Добре дошъл, Борис! (Априлки 2006 дочакаха Морко)

• 28 316
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
Татянка, радвам се, че нещата така са се подредили  Hug
Иленко, Иленко   Rolling Eyes кофти ситуация.
Енви, търсихме офис, но така и не бяхме намерили подходящия, сега мисля,ч е вече е ОК.

По кратките въпроси:
памперс - не ползваме от миналото лято, не се напишква през нощта, става ако му се ходи до 00те
косопад - няма
балсам за коса - не ползва

Айде пак работа bouquet

# 451
  • Русе
Черепахче, дано няма нищо сериозно! Praynig След 10-на дни (ако не направите снимка междувременно) опипай добре главата за неравности (на Преслав така открихме фрактура на черепа, без изобщо да си е цепил главата  Crazy).

Eeeee, Татянка, видя ли как се оправи Миленка със ситауцията. Grinning А за буквите и цифрите хич не е рано, щом сама има желание да учи, нека да учи материала за по-големите.  Peace
И аз бях така, а в 1-ва група в ДГ имахме момичнце, което можеше и да чете (на възрастта на нашите!). Аз се научих на 4г., и г-жите ни даваха книжките да четем на другите деца. Беше голяма гордост, пък и се упражнявахме да четем пред публика  Laughing... Кофти се получи, обаче, в 1-ви клас  Sad - учителката реши, че предварително заучавам вкъщи текстовете наизуст, понеже не вярваше, че мога да чета гладко - бяха едни разправии с нашите, едно чудо..., и въпреки че явно четях гладко, каквото и да ми дадат, насила ме накараха да сричам, за да съм на нивото на другите. ooooh!
Ако не ви се случват подобни неща, може само да се радваш на постиженията на Миленка - тя отдавна си върви така - и пъзели реди почти от бебе, а как рисува само...  Shocked Flutter

С Преслав се надявам да удържим някак положението до края на 3-та група. Иначе, алтернативата за момента е да го изместя в крилото на Диди (друга сграда в двора на същата ДГ), обаче когато той постъпваше, директорката изрично не искаше да го даваме там, че г-жите пошляпват  Crazy, а неговта г-жа в 1-ва група наистина беше много добра (преди да се пенсионира) - за такива като него, предаваше материала за 2-ра група (да не скучаят) или ги караше да помагат на лелята в домакинската работа, никога не се е стигало до наказания и вандализъм(от страна на децата), както се случва в момента.  Sad Изобщо, тази жена намираше начин да изкара най-доброто от всяко дете, и все ни успокояваше, че тия, палавите, са всъщност много будни и енергични, просто трябва правилно да се направляват. Нито веднъж не съм я чула да крещи по децата, всички в 1-ва група при нея, можеха да си напишат имената..., абе, много ме е яд, че не можа да ги изкара. Tired Иначе не ме притеснява отношението на другите госпожи, дето "пошляпват" - Свекърва ми дълги години е работила като музикален педагог в тази ДГ(до миналата година, всъщност) и все ще се разбере с бившите си колежки. Проблемът е, че с "новите" не може да се разбере  Wink, а и с директорката не се разделиха добре..., аз пък, на директорката съм й задължена за 2 големи услуги..., и такива ми ти работи...  Crazy

# 452
Шошичка днес беше на скенер и на неврохирург. Всичко е наред Simple Smile
Иленко дано намерите най-доброто решение.

# 453
Иленка, най-добре другата година го запиши в училище,мисля че ще е по-подходящо за Преслав. И задължително на нещо, дали спорт или  друго, не знам,  какви са му интересите ?

Татянка
, добри новини, сега ще ти е по-спокойно. Енви беше права , че понякога нещата не са толкова сериозни .
А за Милена , давай, щом тя проявява желание.  Ема от една седмица иска буквите, но научи 5 и й се изпари желанието, сега само тях драска, даже и по мебелите  ooooh!.
Вчера я учих да играе Черен Петър, аз и тя срещу баща й, мисля че й хареса.

