Всеки ден е ден рожден за септемврийското дете

• 28 821
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
както споменах нямам принос две седмици у дома само си играе  Laughing

# 676
Съгласна съм, че в градината учат всичко необходимо, но Гоги не ходи на градина (по здравословни причини) и затова винаги когато имам време гледам да го понауча на нещо. А когато го оставя да си играе  се превръщам в рефер - с малкото все не стигат до цивилизована игра и се оказва, че всеки иска играчката, с която си играе другия ooooh!
Мечо наистина може да брои до 1000 - от малък проявяваше интерес към цифрите и много рано имаше желание да се научи да смята. Затова съм го научила и как да събира и изважда до 10. С другите занимания нямаме особен успех - най-новото е че му взех гланцирано блокче, да изрязваме разни фигурки и да лепи - ами да ви кажа научи се горе-долу да реже и интереса вече е нулев. Купих и пластелин, ама там радостта беше докато го разопаковаме Tired
Поли спим в една стая, но иначе през деня се ширим в хол, всекидневна и кухня (всичко е отворено) в другата спалня са свекитата - нали сме едно голямо и щастливо семейство Wink

# 677
  • Sofia
Напълно подкрепям, че децата трябва да се наиграят и английската система не ми харесва. В момента играем доста образователни игри (оцветяване, пластелини и подобни) и то е от няма накъде, това е един от козчетата ми като подивее, другото са книжките и филмите  Tired при нас също бабите й обръщат много повче внимание и се занимават, аз като че ли нямам толкова търпение  Tired
Поли, тия които ти ги говорят за разходките, могат да се  #2gunfire, аз мисля че разходките и игрите навън са най-важното нещо за децата.
Ани, и ние сме така  ooooh! аз спя при Рали от 1 година може би... и аз като теб смятам в началото баща й да е при нея, че не стига нашествието на бебето ами и сама да я оставим, много ще й дойде. Баща й не се дърпа, той още помни какво будуване беше нощем  Mr. Green За количката още ще мисля, имам време  Peace

# 678
 Обаждам се , за да ви видя как сте, мили ?
 Само попрочетох от тук от там, хубаво сте се разговорили. Heart Eyes Като ви изчета ще взема и аз отношение Wink
 Съжалявам да чуя, че Дани е болна, дано бързичко се оправи Sad Praynig
 Ние вкъщи сме болни, само мъжо е вред. Изпотръшка ни грипа,от три дни лежим и тримата, Ники го кара най-тежко/той е болен от събота/, може би защото като по-мъничък имаше проблеми с дробовете и правеше спазми. Днес виждам подобрение, но не смея да се похваля, че вече 2 пъти се подобряваше Никито и пак го тръшкаше отново. Ние рядко боледуваме , но и затова си идва ред някой път. Ще пиша пак отивам да чета Hug

# 679
  • Plovdiv
И аз да изокам. Laughing В случая, болната съм само аз, за щастие. Тръшнах се в събота, след главоболие в петък. И така си я карам почти до днес. Ама, Шъ съ оправя, де ще ходя.
Ради, съжалявам, че сте болни. Грипът е ужасен. Hug
И аз съм на мнението на Вещи, Поли, Тайги, Деси. Ако детето се заинтересува от нещо, тогава трябва да му се покаже и така. Времето е пред тях. Същото мисля за ранното тръгване на училище. Година, какво ли може да загуби или спечели за една година учение. Дали ще завърши 11 или 12 клас и на колко ще стане студент?!?  Ей, такива мисли. Laughing
Поздрави на Дани и от мен и стискам палци.

Лазар е на тема - Ти мен обичаш ли ме? Laughing Поне по три пъти на ден се запитва, после сяда доволен. newsm78 Веднъж след назидателно каране от моя страна, да не удря брат си, пак ме пита. Аз отговарям положително, а той - Ами, тогава защо ми се караш? Joy

# 680
  • София/Осло
Ради, от свинския ли боледувате ? При Юлия ли бяхте ? Какво ви предписа за Ники ? Нацелувай ги  Hug
Поли- искам да те питам..Пламен Ганчев откъде го познаваш във ФБ /нали не е много нахално  Blush/   

