ДЕКЕМВРИйската тайфа стиска палци за ПОЛИ и Точицата

• 12 543
  • 307
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте в днешния прохладен ден,
и аз като бременна за 1-во дете чета с интерес нещата които пишете, относно кърмене, първи дни вкъщи и т.н., защото като се замислям понякога живи и здрави да стигнем до вкъщи добре, ама после... newsm78
Мамчета днес си пуснах изследвания и много странно хемоглобина ми е доста високичък 203 g/L (при норма 115-160), както имам увеличение и на еритроцитите (в следствие високия хемоглобин, предполагам). Не приемам допълнително желязо / лекаря изписа, ама реших да не избързвам преди да си видя резултатите. Та извинявайте че ви занимавам с изследванията си, ама малко се притесних, но още утре сутрин ще тормозя доки по телефона.
Krasoni страхотни снимки, много добре изглеждате, а за дъщеричката нямам думи, дано на всеки такива усмихнати и лъчезарни дечица...

# 106
Здравейте! Какво си прайкате мамчета? Ние преди малко се прибрахме цял ден бяхме по Благоевград  Hug издържахме геройски на пътуването имайки в предвид че на 30-50км. и започваше да ме боли ниско долу днес да чукне на дърво сме добре. Утре пак сме на път към Ботевград за изпит. пу пу пу само да не са ни уроки за пътуванията...
Да ви почерпя с малко закъснение... Вчера баща ми имаше рожден ден стана на 50 години   party023 Да ни е жив и здрав бъдещия дядо да гледа внуци и правнуци...
Виждам че много съм изпуснала и ви четох по диагонал... Видях за лекцията на 3ти септември в Люлин мисля да се включа само някой ако може даме ориентира къде точно се намира този Бейби мол?   newsm78 Лека вечер на всички и успешна нова седмица само хубави емоцийки да има и само добри новини Peace

# 107
Я да се омуша пак тука - гузна се чувствам малко, че предизвиках толкоз дебати Wink
Но това е едно от ценните неща на форума - много и различни хора, с различен мироглед, с различен опит - шарен свят!

Не съм обидена, наистина (просто малко ми стана неприятно, Амбър точно определи защо Laughing), нямам намерение да спра да пиша, то не че ще мога де без вашата компания Laughing

Еta, не е нужно да се извиняваш - аз и преди казах - нищо лично (надали ти си измислила въпросната информация Simple Smile) Аз пък забелязах, че по - много въпроси имаме и сходни мнения - и АКО имаме пререкания в бъдеще, то ще е с цел да помогнем или изясним нещо, а не просто да си чешем клавиатурите (то и сега така се получи всъщност Grinning)
Позволих си да прокоментирам дадената информация, защото и аз станах свидетел как няколко майки изпаднаха в жестоки депресии, изнервиха децата и семействата си, защото не можаха да кърмят (поради хормонални или анатомични пречки), и това беше резултат от подобни лекции, където им беше внушавано, че няма жена, която да не може да кърми и как едва ли не обричаш детето си на полуинтелигетнтост или знайни и незнайни болести ако го храниш с АМ.
Това не е така и има много доказателства в подкрепа, не е нужно да подтикваш майките да правят нещо чрез внушаване на евентуална вина. Това имах предвид под агресивната има кампания.

Благодаря на всички за милите думи, стига по тоз въпрос вече, че стана досадно Laughing

Много ми беше интересно да прочета разказите - и ето на - всяко дете си е уникално наистина (цитирам Laughing) Ти може да искаш да даваш вода, ама то ако не иска да пие - не мож го накара и това е. Мойто пропи вода на 1 година и 2 месеца някъде. Преди това дали се събират 50 мл изпити общо за целия живот - надали newsm78
Darlin, тая работа с бъбреците дето не можели да функционират без вода - не и се връзвай. Тя природата си го е измислила, така е направила кърмата, че е юзър френдли и за бъбреци и за стомах и за черен дроб и за каквото се сетиш. В случая твърдата храна си върви с разредителя направо Laughing

Choosy, много ми беше умилителен твоя пост - всички минават през тия терзания, спокойно. Преди време някой беше писал (не помня кой Embarassed), че първото дете е изстрел в тъмното - тогава всичко е ново и неизвестно,учиш се, луташ се между разни съвети, докато се почувстваш по-уверена. За следващите - вече си знаеш, че живота книжки не чете Wink
Единствената червена нишка, която трябва да те води е, че ти си най-добрата майка за детето си и никой друг не може да се грижи по-добре за него.