Ема нали тази седмица не я пуснах на градина , че беше хремава и покашляше . Тъкмо се чудех дали да я пращам вече и започна да се оплаква от уши. Вчера я заведохме на УНГ и се оказа , че наистина са се възпалили и сега ни казаха още седмица никакво излизане . Лекарката ми направи забележка , че още ползвам помпата за нос, според нея точно секретите са причина за възпалението на ушите и кашлицата и да я уча да духа. Та това ни е домашното тази седмица.
Препоръча ми да играем на СЛонче, пълна със спринцовка ноздрата , затиска другата и като слонче да изхвърли водата. Но аз си напрах труда да пробвам и е направо ужасно #Crazy, та не вярвам този метод да даде резултат.

Янче, радвам се   Hug.

# 454
  • София
Ние днес си бяхме вкъщи - аз - почивен ден, Стаско - и на него му го писах такъв. Целта беше хем да се понасладиме на взаимната компания, хем да отидеме на обяд да ни сложат противогрипните ваксини. За съжаление целия ни ден отиде на кино заради тези ваксини (излезнахме на обяд, въобръжени с хладилна чантичка, вътре сложих 2 пакета със замразени чушки и един плик лед, за да държат комфорт на ваксините  Mr. Green и се прибрахме в малко преди 16ч). Поне се надявам да сме свежарки цялата зима и да не разберем какво беше това настинка  Praynig

# 455
  • Boston, MA
Момичета, ето ме и мен, и аз да ви се представя Simple Smile

В понеделник тръгвам на работа, мина като секунда това майчинство. За щастие брат ми е тук и ще помага с гледането на Бобчо, та не трябва да го даваме на ясла още. Той е добре, расте и дебелее, имам чувството, че може да стане доста по-голям от брат си.

Иленко, прочетох за Преслав и съчувствам, и Дани върви натам да бъде нарочен за непослушник. Той че не слуша, не слуша, но и учителките му са ми странни - не искат да ги наказват, но очакват от 3годишни деца да стоят мирно седнали и да спазват безропотно правилата за игра. И аз искам да е така, но Дани е трудно характерче, като го наказваш, става нещо, с говорене, пак става, има подобрение, но баааавно. Та така... аз много я нахвалих тази градина, напоследък нещо не съм 100% доволна. За сополи и дрехи няма да отварям дума, това не ми е в сферата на проблемите  Laughing.

От друга страна (да го похваля диването, не само да се оплаквам от него), спелува без грешка, чете имената на децата от градината, брои до над 20 на български и английски, че и на испански вече  Grinning. Часовник обаче не познава.    Thinking

# 456
Леле Бубка, кога мина това време  ooooh!!?! На пълен работен ден ли тръгваш? Някоя снимчица на Бобчо може ли  Flutter? Браво на Дани! Мимата е с подобни успехи също, в градината много ги занимават, а и ние в къщи също. Даже слагат в едно пликче картончета с двубуквени думички (it, in, is, at) и ни карат да ги преговаряме вечер.
За часовника да ви кажа как да ги учите. Мимата като ми иска нещо (да речем да гледа телевизия, или шоколад, или каквото и да е силно желано нещо), аз и казвам че ще го получи в 5 часа, тоест когато малката стрелка стане на 5, а голяма на 12. Тя почва да следи много усърдно стрелките и ме информира точно като стане 5 часа  Mr. Green.

Черепахче, радвам се, че всичко е наред  Hug!

