ЮНЧЕТАТА вече гукат и с играчките по бебешки общуват. Тема № 90

• 12 241
  • 313
  •   1
Отговори
# 75
Честито на принцесите Симонки дълги години да радват мама и тати !

galinkacat, бързо се мятай в колата и идвай в парка.

# 76
Вчера и аз с голям труд  ooooh! успях да кача снимки на снимки.вг, но се справих  Grinning благодарение на указанията на gmarinova, а и днес си качих и снимка на Марти на профила - багодаря ти - иначе се чувствах като пате в калчища!  Confused  а за фейзбук тепърва ще се пробвам!!! Помагайте!!!!  Praynig
за килогламите - аз съм с 3 кг. повече от преди, но не искам да ги свалям така се чувствам добре!
SheIsInLove - аз също нямам стрии, но се мажех по време на бремеността с бебешкото олио на Нивея и при първия ми син и сега и не ми се образуваха, но не знам какво да те посъветвам за сега - имам малко стрии по краката не от бремеността и с каквото и да съм ги правила нищо засега не ми е помогнало/етерични масла и др./ Sad, но май има някакви метди с лазер ли беше или нещо друго такова - може това да помогне!

# 77
anelia_zlatanova - днес тъй сладко сме заспали пу-пу, че ми е жал да го будя, но може някой ден да се видим! Парка Белите брези до Шарманта ли е или аз бъркам!

# 78
  • Пловдив
galinkacat радвам се че с Марти всичко е наред и вече си го гушкаш. Да бяхме в една стая а сега ще споделяме и един форум.  Wink
Да Белите брези е до Шарманта.

Ние сега се прибрахме от консултация. Този месец е наддала по-малко от предния. Първия месец беше качила 1.180, а сега само 650, но според д-рката било нормално. Вече сме 60см. Явно и ние ще сме дълги и слабички. Но тя не яде по много, понеже на ден събирам и доста кърма да замръзявам. Пробвала съм понякога в парка да й давам изцедена кърма от шише и изпива само по 70мл, не иска повече, какво да го правя детето.
galinkacat забележи, че сме на кърма. Справихме се със това сучене, че нали в болницата не искаше. Като се прибрахме в къщи засука от първия път.

Малко съм притеснена след консултацията. Миналия месец исках направление за ортопед от педиатърката, но тя не ми даде, защото според нея нямало проблем. Незнам как прецени без да се види на ехограф. И днес изведнъж вече има проблем. Марина не може да си разтваря много краката и сега ни даде направление. Момичета много се страхувам сега за детенцето да няма луксация си и от както съм се прибрала само си поплаквам. Дано като отидем на преглед се окаже, че всичко ни е наред.
Отгоре на всичко ми се накара, че не съм й давала сок от ябълка. Еми не искам да й давам. Това си е мой избор и аз си решавам как ще си гледам детето.
Биха ни пентаксим поплака си малко, но сега спинка, даже и не иска да яде. Тя между другото снощи ми направи кърмаческа стачка и не иска да яде и заспа чак в 1.00. Инъче сутринта яде добре, но на обяд пак имахме проблеми. Като я сложа на гърдата и започва да пищи. Дано като се събуди да посуче.

# 79
  • София
ninand, дано всичко да е наред с малката  Praynig Разбира се, че няма да се поддаваш на отживелиците със сока. Wink
Кате, Марти е нищо, Габи всеки ден ми се оакваше така  Laughing
Относно захранването, имай предвид, че децата родени преждевременно или с ниско тегло се захранват малко по-различно. Габи нали ми беше с 2300 родилно тегло и аз много се интересувах. Препоръчва се пак захранване най-рано на 5 месеца, НО с безмлечна оризова каша, тъй като тя е възможно най-щадяща. Аз я пробвах при Габи, но не знам защо не и понесе добре и получаваше разстройство и захраних с пюре от картоф и кърма.

# 80
galinkacat доколкото знам зависи колко ти е еластична кожата, явно моята не е...но съм чувала, че докато са още червени има лек...само където не го знам какъв Simple Smile

на 4ти сме на консултация да видим колко е наддало бебето...
охх чудя се кога ще почне да спи цяла нощ..вашите бебета спят ли?

