ЮНЧЕТАТА вече гукат и с играчките по бебешки общуват. Тема № 90

• 12 161
  • 313
  •   1
Отговори
# 165
  • Germany
Здравейте и от нас Simple Smile.
Ние сега се връщаме от контролен преглед и според лекаря бебчо е много по добре Simple Smile)). Много съм щастлива и се надявам повече да не ни се случва този ад. Сега дано се оправи и разстройството, че имат съмнение за алерия и ще си отдъхна.

# 166
Moni, радвам се, че с бебо всичко е ок! Simple Smile
За алергия и аз изтръпвам , ама вече, както казах , мина през това :
имаше много груба кожа около лактите и коленцата , стряскаше се  и има хрипове от носа... Това се дължало на алергична реакция от рахитични прояви (няма рахит), които имат русите и светли същества като Кайо... newsm78 . Док предписа Фенистил, калций и вит. C , наистина за 5 дена му стана много гладка кожичката , пак си се стряска, но по - малко...не ми дават да му слагам капки Вит. D...  newsm78
Добре , че отидох и си платих, моята лекарка казва само "Това е нормално"...

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 13:53 от Mona-balona

# 167
Moni Hug
Уф,близнаците ни разказват играта просто.Не знам дали ще спрат някога да реват-чаках да станат на 3 месеца,ама станаха и пак са така.Не знам ,май ще ми се наложи да свикна с постоянен детски плач-почти винаги някое от трите деца плаче или мрънка.За щастие поне нощем е спокойно.Бо и Йо само искат да ги носи някой-изправени,да зяпат-като Андреа на Самбоди и Алекс на Аморе Laughing.Оставиш ли ги за малко,няма и минута и са отворили уста вече.Особено важи за Бо.Той е някаква невиждана гад,но пък като е в настроение е много сладък и раздава много усмивки.
Йокито повече ми напомня за баткото като бебе-спокоен,занимава си се сам,плаче предимно под влияние на брат си,но и не се усмихва много-много.
От цялата работа поне едно нещо мога с две ръце да подпиша-че всяко бебе е различно човече и това личи от самото раждане(да не кажа и от утробата Wink)
Активната гимнастика-и двамата съзерцават играчките и им е интересно,но Бо(голям нервак е туй бебе направо! Laughing)се превъзбужда след минута-две и ревва.Яна,радвам се,че има добро приложение при вас.
Бо се опита да ми прави някакъв вид кърмаческа стачка,ама аз нямах време да взема нещата присърце и то взе,че мина този период.
Ами толкова от моя затъпяващ кърмачески мозък Mr. Green,щягх още нещо да пиша,но не помня какво newsm78

# 168
Антоан, Андреа и Алекс май са една порода,
само на рамо и да гледа през рамо, обърна ли го напред много бързо му омръзва и скимти и нервничи.
С яденето нямаме проблем даже май ни идва доста, но това е иска да суче и за да се нахрани и за де се успокои и аз давам.
 Мона-балона , Антоан също се дере яко след баня и аз не смея вече да правя масажи,
обличам го и на гърдата, а сутрин с гимнастиката правим и масажа.
За спиралата знам, че не е хубаво да се слага преди 6-тия месец след раждането.

Маринова, би ли ми обяснила защо си против хапчетата, аз със тях мисля да се пазя,
може и на лични.

ooooh!
Честити месечинки на всички четвъртоюнци дъъълги години да ви радват!

И аз започнах да се боря с мойте много излишни килограми,
опитвам се да ям разделно, правя си хляб от трици и карам велото по 10км на ден,
а като спра да кърмя(след около година надявам се, а ще се радвам и повече да продължи)
тогава ще мина на по драстични диети и натоварвания.

Лек ден от мен аз скачам на  newsm75 newsm79 newsm28 1ironing wash hang newsm39
ако Антоан ми позволи разбира се.