# 681
  • Пловдив
И аз наминавам да ви видя  Grinning
N i y a, Rady, оправяйте се бързо  Hug Стискам си всичките палци за Дани  Praynig
aniK, изказвам се за кошарата. Теодор беше само с дървена кошара, сгъваемата за път. Много се чудех за Любина и реших, че сгъваема е по-добре (щеше иначе да стане много тясно в спалнята, докато я преместим). Гледайки от собствената си камбанария, това се оказа по-удачния избор. Позволява местене, където и когато решиш. Първите 3 месеца си я носех на една педя от мен винаги да спи, защото периодично се задавяше и задушаваше, даже без да издава звук. Така че трябваше непрекъснато да я гледам. Освен това нали се сещаш, че баткото не пази особено тишина, така че после я ситуирах според зависи - в детската, в хола, нощем в спалнята до мен. Беше навършила годинка, когато вече я прехвърлих в старата кошара на Тео, а него преместихме на голямо легло.
За мойто гардже да кажа- госпожата от ДГ снощи най-сериозно ми каза да наблягаме на математиката, защото много му върви  Joy Joy Joy

# 682
 Ех, изчетох ви!
 Деска, предполага се, че е от свинския, сега той е на мода при нас. Не се правят серологични изследвания вече, но като симптоми сме с него. За лечението,Юлия изписа на  Ники  Изопринизин,Вентолин, противоалергично и витамини, Мила и аз на Умкалор и витамини, наливам ги с течности,плодове, проветрявам и мия честичко. След днешния ден си мисля, че ще се разминем с антибиотика Praynig, въпреки, че ту вдигат температура, ту я свалят и не зная до кога така. От антибиотика има нужда само при бактериална инфекция, засега се следим изкъсо и чакаме да отмине вируса.
 Нийче, оправяй се и ти мила!
Съни, ти си толкова романтична и изобретателна. Онемявала съм пред твои идеи за празници Hug
 За кошарите, ние сме били само с дървена. Преди спяхме в една стая всички всеки по леглата си, сега децата си имат стаи и си спят там, оставила съм им стаите преходни, само със завеса между тях, докато поотраснат, хем да са заедно, хем отделно. По натам ако искат може и по сериозно да ги преградим Wink
 За ученето. Хич не и давам зор на Миличка. Не ходи на английски, а само на танци в градината, много ритмично танцува и изведнъж започна да рисува хубаво, просто в рамките на 2-3 седмици стана. От драсканица до рисунки с къщи , хора, цветя и дървета. Буквичките ги познава на най-близките хора, има едно пъзелче с букви и понякога го редим, но мнооого рядко и с моя помощ. С броенето пак никакъв зор, по скоро се опитвам като сервирам вечер да я накарам да извади толкова прибори,колкото е нужно, да я забавлявам така между другото не целенасочено.
Сега си спомням какво правех с Ники като малък. Ние много пътувахме напред-назад и като беше около 5 годишен започнахме да си играем на думи, първо буквички, с които започват думи, после думите кои букви съдържат и така поне 1 година, отделно той познаваше буквите. И на 6 се научи да чете сам, просто му беше интересно.
 Чакай, че станах конкуренция на Мариска с моя постинг Mr. Green
  Като съм се разприказвала да ви покажа и малко снимки, не са много нови, но с това разполагам само!

http://radymila.snimka.bg/children/mila19-09-09.442374

Последна редакция: чт, 12 ное 2009, 18:19 от Rady

# 683
Деска, не, не е тайна - раотихме заедно в ING. Вие познавате ли се?

# 684
Само набързо да кажа, че ме чакат на вино и пържоли!
Ради, бързичко, бързичко да се оправяте  Hug Попогледнах снимките. Мила е толкова лъчазарно дете  Hug
Нийче, действай с ракийка повечко, за да се опрваиш по-бързо  Hug
Поли, как е Оничка?
Нина къде пак се затри?

А аз пак да кажа за т.нар. учене, понеже до 7-9години се смята, че децата не учат, а попиват. Няма лошо ако имат интерес! По-добре ли е да гледат хамерикански филми. Само че, за да имат интерес някой трябва да им покаже. Не е ли така? И аз съм не съм фен на английската система, ама децата не протестират. За тях е като вид игра. Тук има книжки със заглавия Таблица за умножения за деца от 4 до 5г!!!! Ужасно ми звучи! Макар че аз на 5 съм можела да чета свободно и да смятам (е не знам до колко де). И това не ме прави по-умна естественно.
Сега да се намеси бъдещата учителка   Joy

Вещи, много ми е драго да те видя  Hug

# 685
  • София/Осло
Ради - Юлия е пич и ще се оправите и без антибиотик ,сигурна съм. Мила е станала просто невероятна. Такива очи има- дълбоки и хипнотизиращи.  Hug
Поли- на мъжа ми е първи братовчед  ooooh!
Марис- и аз съм на същото в момента  Laughing