# 81
Катеринка да и аз съм чела мнения, както казва Петя, че преждевременно родените бебенца при захранването месеците е хубаво да се броят от датата на термина, а не на раждането. Иначе за сока ето няколко линка:
Становище на Американската академия по педиатрия относно соковете  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=119547.0
Защо нашите майки са ни давали сок...http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199.0
Лекарят съветва да захраните със сок? Сменете лекаря.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=322242.0
Защо сок след годинка, а плодове след 6 месеца? http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=302444.0
Кърмене и анемия: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=687

Последна редакция: вт, 01 сеп 2009, 19:23 от vanny_76

# 82
Здравейте.

Толкова дълга разходка си направихме днес че едва гледам..

Днес направих сокче микс на Еми морков с ябълка-много и хареса,така се облизваше...не мисля че и вредят сокчетата по никакъв начин.Всеки си преценява Naughty

Аз ползвам пелените на Памперс и съм доволна.Понякога сутрин се омазва до ушите,но не мисля че е проблем.

И при нас нощното хранене не е отпаднало,и вече започвам да губя надежда. Днес пак се събуди 3,30, 5,30, 7,30... Shocked ooooh!

За килограмите-имам един,два отгоре,но си хапрам солидно,заради кърменето Naughty Мен не  ме притесняват килограмите,а целулита-но той каквото и да правя не се маха....

Слагате ли бебетата вече изправени на крачета? Не да стоят,а само да допират леко земята,като опора

# 83
Здравейте.

Толкова дълга разходка си направихме днес че едва гледам..

Днес направих сокче микс на Еми морков с ябълка-много и хареса,така се облизваше...не мисля че и вредят сокчетата по никакъв начин.Всеки си преценява Naughty

Аз ползвам пелените на Памперс и съм доволна.Понякога сутрин се омазва до ушите,но не мисля че е проблем.

И при нас нощното хранене не е отпаднало,и вече започвам да губя надежда. Днес пак се събуди 3,30, 5,30, 7,30... Shocked ooooh!

За килограмите-имам един,два отгоре,но си хапрам солидно,заради кърменето Naughty Мен не  ме притесняват килограмите,а целулита-но той каквото и да правя не се маха....

Слагате ли бебетата вече изправени на крачета? Не да стоят,а само да допират леко земята,като опора

Да, слагам го - тежестта му обаче изцяло аз я поемам. При гимнастиката, която  му правя, има такова упражнение, което се казва танцуване...Както и рефлексното пълзене - слагам го по корем, и той се оттласква. Това не е лазене, а рефлекс, с който бебетата се раждат.

А сега разглеждам курсовете по плуване - в града ни има курсове за бебета над 3 месеца - записвам го и тръгваме на плуване веднага след като навърши 3 месеца Simple Smile. Жалко, че в София май няма бебешко плуване (или има един басейн в Банкя, ама това не е много достъпно място).

# 84
Здравейте!

Честито на именничките!

Сноууайт, и аз такива упражнения правя на Силия  Peace. На плуване сме записали Силия от другия месец, много ми е интересно как ще се чувства в големия басейн, иначе тя много обича да се къпе. С Килиан ходихме на плуване от както беше на 4 месеца до март месец тази година, но се отказахме вече, защото учителката напусна. Килиан успя да се научи да се гмурка и да плува под вода.

Сега се върнах от гимнастика за прибиране на тазовото дъно, много нови работи научих, например, че е още рано за коремни преси за правите коремните мускули, защото те са се разпъвали до крайност по време на бременността и са се извили на страни, за това трябва да им се даде време да заемат първоначалната си форма (не съм много по обясненията, надявам се да сте ме разбрали  Rolling Eyes).
Упражненията утре ще напиша, като имам повечко време.

Лека вечер!

# 85
  • Пловдив
Петя, благодаря за разбирането от твоя страна.
Сега съм малко по-спокойна. Излезнах в парка и там споделих с другите майки и те казаха, че Марина си отваря краката колкото техните бебчета и че може просто при докторката да се е стегнала повече. Правихме разни упражнения на крачетата каквито са им казвали техните педиатъри и тя се справя като другите. Дано найстина всичко е наред, но ще се успокоя напълно след като я види ортопеда на ехограф. Утре ще запиша час. Дано да има за четвъртък за да не чакам петък или др. седмица.
vanny_76 благодаря за темите. Сега съм още по сигурна, че няма да й давам сокове, не че съм си и помисляла, ама така ме ядоса днес тази докторка. Сопред нея щом аз ям плодове, не трябвало да лишавам и детето си. Е да ама за съм на 29 год. а тя на 2 месеца. Май ще я сменям живот и здраве.
Лека вечер.