# 169
Здравейте на всички и от мен! Все не ми остава време да влезна във форума пък за писане съвсем! Искам да питам нещо майчетата - Марти от снощи започна да пищи, както го къпахме така се разплака, че чак дъх не му остана и после при храненето пак така, едвам заспа към 11часа, през нощта беше спокоен и днес от 10 часа пак така - стиска очите, спи, а едновременно с това пищи и после се успокоява и пак така! Обадих се на педиатърката, тя била до 12 днес - накара ми се, че ен съм го завела по-рано - каза, че може да е от ушичките и препоръча ако можем да го заведем в неонтологията - където беше след раждането нали е недоносен и беше с пневмония, че бил по-специален. Обадих се и на неонтоложката, която го наблюдава - тя довечера е нощна смяна - каза, че ако е нямал контакт с болни и температура, а той няма, значи или е колика или е влезнала вода в ушенцето, да му купим капки отипак и да му сложим в ушето, ако не се успокои след капките - да го водим в дет. клиника на В. Априлов в Пловдив и ако продължава така, довечера да го закараме при нея в отделението.
Вашите бебчета плакали са така, че аз като заплаче и сърцето ми се свива и го грабвам на ръце(отделно, че се научи на ръце)?

# 170
Ами имали сме и такива случаи, но за уше знам, че поне трябва да се пипа там , да си мята главичка и да пищи, а не само да пищи...  newsm78
Иначе и в нахранено състояние съм го къпала и между храненията съм го къпала и пак си реве... Да не е бебето - амфибия...  Whistling , че без вода да не може...  Thinking

Качих и нашия Калоян в 3-месечието, ама защо отидоха по средата, не знам  newsm78

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 14:33 от Mona-balona

# 171
  • Germany
Галинкакат, пробвай да го натиснеш около ушите и ако реагира значи може да е уше, но не вярвам да го боли само от време на време... Аз капки не бих слагала, ако не съм сигурна какво е! Иначе и Брани понякога пропищява насън, но бързо минава и аз го отдавам на колики.
Препоръчайте ми моля магазин с хубави детски мебели. Искаме да купим ново легло на баткото, ама такова юношеско вече и се чудя къде да отидем да гледаме. Аз мислех догодина да правим ремонт на стаята им и да сменим мебелите, но леглото му вече доста скърца и си е за смяна та май ще избързаме.
За алергията - при нас съмнението е за алергия към белтъка на млякото, но ще видим и педиатъра ни какво ще каже другата седмица като се прибере най накрая. Бебчо си е с по редки изпражнения от доста време, да не кажа откакто минахме на Аптамила, та се чудя дали зорлем не му предизвикахме нещо с тая смяна на млека  ooooh!.

# 172
Плаче и по време на хранене и докато спи, иначе не си пипа ушичките, просто както си яде или спи започва да пищи, а тъмко от няколко дни общо взето нямаше силни колики!

# 173
Мона-балона, (май и Петя беше коментирала, но сори, ако греша), това е само приблизителен (да не кажа идеалният) режим, който те сами си спазват, аз не им го налагам. И не е всеки ден по един и същи начин.  Храненето винаги е по тяхно желание, а не защото аз съм решила да ядат точно в 16 например. Но, както каза Гъди, и при нас като напиша нещо, то после се променя.  Laughing Изместиха си нощното хранене по-рано и за мен вече няма 5-6 часова пауза сън  Crazy Но и така ми е добре  Wink
А в момента Ники упорито отказва да спи и се разнасяме от половин час. Но пък тя поспа в количката одеве

Честито на всички тримесечни сладури Simple Smile Влизате в нов етап вече Simple Smile

Къде е Близначкова?

Ето малко снимки и от нас : kchonova.snimka.bg

Рая, как върви отказването на нощното хранене?

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 14:35 от KaterinkaM

# 174
Мони, ще опитам веднага! Дано да е колика, че и мен ме беше страх така без преглед, а само по телефона да слагам капки в ушите!

