ЮНЧЕТАТА вече гукат и с играчките по бебешки общуват. Тема № 90

• 12 241
  • 313
  •   1
Отговори
# 150
Ааааа Петя , ние въобще няма да протестираме , наш Юли е голям гушанчо и най-обича да го целуват  Hug

# 151
Mindi, не е ли доста рано за буйки? Ортопедката ми каза, че се слагат, чак когато детето започне опити да прохожда  newsm78

Катеринка, купувам чая на ХИП с анасон и копър. Има успокояващо действие, а и много хубаво мирише  Peace

А магазинче с хубави дрехи (е, не са толкова маркови като на Минди - Карамел, Азиз бебе, но пък са страшно ефектни) има на ъгъла на бул. "Прага" и "5-те кьошета", 10-на метра преди спирката на тролеите. Магазинът е много мъничък, но има страхотни красоти в него  Hug

Новият хит на Боян е да си дърпа завивката или дрехите върху главата  Mr. Green   И май му расте зъб  Shocked

# 152
и на мен ми се иска да запиша малкия на плуване, но като проверих май има само в този басейн в горна баня или банкя (да не бъркам) и то инструкторката вече не ходи...
наистина ли няма друга алтернатива или ми е убягнала?
утре сме на консултация да видим малкия колко е пораснал

много съм доволна, че скоро отиваме до гърция на море малко...дано времето да е хубаво
уххх надявам се, че там ще спи по цяла нощ..

# 153
ГЪди , това са декоративни буйки , не от онези които ти имаш впредвид , тези за най- малките са изцяло от плат или кожа , не са с твърда подметка и не пречат на развитието на бебчето , а и впредвид есента и зимата декоративни обувчици според мен ще трябва да се носят задължително навън , защото чорапките не могат да запазят достатъчно топли краченцата  Peace

# 154
Аз няма да казвам какъв е режимът на Боян, защото всеки път като се похваля, всичко тръгва наопаки.

Но да кажем, че поне за през нощта му намерих цаката и успявам да си поспя порядъчно  Peace

Много ме е страх да не го разглезя по някакъв начин, защото не обичам да гледам деца на по 1-2-3 години, които са лигави  #Crazy  По мои наблюдения, родителите им не го осъзнават, но отстрани изглежда много досадно и затова ме е страх и аз да не съм заслепена по някакъв начин, а детето ми да се държи така  Praynig

На вашите бебета текат ли им лигите? На Боян от време на време доста му потичат, все лапа ръката, има моменти, в които не иска и залъгалката и затова си мисля, че му расте зъб. А когато сме навън, все изпускам смяната на педиатърката ни. Утре ще се пробвам да я хвана и да го погледне, както и да питам за ваксината, дано успея  Thinking

Иначе е страшно лъчезарно дете, когато се събуди, все се усмихва. Има най-чаровната усмивка, която съм виждала (не че си е мое де)  Party  И се смее на глас много често, все си говори на някакъв собствен език  smile3521  А когато го къпем, просто сияе   newsm37 Май това му е най-големият кеф за деня. Изобщо много се кефи на вода  Stuck Out Tongue Winking Eye Дори от няколко дена почти при всяка смяна на памперса, независимо дали е акал или пишкал, го мия на мивката (доскоро минавах предимно с мокри кърпички или намокрена пелена), защото детето се радва много  newsm10

И ми е един беличък и русичък, май ще има и пъстри очи  smile3508  

Е, нахвалих си момченцето, лека нощ от мен  Flushed

# 155
  • Пловдив
LEILA BEL и ние нямаме режим, така, че не се притеснявай. Горе-долу вече ядем и спим по едно и също време, но немога да кажа, че си е изградила режим защото понякога е различно. Има следобеди когато не иска да спи и й давам да суче и тя си заспива, но спи малко и после пак суче, а има когато на обяд се насуква и заспива, буди се към 15.00 и пак суче и заспива до 17.00. Инъче през нощта се буди по едно и също време както и сутринта-към 6 и после към 8.
somebody и Мрина си няма коремче. И тя е слабичка. Опитвам се да й додавам изцедена кърма, но тя не иска. Яде по-малко, какво да я правя. Тя също преди искаше да е само на ръце, но от известно време се промени и вече я оставяма да си лежи и да си гука. Може да откара така по половин час, а ако съм до нея да й говоря и по повече. И още не мога да повчрвам, че може да си лежи без да плаче и да иска някой да я носи.
Gydelichkova аз от самото начало мия дупето на Марина след всяка смяна на памперса и тя много обича и се радва. Минавам с мокра кърпичка единствено като сменям памперса през ноща, защото тогава ме мързи да я мия. И за лигите-и на нас ни течат вече и се плюнчим. До колкото занам това е нормално за тази възраст на бебетата, а при момчетата е повече отколкото при момиченцата.