# 86
Пете и Вани, благодаря ви от сърце за ценната информация!!!

За плуването - в частната клиника "Света София" в Манастирски ливади има мъничко басейнче за бебета над 3 мес. (не сме го ползвали)
http://www.mbal-sofia.com/content.php?content_id=56
За нощното хранене - момичетата вече спят много повече от преди. Заспиват към 21, 21:30. Ники се буди към 3:30, а Сави - или час по-късно, или чак към 6. Ники после яде към 6:30 и спи до 8. Сави спи до 9. Сигурно нищо не разбрахте от нашия график, но за мен вече е доста по-леко от преди. Татко им поема първото ядене, а аз съм дежурна после и така успявам да поспя 4-5 часа.

За изправените крачета - и аз съм като snowwhite - те "отскачат", а аз поемам тежестта им.

Гушката на Ники е много подсечена и силно зачервена. Вече няколко дни пробвам какво ли не (Бюбхен пудра, ABC Derm, Бочко...), но мястото сякаш е на път да се превърне в рана  Cry Ако утре не премине зачервяването, ще ходим на лекар. Имате ли подобен проблем?

Кате, а казаха ли кога могат да се правят коремни преси? Аз усещам интуитивно, че още не съм готова за физически упражнения. Май интуицията ми ще се окаже във вярната посока този път Simple Smile

нинанд, стискам палци всичко да е наред с крачетата на Маринка!  Hug

Последна редакция: ср, 02 сеп 2009, 00:03 от KaterinkaM

# 87
Катеринка, можеш да разбереш дали мускулите на корема са се прибрали като легнеш по гръб с изправени крака и си повдигнеш главата, така че брадичката да се опре в гърдите. После опипай мястото около пъпа, ще усетиш коремните мускули стегнати, но между тях ще има дупка.

За спането на Силия - в събота направи рекорд - спа от 9.00 до 6.00, после я накърмих и спа до 9.00ч., но след това пак се събужда в 3-4 ч. и по някой път в 6ч. или някой път пропуска и се събужда чак към 8ч.

# 88
  • Пловдив
Добро утро!
Сега да ви разкажа, че снощи Марина пак ми направи кърмаческа стачка, но този път така ревеше, че даже и като я гушках и носех и това не помагаше. Рева цял час без да спира. Помислих си, че може да е от ваксината. В крайна сметка като започна да се унася да заспива както я разнасях и я излъгах и засука та си хапна и заспа.
Отделно и майка ми ме ядосва, че била качила малко кг и да я дохранвам. Аз през ноща изцеждам по 70-80 мл и сутринта след като се нахрани изцеждам пак и събирам по 120мл. И тя ме кара да и я давам тази кърма, ама тя изобщо не иска да яде от шише. Яде само когато е много гладна от шишето. И ги обяснявам тези работи на майка ми, ама тя не да съм давала. То детето си знае колко да яде. Защо да го насилвам.
KaterinkaM и на нас ни се беше зачервила гушката когато бяха жегите. Намазах 2-ти със Судикрем/с това мажа и дупето и съм много доволна/ и се оправи. Дано ви отмине бързо.

# 89
Гушката на Ники е много подсечена и силно зачервена. Вече няколко дни пробвам какво ли не (Бюбхен пудра, ABC Derm, Бочко...), но мястото сякаш е на път да се превърне в рана  Cry Ако утре не премине зачервяването, ще ходим на лекар. Имате ли подобен проблем?
И аз оправих гушката на нашето момче със Судокрем. Важно е мястото да е добре почистено. По време на баня измивам подсеченото добре със сапун, в нашия случай измиващ гел, и изплаквам добре. След като подсуша добре нанасям бебешко олио и после малко количество от кремчето. През деня само бебешко олио (за да почистя остатъка от крема) и кремче обикновено при всяка смяна на памперса ако не ме домързи. За един ден по този начин при нас се оправиха подсечените места-първо се бяхме подсекли в зоната на слабините, после под мишниците, после гушката отпред, преди месец забелязах подсечено и отзад на гушката Sad Слава Богу от тогава не сме се подсичали.

Общи условия

Активация на акаунт