# 175
Здравейте!
И снощи последва сън от 20ч до 6.40ч - направо не ми се вярва, не съм ставала, не съм нагледала дечко в съседната стая /ходя да го позавия Wink/. Аз такова нещо не познавам от Стояни /но пък обожавах кърменията ни/. Мисля, обаче, че такова отказване не винаги е "завинаги" Simple Smile Та се настройвам да не ликувам, че почнат ли зъбки, друго може да е както и да е период Simple Smile
Феникс, геройство само .... Моите братя любими са ревали до 1г10мес. - майка ми сега отчита, че май са имали дълги колики, преминали в зъбоникнене. Но ти си мама мъжка и бойна и любяща /аз съм ти голям фен и като човек - от малкото, което познавам/, та ще се справиш. Пък и си млада Simple Smile  Hug
Кате, девойките са превъзходни! И ми се струва, че си приличат много. Да са ви живи и здрави.
Аз започнах да консумирам по няколко пъти по 2 чаени лъжички сусамов тахан. Опасничко ми се струва това, че от време на време имам болки в коленете. Вчера една жена ми обърна внимание, че е липса на Ca, Мg или друго. Ще ида и при личния, но от понеделник.
Някаква шопинг мания ме е обзела - сега от няколко дена щурмувам магазините и пренареждам гардероби Simple Smile - за децата, разбира се, аз преоткривам гардероба си и го износвам Simple Smile

Последна редакция: пт, 04 сеп 2009, 15:09 от ayas

# 176
  • София
  Тук е писахме си по скайпа преди малко, но е отскочила до Турция  Simple Smile

# 177
  • Germany
Ха, здравейте Hug И аз не съм писала скоро, но гледам да използвам максимално последните топли дни и по цял ден висим по паркове и градинки. Гледам за режими си говорите, аз по принцип съм много хаотичен и по творчески разхвърлян човечец, моето дете пък на кого се метна такова режимно незнам...само си прави режим, че си го и спазва даже Wink Ставаме в 7 ч., хапва, гледка си в коша за кола с мен в кухнята, а аз си свършвам домашната работа. Дремва от 8 и нещо до към 9ч., после яде и се приготвяме за излизане. Към 10-10,30ч сме отпрашили. Към 12ч. се кърмим в парка. После яде в 2, 4 и 6ч. Като между храненията дремва по малко, но общо взето се кокори. В 7ч. го къпя, яде и 8-8,30 е отнесъл плувката. Яде по веднъж нощем към 3-4ч. Мен не ме бърка да ставам сутрин рано, но държа да си ляга рано. Искам вечер да вечерям с милото, да се видим и така...Така че гледам да го свикна към 8,30 да си е в леглото вече.
И Тино иска все на рамо, а аз си мислех че така се успокоява от коликите, нали коремчето му се допира в мен...А тези дни коликите ни понамаляха и вече е голяма усмивка, определено порасна като направи 2 месеца Simple Smile Нашият Пентаксим ще е другата седмица, че педито ни е малко на моренце. Леко ми е притеснено. Даже температура не знам как се мери на бебенцата Embarassed
Aila, виждам, че пишеш в темата и ще се възполвам да питам нещо. Бебока все така си суче  по приблизително 40 мин. Дали ще се промени това? Имам чуството, че причината е в слизането на кърмата ми. Има по 10 мин. на гърда в които суче напразно преди да слезе следващото мляко.

# 178
  • Пловдив
Здравейте и от нас.
Гъди благодаря ти за комплимента. И Боян е страхотен. А относно това, че ти слаба си по-хубава, мисля, че и така изглеждаш много добре. И аз слаба си се харесвам повече, но все още не съм свалила и кг. Ама се надявам и това да стане след време.
KaterinkaM големи сте сладурки. Оправи ли се гушката на Сави/нали нейната се беше зачервила, не се бъркам/.
Moni радвам се че сте по-добре.
Promiscuous Girl а пък ние се храним по един час и си мисля, че това няма да се промени.
Мислех си, че кърмаческата стачка отминава, но НЕ! Преди стачкуваше вечер, а сега сутрин и следобед.  ooooh! Ама се мъчим, какво да правя, но много се притеснявам, че така като не яде изобщо няма да качи.

# 179
Гале, пробвай с кърма в ушичките, аз като бях дете много ме боляха ушите и само това ми помагаше, под дърво и камък нашите са търсили кърмачки като ме почвали болките.

Антоан когато не е на ръце си смуче палеца, а държа ли го забравя за него.
 Thinking

Общи условия

Активация на акаунт