Лека и спокойна вечер на всички!

# 108
Krasoni страхотни снимки, много добре изглеждате, а за дъщеричката нямам думи, дано на всеки такива усмихнати и лъчезарни дечица...
Мерси, мерси, дай боже всички такива деца   bouquet

# 109
Бебе по книга не се гледа. Това са думи на майка ми, като ме гледаше как си наливам информация отвсякъде- книги, списания и нет.Но все пак живеем в 21 век и сме длъжни да сме информирани. Много от информациите се противопоставяха една на друга и е доста объркващо. Мисля, че споделения опит с другите мами ми е бил най-от полза. Винаги се доверяваш на собствената си интуиция и най-вече бебчо показва как да процедурираш.
И аз варях вода и изхфърлях след това- излишно хабене на време и енергия. Миене, стерилизации, преварявания и т.н. И на всяко молене резулата беше нулев или нищожен.
 Lassi като медицинско лице си мисля, че можеш да ни помагаш много по многото ни питанки. Кампанията на ЛЛЛ наистина е агресивна, но все пак стига само до ушите на интересуващите се.  Но дали бебче ще е кърмено, дали ще е на АМ, дали ще пие вода или не, дали ще пие сок още първия месец или не, захранване и т.н. не са никаква гаранция, че ще е здраво. Всичко си е божа работа. Ако детето получава достатъчно прегръдки, милувки и се чувства обичано, то нищо друго няма значение. Всяка майка е най-добрата за нейното гардже. Всяка майка прави и грешки, но нали сме хора и се учим от тях. Пожелавам на всички живи и здрави бебчета, пък с другото ще се справим.
Милейди, чаках разказа за раждането в чужбина, а сега ще чакам блога ти Peace
 limonkata да е жив и здрав баща ти и успех на изпита.
angel4eto^^ май наистина  е височък хемаглобина newsm78
Bobby_Alex приятна почивка.
 evil чакаме снимки от кръщенето.
La Fée - прекрасна е.
jani85 честити сини гащи.
eta честито влизане в новия месец, следваме те.
Krasoni отивам да гледам снимките ви Peace

# 110
аз както я подхванах от вратата за краката , мани , мани !
май съм за предпочитане кротка , усмирена и депресирана   Mr. Green!

момичета , много сте мили !
когато някоя от вас се позагуби и мен ме обхващат притесненя ! за кудкудяка , например (както и за вс. други , които няма да изброявам сега поименно ) , но тя си знае , де .тъй или иначе имах добро предчувствие за нея и се радвам ,че съм се оказала права .
съчувствам на елфчето за притесненията ! добре, че има мамчета в отчетната , които могат съвсем конкретно да й помогнат .
gdd ,разказа за гърча на направо ме вцепени от ужас !
с   La Fée не се видяхме на родна земя , но може пък на френска територия да се засечем (мечтииии Crazy).
дарлин много ме умили с желанието си да бъде полезна !
angel4eto^^, те такова нещо за пръв път чувам ! дано не е признак на нещо обезпокоително !
Bobby_Alex , разбира се ,че ще мине безпроблемно почивката Heart Eyes!
милейди , днес си говорихме с Майчето , че при първа възможност и двете ще се радваме да те видим !
scrye , радвам се , че страховете ти не са се оправдали !
разглеждам и се радвам на покупките ви и наистина държа всички ви под око - бай брадърката вижда всичкооо  #Crazy !
но си признавам , че подхванах да пиша , защото едно притеснение,не ми дава мира . днес направих  грандиозна глупост - такава , че ако ми попадне някоя по-яка гьостерица и се окажа достатъчно кръшна и гъвкава , сама ще си нашаря гърбазът !
по причини които няма да описвам , се наложи тази сутрин най-сетне да направя рутинните изследвания на кръв и урина, нищо срециално . набутах се в най-близката лаборатория - на 10-та поликлиника , а вътре смрад и чакащи поне десетина циганки . ама нямах време да търся друга и стоически си изчаках реда . но какво се случи : тъкмо преди мен , излезе лаборантката и  с голи ръце премести поне 3-4 чашки от урина , които тъкмо бяха употребени от някои от ромките в тоалетната , и ....... дори не си изми  ръцете  Shocked!!!!! изумях , но бях вече толкова изтощена от чакането и стикането на нос , че реших да не се отказвам , а осторожно да наблюдавам дали ще докосне иглата за взмане на кръв . за щастие , държа я само за накрайника .
винаги извръщам глава точно в момента в който забиват иглата в плътта и едва сега когато усетих ,че мястото ме наболява , забелязах че то не е някаква си точка , а направо яко издрано зчервено и подуто .
ами ако ми е лепнала някаква зараза ?! ужасно съм притеснена ! и сега какво да направя , какви изследвания за да разбера ?
опитах да поговоря с таткото на Васко , но той разбира се , както винаги загрижен основно за себе си , ме заплаши , че щом съм му споделяла и натрапвала такива страхове , сега пък той щял да ми отмъсти като ми разказва всякакви ужасни истории за хорските страдания , от които мн. добре знае , че се подувам от рев и нощи наред не мога да спя ! толково за подкрепата от домашните , затова и пиша за страха си тук !