# 156
Гъди, мен ме е шубе с това дърпане на завивките, все внимавам, че знае ли се.
Нашето любимо занимание сега е да се въртим в леглото на 180 градуса /на толкова му давам Wink, връщам го в изходна позиция/.

Феникс, благодаря за идеята за активната гимнастика! Hug С първото не съм имала, сега дребчо обожава да стои под нея и да я съзерцава, голям любопитко е, чаровно се усмихва и гледа. Спомням си, че ти беше писала, че си я ползвала с голям успех на 2 месеца.

Петя, Стояни също са го поставяли в такова състояние - той е много въздържан навън, но има какви ли не деца. Много ми е мъчно, днес се скри зад мен и едвам си удържа сълзите, че едно връстниче му напълни ушите и косата с пясък и то ей-така назидателно и хилейки се. А пък как нагло са държат дечица с по една година по-големи и вече на детска......а ги познавам какви бяха - ужасно /бутане, блъскане по глава, дърпане на ушите ?!, обиди, на майките им идеше да потъне  в земята, а аз им пресичах набезите с ръцете им с моята ръка/което избягвам да правя - гледам все с думи да действам, та представи си/.
За жалост прекалено възпитаните деца се оказват "неподготвени за действителността" /както казва майка ми/, но с времето "влизат в час" и сами излизат от ситуация. Иначе този първоначален сблъсък буди у тях негодувание и ужас.

Последна редакция: чт, 03 сеп 2009, 22:46 от ayas

# 157
Здравейте и от нас!
Този път сте писали доста, и сте обсъждали все интересни и полезни теми! Прочетох за захранването и си запазих страничките. Успокоявам се като ме притесни нещо, а прочета че и при другите бебчета е така и е нещо нормално.
Честит имен ден на патерици на Симонка и на всички други малки и големи именници! Честити месечинки на бебоците, имали повод последните няколко дни!
Минди, Юлката пак разбива с готини тоалети и пози, пращаш ли му снимки по конкурси? Между другото, не идвахме до Бургас.
Sv., поздравления за фотосесията на наборчето! Страхотни снимки и модел!
Somebody, с глас се смяхме на поста ти! Да ти кажа, Андреа и Алекс са си лика-прилика! Joy Все на рамото, все да е гушнат, и все да "клюкари" над рамото. Ако си играя с него - залива се от смях, гука, посяга да ме пипа и т.н., обаче щом мръдна и следва веднага рев! Сутрин, като се събуди между 5.30 и 6.30, цоква малко и заспива само гушнат в мен (може и 2 часа да си поспи така - върху мен и после гушнат до мен). Само че вече не се събужда за нощно кърмене! И аз като Катеринка си мислех, че няма да настъпи такъв момент, а най-неочаквано за мен, от цяла седмица вече спи от около 23 до 5- 6 часа! Като се има предвид, че Андреа е десетина дни по-малка, може другата седмица и теб да те изненада приятно със спане цяла нощ!  Peace Дори започнах да се цедя сутрин, че иначе ставам на буци и правя мокри петна по чаршафа.  Mr. Green А думичката, на която реагира, е "сладур". За косопада - и друг път ви се жалвах, че много му пада косичката. Обаче обратно на Андреа - пада му около ушите, а перчемът му расте!  Laughing И след всяко къпане сякаш става една идея по-рус. С татко му се шегуваме, че в корема ми е бил къносан с кестенява къна, и сега му се отмива от къпането и си избива естествено русия му цвят.  Mr. Green Това, че Андреа е слабичка и височка, може да е само в неин плюс - ще стане мацка-трепач, като мама и баба. Тогава да не забрави нашия Алекс.  Wink
Гъди, същата работа с юмручето и плюнченето. Вече като го носим, и се точи една дъъълга плюнка, ако не сложа пеленка или салфетка, подмокря и блузите ни, и себе си. А ако не се плюнчи, си прави балончета. Издава все повече звуци, а беше голям майтап, като си "откри" ръцете. Някаква шарена блузка с дълъг ръкав му бях облякла, така съсредоточено и разучи ръквите, въртя си ръцете, доближава ги, оглежда ги - все едно научен труд ще пише.  Laughing
Иначе ние днес се прибрахме. Бяхме в родния ми град за 3 дни. Поднових си международния паспорт и изкарахме и на Алекс. Беше най-малкият клиент (и на фотото - за паспортни снимки имам предвид, станаха супер), и в паспортна служба - държа се много възпитано и стана всеобщ любимец. Сега и ние можем да открием сезона на пътуванията, като Близначкова! Подадох и молба за еднократната помощ (много гадно беше - имаше само циганки, ама с по едно тесте документи, а как само си знаят правата и си ги търсят! Едва си попълват молбите или друг ги пише вместо тях, ама иначе всичите си права знаят!) Алекс за първи път спа в сгъваемата си кошарка, която му взехме за именния му ден - много добре му се отрази! И трите нощи спа сладко, без дори да рита и да се отвива. Много още имам да пиша, да наваксам за пропуснатите дни, но стана дълго, а и се поизморих от пътуването, оправянето на багажи и т.н. Утре на "свежа глава" пак ще се включа.
Спокойни сънища на всички!