# 686
Здравейте Simple Smile

Как сте бременелки?  Heart Eyes

Дани, бързо да се оправяш. Лошо, че до болница си стигнала, но стискам палци скоро да си здрава.  Praynig

Ани, на мен не ми звучи добре мъж ти да спи с Габи на спалнята. А ти къде ще си? Нищо им няма на сгъваемите кошари, идеални са. А и на най-ниското ниво колко ли да е студено. С отопление и добре завито, в спално чувалче, нищо му няма на детето  Hug

Съни, ха честито студентство   bouquet Голям образ си! Успех с ученето и да слушаш децата, като започнеш да преподаваш  Mr. Green

Лека вечер ви пожелавам и умната  Grinning Hug

# 687
  • Sofia
Здравейте Simple Smile

Как сте бременелки?  Heart Eyes

Чакаме увеличение на редиците  Grinning Аз нещо и Мечи съм си я заплюла да се включи Wink
Пепе, аз и сега си спя в стаята на Габи на един диван - знаеш колко ми е добре  Peace Дано само успява да ме побира, като стана n-килограма  Mr. Green Ти защо така рядко пишеш  Naughty
Ради, Niya, мацки, стягайте редиците и се оправяйте  Praynig Praynig Praynig Hug Ради, вие пък сте толкова калени, щом и вас ви тръшна  ooooh! Започвам пак да се страхувам  Sad
Мариска, Деска, пърДжоли с вино  Peace

Сутринта пак дуднах за кошарката, привеждам примери как всички сте доволни Wink Като тръгнем по магазините да търсим, може и да харесаме. Обаче е рано за покупки  Stop Вчера за първи път се загледах в бебешки дрешки и по навик все синичките гледам  Rolling Eyes  Как пък грам предчувствие нямам за пола  Mr. Green

За ученето на децата - снощи си говорим с мъжа ми, че платил 17лв. за английски език (освен народните танци и футбола). Ние не знаем на какво точно ходи Габи- вадят от някакви списъци на учителките. Та касиерката питала "вие не знаете ли, че ходи на Английски" и аз се смях вечерта, че по нищо не личи - знае си точно толкова, колкото и лятото  Joy Питах Габи какво учат и той ми запя една нова песничка за есента, но на български  Mr. Green Обаче да ходи, да слуша, все нещо ще "закачи". Той активист като майка си и баща си - каквото се каже, пръв е.
От другата седмица ще имат плуване - директорката казала, че водата е 50С и я разхлаждат до 35, а в самата градина е супер топло. Условията са много добри (виждала съм басейна). Аз и вярвам, защото е много хубав човек. И все пак мааааалко се притеснявам да не се разболее  Confused А много искам да ходи на плуване, той - също. Миналата година не можа да ходи заради варицелата в градината. Май ще рискуваме, да се калява вече наш Кеко  Praynig Praynig Praynig

P.S. Ради, видях снимките - куклата ни тя  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 688
Добро утро,
Днес ми е последен ден у дома, много си е хубаво, така с детенце да сте си заедно. Ама, пусто трябва и на работа да се ходи.
След малко отиваме до Торакс да я прегледа доктора и да каже надявам се, че не чува хрипове. После , ако всичко е наред си мисля да я заведа някъде миличката много й е скучно вече тук.
Ани относно плуването аз май бях писала, че Вероника ходеше лятото. Но я спраях, защото след всяко плуване се появяваше сопол. Все си мислех, че не й сушат косата добре и затова настива. Ама като казвам след всяко, значи след всяко плуване. Освен това тя се страхуваше да влезе в големия басейн и по един час се плацикаше в джакузито. Решихме, че това не е плуване и я отписахме. Ще пробваме другата пролет пак.
Пепе здравей   bouquet Защо се загуби така дълго, разкажи нещо около вас, Тео как се справя, твоята работа как върви, абе пиши каквото и да е  Heart Eyes
Чао от мен

# 689
  • Остров Приятелство
Здравейте,
danisport Е по-добре! Simple Smile Вече не е на венозен антибиотик, а през устата. Започнала е да отхрачва, което както каза тя е много добре. Днес си отива за събота и неделя вкъщи. По после ще пише, тъй като е на фетална морфология и ще драсне два реда.
Не мен лично ми звучеше по-добре и много се радвам! Peace

Бързах да Ви пиша и сега ще бягам, че имам едни гозби, една къща и себе си да оправям. Wink
После ще дочитам. Grinning

Съжалявам за болните и бързо оздравяване им желая! Hug

Общи условия

Активация на акаунт