват в опитите на родителите да "дисциплинират" децата си и е много, много вреден... Но, оказа се, не става дума за това, а за обикновена проклетия.

Мъжът ми е чужденец, от мнооого далеч. Живее в БГ вече 7 години и я се обади на майка си веднъж на 3 месеца, я не. Нещо от тази комуникационна и друга небрежност прозира и в отношението му към мен и детето. Опитвам се да "му чукам канчето" да е по-активен във връзката с родителите си, но... не се получава (Е, то сигулно не е и случайно, де).

Мисълта ми е че не разбирам, ама наистина не разбирам хората, които се състезават за внимание с родителите на партньорите си. Най-нормалното нещо е да се видиш с родителите си поне, минимум, веднъж седмично. 

# 37
Ако правилно съм разбрала, синът не иска до посещава майка си, защото тя го натоварва и не му е особено приятно да прекарва времето си с нея. Също разбрах, че за да го накара да я посети тя си измисля болести.
Ако това е истина, значи нещо не е наред в отношенията между майката и сина (може и дъщеря да бъде в същото положение).
Не виждам защо е нужно да нападаме авторката на темата. В случая тя е снахата, но това не променя факта, че майката е манипулатор в най-чист вид. Ами има такива родители. Манипулират децата си и напълно съзнателно се правят на страдалци, за да получат внимание, без дори да се замислят, че това се отразява зле на децата им. Един куп млади хора живеят с усещане за вина и то вменено от собствените им родители. Мисля, че темата е точно за това.

# 38
Ако правилно съм разбрала, синът не иска до посещава майка си, защото тя го натоварва и не му е особено приятно да прекарва времето си с нея. ....

Аз пък доколкото разбрах това е така според авторката. Според сина може и да не е така, обаче тя нали си е навила на пръста...

# 39
Аз пък доколкото разбрах това е така според авторката. Според сина може и да не е така, обаче тя нали си е навила на пръста...
Е, ние няма как да знаем какво мисли синът. Не се опитвам никого да нападам или оправдавам, просто казах, че има такива родители и изразих мнението си по конкретния въпрос на авторката.

# 40
Е, ние няма как да знаем какво мисли синът. ....

Ами именно. Знаем само какво не се харесва на авторката.

# 41
Има родители ,които държат да обсебват децата си или в това е смисъла на живота им ,и да вменяваш чувство на вина е един метод също да вгорчиш на някой дните .
nevenababy имам позната която има син на 29 години ,все още е несемеен ,та те се чуват през 5 минути и то за какви глупости-от сорта -Мамо какво да си купя за хапване ,боли ме гърлото ,от аптеката какво да си взема че съм си надрскал коляното ,той едно самостоятелно решение не може да вземе за всичко звъни и иска съвет ,аз този мъж не го виждам като семеен сигурно ще пита един ден мама какво да прави със съпругата си ,ако това ви се вижда нормално ,повярвайте много е стряскащо  #Crazy
Аз не виня авторката на темата... има и такива майки !

П.С. и аз съм бъдеща свекърва  Wink

Последна редакция: сб, 29 авг 2009, 16:49 от FEN

# 42
Ако правилно съм разбрала, синът не иска до посещава майка си, защото тя го натоварва и не му е особено приятно да прекарва времето си с нея. Също разбрах, че за да го накара да я посети тя си измисля болести.
Ако това е истина, значи нещо не е наред в отношенията между майката и сина (може и дъщеря да бъде в същото положение).
Не виждам защо е нужно да нападаме авторката на темата. В случая тя е снахата, но това не променя факта, че майката е манипулатор в най-чист вид. Ами има такива родители. Манипулират децата си и напълно съзнателно се правят на страдалци, за да получат внимание, без дори да се замислят, че това се отразява зле на децата им. Един куп млади хора живеят с усещане за вина и то вменено от собствените им родители. Мисля, че темата е точно за това.

не знам какво си разбрала. Но го пише снахата. Може той да си измисля, за да може да посети майка си.

# 43
nevenababy доколкото разбирам от темата, живеете отделно от свекърва ти - как въпреки това успява да те накара да и отделяш толкова голямо внимание  newsm78
Ами, иска посещение - нека синът и я посещава.. той е достатъчно голям, за да разбере дали го манипулира, и съответно да реши колко често да ходи. Защо просто не я оставиш да си чете и гледа каквото иска, и да не се натоварваш излишно с мисли за нея.. те по-добре от теб познават отношенията си, и ми се струва, че в един момент е възможно ти да излезеш виновна за това, че се месиш в тях.

И аз съм бъдеща свекърва  Mr. Green Съдейки по моето отношение към свекърва ми сега, се настройвам на старини да прекарвам времето си в козметични процедури, пътувания и занимания със себе си, предвид колко често ще искат да ме виждат снахите ми, и какви сложни организации трябва да правят синовете ми, за да не ги обвинят, че твърде често ме посещават  Wink

# 44
не знам какво си разбрала. Но го пише снахата. Може той да си измисля, за да може да посети майка си.
Може естествено, може и снахата да си измисля, може и синът да я лъже... Всичко може, но в случая тя (снахата) пита дали познаваме други хора, които лъжат, че са болни, за да накарат децата си да ги посетят. И аз точно по този въпрос говоря. А сценарии всякакви...

Общи условия

Активация на акаунт