П.С. Докато публикувам, и минало 12ч. Днес Алекс става на 3 месеца! Честити месечиники и на наборчетата на: Dari Sari, Sv., Wiwi, Poly Poly!. Да са ни живи и здрави юнаците!   bouquet

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 00:06 от Amorevole

# 158
Момичета, благодаря за милите думи за снимките. На мен всичките бебчета са ми много сладки. Като нямах дете ми се струваше, че всички бебчета си приличат, но сега ми изглеждат много индивидуални Simple Smile

Забравих да пиша, че съм много благодарна на Петя за насърчителните думи относно това да не се притеснявам да оставям детето да си се занимава само. Наистина, изпитвах известно чувство на вина като го оставя на активната гимнастика баш като е в много добро настроение и ми се смее, за да си върша нещо мое. Но Петя е права - трябва и само да умее да си играе - ако бяха две, съвсем нямаше да успявам винаги да съм на разположение. За радост, все по-дълги стават периодите, в които си се занимава сам малкият. Аз заради дисковата херния избягвам да го разнасям продължително и в резултат на това забелязвам, че по-малко от други бебчета, които познавам, е свикнал да го носят. Има разбира се и моменти, в които много настоява, но не са много чести. Аз и за това понякога съм се укорявала и съм си казвала, че бих могла да съм и по-всеотдайна и по-често да го успокоявам чрез разнасяне, но и аз съм човек. От друга страна, през целия ден съм до него, независимо дали го нося, кърмя, возя в количката, или просто го наглеждам докато си се занимава на активната гимнастика.

Богдан днес става на 3 месеца (честито на наборчетата!), но още си е под 5 килограма... Какво да се прави, когато тогава. Все още сме си само на кърма, на поискване. Нощната пауза е 6 часа.

Къде и как се вади в София международен паспорт на бебе?

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 00:26 от Sv.

# 159
.......
Минди, Юлката пак разбива с готини тоалети и пози, пращаш ли му снимки по конкурси? Между другото, не идвахме до Бургас.
......

Честно казано не съм пращала , защото не купувам такива бебешки списания , но ако има някакви линкове в нета , може да ми дадете малко инфо и ще пратя някоя снимчица  Hug
Ах вие , идвали сте в БУргас и не сте се обадили , щяхме да ги запознеме с Алексчо  Crossing Arms Честита му месечинка , много гуш от нас  Hug

# 160
Здравейте Simple Smile)

KaterinkaM , ти ме шашна с казармените условия във вас... , но все пак си с две и ред трябва да има .. Hug   bouquet
Gydelichkova , ти все едно описваш Кайо ..  Crazy Той , милия даже изкара и нещо като алергия от толкова бяла кожа и "русота" ...
Кайо като режим : става в 6 или 7 , яде, спи  и после... около през 3 часа яде през деня, спи , когато си поиска, играе вече повечко и гука (даже на моменти се и кара ...) . Гледам да го къпя между 19 и 20 ч. И му е страшен кеф... даже вече оплисква наоколо с крачета , когато го обърна по корем да го къпя (не го потапям, де, ами си го държа...)
И след товааа..рев и чудо , минимум 30 мин... някой има ли такава всекидневна случка?
Плаче и когато му се спи...