# 457
  • София
Бубка, хич не ви жалят вас младите майки  ooooh! Радвам се да те чета  Heart Eyes

Момичета, моя Стасунч брои - 1,3, 5, 9, цветовете като чели напоследък ги налучква, рядко това се случва и с неговата буква С, нищо друго, нито пише, нито чете, нищо.  Confused И не рисува добре  Confused

# 458
  • Boston, MA
Данче,  Heart Eyes млада майка  Laughing.

Зарче, а Мимата говори ли с акцент? Нашият страшно бърка езиците, а и двата езика ги говори с акцент (българския му е като цигански, английският като български...) Примерно "I'm making супа. Мама say "Виж, Боби, Дани прави супа". Непрекъснато обяснява на Боби какво прави. "Мама, you are a big brother?" " I wanna play влакчетата". Оня ден в цирка видя "слоните"  Laughing

По повод играчките, първо прибирам, после раздавам, само някои по-интересни съм оставила. Имаме релси, влакчета и лего-та колкото искаш, решихме от метални влакчета Томас да му направим хубава колекция, и Боби да си играе, а и други деца евентуално по-нататък. Той и без това само с това играе. Та всички подаръци ще са от този вид.

Минаха 8 седмици, бързо-бързо. Ето го дебеланчето:
http://www.facebook.com/photo.php?pid=3743176&l=59a31cc021&id=675973898
http://www.facebook.com/photo.php?pid=3743172&l=6fce2993d2&id=675973898

# 459
Ееее, Данче, да пише и чете, чакай малко, и това ще стане! Сега може някой да пише и няколко букви, после по литература да е пън, мани ги ти тези папагалски работи.
Аз по-скоро се притеснявам, че не казва стихчета, които учат, но го хващам тайно, че май ги знае, но не иска да ги казва просто.
Напоследък казва разни изречения, които ми правят впечатление - уж късно проговори, определено ъсни, много неправилно говореше, а сега учителкте казват, че имал много хубава дикция Shocked
Сега вечерта каза:"Какъв е този звук, който чувам?" - абе какво чува, какъв звук....много правилни изречения е започнал да съставя, да не говорим, че използва интересни изрази.

започнах да пея нарочно, за да видя дали няма да захапе нещо. И той приглася, но ако го заслушам веднага млъква.

Една приятелка, колежка, каза, е е била на някакъв тренинг, там един психолог им казал, че например родителите не трябвало да ходят голи пред децата поради една приина - за детето всичко голямо било по-красиво! Значи, ако момчетата гледали голите им бащи се подтискали /е, силно казано де/ от по-големите им ту-ту, защото все си казвали "Татко колко е голям и хубав, пк аз такъв един маък", а момичетата искали гърди и крака като майките си и не разбирали, че и те ще станат големи някой ден. Та, аз това не го вярвам на 10%, само споделям, ако ви е интересно!

И аз се чудя - като пея с този глас същински славей, дали не го стресирам и той затова да не иска да пее в мое присъствие, да не го подтисам детето Joy Но фалшиво и грозно не ме е родила мама такава, е мога да пея! hahaha

# 460
  • София
Черепахче, добре, че няма последствия! Peace

Валски вече се вълнува от размера на достойнството си - днес, докато "поливаше" едно дръвче, каза: "Ех, ако ми беше по-голяма пацата, щях да мога да пикая чак до небето!"  Mr. Green

Бубка, леле колко е пораснал малък Морко! Shocked Сладур! Heart Eyes

Данче, и Вальо започна точно с тези цифри да брои, а отскоро добави 2 и 8.

Днес малчо за пръв път изрази положително отношение към детската градина. Каза, че много му е харесало, било "пЛьосто невеЛоятно" и бил много доволен. И аз съм много доволна, че взе най-сетне да му харесва! dance

Хайде, весел и отмарящ уикенд на всички!

# 461
Татянка, тъкмо щях да те питам и аз дали новата работа значи повече време в къщи, ама явно пак няма да ви огрее. Да му е честита!

Вени, не съм я стригала. Каних се още миналата зима, но така си и остана. Сега ми е много удобно да я правя на две плитки и затова се ослушвам (защото иначе косата и все в очите). Мисля си ако я скъся сега пак ще са едни схеми да я прибирам. И се чудя и за прическа, черта не искам, ама и нямам идея какво искам (дето да подхожда за 3 годиишно).