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 01:04 от oska

# 111
  • София
Хайде вместо лека нощ - последни мнения по някои и други въпроси
oska, че има некой за гьостерица в тая ситуация, има, ама не си ти, а тъпата патка дето не си мие ръцете #Crazy. От друга страна обикновено ни се случват неприятни неща, които не очакваме, а не такива от които се страхуваме  - така че мисля си едва ли ти е лепнала нещо Hug
angel4eto^^ какъв е този хемоглобин наистина - да не е лабораторна грешка, абсурдна е стойността newsm78
Моят е 140-160 в тези граници и винаги се чудят лекарите и казват, че това са мъжки стойности на кръводарител, ама над 200 newsm78
Хайде насилете се да пием едно Съботно - Неделно кафе някъде - даже и по-западно може, ако може де Mr. Green
Лека ви нощ с по-малко посещение на вецето по възможност пожелавам, че аз имам абонамент за поне три пъти на нощ Blush

# 112
Ох, как обичам помирени маци и котаци  Grinning  Hug Сега да не вземете да спрете да спорите за всичко насетне, че тогава вече ще има проблем и затъмнение на информацията  Wink  Laughing

ета, аз може ли пак моля, моля да си се примоля за твоите разкази, пък искай ти нещо в замяна. Знам, че инфо много по вси'те въпроси, но някак друго е когато те подсещат за разни детайли, а и винаги може да се чуе по тези лекции и нещо по- така новиНко и прочие.  Heart Eyes

оска, аз като пръв хипохондрик що се касае за бременност и зарази веднага идвам да ти съчувствам, мила....Най- вероятно е да нямаш никакъв повод за притеснения, но тъй като напълно те разбирам в какъв филм си се вкарала, ще ти кажа, че е най- добре да изчакаш седмица две поне и ако все още те гложди (а то най- вероятно ще, м***а му) да си пуснеш едни пълен пакет от секс-болести, хепатит и тн. Дано не ти звуча много идиотско, но понеже ти самата се чудеше дали и какво да изследваш- та за това си откривам болната душа тук. По- добре е малко пари на вятъра и спокойна жена, от колкото да те човърка, а всеки да ти казва, че си луда  Crossing Arms Бих казала, че съм изумена от тази небрежност спрямо хигиената, но не съм...отвратена съм по- скоро...
Все пак запази спокойствие за момента до колкото ти е по силите, защото наистина не е чак толкова лесно да се предаде нещо, а и тя надали те е докоснала с ръка там- просто е брилянтно некадърна във взимането на кръв и ти е таковала таковата на ръката....Не се самобичувай сега- станалото станало, но съм сигурна, че всичко ще е много страх за нищо, а до тогава ние сме тук да си споделяш тревогите с нас, че то какво друго ни остава в нашите тихи моменти на логична лудост  Hug
За домашната подкрепа няма да коментирам- но само ще ти дам идея, че още месец два да се налеем и можеш да му седнеш на главата или гръдния кош в съня му- аз поне моя с това го плаша и не се  шегувам  Twisted Evil Аааа.....мъже- като се роди още трябва да се трепе, че да си знае (простете ти и всички бъдещи майки на момци, ама жени сме- разбира те ме  Whistling )

ПП. Безкрайно много ми се иска едно виждане в градинката на парка там, за по кафе и сладки лафчета с теб и Майче- както казах и на нея- само да му пусне поне мааалко чичо доктор и ви забирам  Heart Eyes

scrye  , радвам се за добрите резултати от стерилната!!! И голяма  Hug за другото  Simple Smile

Bobby_Alex, приятна почивка и много сили да събереш там!

Krasoni , и двете сте красони и половина просто  Heart Eyes Много хубави снимки  Heart Eyes

Щях да пиша и още, но трябва да заминавам с подскоци към леглото, че утре в ранни зори ще ставам  Tired Утре ще продължа с всичко останало за нощното кърмене, водите, личните обръщения, които сега вече просто нямам сила да завърша  Embarassed

Лека нощ и сън в удобна позиция   bouquet

ПП. Искам и аз на срещааааа- хайде някъде по- към другата част на центъра да е, пък аз ще си изпрося едно разрешително от Ковачева, мооооля  Grinning (каква усмивка лъскава имам за съблазън)

# 113
angel4eto^^ какъв е този хемоглобин наистина - да не е лабораторна грешка, абсурдна е стойността newsm78
Моят е 140-160 в тези граници и винаги се чудят лекарите и казват, че това са мъжки стойности на кръводарител, ама над 200 newsm78

Ох и аз се чудя какъв е... Ама утре ще ида в друга лаборатория да си пусна пак ПКК, че то с тоз хемоглобин, леле незнам и аз какво ще излезне. Лутам се в нета, ама почти нищо не открих newsm78
Преди 3 седмици когато бях в болница заради гнойната ангина беше едва 109g/L, а сега...оф, дано не излезе нещо лошо.
Айде на вас лека и спокойна нощ.

# 114
Хайде да се запиша и аз в ранните часове на деня, но нещо сън не ме хваща и изчетох последните две теми. Нямахме нет известно време и не съм писала десетина дена. Изпаднала съм нещо в голяма депресия, хормоните ме побъркват и съм като една баба Яга, летя на метлата цял ден и крещя по всичко живо. Тази зима много ми дойде, заради грипа сме почти под домашен арест, Кристиан не ходи на градина и на всичкото отгоре се скъса да боледува тази зима, то не бяха настинки не бе чудо. На всичкото отгоре яде като пиле и ако днес му харесва една храна утре не ще и да я помирише. В общи линии съм много стресирана, но дано ми мине скоро и да се успокоя малко, иначе ще си пиша пак по нощите. Излях си душата, ако и някой ми каже една-две добри думи ще ми стане по-леко  Cry
Да се включа малко и аз за кърменето - привърженик съм на всякакъв вид информация, колкото повече има, толкова повече ще може после да отсяваме според индивидуалните си нужди. Убедих се и аз, че теорията е едно, а практиката съвсем друго. Аз имах повече обратния проблем на липса на кърма, тоест имах прекалено много. Първите дни съм плакала от болка, защото имах чуството, че гърдите ми ще се пръснат. С помоща на разни процедури и хомеопатия оправихме положението за около седмица. Първия месец бебо качи кило и половина на изключително кърмене и започнах да го кърмя от една гърда на хранене, хем да регулираме малко кърмата, хем да регулираме теглото. Затова искам да кажа не купувайте помпи сега, защото не се знае как ще е кърменето при вас. Имах най-обикновена ръчна помпа на Авент и за 5-6 минути изтисквах по 200мл от гърда, така че за мен по-усложнени модели бяха напълни излишни. Имах и приятелка обаче, която едвам се цедеше и си купи електронна, защото и оттичаше ръката с часове да помпа и нищо да не излиза. За храната да ви кажа, не съм се ограничавала много, моя педиатър каза, че стига да не пия по литър мляко на ден в малки количества не е толкова вредно. Същото важи и за всички останали храни. За даването на АМ в БГ след цезерово съм много озадачена, защото тук не дават нито АМ, нито вода, кърмиш си няколко часа след операцията без проблем. Аз писах и преди, наложи се веднъж само да дадат и ми искаха писмено разрешение, плюс че го храниха с капкомер.
За педиатрите в БГ не ми се коментира въобще, за лекарите също. Впрочем много е мръсно, особено в София, и именно там Кристиан за първи път на година и девет месеца ми вдигна т. Естествено лекарката в поликлиниката веднага ми изписа АБ. Пита ме каква е поносимоста към АБ? и аз викам "ми не знам, никога не е пил до сега" Казвам ви такъв поглед ми тегли все едно съм направила нещо непростимо - Ама как така не е пил??? Ми викам ние се лекуваме с хомеопатия. След което ми дръпна една лекция как хомеопатията е шменти капели и т.н. Не купихме АБ-а, но преди да си заминем се наложи все пак да изпие един за първи път в живота си. Единствено се съгласих, защото щяхме да летим след седмица. Имам чуството обаче, че много му разбихме имунната система, след шест месечен престой в родината и безброй забранени иначе в къщи храни, които майките раздават по дестките площадки и няма как да избегнеш. Та както казах тази зима много боледува, но дано да е период и да мине скоро.
Не прочетох никакви новини от точица, дано е добре и скоро да каже какви са резултатите.

# 115
  • тук
Добро утро Simple Smile Днес ми е голяма лудница и няма да обърна внимание на всички
макар да ми се иска
Oska, успокой си душата - това, което описваш е вариация на ежедневни случки
помисли си на детските площадки колко кучета и циганета минават и пипат
после децата ни падат и често си прежулват крака и ръце до кръв
и после с раните пак ходят и пипат Simple Smile
Освен това, може да не се е измила, но би трябвало със спирт да е дезинфекцирала
мястото, където те боде, с което реално си е почистила и пръстите
И в най-лошия случай - ако пак не си спокойна - на 21ия ден от случката можеш да си
пуснеш всички заразни - СПИН, хепатит А, B,C, и сифилис , а за тетанус можеш да си сложиш ваксина
личният лекар трябва да има за такива спешни случаи и да не ти откаже

А според мен, просто забрави случката, страшна ти се е сторила, защото си
много чувствителна по темата - аз какви мога да разкажа  Blush

# 116
Добро утро и от мен Hug
Четох ви досега, радвам се, че има вече нормален тон в писанията Party

oska, хем ми се иска да ти кажа да не се притесняваш, хем се поставям на твое място и напълно те разбирам - и аз съм гнуслива що се отнася до всичко свързано и замесено с циганите. Няма такава отврат....  Най-добре наблюдавай мястото на обождането да не се възпали нещо и дали всичко протича нормално.

Стана ми приятно, че ви е било интересно споделеното от лекцията, но явно не толкова след като никой не поиска да допиша и останалото...  Thinking което ме води до мисълта, че явно не ви вълнува много. Както и да е...

Отивам да се оправям да работа сега, следобед ще пиша пак. Бай-бай и приятен ден Flutter

# 117
Добро утро и от мен,
Сядам на копма за да релаксирам. Дъщерята такава сутрин ми спретна....  Twisted Evil Отначало не искаше да става,после нито да се мие ,нито до толаетна.Може би половин час се молим ,увещаваме. Накрая мъжа ми я„грабна„и я отнесе в банята. А то след минутка ,още преди да сме почнали отново се върна в леглото. Снощи си е легнала сравнително рано,нали днес е деня в който ходи а детска.
И единствения в който мога да почина без нея. Поне до обяд.
За закуската да не говорим,едвам прие няколко лъжици мляко,че от чудо с лъжица ги давах. Накрая с пълна уста изпръска всичко в мен и каза ,че не иска да закусва.
Офффффффффффффф
Преди малко ги изпратих с мъжа ми. Обикновено той я води. Все още ми е криво,но се надявам да ми се подобри настроението-все пак това е моята сутрин. Единствена в семицата.
Сещам се,че досега не съм говорила ,милвала корема си и бебето ,както правих в първата си бременност на спокойствие.
Миличкото-не ,че не си мисля за него,но каката и грижите около нея така ме ангажират ,че като заспи единствено мога да обърна малко внимание на растящия в мен живот. А често пъти тогава съм уморена и изнервена.
Ще се радвам други мами имащи вече едно дете да споделят как се справят с това полужение.
Хубав ден

# 118
  • Варна
Добро утро! Направо може да стане утре докато ви изчета, че то много сте били активни вчера, а и ми е гузно да ви прескачам, всяко мнение и пост ми е толкова интересен, че срам ме е да чета диагонално Embarassed
Та така, успях да ви прочета всички, и щом има добра развръзка накрая, добре еее.
Много сте прави за това ,че практиката не винаги е такава, каквато искаме; само живот и здраве, всичко се нарежда.
Аз кърмех до 9 месец, имах кърма, но отбих малката , защото от 4-месечна имаше зъби и всяко следващо кърмене ставаше все по-болезнено за мен. Та силата ми беше до там, а и мисля, че колкото кърма съм й дала, си е от полза. Вода също й давах, пиеше много като ви казвам, и сега е така. не се цедях след всяко кърмене, а само при усещане на напрежение в гърдите. Моята помпа не ...мъжът ми, смейте се, ама и него кърмех често... да е здрав Mr. Green
За страха и притеснението от прибирането с бебето у дома- ами да ви успокоя мами на първи детенца, и аз се страхувам пак, въпреки, че веднъж съм минала по пътя  и никак не ми беше трудно да се адаптирам към промяната, просто всичко само си тръгва, но сега пак ми е шах, този път ще успея ли като майка на две малки деца, няма ли да пренебрегна едното за сметка н адругото, ще ми стигат ли силите и т.н.
За ваксината Пентаксим, която досега беше платена, 80лв./бр., четох някъде, че от 2010г. , ваксината щяла да се дава безплатно от РИОКОЗ Peace

При нас нищо ново, лрезките спадове в Т, не ми се отразяват добре,нещо настинка ме гони и сега съм на фрешове от лимони, че да не стане по-сериозно Peace
Bibi2202 , веднага искам да те успокоя и да ти кажа, че напълно те разбирам. При първия студен ден при нас ме обхвана една депресия, пак затворени в къщи, малката не ходи на ясла, за градина  все си мисля, че няма да я приемат  инаправо лудвам при мисълта, с две деца през зимата сама да се справям и дали изобщо ще успея-но ние сме силни жени, не би трябвало да се поддававаме на хормони и депресии, дръжте се всички и добре, че ви има, иначе бих откачила. Моите приятелки с които дружах до преди месец , започват работа, септември е месец и за училища и градини и някак имам чувство , че оставяме сами и без обкръжението ни Sad
Та, така....

# 119
Добро утро, мили!
За мен днес е малък празник, защото преди малко закарах Софка на ДГ! ( Биби spoko, как само те разбирам! Дано скоро ти се случи това щастие!)

Оска,всеки на твое място много би се притеснил, нормално е. И все пак, гледай да не изпадаш по-дълбоко в депресивни настроения. Освен наистина да пуснеш едни изследвания контролно, както са те посъветвали момичетата, не се сещам за друго по-адекватно решение.

Ласи, получили сме ефекта "развален телефон", често се случва, когато не разговаряш в очи с човека.  Simple Smile
И при мен не са се получавали винаги нещата. За другите разказах, сега да ви споделя какво ми се случи с голямата дъщеря, Кристина.
Тя се роди 1г след смъртта на сина ми, може да си представите горе-долу в какво състояние бях. Подтисната, обезверена, все очаквах отново да ми се случи нещо много лошо... абе с две думи, горкото ми бебе, обра всичките ми черни емоции.
До третия ден на раждането нямах нищо, дори и капчица коластра. Аз го отдавам на психическото си състояние преди всичко.
После лека-полека тръгна, но със зор. И един прекрасен ден, след почти 2м, просто кранчето спря. До капка.
Нито аз, нито бебето бяхме готови за това. Тя не искаше нищо друго, освен цицка и три дена я мъчихме да пропие адапте. И на мен ми беше мъчно, всички майки знаят колко специален момент е този на кърменето.
Но нито в един момент не съм се обвинявала, честна дума. Около мен имаше доста успешни кърмачки, на които се радвах, тайно завиждах, но наистина и грам не съм се обвинила. Мобилизирах се да преодолея адаптацията на дъщеря ми и да й помогна до колкото мога.
Писах всичко това, защото наистина, понякога просто нещата не стават, независимо от нашите усилия! И това не е края на света, не трябва да ни носи самообвинения и негативи.
Призивът "Всяка майка може да кърми" аз го приемам като "Не се отказвай, преди да опиташ!". Не бива да е империатив или да вменява вина!

По-късно ще се включа по темата "Първи дни у дома", че съм се сгънала на осем пред един лаптоп, моят е на лекар.
не ви споменавам всички поименно, но ви чета и мисля  Hug

Общи условия

Активация на акаунт