# 161
Mona-Balona, даааа, и при нас е така - рев след баня. И чак като му дам да яде се успокоява. Ама преди това му правя тоалет 20 мин. и направо се съдира да реве  Mr. Green  Нищо де, трябва и съседите да усещат, че имаме бебе вкъщи, много ги щадим нещо  Crazy

А на мен много често ми реве, когато му слагам памперса. Милото, кой знае колко му е гадно по цял ден да му се запарват топчиците  Thinking

# 162
Добро утро,
Честити три месечинки на Алекс и на Богдан!
При нас отказването от нощното хранене е още мираж  Sad Поне вече ядем само веднъж и спим през останалото време непробудно от 22:00 до 6:00-7:00. За режим при нас също е трудно да се говори. Гледам да се храним общо-взето на три часа. Стелиян горе-долу се съобразява с него. Понякога иска да се храни по-честичко. Къпим се задължително преди последно му хранене около 22:00.
Нашия хубостник започна да тика в устата си всичко което може да докопа откакто започна да хваща нещата. Вчера го намерих засмукал пеленката с която му постилам възглавничката. Предишния ден в баба си загризал една играчка. Не прощава и на играчките си вкъщи. Иначе редовно като му държа ръцете  се опитва да захапе ръката ми #Crazy

# 163
Sv. - не си единствената, която не разнася детето си. Аз също не го нося, освен когато е ял и трябва да оригне. Много рядко го взимам за малко, и пак го оставям да си бодърства сам. Е сутрин например е много весел и иска внимание. Тогава го слагам при мен на спалнята и си говорим, пеем, с две думи много се кефи и закача, без да се налага да го нося. Аз не виждам, защо трябва да го нося при условие, че си лежи и разглежда тихо и кротко. Разбира се не го оставям да плаче. Имало е моменти, като всяко бебе, да е кисел и капризен (по - често вечер), тогава го взимам и гледам да го успокоя и пак да го залъжа да си лежи. Забелязвам, че понякога му е достатъчно просто да съм при него. Да чукна на дърво, и сам си заспива. Слагам го в креватчето си и излизам от стаята (ако съм там се разсейва), той си гледа някъде и така по някое време го намирам заспал. Е наблюдавам го, ако си е изплюл бибата започва да мрънка, само му я слагам и така. Нямам угризения за това, че го оставям да си играе сам, все пак и аз съм човек и трябва да свърша и някоя и друга работа вкъщи, а и Любче след една седмица ще е първокласник и ще трябва с нейните домашни и уроци да се занимавам. 

Стана дълго, за което се извинявам  Hug

# 164
Малкият задряма и имам 10-на мин. да попиша (сутрешната му дрямка е много кратка  Mr. Green )

Гледах новите снимки в албумчето.

ninand, Марина е много хубаво детенце  Heart Eyes

Fresh, и твоят Георги е страшен сладур   bouquet

Абе изобщо всичките ни дечица са хубавички  Hug

Leila_Bel, чак сега сколасвам и аз да ти отговоря. Понякога и аз си мисля, че не съм добра майка, защото нямаме точен режим, но както някой беше казал, за нашите деца ние сме най-добрите майки, защото други не познават  Embarassed Няма едно с едно дете да си приличат, някои са по-послушни, други - по-палави, но не мисля, че има място за притеснения. Постепенно дечицата ни ще си напаснат режима и ще сме по-спокойни. А и да не стане, важното е да са здрави и да ни радват, другото са бели кахъри  Whistling

biskai, за приликата ни с Боян - ами не знам как го изкарах да прилича на мен. Всички казват, че ми е одрал кожата, за което много се радвам. Аз като съм слаба, съм си много хубавка (умря циганката, дето ме хвалеше  Blush), добре, че съм започнала лека полека и аз да отслабвам. Не че и таткото е грозен, напротив. Но много се кефя, че малчо прилича на мен  Laughing  Живот и здраве, надявам се, че следващото ни дете ще прилича на него. А и нали казват, че обикновено първите деца приличат на майките си. Ух, много многословна станах, а нищо съществено не казах. Извинявам се  newsm12

Общи условия

Активация на акаунт