Зарка, поздравления за редовното разписване на последък, да не си сменила работата? Или си отпуска?

Смин, огря ли ви най-накрая с офис в центрото?

Малък Морко е супер сладур, пу-пу!

Не съм от редовните, но Зарка, Бубка, ще се радвам да споделяте от време на време на какво ги учат в детската, за да прилагам и у нас. Старая се да са в крак и с тамошния материал Mr. Green

# 462
Морко - Борко е страхотно пухче  Heart Eyes. А постиженията на Дани няма да коментирам  smile3501. Ема миналата година броеше добре до осем , сега е от класа на Стаско - 3 5 8  Mr. Green.

Ренка, разсмя ме сутрин рано, това е добре.

Миз, косата със сигурност и пада , защото я връзваш, така много се накъсва  Peace.

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 09:34 от Mayflower

# 463
  • Русе
Бубеее, невероятен е Боби, и какъв е хилнат! Heart Eyes Да ви е жив и здрав!
Струва ми се кощунствено рано да тръгваш на работа. Crazy
Браво на батко Дани за знанията! Как забавно оплита езиците. Joy

Аги е права за "папагалските работи"..., опасявам се, че Диди е зубрачка(поне знанията й до момента това подсказват), иначе е пълна "блондинка"  Laughing, чак на моменти се притесняваме с баща й. Crazy И Преслав знаеше буквите от малък, ама ето - вече почти на 6, не може даже да срича  Rolling Eyes, не върви и това е..., пък отвсякъде ми наливат акъл, че преди 1-ви клас трябва да е научен да чете. От време на време го пробвам, ама кто ми каже, че "т-о-п-к-а" завършва на "в" и подобни, вдигам ръце от него. ooooh! На моменти си мисля, че ми се подиграва (и без туй в ДГ го определят като "ехиден"), или аз съм кьопав учител, не знам вече... Sad. Уф, пак се отвлякох за голямото диване.  Embarassed

Татянка, кажи сега какво разправят за значението на раждането, че ми стана интересно - моите нали са единия - нормално, другия - секцио. Иииии са много, много различни. Те, нали и хомеопатите питат за това, явно има значение. Thinking

Диди скоро не се е сещала, че иска "да й сложат бюст" hahaha, след като хиляда пъти я уверих, че като стане голяма, ще и порастнат гърди. Явно някои деца се вълнуват от различията, други - не. Laughing

"пЛьосто невеЛоятно"  Joy  rotfImbo Joy

# 464
Тони също казваше 1,3,5,8, обаче важното е, че като му дам балони казва "Защо само 2, искам 3", или "Три колички ти давам" и наистина са толкова. Доста рано започна без проблем да отброява колко са предметите, което е добре. Тази година трябва да могат да броят и отброяват до 3 предмета.
Познава си буквата без проблем, но не съм си поставяла за задача да знае и нашите, макар да ги е научил.
Не рисува добре, но това е защото не се занимавам с него, а трябва да започна, защото искам пролетта да се пробва в лицея, където все пак трябва да има някакво ниво , не на исоуване, но те са навъзани нещата.
Започна да пее на английски, сякаш повече му върви, имаме си песен

One, two, three,
clap, clap, clap!
Listen ti the numbers.
One, two, three,
tap,tap,tap,
listen to the numbers!

или

How many elephants, elephants, elephants/2/ - после са маймунки, къщи, изобщо всякакви предмети.
one, two, three!

Май е по-лесно на английски, отколкото на български  Joy

/ако съм направила грешка с изписването прощавайте!/

На кънки ще ходим утре.
дано пак е добре и този път ще взема апарата, за да го снимам покачествено, че с телефона нищо не става.Ентусиястите да заповядат, а? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт