С коси от златни есенни листа към ПАЗАРДЖИК пристъпва есента

• 29 719
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм за имуностимулантите НО ако днес трябва да решавам дали да слагам ваксини или не на детето ми, отговарям категорично НЕ.
Така че Мецо имаш и моята подкрепа!

# 241
а, пък съм за имуностимуланти, витамини и т.н...даже самата ти (Неллина) беше дала линк Mr. Green  за витамин Д и приема му.

"Нещо интересно" бях озаглавила въпросната тема. Simple Smile
    Никога не съм казвала "Приемайте витамин Д!".
    Та аз на Йоана Вигантол почти не съм давала...

# 242
Хубаво сте против ваксините. Всеки има право на мнение - нали така!?! Аз пък искам мнението ви за менингит при деца.
Освен това айде ние ако живеем в каменната ера - защо по-просветените народи също слагат ваксини и то повече и от нашите?

# 243
Не знам Марьянче за другите просветлени народи, знам само че много неща в живота на Еми съм правила от професионална гледна точка и на много места сгреших, вероятно трудно да гледаш на детето си като майка и като специалист,  затова си обещах че ще си вярвам като на майка, а инстинкта ми говори че не са нужни тези ваксини. За разлика от Мецаната не съм чела нищо, но понеже с Еми сме все по лекари и други разни видове мошеници и всеки много подробно пита как е понесъл ваксините, какви са му слагани, много тясно свързват не говоренето със ваксините, и още нещо като бяхме на обследване в Александровска, сещаш се какви деца съм срещала там, та искам да ти кажа мила че да не кажа "всички майки", затова ще кажа почти всички майки  бяха сигурни че проблема на детето им от ваксините, тогава се замислих защо не една не две, а толкова жени които ни то се са виждали, ни то се познават с различен манталитет и с различно ниво на развитие, едни четат, други не са видяли компютър, всички са на едно мнение.

# 244
Добре де, аз ли нещо не съм наясно, ама защо си мисля, че в България тези ваксини са задължителни?
Нещо ми се върти в главата, че ако детето няма всички ваксини не може да тръгне на ясла, детска градина...Така ли е или аз съм в грешка?
Иначе и аз съм чувала, че точно ваксините понякога отключват разни заболявания, ама само съм чувала, не съм чела нищо по въпроса. Blush

# 245
Добре де, аз ли нещо не съм наясно, ама защо си мисля, че в България тези ваксини са задължителни?
Нещо ми се върти в главата, че ако детето няма всички ваксини не може да тръгне на ясла, детска градина...Така ли е или аз съм в грешка?
Иначе и аз съм чувала, че точно ваксините понякога отключват разни заболявания, ама само съм чувала, не съм чела нищо по въпроса. Blush
Не грешишь, но ако решавах днес за ваксините, нямаше да ги сложа а пък бележка за градина ама хич не ме плаши, колкото грозно и да звучи, то у нас хора със психични растройства си вадят разрешително за оръжие, та аз една бележка ли няма да мога да направя, колкото искаш.
Поне нямаше всеки ден да се питам дали аз причиних на детето си това.

# 246
Лили, не се обвинявай. Направили сме всичко, което държавата изисква от нас, колкото и някои неща да не са редни. Да не мислиш, че аз не обвинявам себе си за честите дихателни проблеми на голямата, когато палех цигара като бременна.... Миналото, минало.

Не търся подкрепа, просто обсъждаме, защото ценя мнението на всяка една тук. Чела съм ви много и вярвам в умовете ви!
просто ми е приятно и полезно като говорим за това.
Нели, ми реимунизациите, които предстоят на Марио и Йоана? Какво ще правиш?

Относно яслите и градините, е така. Просто ти трябват познати лекари. Знам механизма на вадене на подобен документ.
В интерес на истината - напротив - Дания, Австрия, Норвегия, Щатите - там се слагат много по-малко ваксини.
Относно менингитната ваксина - е, това вече го знам от лекари . Има 7 вируса, 4 от които са опасните, но срещу тях няма ваксина. Изработената ваксина е срещу другите 3, които не са опасни. Причината - самите опити за ваксина доказват, че вирусите разрушават миелина на мозъчните влакна, без който не можем да съществуваме. Тоест....няма как да боднат ваксина срещу опасните 4 без да разрушат мозъка. Това и в нета може да се намери. Така че за мен поне е безпредметно да бода вече.
В момента Законът за Здравеопазването в БГ си противоречи с Европейския съюз (то не е и само този закон де). Право на избор, дъра-бъра и т.н.

Тоест вратички има много.

# 247
  Привет!

Темата с ваксините и мен вълнуваме,ще помоля,който има възможност да сподели информация за мненията против ваксините.
 Девойчета,искрено се надявам,че темата на разговор ще си остане полезна  споделена информация,правото на избор е наш разбира се,последствията също,но това да кажем е друга тема.

Мамо Мецо,думай си желанието.Благодаря ти,че сподели познанията и опита си,при нас сребърната вода подейства.  newsm51

# 248
Ember, и не само на детска градина..Ето на Никол, въпреки че е 6-ти клас също искат бележка от доки , че има сложени последните две ваксини....

Тази тема за ваксините ми се струва, като вечното "нормално или секцио раждане"  , "кърмене или адапте" , и още други подобни...
Нима, сте очаквали да има различни отговори от получените..не  помня вече кой подхвана темата  Blush
Жалко е само, че и тук не можем да упражним правото си на  избор и то информиран избор, а трябва да лавираме, лъжем дори....за да постъпик както сметнем за добре  Peace

Лека, в БГ езика буквата "Ь" се слага САМО преди буквата  "О"  Heart Eyes  , ако греша даскалиците ще ме поправят  Wink

Аз да ви попитам по един друг казус....
Удрят детето ви в училище, по главата, от към гърба, изненадващо, изневиделица....и питайки защо..."идваше ми отвътре..понякога ме дразниш"

Първата ви реакция?..казвайки ви това, разстроеното ви дете ви по телефона.
Искам първата ви, първична реакция и чувство....
...както и  ПРАВИЛНАТА реакция в случая....

вие сте..

п.с. а даааа.... удареното дете е момиче, а удрящото момче...с една г лава по-високо от нея и по-силно.....ако има въобще значение де...

# 249
За ваксините, мнението ми е същото като на Мечето. Нели има всички ваксини до навършване на първата си годинка. Само че не съм слагала Пентаксим, а Инфанрикс, точно защото има три компоненти, а не 5. С това мисля да приключим,повече няма да слагаме никакви...
За менингита - наскоро имаше случай на починало дете, не помня в кой град беше обаче. Тогава гледах интревю с лекар, който каза точно същото, което е казала и Мечка Малинарка - срещу смъртоносните вируси ваксина няма...

Гери, първичната ми реакция би била супер агресивна. Само като си помисля, че някой ще удари детето ми просто ей така и полудявам. Просто бих отвърнала със същото, а правилната - може би разговор с въпросното момче и с родителите му..

# 250
Аз да ви попитам по един друг казус....
Удрят детето ви в училище, по главата, от към гърба, изненадващо, изневиделица....и питайки защо..."идваше ми отвътре..понякога ме дразниш"

Първата ви реакция?..казвайки ви това, разстроеното ви дете ви по телефона.
Искам първата ви, първична реакция и чувство....
...както и  ПРАВИЛНАТА реакция в случая....

вие сте..

п.с. а даааа.... удареното дете е момиче, а удрящото момче...с една г лава по-високо от нея и по-силно.....ако има въобще значение де...
Кипна ми! Close
Само мисълта, че някой може да раздава шамари и юмруци на моето дете (а и на други деца), още повече безпричинно...мнооого съм крайна на тази тема.Добре, че първо мисля, преди да действам.
Ех, как се ядосах?Това на Никол ли се е случило?
Правилната реакция - знам ли, нито е да се намесиш, нито е да оставиш така нещата.
Сигурно бих потърсила съдействие от класната за да говоря с родителите на побойника.
Такива деца не бива да си мислят, че всичко им е позволено и подобни неща остават безнаказани.Ама ефект дали ще има...родителите кой ги знае... Rolling Eyes

# 251
  Първичната ми реакция е - обръщащ се и го сритваш в топките.

Гери,върна ме назад във времето,когато съучениците ми проявяваха агресия,сега след време и години си мисля,че всъщност агресивните деца търсят внимание,което не са получили от най близките си хора,това разбира се не оправдава постъпките им,но си струва да се опитаме да ги разберем и потърсим решение на проблема,винаги по мъдро е взетото решение след преброяването до десет поне.

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 12:38 от Есенна ...

# 252
  • Пазарджик
Леле някой да посегне на детето ми ей така направо кръвта ще ми се качи в главата и без да се замислям ще го лепна и аз.Даже днес докъто бяхме в болницата се случи точно това.Момченце на около 6-7 год удари Иван по главата без никаква причина и аз като кипнах тряс 1 шамар на другото и стана една дандания да не ви разправям.Сега като се замисля може би не беше редно да удрям детето но ме бсеси това че майката не отреагира в момента когато нейното дете удари моето.Деца деца ма да ги оставим да се изтрепят ли?Що се отнася до правилна реакция знам ли но в никакъв случай едно такова действие не бива да се остава така.

# 253
Аз няма да го ударя, но ще хвана парче месо, колкото докопам и ще въртя, въртя , стискайки Twisted Evil Embarassed
Ако това е начин да сваляш момиче, или да се дразниш, че не ти обръща внимание, то тоя момък е на развитие "детска градина" все още. Така ни сваляха момчетата тогава - биеха ни Rolling Eyes #2gunfire

Гери, бележката не е задължителна, защото образованието е задължително Simple Smile

Сенчице, пожелах си да не .....оставя децата си сирачета при операцията Embarassed Confused Cry
Имам книга против ваксините на имейла. Да не говорим за перфектните публикации на Гълъбов.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409075.0;topicseen това е тема против. Разбира се, има и много глупости, но човек се научава да ги отсява. Има и много теми назад.

http://gnm-bg.com/index.php?option=com_content&view=article& … 58&Itemid=143 тук има 5 факта за ваксините

http://www.yosif.net/bg/med/index4.htm ето и книгата на д-р Гълъбов

Последна редакция: чт, 01 окт 2009, 13:14 от Мечка Малинарка

# 254
Ммммдааааа...на Никол се случва описаната случка, вчера в часа по физическо, докато тя се запътва към скамейката заради уважителна медицинска причина, поради която няма да играе физическо известно време.
Въпросното момче не се знае, като агресивно, побойник и т.н. дори напротив едно от малкото момчета-отличници  Rolling Eyes
След удара Ники ми разказва, че са и излезнали чак сълзи на очите и няколко мига не е разбрала какво става...Въпросното момче, след това продължило да си играе....Тя се опитала да говори с него, той я избягвал..накрая тя го догонила и го попитала:
- Защо го направи, защо ме удари?
- Ми така, дойде ми отвътре..
- Ама ти ненормален ли си?
- Ми понякога много ме дразниш..
- А сега като кажа на директорката, дали ще се издразниш ?
- ее стига деее...айдееее извинявай...недей казва..

След това ми се обажда на мен,  разстроена и обидена, питайки ме какво да направи  Tired
Пратих я да каже на госпожата, при която имат час, като я предупреди че "утре мама ще отиде при директорката"..

Ники каза: госпожата не ми обърна внимание, докато не казах, че ще отидеш при директорката   Rolling Eyes

Реакцията на баща и като му казах: защо нашата не го е препухала зад ъгъла  -  ooooh!  ооох  мъжееее
Но когато тя му каза,след като се върна от уч-ще - наблюдавах го внимателно, за да не изтърве някоя глупост пред нея - поне 4 емоционални състояния смени...

Моето емоционално състояние, няма да коментирам..

Та: 1. къде е била госпожата, в чийто час се случва въпросната случка
2. въпросното момче, освен да уведомят родителите му (евентуално) , дали ще понесе някакво наказание, порицание...
3. аз не искам да каже на детето ми "извинявай"...аз искам ТОЙ сам да осъди постъпката си, пред класа си, да се разкае, да съжали за нея и след това да се извини..
4. върнаха ли в училище оценката за поведение?
5. ако детето ми беше постъпило по друг начин , а не уведомявайки ме....какви щяха да са последствията..
6. А ..ако мен, сега това хлапе ме дразни и таааакаааа ми идва отвътре, дали да ще мога да си позволя, да го ударя...

Това са въпроси, които не знам към кой да задам... Tired

Татко и днес ще ходи до училището....

Общи условия

Активация на акаунт